Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@pepusa1 To teda je o nervy.Ja som vecer uplne hotova.Ledva idem do sprchy a spat spolu s malym.
My sme Sab Simplex skusali pri dcere a neosvedcil sa,najviac zaberal espumisan.U kazdeho dietata zabera ine len treba skusat...Tie vreskoty a plac deti je hrozny,najme pre mamy a asi hlavne to ze mu nevies pomoct-take zufalstvo s tymi kolikami.A moja do toho ten zadok zapareny z tych horucav tak som nestastna z toho...
Baby tak u nas je riadne rodeo.Dcera je chora-sople,teploty 38,5°C.Maly koliky a zapareny zadok...no poviem Vam ruky mam vytahane neskutocne.Raz place jeden,potom druhy...niekedy daju tandem...som hotova.Uz len vymyslam ako ich oboch zobrat na ruky a upokojovat....chybaju mi dve ruky 🤔
@lucia2831988 lavne koj a bud v klude, boding telo na telo.lahnite si spolu do spotele a hotovo kojte sa cely den a na ostatne kasli a uvids sa to spravi. ak nevytlacis z prsnika mlieko neznamna ze ho nemas...ja tiez tak mam ked je male hre o 19h do 22- tak fut ceckuje ze ani nevylacis....a pije pocujem to a rbi aj pauzicky.potom sa koji okolo polnoci alebo a potom na vitani ak meska mam prsa naliate...v sobotu skoro ceu prespala...a prsa som mala nafukute vzdy sa napila a spala...
tak nedorzmuj len koj a uvidis upravi sa
ja som sa inak co sa tyk krvacania citila ok to len lekrka riesila 🙂 n vecer po porode zo mna vypadlo kacacie vajce do wcka...to kukala jak puk....a teraz ta guca...ako to len lekraska mala pocit ze sa to nevycisti kedze uz skoro nekrvacan
kedy budet mas vysledk
@dugyna no ja sa snazim ju mat pri sebe co najviec ale v tomto teple niekedy som rada ked ju odlozim,lebo sa obe prehrievame...no v noci to je u nas uplne super...uz k veceru sa mi nalievaju a su tvrde o iste aj v noci cize zobudi sa napije a spi ale cez den...nic ...ono ide jej ale malo a on sa na to jeduje a veru su aj take makke akokeby tam skoro nic nebolo...ale aj tak stale prikladam aj ked viem ze budu nervy,ale aspon par krat nech potiahne...nechapem preco cez den sa mi nechcu tak dobre naliat...tak vecer vyuzivam a vzdy si co to odsajem nech ma na rano
a co uz je dobre? ci aj tak nekrvacas? vysledky uz amme su negativne ;)
@lucia2831988 v tomto teple spinka sama na sedacke a ja si robim svoje...obcas si k nej lahnem ale nie uplne k nej jej staci aj vona...a ked je hore niekedy aj 1 hodinu...niekedy cely den spi a vecer je hore 4h...tak vtedy sa koji..pripadne lezka na mne hola na mojom telicku..to jej staci vtedy ked je napapana ani mliecko nepotrebuje ci cecok staci jej lezkat telo na telo.
a po kupeli sa este troka pokuka, ci "pohra" a zaspinka.
cez den mam uz prsia aj ja makke to je v pohode. ked budu mat deti cca 1,5r uz mam "vysiaky" a a som chuda ako pred pororom a vsetci preboha a kde tam mas to mlieko?? :P
cize to je ok...
moja sa jedije kym sa prisaje lebo si to obcas taka nabucha pusinkou :P a az potom sa prisaje.
cize to mas asi to iste ale to moze byt tym teplom, nie ze nemas mliecko...preto sa jeduje.
niekedy staci poslacat bradvku v tvare pismneka C sa ti spusti mlieko aspon na bradvku..a mala ho zaciti..a prisaje sa
jej tesim sa super ze su vysleky negativne
no ja spinim iba..pijem tie caje, este sa musim objednat k dr na kontrolne sono.. :P ale sa mi nechce...tak ale myslim ze uz to bude ok...ze to co bolo zo mna vyslo..
