icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

pepusa1
24. sep 2018

@lucia2831988 moj mal pred mesiacom 62 dĺžku musím ho zmerat a vaha do 6kg určite pôjdeme na poradňu o týždeň 🙂 62-68 obliekame ako čo

tatinka
24. sep 2018

@lucia2831988 vies co cumlik mi nechce, ak si ho necha tak len na kratko a vypluje...ja uz kurim v dome lebo tu je celkovo chladnejsie nez v cinziaku, zajtial sme radiatormi ale zajtra uz asi aj krb spustime...obliekam uz teplejsie, napriklad dupacky a kosielku a dam aj tensiu mikinku napriklad,vcera aj dnes ked sme boli vonku tu uz bol vetrisko a chladno takze na von uz mal taku ale ozaj teda tensiu bundicku, tepla decka musi byt a dnes som dala aj ten vrsok na kocik lebo fucalo neskutocne a aj prsalo...malicka je podarena, okana, bude mat vela napadnikov , zlatunka je,na koho sa viac podoba ?u nas maly je cely ocino na vyzor,akurat farbu oci ma moju modru,aj ked maly ma tmavomodru ja svetlejsiu, tatino ma hnedu ...som zvedava ako bude povahovo 🙂
davam len povinne ockovania, dr nas oboznamila aj s nepovin.ale rozhodli sme sa nedavat ...ty ides davat aj nepovinne ?
idete na plavanie? daj potom vediet ako sa malickej pacilo...
dako sem nestiham chodit, maly toho cez den az tak nepospi a ked zaspi tak sa snazim ako my vsetky 🙂 navarit, oprat, ozehlit, o upratovani nemoze byt ani reci na to cas neostava 🙂

@pepusa1 az tri injekcie ?chudatko malicke ... mne sa vidi ze u nas sa davaju dve na to prve ockovanie,,,malicky je riadny bucko 🙂, ale podla mna z toho vyrastie , asi dobre papa, kolko ti vazi ?

tatinka
24. sep 2018

@ena87 nas krpec pasie koniky o sto dvesto, je velmi zivy, dokonca ked mal mesiac a pol sa mu prvykrat podarilo pretocit z bruska na chrbatik, zatial celkovo sa mu to podarilo trikrat, aj pediatricka vravela, ze je to riadne zive miminko 🙂 ked sme mlai poradnu a bol na brusku ho prehliadala a veru mala co robit aby jej z pultiku "neusiel "🙂)

tatinka
24. sep 2018

baby a s kolikami stale este bojiju vase ratolesti alebo je to u nich uz na ustupe ? u nas nas ma tak mracno oblacno na striedacku, jeden den sa v pohode vykadi ale zas ma problem prdkat, dalsi den zas prdka ale s kakanim sa namorduje,,,,nechapem...vzdy som myslela , ze ked clovek kadi tak aj prdiky idu bez problemov, nikdy by ma nenapadlo , ze u deti to tak byt nemusi....

tatinka
24. sep 2018

ozaj mate uz vybavene vsetky prispevky ? Aj ten ked uz ma dietatko cez 28 dni ?

pepusa1
27. sep 2018

@tatinka az tri plus sirup dalsie očkovanie o mesiac ale tri uz nedovolím doma strašne plakal niekoľko hodín vkuse na druhé rano vstal s usmevom ale sme si vytrpeli. Neviem kolko váži ale 6kg určite o týždeň ideme odvážiť a vypije 180ml mliečko hehe.. A koliky nás trápili prvy mesiac aj teraz myslím že má ale už slabo občas ho bolí no kaká prdka každý deň ale teraz ho trápi reflux dosť grcka a aj kyselinu mlieko nepije antirefluxne lebo sa bojím že ho zapecie ani tak ani tak

pepusa1
27. sep 2018

Dostali ste už prvú menštruáciu? Ja áno som 11ty týždeň po pôrode mám tretí deň no zo mna leje hlavne včera dokonca som musela na pohotovost lebo som dva krát zvracala a to isto neni dobre no neviem prečo akú to má súvislosť a prestalo mi chutiť jesť nikdy som nemala takú ako teraz až som z toho ochorela dnes som malatna ale som pomaly dačo aj zjedla

baja15
27. sep 2018

@pepusa1 ja som dostala týždeň po skončení šestonedelia ale skôr takú slabšiu bez nejakých komplikácii akurát malej vtedy menej chutilo mlieko. Pri prvej až po 9 mesiacoch a to bola moja najsilnejšia v živote.

