icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

pepusa1
11. nov 2018

@lucia2831988 mne príde už neskoro 5-6 mesiac na prikrmovanie ale ak kojis môže byť do 5 my čo mame deti na UM kľudne skôr

tatinka
12. nov 2018

@lucia2831988 co to vazne uz vam idu zubky ? ja kukam mojmu stale do pusky ked mi dovoli ale zatial nist nevykuka 🙂 ale myslim, ze do Vianoc uz daco polezie lebo rucicky si dava uz dlho do ustociek, slinta tiez vela a obcas je aj nervozny co si dasienka sucha co uch ma citlive,,,prikrm som zacala mrkvickou dusenou na vode lucke...knihu mam Varime pre dojcata a batolata autorka Olga Mengerova, mam doma aj domace vyzivky jablkove ale s nimi pockam, tiez som citala, ze najskor zeleninka a ovocie az potom....ohladner odicovskej ano treba nahlasovat, som pred vcerom pisala mail do soc,poistovne a tam mi aj odpisali tlaciva ze mi daju v poistovni pripadne poslu na vyziadanie postou ,,,ale matersku mam do skoro konca januara takze zatial cas nahlasovat prechod na rodicovsku,,,,tak zatial prikrmiky nedavate ziadne ? nas zajtra caka odber krvicky, a o tyzden vysetrenie na neurologii , ano mali sme aj druhu kontrolu klbikov, prvu sme mali do troch tyzdnov od narodenia a druhu teraz, prva aj druha ok, u nas sa robia vzdy dve kontroly aj ked je prva ok tak este druha preventivne sa robi...
@pepusa1 ano uz sme skusali mrkvicku, zatial sa netvaril, ze by mu chutila ale tak musi si zvyknut 🙂 inak nas tiez veru na tie dasienka vystraja, ruky v puse nonstop, niekedy aj poplace co uz ej nervozny z toho , hryzatko mi pred vcerom tak schmatol do ust az som sa zlakla ci si neublizil lebo ono je v tvare zabky a tak ho rychlo dal do pusiny az mu lica vydulo, som nestihla ani zareagovat ....tiez som du mala nad tym gelikom na dasna ale zatial som nic nekupila,,,neviem...

pepusa1
15. nov 2018

@tatinka toto isté aj my cmula celý mokrý je aj grcky mu vindu občas tak uvidíme zatiaľ zúbok nemáme gelik mu nedávam každý deň len keď vidím že je moc nervózny keď veľmi si sucha.a tie klbiky tu v UK vôbec neriesia ako na Slovensku balím ho na široko ale není v Tom celý deň lebo ho to tiska keď pôjdem na Slovensko isto ho objednam na kontrolu a kvapky dávaš vitamíny? Ja jednu kvapku vigantol objednala som si tu to není tak cez ebay na Slovensku je na predpis nechápem prečo a dnes sme skúsili mrkvičku trošku zjedol teda tvaril sa vážne zajtra zas 🙂 ty kojis? Môj je na UM

tatinka
19. nov 2018

@pepusa1 vies co ja vigantol nedavam lebo maval z toho hned v zaciatkoch po narodeni krce velke a bolenie bruska takze sme este vtedy presli na decko od jamiesonu, aj z toho som mala pocit ,z e ho boli brusko ale menej,,,teraz uz ako aj crievka su dozretejsie je to uz lepsie,,,nekojim, syncek je na bebe A.R.proti grckovej, lebo z tej klasickej velmi grcal az nosom mu to slo, tuto znasa dobre aj ked zo zaciatku mu nechutila ale po dvoch troch dnoch ako som sa naucila ju lepsie rozmiesat tak uz ju papa od vtedy v pohode, prikrmiky uz davam zatial sme skusali mrkvicku asi 3-4 dni ale tu nechcel a tiez mal obcas bolebruch z toho, teraz od vcera davame cukinu a ta u celkom chuti, hrame sa ze ide auticko tak mu aj vrcim akoze auticko a maly sa rehoce a aj sam otvara pusinku na tu cukinu, mrkvu nechcel ani za svet...este zajtra chem dat cukinu a potom v stredu chcem skusit klasicku tekvicku , premyslalas om aj karfiolik len sa bojim ze ho to bude nafukovat a boliet brusko z toho,,,neviem...ale asi po tej tekvicke skusim zemiak,, ty co ides este davat teraz, pises , ze mrkvicku uz skusate, co dalsie pojdes dat ? ja som premyslala, ze ked skusime tu tekvicku a zemiak , ze by som mozno skusila ked si uvarime slepaciu polievocku tak doobrat z nej este pred osoleniem a len taku zeleninku a triosku kuracieho maska mu rozmixovat a dat,,,
skoda, ze klbiky tamu vas nekontroluju, podla mna je to dost dolezite hlavne v tom zaciatku po narodeni,,,