detske vysetrenia mame vsetky ok, este oci nam ostali (ale dr ma dovolenku) a pediatricka nas poslala na endokrinologiu jej pride ze ma mala vacsi klitoris....ako ked sa narodila mala spuchnutu susku...a odpuchlo...ale nepride mi ze by mala vacsi klitoris. teraz som emailovala este do viedne na ten srining z paticky lebo na endokrilogii chce doktorka jedni hladinu..tak cakam ci odpisu aj nie pichem ju v Po do paty a poslem tu do BB, mam doma ten skringovy papier.
@lucia2831988 ahoj moja, no co uz viete vysledky ? pevne verim , ze ta choroba sa nepotvrdila...daj vediet, drzim vsetky prsty nech je princeznicka v poriadku a zdravucka, mliekovod uz je ok , davala som obklad z tvarohu, kapustovy list,, masirovala a prikladala maleho bradou k bolavej casti, pomohlo...u nas musime dokrmovat, niekedy mi mliecko ide celkom ok ale niekedy pomenej, maly tym , ze dokrmujeme zacal mat bolenie bruska , vrieska aj dve hodiny kym mu to ako tak prejde , ako aj ty pises niekedy uz sme s muzom na prasky...vieme ze drobcek za to nemoze ale trha mi srdce ked ho pocujem tak plakat az vrieskat z toho bruska, masirujeme, kremujeme pupikom , aj nozickami cvcicime....akonahle je pol dna len na mojom mliecku je to ok, pekne sa vykaka, vyprdka, akonahle musime dokrmit uz je brusko nie ok, dokaze tak nariekat chudatko moje az cely ocervenie a keby clovek neda pozor aj z pultiku prebalovacieho by mi vyskocil, na brusko sa pretava uz dlhsiu dobu, hlavu uz celkomp ene drzi aj ked este jasne ze nie uplne ale na to ze ma len mesiacik tak krasne uz drzi, spanok to je priam zazrak lebo vela casu je hore a pozera uz okolo...
@ena87 no u mna maly taha slabsie, ono mliecka moc nemam ale lakracna hovorila ze nemam ho zas az tak malo , len skratka maly on potaha to prve to vodovejsie to mu ide lahko a potomuz to druhe kde by sa musel narobit viacej tam uz potom netaha tak silno ako by bolo potrebne, on akoby sa aj snazi ale proste nevie taks ilno zatahat alebo co,,,
@bubatenko dakujem skusame aj my uz od toho jamiesona decko, uvidime ,,,,
@dugyna ja tu cievku mam ale moj z toho neporiahne, zial ,,,skusali sme...
@lucia2831988 Luci teraz citam ze choroba sa vam nepotvrdila, vdaka Bohu, tesim sa s tebou
baby cim to je ze v noci to mliecko ide lepsie dokonca aj tecie z prs a cez den je to o dost menej....
@tatinka Na to sa ja stazovat nemozem.Mne ide mlieko aj cez den.Ked maly dlhsie nesaje tak mam uplne tvrde prsia a samo mi mlieko vyteka.Pouzivam aj tie tampony prsne a v noci ich aj 2-3x vymenim.Ale nemam odsledovane ci ide lepsie v noci.U seba mam pocit ze je jedno ci je den alebo noc
a este mam otazku davate kocikovat babkam vase ratolesti uz teraz tak ze idu von bez vas ? lebo ja zatial nechcem takto aby sa kocikovalo bez omna alebo ocina ale svokra to nechape,,,ked kocikuje so mnou a poviem ze maly o chvilu bude pytat jest ze uz teda pojdeme domov tak ona ze ale ved este spinka este na co domov ....lenze kym potom prideme domov maly uz placka a kym ho clovek utisi , prebali a nakrmi to tiez nie je 5 minutova zalezitost....tych veci je viac, ako ona je v pohode ale nepaci sa mi ked sa stara do veci kam nema....ja som jeho mama a viem lepsie kedy co u nho treba...alebo ked kocikujeme , teplo ako v zadku a ona ho prikyje a ese aj ciapku mu da, maly cely horuci a cerveny ako rak, tak ja samozrejme si hned urobim po svojom, ciapka prec a odokryjem ho pripadne len plienockou prehodim ked trosku fuci....ako pisem ona nie je zla len sa sa sprava akoby to bolo jej dieta , snazim sa neurazit ju ale dat najavo svoj postoj,,len niekedy uz mi tecu nervy z toho...a take veci sa deju vo velkom...