ena87
27. sep 2018

@tatinka Dcera bola taka ziva.Ona vsetko robila skor ako bolo treba ale Filip si dava na cas.A mam aj pocit ze sa mu na bruchu velmi nepaci.Ale hlavicku drzi pekne,aj otaca len na tom bruchu nechce byt...
U nas boli koliky asi 3 tyzdne potom to preslo.Uz pekne spava v noci.Akurat ked si nieco dam vyslovene co naduva tak je nepokojny ale neplace.Pocvicime nozicky a spi dalej.
Prispevky mam uz vybavene vsetke.Je okolo toho dost papierovaciek.Som si sice vacsinu pripravila doma ale niektore som aj na urade musela vypisat.

ena87
27. sep 2018

@pepusa1 Ja som este nemala menstruaciu.Po prvom porode som dostala az po 10 mesiacoch.Tak uvide ako to bude teraz.Ale chut mlieka sa mi asi nezmenila pocas menstruacie lebo dcera jedla normalne bez neakych protestov.

lucia2831988
27. sep 2018

Celkovo odpisem ked mi mala dovoli no menštruáciu som nemala asi ani ja...mala som malo mlieka a bolo spinenie iba netusim co to bolo a teraz zase mam reochu viac mlieka

pepusa1
30. sep 2018

@baja15 aj toto nikdy som takú nemala ja som sa postaviť nemohla to krv tiekla ako z kohútika prvé dva dni tretí trochu lepšie ,štvrtý som už mohla z domu no to že som aj zvracala ma vydesilo.a to že niektoré majú až po niekoľkých mesiacoch je asi dosť doba a riešila by som to s dr

ena87
1. okt 2018

@pepusa1 ak kojis tak je v pohode ze nemas menstruaciu dlhu dobu.Celkovo tie hormony zenu rozhadzu.Dcera bola na prse nalepena niekolko mesiacov takze tu menstruaciu som ani neocakavala u syna si myslim ze pride skor.
Mam znamu co dokonca nemala menstruaciu 1,5 roka.Kazdy to ma inak...

lucia2831988
1. okt 2018

veru ked zena koni tak 1,5roka ani nemusi byt...v to som dufala ja no ale smola...mne prisla ale slaba :/

lucia2831988
1. okt 2018

@ena87 rozsirene zakladne ockovanie alebo davas aj to kde sa doplaca 40€ a musi sa dat 2x? My sme sa rozhodli,ze to nedame...iba to zakladne rozsirene co sa doplaca 8€ ...moja ked je na brusku tak len pasie 😀ale dlho nevydrží...u nas ten rastovy sprint sa trosku nastastie pozastavil a ide do sirky 😂

lucia2831988
1. okt 2018

@tatinka @tatinka mne tiez vypluva ale potom vrieska takze nic nerobim len jej cumel drzim...uz aj ja veru prikurujem..krb mas super...k tomu vinko 😀...ja tiez doma uz obliekam teplejsie,ale je studena mala a vonku davam kombinezu pretoze nemusim navliekat rukavicky 😀...musim mat rucky schovane,lebo ich ma ako ladovec...ja chcem do kocika dat kozusinu uz...nech ju hreje nasa baranka ..dakujem 😀 no veru neviem ti povedat...ona ma z kazdeho nieco...je to mix 😀...oci ma teraz take zmiesane 😀 som zvedavá aké nakoniec budu a povahu nezaprie...nervacka strasna to je 😂😂😂...ide dat to zakladne rozsirene ockovanie teraz a dalej uvidime...no ja tiez moc nechodim...teda chodim ale odpisat nemam cas...ked mala spi snazim sa najest a upratat...no niekedy ma mikrospanky a ani to nestiham ale nasla som uzasnu pomocku 😀 milujem rybky...aj hodinu vydrzi 😂😂😂😂.

lucia2831988
1. okt 2018

@tatinkainak my sme uz aj minuli peniaze 😁 za "porod"... Všetko mame vybavene..