tatinka
19. nov 2018

inak baby pred par dnami sa nam objavil prvy zubok 🙂

tatinka
19. nov 2018

zajtra ideme na neurologiu , som zvedava , co nam povedia

lucia2831988
20. nov 2018

Jaj nepripojilo mi spravu....aaaa..... gratulujeme k zubku .nam ešte nejdú ale čoskoro asi pôjdu lebo niekedy je to s ňou strašne nedá sa to vydržať...na neuro drzim palce potom daj vedieť.Ja som bola v nedeľu po roku Ta kniha je dobrá ?sú tam aj recepty?ja rozmýšľam že si nejakú kúpim len ešte neviem aku.

lucia2831988
20. nov 2018

@tatinka ach vynechalo mi cast...po roku a pol som bola jazdit a mam strasnu svalovicu 😂😂😂...a dnes sme boli plavat..

tatinka
29. nov 2018

@lucia2831988 ako sa pacilo dcerke na plavani?svalovica uz presla?z neurolovie nas poslali na sono mozgu.vdaka Bohu vsetko na sone .maly sa vykrucal chrbatikom ale cvicime to tak sa to lepsi no a kedze je velmi hyperaktivny nervova sustava to cwlKom nestiha a preto budeme musiet chodit na cvicenie,vcera sme absolvovali druhe povinne ockovanie,v noci mal z toho maly teplotu tesne pod 38 ,inak slinky mu tecu neskutocne ako mu zubok vykukol oslintany je cwly🙂 stale...aj davas uz prikrm?my sme skusali mrkvicku ta mu nechutila,nafukovala a trosku som mala pocit,ze ho z nej boli brusko,cukinu ta chutila,tekvicku ale z tej mal strasnu koliku velmi plakal,az mi luto bolo,chudatko moje,jablcKovu vyzivku domacu,ta je trosku sladka takze mu chuti🙂,no a dnes prvykrat sme dali zemiak,celkom mu to chutilo...aj ked vela prikrmu este nepopapa a radsej potom este pocucka mlieko,potom mi pediatricka odporucila skusit petrzlen,pasfrnak,spenatove listky a vyslovene ze nemam este davat brokolicu ani karfiol a tekvicu tiez nie kedze 5ie koliky z nej mal neskutocnE velke....po tom vcerajsom ockovani mi dnes spi cely den,som zvedava,co budeme robit v noci...vcera nam konecne prisiel nabytok do domu obyvacka a jedalen...mam to tu ako po vybuchu🙂

tatinka
29. nov 2018

@lucia2831988 inak malicka je podarena,okana mala je to🙂

lucia2831988
6. dec 2018

@tatinka plavanie sa jej paci...boli sme aj minule a tesila sa 🙂 takze budeme chodit pravidelne...svalovica bola riadna 🙂 ale uz je davno po nej...skoda,ze nemozem chodit castejsie,ale nevadi :D lepsie ako nic...velmi som rada,ze je vsetko v poriadku...vy ste uz mali preockovanie ??? my ideme o tyzden...my zubok nic...no slinky strasne tecu a bolia ju dasienka:/...ja som este nic nedavala no ovocie sa nema davat az neskor??? chcem si kupit nejaku knihu o prikrmoch a nastudovat to :/...hej brokolica a karfiol pozor ,ale citala som,ze sa ma davat iba kvet...stonka nafukuje...a co nabytok ??? spokojna??? kolko drobec vazi?

