icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

janalancome
9. aug 2018

@tatinka no presne ja mam taku svokricku. Je super, ichotna pomoct, obetava, zlata...no jed sme prisli pred 3 tyzd.z porodnice, vonku neunosne horucavy a ja som sa rozhodla vyjst na terasu s kocikom, s malou v bodikoch. No a to si mala vidiet svokru. Hned bezala za ciapockou a DEKOU!!! No chuda mala, ako vravis cervena ako rak, mokra a nervozna... ach tie svokricky 🤗

dugyna
9. aug 2018

@lucia2831988 krasa 🙂 gratulujem, my sme to vzdy riesili na jesen cize aj teraz budeme...my sme totiz komplikovani :P, nie sme sobaseny v kostole a este aj nebude ziaden krstny..takze asi tolko

A skusala si feniklovy cajik...? Ale asi to mate zo sunaru....ja len kojim jem aj kukuricu a vsetko mozne.... nedavame malej nic ine len kojim a plus D a K vitaminy a musim si zaklopat.

dugyna
9. aug 2018

@lucia2831988 aka si stihla. ja mam este taku pneu na sebe. a 10kg...

dugyna
9. aug 2018

@lucia2831988 a neskusala si laktancu domov zavolat?

No ja som na sono uz nesla :P, kedze sa cistila a cistim.Pijem cajiky a pojdem po 600nedeli, myslim ze to je ok. Malicka rastie a na tu endokrinologiu mame ist 28.8 ale myslim ze to bude k, este musim tu hladinu zistit...z Rakuska nereaguju tak budem pisat priamo na gyngu v rakusku nech oni zistia...alebo ci nemam na ten skrining zly email...
Zajtra mame rano poradnu tak som zvedava. Latkujeme pomalicky uz aj ale co mam este eko plienky tak uz nam tie newbrny zacinaju byt tak tak... tak som zvedava..

Pekne si uzivate prechdzky nemate take teplo ci to si rano?

ena87
9. aug 2018

@tatinka No tak to uz je extrem.To my uz pri druhom mame vyriesene 😀 Ale bez perinky sa boji aj moja svokra zobrat maleho 😁Na to treba cvik...zo zaciatku sa aj muz bal....to rychlo zabudol ake to je drzat babatko 😊

ena87
9. aug 2018

@lucia2831988 So svokrou je to uz ok.Myslim ze na zaciatku sa trosku zlakla ze jej "kradnem"syna 🤷 Ale musim povedat ze pri tomto tehotenstve mi velmi pomohla.Dceru zobrala kazdy den na 2-3 hodinky aby som si oddychla.Naozaj velka pomoc.

ena87
9. aug 2018

@dugyna My tiez latkujeme vo velkom😊 Moj tigrik 🐅maly s velkym zadkom 😀
Foto- to sa mi podarilo oboch uspat 💪

lucia2831988
11. aug 2018

@dugyna a myslis,ze my sme to mali jednoduche 🙂 krstna pravoslavna,krstny evanjelik a my droh a druzka a krst v katolickom kostole 🙂 tiez farar na nas kukal ci nam nej*** 🙂 ja by som to dala na jesen ale krstna uz nie 🙂 ta uz bude rodit a ma to 100 km k nam tak radsej takto 🙂 no davala som cajik tiez 3lyzicky a ostatne som ja vypila...teraz mame sunar a ako tak sa snazim radsej jej dat odsate no neda sa vzdy a veru kaka lepsie...obcas sa puci,ale je to ovela lepsie...musim sa poriadne rozkojit...to je najlepsie...len ked mna uz tak bolia bradavky z odsavania :/ laktacna bola u nas ked som prisla z porodnice...vtedy to bolo uplne zle...ja som kojila cez klobucik a aj tak neslo a ani vnoci...trez to je o 1000% lepsie...takze robime pomale pokroky 🙂
no ja som vzdy bola iba prutik a teraz som veru spokojna...aj brusko uz ani nemam...to cvicenim sa uz spravi...trosinku je ta koza natiahnuta no uz ani nestahujem...chcem pockat do konca sestonedeli a chcem zacat cvicit...hladam na nete nieco po porode na cvicenie,lebo vraj klasika brusaky a tak neni dobre..:/ a nohy potrebujem dat do formy 🙂 tie su horsie ako brucho..ale dakujem ;) a ako dopadla poradna??? ja som chcela tiez latkovat ale nejako som sa needela k tomu dokopat a popravde uz sa ani nedokopem...
name strasne teplo...naposledy sa malinkej vonku uz ani nepacilo no dnes je chladnejsie tak hned nam je lepsie...ale ta foto to bolo rano to sme isli o 8 🙂