@ena87 vidis no u nas v noci lepsie ide, to zvycajne nedokrmujem ale potom cez den pomenej a maly je sice aj hodinu na ceckoch ale stale pyta tak musim dokrmit, potom zas ho boli brusko lebo z umeleho sa mu neda tak hned vykadit a vyprdkat ako ked je na mliecku z prs, tam sa vytentuje pekne ani krce nema z mojho mliecka, len co ked je to pomenej, alebo teda aj by sa naslo ale on to nevycuca az do toho hustejsieho mliecka...
ozaj este som sa vas chcela spytat ci vam placu deticky zo sna, nas ano....niekde som citala, ze deti casto prezivaju traumu z porodu snivanim a preto mozu zo sna plackat,,,,vtedy ho hladkam po hlavicke a za kratko sa ukludni a je dobre....
nam inak bolo poradene zarabat bebu do harmancekoveho caju pre kojencov, ze dobre sa vykadi aj stravi a ani brusko nebude boliet, no figu borovu tak sa mi z toho dogrcal ze normlane az nosom mu to islo, stalo sa to pri troch pokusoch , tak som znova zarobila len do prevarenej vody a v poriadku to vypije,,,az teda na to brusko no,,jasne ze sa aj pogrcka ale nie ako z toho caju, to vygrcal uplne vsetko vtedy, najprv mlieko potom vodu-caj....
@tatinka Ja kocikovat nedavam.Jednam mam mamu v rakusku a svokra zase s malym babatkom velmi nevie cize skor zoberie von starsiu dceru.Ale z tych mudrych rad si nic nerob.Len treba byt razny podla mna.Ja som svokre tiez raz povedala ze si nieco nezelam a ona ze a preco nie,ved nemas dovod.Tak som jej razne vysvetlila ze dovod je to ze su to moje deti a to jej ako dovod musi stacit a mam relativne pokoj.Ale do vychovy sa budu babicky starat vzdy!To len treba prepocut.Mne zas vsetci " vycitaju"spolocny spanok,nosenie v nosici aj to ze ho nenecham plakat 🤷
A dceru som nedala kocikovat ani muzovi(bezomna) asi do 9 mesiaca 😁
@tatinka my v tmto hyce ani nechodime von....malicka ked jej je teplo tak len cuca potom mliecko alebo sa kupe vo vedierku...
ak potrebujes pomoct s kojenim a nejde ti to cez tu cievku tak si zavolaj laktacnu poradkynu domov, cez mamila stranku najdes vo svojom okoli.