ena87
6. dec 2018

Baby ja som sa odmlcala lebo som mala riadne nervy z tych statnic aj casu malo bolo...no jedno s druhym.Ale uz konecne uzivam matersku naplno 😊
Na llavanie som aj ja chodievala s dcerou.Super to bolo.Ale po case sa jej prestalo pacit.My sme uz asi 6 kruzkov vystriedali. Ale je super ze su moznosti.
Na 2 ockovanie ideme 18.12 tak dufam ze to prebehne v poriadku ako to prve.Zuby nic,sliny idu aj nervozita je ale....Ale taba sa strasne do sedu,nervozny je z toho ze nevie sediet..no srandy kopec.Od buduceho tyzdna by som chcela s malym zacat cvicit na fitloptach,otvorili u nas v centre novy kurz tak chcem vyskusat.
Zacala som uz aj piect na vianoce,dcera je velka pomocnicka 😁 zatial mam klasiku-medovniky...Vy co budete piect baby?Dajte neake tipy.

pepusa1
7. dec 2018

@tatinka ja mrkvicku som mu skúšala zo 3 dní po tri lyžičky potom zemiacik ten nechcel a dala som mu bananik ten papal a kúpila som mu kašičku nutrilonovu príchuť banán a večer mu dávam každý deň a do toho mlieko vypije a viac ho zasýti kľudne skus kasicky ktoré sú od 4 mesiaca a idem mu začať kupovať hotové prikrmy hlavne čítať co obsahujú tie s cukrom tým sa vyhýbam kúpila som ovocnú od hipp a zloženie je čisto ovocné a idem skúsiť zeleninové majú mrkvu brokolicu kadečo aj s mäskom. Tak už máte zúbok my sa ešte trápime dosť vyvadza aj mna hryzie s dasnami do ruky 🙂 A čo má trápi jeho tvar hlavičky má vylezane jednu stranu popritom sa otáča do všetkých strán a druha vec vôbec sa nepretaca nechce aj skúša a nevládze neviem ci za jeho váhu 8kg 🙂

pepusa1
8. dec 2018

Ženy čo papaju vaši drobci??? kupujete aj výživky?