lucia2831988
11. aug 2018

@ena87 mne tak mamina pomaha ,ze chodi kupat malo od narodenia...ako skacem okolo nej,ze plienka utierak a tak,ale aj tak pride vezme si malu na ruky a ja len tak sedim 🙂 ta hodinka mi vzdy tak dobre padne a este ked moj ma nocnu aspon tu niesom cely den sama....muz je jedinacik? no ja nastastie so svokrou vychadzam dobre ale vidime sa tak mozno raz za 2 mesiace🙂

lucia2831988
11. aug 2018

@ena87 inak super foto 🙂 ked spia tie nase deti su dokonale 🙂

zuz_anaa
11. aug 2018

Baby pomoooc povedzte mi že sú tu ešte taký ako my🙏🙏 Maly ma mesiac, sme na UM, držíme Sa návodu a davam mu 120ml každé 3-4 hodky no on je aj tak hladný a hľadá a plače. A to mi doktorka povedala vo stvortok že pribral veľa za mesiac(pribral 1,4kg) a že mu mám dávať menej jest. 🙈🙈 aj stym vo mu davam je hladný nie ešte aby som mu menej dávala..

lucia2831988
11. aug 2018

@zuz_anaa my davame 60 🙂 gratulujem...na rukach ho asi nenosis co ?🙂 ale kamoska mala taku pazravu hladosku...P.S. ja ale kojim iba obcas prikrumujem takze aj kazdu hodinku niekedy

zuz_anaa
11. aug 2018

@lucia2831988 nosím ho práveže. Mám aj šatku aj nosič. Prečo ?

lucia2831988
11. aug 2018

@zuz_anaa robim si srandu...lebo ked tak pekne papa tak coskoro bude mat peknu vahu...ja mam manducu a neviem ju nastavit :/ stale place v tom :(

zuz_anaa
11. aug 2018

@lucia2831988 😂😂 Noo zatiaľ ho nosím ale uvidíme dokedy 🙈🙈

lucia2831988
11. aug 2018

@zuz_anaa no snad co najdlhsie 🙂

ena87
12. aug 2018

@zuz_anaa Moka dcera bola len kojena a za prvy mesiac pribrala vyse kila,co ma doktor "podozrieval" ze krikrmujem.Podla mna sa to postupne same upravi.

dugyna
13. aug 2018

@ena87 paradny su.

kks v tomto teple perinku to som zatrhla uz pri prvej 🙂 dcerke
@lucia2831988 suer to je parada, nasa neda do ust nic ine len mlieko z cecku🙂
skusi si na bradavky zohnat lanolin- ten nemusis stierat a vellmi pekne da bradavky super do kopy...mala som pri tretej dcere bradavky velmi zle- bolestive atd a ten lanolin mi pomohol.
No tak ja mam teraz 70 kg, po 3 dcere som po jedinej nesla na pododnu ale na 60kg. inak mam normalne 53. ale ked kukam fotky som upratovala tak som na nich ako vyzla.

Poradna no nebola som :P sa nam nechcelo sme zavolali Dr. ze tak a tak..ale malu som merala doma 50cm /cize minule tolko mat nemohla :P/ a ma 3,5kg takze krasne.

no my sme boli vonku v sobotu doobeda- v Senci na jazerach a super, troska vonku. poobede uz sme boli doma ako bol hic.
cvicit chcem aj ja zacat po 600nedeli...nohy mi idu velmi zle dole, mam stehne velmi siroke...obleciem iba 1 kratasy :P. a brucho sa postahuje. plus ho kremujem arganovym olej a maslom takym paradicka. a ano klasicke brusaky vraj nie su ok.

a farar to rozdychal? 🙂 vtipne.

Ja v teple nosim zatial malicko lebo malinkej je teplo po nejake dobe a to ju nemam ani v sake ale v manduke

lucia2831988
22. aug 2018

@dugyna no davam zatial len kokosovy olej a tiez dobre pomaha...lebo trosku sa mi jemne strie spravili tak mastim nim rovno cele prsia...ked mi ich mala ozaj znici potom dam lanolin...nastastie zatial ked sa prisaje tak saje dobre aj ked uz sa zacina blaznit a kaze tade obzerat a robit hluposti...ale uz mam aj inu odsavacku a je to ovela lepsie...stale sme na tom rovnako,ze cez den obcas musime dat umele...uz mame prosim pekne nutrilon na koliku lebo stale nas boli brusko...nepomaha ani espumisan...tak trosku je veselo,ale inak je to smejkula... a aku mas vysku???ja som mavala cely zivot okolo 50 a teraz ozaj neviem..ako nechodim na poradnu uz sa nevazim...my mame dnes uz 4310 kg krasne priberame tak mam velku radost...uz je to cert🙂
ja sa uz tesim na ochladenie nech mozme kludne chodit kam chceme a kedy chceme a nie cakat na vecer a aj to dlho nemozme,lebo sak kupanie a podobne :/
aj vies ake cviky su dobre???ja inak tiez nic poriadne neobleciem :DDD
farar...no pokrstil ale ci sa z toho prebral to neviem :DDD
mne mala v manduce nechce byt...ale ze vobec...skusala som ju niekolko krat a zle...strasny plac a teplo jej bolo tak sa nosime na rukach...ale uvazujem o satke...v utorok idem na podporku tak uvidime co bude