ena87
2. okt 2018

@lucia2831988 Ha ha 😀 to ma mala riadny "televizor".Super ze vydrzi pozerat,treba si oddychnut ak sa da.Mne sa pri dcere nedalo nic...ani jest poriadne,syn je pokojny velmi 🙏
S tym ockovanim uz neviem presne ako to bolo ale doplacala som asi 20€ za jednu davku.Ale asi to bolo len to rozsirene,uz nepamatam.Synovi dam rozsirene s doplatkom.Navyse nebudem davat....
U nas sa to drzanie hlavicky trosku zlepsilo,tak som spokojnejsia 😊

ena87
2. okt 2018

Vydzri tak 3-5 min.

tatinka
3. okt 2018

@pepusa1 ahoj , vies co moj vypije tak cca 150 ml, teraz 6.10.bude mat tri mesiace a vceras me ho vazili tak 6480 kg , moj grciaval velmi vela z tej klasickej beby, ale potom sme presli na beba 1 A.R.proti ublinkavaniu , je to aj na recept tak ak chces skus, nevravim ze negrcne ale oproti tomu co grciaval vtedy toto je nic, z tej klasickej beby grcal prudom vsetko ...z tejto grcne len obcas a malo..nezapeka ho za by bolo tvrde hovienko ale koliky mava a obcas vresti ako tur ale vykadi sa sam aj vyprdi, je to sice tak na striedacku ze jeden den kadi dalsi prdi... , je pravda,ze sa s prdenim namorduje dost ale ...s tymto mliekom je to lepsie ...zacali mu koliky tak cca v druhom mesiaci niekedy asi koncom mesiaca, ale rurku na kadenice sme pouzili len dvakrat co mal tvrde hovienko , pred tym ani potom sme viac nepouzivali, nebolo treba.kakanicku mava riedku 🙂,ms zatial nemam , kludne ked aj rok nepride sa nenahnevam 🙂
ked mas take riadne silne krvacanie asi aj preto mozes byt malatna, musis vela pit aby sa ti doplnila krvicka ked ide tak vela teraz prec, je ti uz lepsie ?
@lucia2831988 ta to ty aka rychla 🙂 ja som este len nedavno bola papiere zaniest na ten jednorazovy prispevok premaleho, cakam tento mesiac asi by uz mali prist peniazky, chceme mu kupit komplet vybavenie do tetskej k tej skryni co sme kupovali v lete , reku nech to ma komplet seriu kym sa to este vyraba 🙂 zvysok mu dame na sporiaci ucet, ...mame trochu problem s vybavenim poistky kvoly tej oblicke tak zistujeme ake su moznosti, tam co sme mu povodne chceli dat poistku zdravotnu nam zamietli...
akvarko mate krasne ciste, to nase chuda teraz je v stave hnoja skor lebo nestihame , stale sa robia dokoncovacky na dome a muz je viac mimo domu nez doma kedze vybavuje stale papiere ohladne predaja bytu, uz sme ho predali ale tie papiere to je ako nekonecny pribeh a urady nase slovenske to je aj skoda reci...cista katastrofa...
mne sa maly pred vcerom zacal pretacat z chrbatika na brusko, to prvykrat sa mu tak podarilo 🙂
@ena87 nas krpec v jednom kuse sa mrvi, este aj ked spi tak sa velakrat nepokojne trepe kym si najde svoju polohu , alebo ked papa to aj nohy vykopava do vzduchu , prsekami "strikuje" na rucickach stale, ked je spokojny je vysmiety ale ked che papat a neda sa hned tak spusti riadny cirkus, uz sa dvakrat stalo ,ze sa az zasiel od revu a musela som fuknut do tvare lebo ostal v stave ani obraz ani zvuk,a to ho clovek nenechava revat, ale ked chce jeste tak tie dve minutky kym to zarobim on dokaze tak vrestat az usi zalahnu ...zaujimave , ze v noci neplace ked je hladny, to sa len zobudim ako pocujem cumlanie a mukanie prstekov a meta sa v postielke , kope do kraja a podobne 🙂)