tatinka
13. dec 2018

@lucia2831988 s nabytKom som spokojna,lsn stale nemam cas si to tu dat na poriadok,snad do Vianic este co to upracem,ovocie ako take sa vdaj ma davat neskor ako aj ty pises ale ,ze ked je domaca vyzivka bez umeliny tak jablckovu alebo mrkvickovu dat vraj mozem,som sa na to pytala pediatricky...ale kto vie,kazdy ti povie inak🙂
Dduhe ockovanie sme mali pred dvoma tyzdnami,znasal to ok, vystupila mu sice teplota ale bola tesne pod 38 takze som ani nedavala nic na zrazenie,o 23.h este neteplotoval ,o stvrfej rano uz ano a potom uplne rano ked uz bolo svetlo bolo uz po teplote, z prveho ockovania mal teplotu 37'5 a drzala sa ho skoro 24 hodin.
Maly ma 68cm po paty,vaha 7400 kg🙂,moja spagetka je to🙂),tvoja kolko ma?
@pepusa1 ohladne pretacania na bok skus jednu fintu,daj ho na bok napriklad na lavy,spodnu nohu nechaj normalne a hornu mu prehod pred tu spodnu a za tuto nohu ho drz,nedovol mu sa inak dat a cakaj ,ked sa za kratko nic neudeje druhou rukou mu jemne 2 prstami podopri spodnu cast hlavicky a nazanac mierne aby ju zdvyhol,na mojho to funguje,sice sa pretaca ale casto ale viacmpreferuje jednu stranu,to co ti pisem nam poradila fyzioterap.a zatial to zabera a naozaj po jednom dni takehoto treningu sa uz pretoci dobrovolne aj na stranu,na ktoru sa az tak moc nechcel🙂)
@ena87 sice to nie je vianocny kolac ale chCe… urobit na sviatky tiramisu a premyslam este lavovy kolac,bananova strieska aleno osie hniezda,Moc vypekat nebudem lebo jedna aj druha babka nam poslu zas za vedro kolacov napecene takze🙂))
Baby nam uz i+e druhy zub,inak vcera sme prisli z nemocnice,musela som ist pred tyzdnom s drobcom na pohotovost lebo sa dusil kaslom,cerveny cely a mal problem dichat,vo stvrtok smef neMocnica lezat,,prisli sme tam vzali m8 ho a napichli mu flexilu do zilky aby mu Mohli davat infuzie a lieky domzily,strasne plackal a ja s nim a ked som ho videla uviaZaneho o postel a tie smutne ocka mama preco im to dovolis poMoz mi...tevala som neskutocne,vyziadala som si nech mu 1 ruku odviazu ,ze dam pozor aby si infuzku nevyfrhol a potom ked dotecie infuzka tak aj druhu nech odviazu...dali ho do zvysenej polohy aby mu nezatekali hlieny,sKoro aKoby sedel a pod ritku podlzili paplon cize Nohy mal ako kacer neprirodzene vykrufeny a priviaZany ompostel ,na infuzkach..hrozny pohlad:(...cely cas som bola pri nom ale ani na mna nepozrel,smutno nam bolo,aj muzovi ,z infuziek mu napuchl8 nohy,z dvoch liekov mal alergicku reakciu, flexilu mu od stvrtku nechali do nedele,plakal ceLe noci,tri noci som nespala co som ho musela drzat na rukach lebo od toho ako ho tam uviazali nechcel ist na ziadnu postel ,aNi ku mne si lahnut,tak velmi sa bal,v pondelok mu sli brat krv,mna tam nechceli,ale pocula som ako zaplakal a prestal,reku ok asi pichli a uz nabrali,lenze o chvilu znova plac,a znova tak som tam vrazila a pohlad sa mi naskitol ze zestricka drzala maleho na postwly ako zverinu a druha pichala ako do ihelnicka co krava nevedela zilu trafit,sm nahucala na ni h preco to takto rovia,ze ja si h9 viem pekne posadit a Mozhli mu v klude zobrat krv a Nie takzto ako zvier keby to je,chodime na krv k pedIateicke a zobrala mu vzdy v pohoDe bez problemov v klude,uz som ho ukludnila ked tu zrazu mi ho sestricka berie,ze odber bo) nedostatocny a musia znova ale ze tentokrat zoberie krv peimar,lenze zas pocujem plac na viackat,doniesli mi ho na izbu a sKoro som odpadla,brali mu krv z hlavixky saMozrejme kedze jebliny zas netrafili tak brali dvakrat z hlavicky,som tam naziapala ci sme v stredoveku taketo metody pouzivat na 5mesacnom dietati,keby som to vedeLa nikdy to nedovolim kedze ak9 pisem da sa mu vziat krv zo zilky oen tomtreba aj vediet a nie ako do handrovej babiky bodat,maly mi velmi plakal,ja cely cas s nim....strasne toto pre nas oboch,plakali sme aj maly aj ja...maly uz sa tak bal,ze ked sme sli len na rontgen a polozila som ho aby som ho vyzliekla hned spustil plac...vcera som sa uz pytala ze chcem maleho uz doMov zobrat,tu nam je najlepsie...

tatinka
13. dec 2018

@pepusa1 vyzivku som davala zatial iba jablkovu doma robenu,inak sme skusali mrkvu nechutila,cukinu chutila,zemiak chutil,no a tekvicku ta sice chutila ale neskutocne mu spravila zle,zapiekla ho a tri dni chuda moje ho brusko bolelo co bol problen sa vykacit z toho,inak nasho bolelo brusko aj z mrkvicky a aj zo zemIaku,hO to nafukovalol,aj ?iac vodicky popije ked ma prikrm,chcela som dalej dat petrzlen,pastrnak a spenatove listocky ale teraz ked sme mali zdrav.probl.dr zakal nove,ze radsej pockat az sa uplne vyzdravie a potom dat nove,lebo ze ak by bola alerg.reakcia aby sme h~ed vedeli ci je to na liek alebo na potravinu