lucia2831988
22. aug 2018

baby ale nejako tu je ticho...davaju nam zabrat krpci co??? ja ked mam klud tak sa snazim co to upratat a malo som na pc...mimochodom mala mi nechcel pit z flase od aventu a ani campol iba nuk...mate aj vy take problemy ,ze nechce iste cumle?

dugyna
22. aug 2018

@lucia2831988 no nas ani nie brusko ale je to prve babo ktore musim davat odgrgnut, mame trosku reflux cize ked prebalujem nozicky davam na bok...atd...ale to byva pri nizkej porodnej hmotnosti. vysledky toho 17OHp mi z Rakuska zatial neposlali...tak sme vcera malu museli pichnut do paty a poslat ten papier tu na SK...ale vsak to tolko krvi tam treba ze som si aj ja skoro s nou poplakala...
Cez den ked je hore sa koji cca 20min ..potom pauza a zase 20 min ..cize ked je hore chce svoju pozornost. U nas bradavky uz uplne v pohode...ano uz kakem aj my kade tade. Strasne sa mi osvedcili cierno biele obrazky - knizky kupila som 2 druhy v pepco a jednu som kupila na monetemama ta je fakt krasn ta aha mami tam je les .
Vazila som ju doma ako mala mesiac to mala 3,5kg , zatial som nevazila ale v septembri mame dobehnut na poradnu tak uvidime.
Pekne teda uz vazite rastiete.
Ja som rada ze uz Matilda nie je ako rebrinka a palicky, sa vypapkala ma aj faldiky 🙂
Myslim aku mam ja vysku? Myslim 165cm. Vahu som mavala 50-53kg a teraz mam krasnych 69 :P ktore mi stoji a nevybe sa...ale tak od porodu islo dole 5-6kg
Obleciem jedny kratase z lidli a 2sukne co som si sila, a 3 tielka tocim z takko :P
Ak sa ochladi obliekam tehu 3/4 gate.
Cviky ja budem cvicit teraz SMsystem koli chrbtici , idem este jednej rehabilitacnej koli bolestiam chrbta- pred podorom som riesila trsku posunutu platnicku, zle drzanie a hyberlordza...to tak prehnutie ako v tehu... cize toto musim poriesit najprv..ked a dam dokopy tu tak opat joga...to vies cvicit aj doma...
dobre farar rozdycha alebo bude mysliet ze to bol sen :P
no manducu znesie tak max 2hodky..potom sa puci z tepla. satku sme mali cez vikend bla na holo ale tak tiez 1h - ale mala som bavlnu. musim ozehlit konopnu a uvidime...ale teraz tiez a nosime na rukach a celkom zvlada byt v lehatku , ked nespinka tak vzdy nje niekto pri nej ci sestricky ci ja ci muz...
ked sa schladi dame satku a budeme sa nosti 🙂

mny ziadne dieta nevedelo pit z flasky s dudlom. ak bolo nutne lyzickovala som , a potom az zo sosacika. ale my ani cumlik nepouzivame.

Ticho 🙂 no ja mam doma 4 , ty si aj na FB?

ena87
22. aug 2018

U nas psycho...Maly je uplne iny ako dcera hadam vo vsetkom.Pri krmeni chce klud-co starsia samozrejme nechape,cize sa maly nevie poriadne najest tak mame kolotoc.Koliky ho trapia hlavne vecer ale obcas poplace aj cez den.Horsie ze nevydrzi bezomna skoro ani minutu.Risina vyuzivam na 1000%,je na mne prilepeny 3/4 dna.Pri dcere som mala manducu ale sa mi zdala na leto moc hruba tak sme vymenili za Risa.
Teplo mi uz lezie hore krkom,kedze maleho na slnko tahat nechcem tak chodime von skoro rano alebo vecer...Aj neaky ekzem sa mu na tvari vyhodil z toho tepla tak mastickujem.
U nas flasa tiez nefunguje.Nepouzivame ziadnu a ani cumle tak neviem.Ale mala som tiez Avent kupene.
Ja mam este poporodnych 5kg.Hadam rychlo zhodim.Maly ma 5400g takze mam celodennu činku na sebe 😁💪,na nohach uz aj svalovicu 😀