u nas teraz ako je teplo doobeda su baby doma so mnou a robime nejake aktivity, a poobede ich berie manzel na kupalisko
@ena87 ja len nechapem co sa babicky tolko montuju do urcit.veci, ako vazim si , ze nam pomahaju, aj vsetko...len mali by vediet prijat ze rodicia sme my, uz som povedala, ze ked budem chciet radu popytam sa ich,,,,snazim sa im jemne povedat ale asi to nepojde a budem musiet povedat naozaj razne....napriklad svokra ze nemala by som nosit slapky ale sandale lebo ked nesiem dieta co ked v slapkach spadne clovek, alebo ze nemame maleho osprchovat ked sa prekaka lebo co ked spadne do vane a bude po nom, alebo ja neuznavam plienku davat ako tienidlo na kocik, su studie o tom , ze sa tym zabrani privodu cerstveho vzduchu babatkam a ked tam dali teplomer bolo tam viac teplo za plienkou nez vonku mimo kocika...ked ide so mnou kocikvoat a ja poviem ideme uz domkov lebo maly o chvilu bude pytat jest tak ona ale nie ved spinka,,,ja reku ale ved kym prideme domov, kym vyteperim maleho do bytu a zarobim jest to netrva dve minuty, jasne ze ma nepocuva a potom uz polku cesty domov preplakal co pytal jest,,,teraz aj nosim zarobene mlieckovo flaske kedze teda ja ho mam menej a musim dokrmit ale aj tak, on papa dlho a castejsie proste uz to mam odsledovane a ona si len to svoje,,,ako vychadzam s nou dobre a chcem aby to tak aj ostalo len ....toto budem musiet zatrhnut asi,,uz som aj muzovi vravela nech jej iste veci vysvetli , od neho to hadam ako od syna lepsie prijme.ked je teplo tak maleho mam len v plienke ked je doma a moja mamina napriklad ta zas ci mu nedam aspom kosielku,ja reku nedam, a ona zas to svoje 🙂) ako lubim ju a je to ta najlepsia mama na svete ale tiez by mala respektovat iste hranice...
moj muz tiez nechodi kocikovat bezomna ale to skor preto ze som na materskej takze so doma a chodime teda spolu.ale uz bol raz s drobcekom sam dve hodiny ked som sa sla dat ostrihat a nafarbit, ale tak pred tym som ho nakrmila a flasu mal zarobenu takze to zvladli 🙂)
@dugyna my zas von ideme ale skoro rano alebo potom tak na vecer, cez obed nie,,je to otras toto tpelo , uz ledva cakam nech je december a Vianoce 🙂))
@dugyna no konecne som sa sem dostala...no ja si stracam aj kvetinkovou metodou ale niekedy ozaj nejde a je tu krik tak musim dat flasu...vecer vzdy si aspon odsajem nech mam na rano keby bolo zle ako dnes...a veru neslo jej nic...odsavala som potom,lebo sa mi zdali naliate a neodsala som ani 10 z oboch...takze slabota...teda ako kedy teraz zase sa pekne napapala...ja nerozumiem...
veru som aj ja rada,ze je vsetko ok...a co ako ? co nove? vsetko dopadlo v poriadku aj s tebou aj s malou?
@tatinka ahoj, a co davas aky sunar??? my sa tiez trapime s bruskom a neviem ci je to sunarom alebo ja som nieco zjedla...neviem...kvapkami asi nie...tie som aj vysadila a aj tak boli brusko...tak cvicime a kadeco...je to strasne...vam to uz preslo??? a v noci je najlepsia tvorba mliecka preto ide lepsie....moja tiez place zo sna...stale som dumala preco co take hrozne mohla zazit,ze ma nocne mory no uz viem...ale aj sa smejka 🙂
no a kocikovat chodim iba ja s priatelom...raz siel sam s tym,ze ja si popracem...5 min a bol doma mala vreskot🙂 vtedy mala strasnu koliku a kym sa vymotal moje upokojovanie uz bolo v prdeli...inak chodime stale spolu...este nik s nou nebol ale popravde mamine by som ju dala uplne v pohode,lebo viem,ze s nou vie...su spolu kazdy den takze mala ju pozna a je pri nej kludna...ale inak no neviem kamoske by som sa asi bala...asi az ked bude vacsia...no a s tym obliekanim to zase moj mato...ja ju necham volne nech neni rozhorucavena a moj mato ju zakryje...a stale sa koli tomu jedujeme...a aj ciapku musim mat v kociku,lebo co ak bude fukat aby do uska