tatinka
13. dec 2018

Napriek tomu co som napisala musim detske oddeleNie aj pochvalit,okrem tych dvoch stredovek.metod kazda sestra,lekar,primar na deti su mile,snazia sa pomoct a primar dal malemu porobit vsetky mozne vysetrenia,neodbil to a neodflakol,,,,a aj ked som im napindala na to uvazovaNie a sposob bratia krvicky tak na mna nikto nehucal,bavili sa so mnou normalne,aj som im povedala ohladne starostlivosti a pristupu k detom,matkam ich chvalim… ale ze trosku by mali viac spolupracovat ohladne vztahu rodit zdravotnik a tie dve metody zo stredoveku robit inak,dieta nemusi byt uviazane preto ze ma flexilu a infuzku,stacilo by zafixovat flexilu specialnou paskou a nema sancu si to vytrhnut,nemusi byt polohovane ze skoro sedi a zadocek podlozeny ako kacer nohy hore ,staci dat vankus na sikmo a krv nie z hlavy odobrat ale radsej zavolat niekoho napriklad sestru z hematologie,z ara a tak dalej kto odobera denne toho vela a vie to,mam sesternicu na hematologii a ta vzdy vravi,ze sestra ked je dobra musi dokazat odobrat krv bez skrtidla s tym,ze zi len vyhmata zilu,ze jedine kde je s tym problem su ludia co su pevny kedze maju vela tuku a ludia co maju so zdrav.dovodu stiahnute zilky....

lucia2831988
21. dec 2018

@tatinka jaj no ano kazdy povie inak...ja som dala este len mrkvicku a zemiacik a teraz spolu...nas momentalne choroba obchadza...mala dianka horucku ale uz aj 2t je tomu potom ATB a teraz hnackuje a splik ma ale uz sme doma vsetci chory...mame cca 6900g a dlzku neviem...ale cez 70 ..ockovanie sa nam zatial posunulo..no ako aj si stihla tie kolace? akoe ja nic vobec...mne mala cez den minimum spi a som rada ked sa najem...ani popratat poriadne som si nestihla :/ no snad na rok to bude tip top...zubky von este stale nemame ale placu je pre ne denne :/ ach jaj...hrozne...inak je uzasna a dobrucka...v noci spinka pekne len obcas ma svoje dni aj v noci...
PAne boze to co to...toto co pises sa strasne cita a nie preziva...ja som ti uz k tomu isla raz napisat ale nedostala som sa k PC a mobil nechcem pisat tu na fore...nechapem preco ale blbom casto...a co mu bolo,ze sa az dusil??? mal virozu alebo ako co...hrozne...dufam,ze uz ste ok? hod foto maleho ako sa zmenil🙂

tatinka
22. dec 2018

@lucia2831988 vies c9 ja tiez nic nemam spravene,ak9 som mala plan ze v stvrtok upracem,dalsi den spravim strom a dalsi pozehlim, tak saMozrejme nemam nic z toho,navyse vcera tu bol stolar nam este c9 to porobit takze mam este vacsi binec nez bol,zehlit aj ako tak upratat musim dnes,tiramisu a margot Kolac spravim zajtra a strom a vyzdobu uvidim ci dnes alebo zajtra,inak podla mna tsketo nestihacky budu dste aj dalsie Vianoce lebo to budu drobci uz behat a clovek im bude musiet byt stale za patami🙂)
Maly mal virozu takzvany rs virus plus bronchitidu,aj ked primar povedal,ze to nie je jednoznacna bronchitida ale ze tu sarapatu smkaslom dusivim a hlienmi robi u babatiek ten ts virus,tym,ze ni este nevedia hlieny vykaslat tomparkrat prehltnu a problem je na svete,nas bol vtedy ockovany druhykrat a v ten isty tyzden par dni po ockovani zacal soplit a kaslat v nedelu,v pondel.sme boli u pediatricky a vo stvrtok uz na infuzkach,este sem tam zakasle a soplik mu odsavam este tak dvakrat za den,rano a raz a vecer....ja si myslim,ze tym ockovanim sa oslabil organizmus ,boli sme v ten tyzden aj na vysetreNi v nemocnici a tam si myslim ,ze dostal tu virozu,inde nemal kde kedze nikam dako do spolocnosti nechodime....vraj teraz babatka nase su vo faze,kedy im budaju vitaminy ziskane od maminiek a musia si sami uz zacat tvorit ochranne latky ....hodim sem fotku cez sviatky,chcem maleho odfotit pri stromceku🙂),ake darceky si kupila dcerke a priatelovi?ja vsetko tento rok len cez net som nakupila🙂))silvestrovat budete domka?priatel bude doma ?nebude mat nocnu vtedy?
Pises,ze tiez ste pn,je vam uz lepsie?inak hru,a teraz toto pocasie na chorobu,milujem sneh ale keby aspom mrzlo,lebo toto posnezilo a hned tu prsi,ziadny bacil nevymrzne....