lucia2831988
22. aug 2018

@dugyna no ja by som nemohla sama jej robit odber...to neieje pre mna...mala som dost ked som ju iba utesovala...uff s refluxom nezavidim :/ to mate tiez onicom...tak niha inak je zaujimava...no veru pojdem jej kupit 🙂som ju pozerala na nete a popis ma dobry 🙂 musim si ju napisat...no aj ja sa tesim veru z toho ake licka uz ma Dianka...ved bola ako chudiatko malinke...ale uz je to dobre...je sice chuducka oproti inym detom no ona je dlha...ako ja celkom 🙂 jaj tak to si na tom podobne ako ja vyskovo...no ja sa tiez tesim ked sa trosinku ochladi,lebo to budem moct aj tricka nosit...tielok mam malo...ale vies co tricka na kojenie je tazko najst...iba na nete:/...SM je super...cvicievas ho doma???ja nemam kde tie lana upevnit a neni to ono ked ma nik nekontroluje...chodili sme to cvicit no pani skracovala hodinu tak,ze zo 60 min bolo uz len 30 tak sme sa na to vytoto...pilates som chodila no ten sa uz tiez necvici tu...tak chcme nieco take na spevnenie teraz..mne v lehatku vydrzi iba par minut...a na rukach je rada...ja chcem kupit yaro 100% balnu... jasne ja som aj na fb :D tak sa mi da ist a castejsie dokonca :DDD

lucia2831988
22. aug 2018

@ena87 risino sa aj mne velmi paci len ta cena :/ preto zvazujem satku...samozrejme nie novu...no ale mas tiez slusny zahul doma :/ ...no co uz dali sme sa na boj musime bojovat...u nas tiez ma nieco medzi obocim ale mandlovy olejcek jej to pekne stiahol a von veru tiez len vecer...uz sa tesim na ochladenie,ze budem moc kedykolvek chodit a hlavne pustit susicu bo uz tu mam vsade prach z tych plienok...potrebujem to vyfukat :/...fuuu tak to mas dobreho macka...pekne🙂

ena87
22. aug 2018

@dugyna Vysku mam aj ja tych 165cm a aj vahovo som mala 50-53kg pred porodom.Teraz mam 58kg a dufam ze to dam na tych 53.
Mne teda stacia tie moje 2 deti aj z nich neviem obcas kde mi hlava stoji 😊

ena87
22. aug 2018

@lucia2831988 Tu na koniku sa da Risino kupit aj za celkom dobru cenu.Ja som mala aj satku no neako sme sa s nou nezžili.Nosic mi pride praktickejsi,ale je to urcite aj o tom co komu vyhovuje.
Ja som natierala arganovym olejom ale ma to po celej tvari aj na usiach tak mi dal lekar masticku.
No mal dobry zaklad pri porode tak to sa potom dobre pribera 😁
A aku satku si chces kupit?Mne sa velmi pacia satky Kokadi alebo Šanami.To su tak krasne vzory,ze by som ich hned kupila.Videla som aj nosice z tych satiek ale za 150€ a to uz je dobra palka za nosic.

lucia2831988
22. aug 2018

@ena87 no idem pozrieť riska tu...ja mam vybratu bavlnenu yaro...ze 60€ keby mam pozerat podla vzoru tak isto inu 😂 no ale pozeram na cenu a gramaz🤔...uvidim ale co bude na podporke ..

ena87
23. aug 2018

@lucia2831988 Ja mam tiez Risa z modreho kona.A mam standard,co uz je v podstate druha trieda.Uz su v kurze Flexi 😁.Ale ja som skor taka prakticka nosnica.Ja nosim lebo inak by som sa nepohla.Dceru som nosila intenzivne do 5mesiacov a sporadicky do 8m.Potom tam uz nechcela ist.
Pozerala si teda aj toho Risa?Nasla si nieco co ta oslovilo?

lucia2831988
23. aug 2018

@ena87 no nasla som aj nosic a aj satku od risa...do flexi ti v pohode aj malinke vydrzi??? ja vobec neviem co kupit...je to strasne a je toho tolko druhov :/...

ena87
23. aug 2018

@lucia2831988 Ja mam prave ze standard Risa ale s novorodeneckou vlozkou( to maju vsetky standardky)Maly je spokojny velmi,vpodstate sa nosi cely den...
Ja si myslim ze je to hlavne o tom co ti vyhovuje.Najlepsie je asi vyskusat a potom sa rozhodnut.Mne satky nevyhovovali ale netvrdim ze su zle.A mozno som len nemala tu spravnu.Ale mne je nosic pohodlnejsi a rychlejsie sa mi s nim pracuje.Ja kym som uviazala satku tak som myslela ze mi hlava praskne-dcera vedela intenzivne kricat 😁 V satkach by mozno Dugyna vedela poradit.Ona tusim pisala ze ich ma viac...🤔