nenafukalo...aaaaa pomooooc...ale ok nosim ju no nedavam sak je v kociku izolovana...aj o perinku sme sa hadali...ze musi byt v perinke a bla bla bla...reku sak sa mi uvari...teraz uz jej tavam body s kratkym rukavom ale prve 2tyzdne bola oblecena,lebo sak nemala ziaden tu tak to bolo ani ani...a to teplo jej nerobi dobre a je z toho nervozna...no tu plienku na kocik by som jej asi oplieskala o hlavicku pardon...ja davam iba sietku koli muskam a ked pecie na nu tak slnecnik...ziadne take ,ze plienka...ved sa uvari...to video som aj ja videla...a to zarobene mliecko nosit je dobry napad???nepokazi sa ti? mne to lekarka zakazal...ze ak netreba nech nenosim...nech kojim...tak aj ked ideme k doktorke alebo do nr dam tricko co ma vystrih a ked je zle dam cecok...preco to nespravis radsej aj ty tak? a inak ja prebalujem az ked sa nakoji lebo ak by som najskor ju prebalovala tak to by bolo kriku tolko,ze mozem zabudnut,ze sa aj prisaje...pocuj ja viem,ze mas rada vianoc,ale daj pokoj :DDD
@lucia2831988 Jeeej super krasny ste 😉.Ako to mala zvladla?Saticky ma krasne,ako by som moju dceru videla 😁.
My sa chystame az v septembry...kym zorganizujeme celu rodinu,kostol atd tak nam to vyslo az na september.Dufam ze nebude az tak teplo.
@tatinka Jaj no svokry su extra trieda.Ja mam so svojou tiez dobry vztah ale tiez ma obcas vie prekvapit.Napriklad ked som cakal prve dieta tak povedala,ze ona este nechce byt babka,ze sa neciti byt tak stara a ze nevie ci bude bravat dceru niekam lebo sa o dievcata nevie starat kedze mala syna...a to je moj muz jedinacik ine vnucata mat nebude...pri druhom sa jej zase zdalo ze je to prilis skoro....tak som chvilku nevedela co si o tom mysliet ale vsetko sa casom spravilo.Dceru zboznuje a vzdy ked moze tak ju niekam zoberie.Uz ked je starsia tak vie co s nou 😀...Hlavne ale rady dava opatrnejsie a vzdy doda "ale urob si po svojom"
@dugyna nevadi ja sa i tak na to tesim 🙂
@lucia2831988 ahoj, davam bebu, vies co pediatricka povedala ze k bolestiam bruska pridava i to ked dam prsnik a potom dokrmim, ze bud mam uplne odstavit prsia alebo ze ak mam mliecko apsom na par davok tak bud nechat na den mliecko a na noc prsia alebo mozem cez den striedat dat prsia ale mliecko neskor, ze nie hned po prsniku dokrmovat, vraj mu potom ide dnu vela vzduchu a to tiez prispieva ku krcom bruska...tak uvidim , sme to teraz zacali skusat takuvidime neskor ci zaberie....u nas prve krce boli tym vigantolom lenze vtedy este sme mali prikrmovanie len v malickom mnozstve , vigantol sme vysadili a mam decko od jamiesona a z toho je vsetko ok, lenze potom uz zacal maly viac jest a moje didky zialnestacia takze musim uz prikrmovat vo velkom a tu zacali krce z toho ze sice sa vykaka aj vyprdka ale kym sa mu to podari chudatko moje placka a ma bolenie, ja reven s nim co mi je to luto...vies co ja mliecko vezmem von ked ideme lebo moj pyta kazdu chvilu, on nevie vela zjest naraz, aj mi zaspi ci uz na ceciku alebo flaske aj ho budim ale pocucne trosku a zas spi,,,takto mi cmrdka mliecko na ceciku aj pol hodinu obcas aj viac a flasku hodinu, ked mu ju skorej vezmem po chvilke spusti taky vreskot ze hotovo..proste on si dava casto male porcie, ked chceme ist na prechadzkunapriklad na hodinku apol apsom tak musim zobrat mliecko, ...akurat v noci sa ako tak da ze do pol nci sice halabusi ale potom od pol noci prespi aj tri hodinky, no cez den nehrozi...skusala som mu aj cajik zobra ale vsetok zatial vzdy vygrcal,,,ked mu dam doma feniklovy tak da si mozno 3 ČL a viac nechce , ajprevarenu vodicku od smadu som skusala ale to tiez da si dve tri cl a viac nechce..ale popri tom ked aj dopapa tak o chvilu zas pyta...vcera som kupila probiotika bio gaya tak uvidim ci mu to na to brusko pomoze....