lucia2831988
3. okt 2018

Takto pasieme my 😂

tatinka
11. okt 2018

ahojte zienky, tak sme vcera boli na nefrologii, cize mame oficialne potrvdenu jednu oblicku najdenu ale malemu sa musi zatial robievat kontrolne sono, dalsie nas caka buduci rok az, ide o to , ze ked uz bde vacsi lahsie sa im pozrie ci ta jedna nenajdena oblicka nie je inde, dufam, ze nie , lebo v takom pripade by sa musela operativne odstranit,,,,ockovanie co mal mat krpec dnes sa nekonalo, lebo vcera na nefrologii chcela dr este dalsiu kontrolu mocu a vysledky budu az zajtra, cize ockovanie sa odporuca dat az potom ako budu vysledky z mocu, ..
no a mne pred vcerom p risiel menzes, akoze tecie zo mna ako z prasata, v noci som kazdu hodinu a pol na zachode co sa musim chodit prebalovat ...ach jo a minule som sa tesila ze este nic , no a mrcha uz dosla,,,
prdelky tesite sa uz na Vianoce? ja ako sme sa prestahovali mam tu uz okolo stromi farbou jesene pretkane, tak sami to paci, pekne dni su teraz...
inak baby co mate chlapcekov stahujete im kozku ? mne to kazali uz v porodnici tak som len tak trosku ale vcera na nefrol . mu to tak stiahla chudatku mojmu az krvicka trosinka sla a dnes pediatricka to iste spravila,,,zas na druhej strane nechcem aby mu to prirastlo takze mi ukazali kolko asi mam stahovat,,,
@lucia2831988 Luci vy ste tusim mali vcera prve ockovanie, ako to malicka zvladla ?

ena87
11. okt 2018

@tatinka to ma mrzi ze to s tou oblickou takto dopadlo.Teda...ze je len jedna.To mate dedicne ci je to vyvojova chyba?
My ideme ockovat buduci tyzden ale tiez neviem ci zaockuje doktor kedze ma maly sopel.Si to vymienaju s tou starsou uz 3 tyzdne...Nam doktor ohladne predkozky nic zatial nehovoril,viem ze sa to ma robit ale vraj az neskor okolo 1 roka. To mi svokra vravela a este jedna doktorka....tak ja neviem,kazdy doktor inak povie...clovek uz ani nevie co treba robit.
Na vianoce sa tesim kazdy rok...len potom tie nervy 😁 Dufam ze tento rok to bude take pohodove 😊

lucia2831988
11. okt 2018

@tatinka tak to ma mrzi🤔...no s vianocmi daj pokoj 😂 fuj zima 🤔...ja som si uz objednala satku na nosenie...menzes u mna divne...no mala som spinenie par dnove pred 2t to bolo po cervenom vine a dnes som si odstavila 3cvikli a kopec jablk a mrkvi a teraz zase mam nejaké spinenie...🤔 Ja som od porodu divna nejaka...a hrozhadzana som total...citim sa vycerpana...mala v noci spi v pohode no ja nemozem spat...som uplne unavena a boli ma cely clovek...nevladzem ani malu drzat...ako fakt som hotova...potrebuj dobyť poistky...a to beriem vitamíny a jem aj ovocie a kazdy den sme v prirode...neviem co mi je...ockovanie u nas nic...doktorke sa nezda koko pribrala a teda rozhodla sa,ze jej vezme krv a ockovanie prelozila...aj z toho som hotova...asi ide na mna brutalna depresia ako tak uvazujem co pisem a co som chcela napisat a nenapisala... No nic idem radsej skusit spat...

ena87
12. okt 2018

@lucia2831988 aku satku si si objednala?Potom odfot 😁 Mne sa velmi pacia tie satkove vzory,len nie sme taky zanieteny nosici aby som nakupovala arzenal.Staci nam nosic.
Unavena som aj ja,brutalne.Fizicky a aj psychicky samozrejme.V zime sa ale chystam,ze sa s muzom nalozime do sauny aspon na hodinku...taky relax.To uz maly hadam vydrzi so svokrou.Alebo kupele...treba zrelaxovat inak tu scvoknem.
So starsou som teraz zacala chodit aj na gymnastiku zase tak mam aspon kontakt so svetom 😀😂