tatinka
26. dec 2018
tatinka
26. dec 2018

Nie je to sice fotene pod vianoc.stromom:)),ale nevadi,fotila som dnes mobilom len tak na rychlo🙂,pod stromom este pofotim sameho a potom sem pridam🙂)

lucia2831988
28. dec 2018

Panecku aky je veľký 😍😍😍😍

janalancome
29. dec 2018

@lucia2831988 fesacisko. A tie vlasky... kedy bude mat 6 mes. Nasa je akasi drobna a polrok az 18.1. Mate uz zubky?

tatinka
29. dec 2018

@lucia2831988 veru je chlapisko moje uz velke🙂),ma uz 7700kg a dlzku tesne pod 70cm🙂)),preste na 3kralov mame pol roka,dva zuby dolu a jeden sa uz tisne aj hore🙂)
Zlatu mas princeznicku,po uj krasne ti sedi na saniach,nasho som este neskusala takto,zatial len ked ho drzim chrbatikom k sebe tak na ruKach sedka ,zke boli prve Vianoce s dcerkou?u nas tie najsamkrajsie na svete....malu mas uz zdravu?ste boli tusim chorejsi.....
Ako pomracujes s prikrmami?mazko ides kedy davat?co ste uz skusali?l

@janalancome
Lucka ma krasnu princeznicku,nie fesaciska🙂))

tatinka
29. dec 2018

@lucia2831988 nas sa teraz naucil jazyk vyplazovat a tak skusa blabotat s vyplazen.jazykom:))

janalancome
30. dec 2018

@tatinka juj... prepacte. Deticky este v tomto veku velmi nerozoznat chlapec? Dievca?
Na moju dcerku vravia ze je to krasny chlapcek 😊

tatinka
30. dec 2018

@janalancome mala je krasna,kolko vazi,meria?Kolko ma mesiacov?ake prikrmi jej uz davas ak teda uz davas...

tatinka
30. dec 2018

Baby kedy planujete zacat masom prikrmovat?a najskor date len udusene a rozmixovane saMostatne maso alebo hned k tomu primixujete aj uvareny zeMiak?kedy idete davat ryzu,potravinu s lepkom skusit ,a ake maso date ako prve?ja dumam dat kralika,myslite,ze Mozem dat takeho co mam v mraziaku?je z domaceho chovu,akurat teda ,ze som ho v lete zamrazila...

lucia2831988
31. dec 2018

@janalancome
Vobec nic sa nedeje 😉. My budeme mat 7.1 pol roka a moja je sice dlha no zas chuducka... Zubky nas sice moc trapia no nemame este🤔

lucia2831988
31. dec 2018

@tatinka ja len v rychlosti... Bo sak nestiham... Zatial sme mali iba zemiak, mrkvu a teraz a to jej velmi chuti zemiak s cuketou... Dnes bude k tomu aj brokolica... Nemam sa kam ponahlat... Nasla som na nete taky rozpis kde je na cely mesiac co davat tak sa toho drzim... Cca akurat, ze ja jej dam vzdy novu vec 4 dni po sebe