uz ste mali krstiny ? my este vybaveny termin nemame, chcela by som na september , snad sa podari ...krasnu fotku, krasna rodinka ..princeznicka zlatunka...pocuj vsak ty si super chuda,,,do kelu a ja stale ako melon a touz skoro ani nejjem nic. ...
@ena87 a to mne moja dnes este aj knizku ukazovala ako mam kojit podla obrazkov a textov, ako mam drzat dieta, mam ho nosit len v perinke a podobne somariny,,,,jaj a este ze ako si mam maleho davat spravne odgrgovat, hlavna vec ze ona ho bez perinky zobrat na ruky nechce a zobrala ho raz a to som skoro odmpadla lebo ho drzala ako zle dokruteneho chrbticu na krivo ,,,,to ja na toto davam pozor ked ho drzim ....a uz sa mi minule chcela nanominovat prist ho kupat,,,to som hned zatrhla...
@ena87 dakujem...no mala bola hrdinka...bolo neskutocne teplo...vazne nechutne ale zvladla to...aj ju vsetci len po rukach natahovali nenechali ju spat...no mala som nervy ale ona bola celkom v pohode....ja som nerobila velku oslavu...iba moju krstnu som volala takze to bolo v pohode a krstna malej je v 30tt tak som chcela co najskor koli nej 🙂 inak by som veru aj ja september/oktober ked by nebol taky hic...a tu svokru mas bombovu ti poviem...do zadku by som ju nakopala...
@tatinka no ja som davala bebu ha a teraz som skusila sunar premium...vidis a mne vsetci kazali kojit a ak bude malo tak potom sunar...ja povacsine rano dam 60ku niekedy a vecer viac nedavam sunar...a senovka a benedikt musi byt ...+caje na kojenie sa snazim...inak mlieko stracam...ja este ten vigantol testujem ci je to z neho ci nie...vobec neviem :/ tie od jemeisonu kolko stali? u nas to iste...prdi a aj kaka ale kym sa to podari tak plac :/ a mne je z toho hrozne niekedy aj nervy stracam :/...ach jaj...a kolko prikrmujes??? aj si odsavas? ja robim rasca a majoranka cajik a ked je zle dam par lyziciek aby jej uvolnilo ale inak zidna voda ani caj snazim sa iba cicik...nech taha a simuluje mliecko....chcem velmi aby som sa poriadne rozkojila...je to pohodlnejsie bo vzdy mam zo sebou pre nu jedenia:DDDD...no my v noci mame rezim,ze okolo 22-23 zaspi a taha do 1-2 a potom okolo 5 sa budi a to uz sa napapa a okolo 6:30-7 je hore a uz moc nespime 🙂 cez den tiez len ruky a tak...teraz spi uz 2 hodky zazrak...
Dakujem..ano je to za nami...musela som to dat co najskor...no hej schudla som hned po porode zo stresov z malej a aj tie choroby a nestihala som sa pri nej ani najest a ani nic...ale kolko som schudla neviem bo ja nemam vahu doma a u nasich sa stale zabudnem odvazit 🙂 ale teraz som uz trosku nabrala...ale myslim,ze to je tak akurat a moze to tak ostat...aj brusko sa mi pekne stiahlo...a maternica sa stale stahuje pri kojeni...ty si zatial kolko schudla?

@tatinka laktacna mne pisala o technike stlacania prsnika aby lahsie mliecko islo di pusy. Poposielala mi aj obrazky