tatinka
14. okt 2018

@ena87 nikto v rodine nema len jednu oblicku, bratranec moj mal ze bludivu onlicku ale ak to vyriesili netusim, a svagor bol dispenzar,ale vraj to nemoze suvisiet s tym, ze maly ma len jednu oblicku, dr.sa pytala na mna a muza a nasich rodicov a surodencov, vsetko ok, kazdy mame dve oblicky...no u nas sme este cakali na piatkove vysledky mocu a vdaka Bohu su v poriadku, takze v utorok mame prist na prve ockovanie
@lucia2831988 srdcko a teda kolko mala vazi a meria? vsak nie kazde dietatko pribera hned vela a rychlo,lekari velakrat lubia plasit...,,nas ma 6720 kg a do dlzky uz cca 65 cm , ja fungujem tak , ze pijem dve kavy denne 🙂 maly sa na jedenie bude niekedy raz, niekdy dvakrat, zvycajne dvakrat v poslednej dobe ale ,,,,aj tak zle spim pretoze maly mava nekludny spanok, spi a v spanku sa mrvi, prehadzuje, kruti, vykopava nohy, mixuje ruckami, pcha si prsty do ust az ho napina na zvracanie a vydava svoje zvuky,plus velmi ma bolieva chrbica takze som viac hore nez spim, mus sa cuduje ako som cez den cula ale to vdaka tym kavam🙂) kedze zial uz vobec nekojim, nemusim si davat pozor na kavickovanie alebo stravovanie, hovorila som o tom aj pediatricke , povedala, vraj ked to takto mava tak sa mozem s kludnm spankom rozlucit minimalne do jeho dvoch rokov, citala som aj na nete ci sa s tym da nieco robit ale pisali mamicky , ze aj ich deti to maju, niekomu ze zabrali homeopatika v tabletach, niekmu nic,,,

tatinka
14. okt 2018

maly zo sna aj plakava a za poslednu dobu sa zacal vykrucat do takeho akoby luku alebo pismena C, hlavu zkaloni ze skoro az zadku sa dotkne...ale vra aj to je normlane, akurat pediatricka hovorila, aby sme si vsimali ci sa viac nepreferuje jednu stranu lebo , ze sa jej zda akoby aj ked nohy dviha tak siel viac do jednej strany, ze teda mame sa snazit aj cvicit aby do oboch rovnako ci uz pretacanie, uchopenie hraciek, dvihanie noziciek a tak dalej, lebo ze ak bude preferovat len jednu stranu tak nas posle na neurologiu, no a tym ze mam krvne mutacie a syndrom lepiv,dosticiek tak maly bude musiet ist buduci rok na krvne testy ,, dufam, ze nic tohoto po mne nepodedil, ma krvnu skupinu po muzovi tak sa tym snazim utesit ze snad ma krvicku bez poruch

lucia2831988
15. okt 2018

@ena87 no satku som este nekupila...nevieme sa rozhodnut 🙂 ale kupim a idem dat z nej moyo usit...mame ho pozicane a je to super...neda sa to porovnat s manducou...
no moj chodi casto do sauny ale ja niesom na saunu ale chcem ist do bojnic alebo podhajskej niekedy...treba mi to ako sol...ja mam v plane mamku vziat sebou a ona zatial bude kocikovat :DDD ale uz nas idem aj nahlasit na plavanie s babatkami

lucia2831988
15. okt 2018

@tatinka no vies ,ze ani neviem ale 6kg este nema...v stredu ideme na ockovanie tak uvidime...a meria tiez cca okolo 68 ...mne kava inak nepomaha...ja som uplne ko...ale na prechadzku idem kazdy den aj ked nevladzem...vzduch je zazracny....no spat sa mi neda...lahnem a som uplne cula :/ chodim okolo 1 spat a vstavam pred 5...horsie ako v tehu no poom by som spala aj do 11tej...teraz mam pozicany nosic tak to je ovela lepsie...konecne aspon nieco doma spravim a hned sa mi lepsie venci a tak...och uz aby som mala svoj...moja ma spanok v pohode...niekedy pozeram ci vobec dycha no cez den malo spi..ma take max 30min spanky...akurat teraz celkom dlho spi...ani som ju nekupala...no obcas sa zobudi s placom :/...mne dava hlavicku na jednu stranu stale...ked spi ani uz nie ale ked ju mam na rukach alebo v nosici... u nas kojenie je stale boj...snazim sa robit vsetko pre to aby som plne kojila no stale mam malo mlieka,ale tak aspon nejake no....inak pocas kojenia mozes jest v pohode vsetko a aj vinko si dat...do mlieka ide minimum...takmer nic ;) ...

lucia2831988
15. okt 2018

no a krv je chvala bohu v poriadku ...uff