icon

Júlovky 2018

nikus987
5. nov 2017

Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...

tatinka
13. mar 2019

@pepusa1 nas z mliecka ma stolicu ok ale tuhsiu zacal mat z prikrmov,ale uz sa nauzil jablcko aj vyzivky jablko banan,spapa pekne,aj tie vlocky mu prospievaju,210 ml mlieka mne nevypije,v noci da tu 180tku ale cez den ani to nie,ale prikrmiky mu chutia,tie spapa pekne,len vodicku keby este chcel,zaujimave,ze ked mal iba mliecko tak po troske aj vodicku si dal,ako ma prikrm tak vody nechce nic,akurat tak ked napriklad narajbem jablko a tu stavu z neho si da trosicku ,piskotky rozmocene v ovoci alebo vyzivke ma rad,chlebik mu natrham do polievky...akurat ze teraz sa mu zmenil spankovy rezim ale to z tych zubov,zaspi o osmej,o cca dvanastej popyta mlieko,o stvrtej je uz vyspaty ale o cca tristvrtr hodinku este zaspi no to tak do siedmej,ale ako pisdm budi sa kvoly zubkom,cele noci cmula palce obidva a bcas aj pomrnci zo spania ,hryzatka cez den ide urvat co ich tak hryzie,neviem ci mu zas dakde pojde zubok....
@lucia2831988 nasmu uz veru biely zivy jogurt davam asi mesiac plus minus,ale len tak kolko sam spapa,srvatku z toho nechce to ho napina,niekedy pol kelimku,niekedy trosku menej si da,zacala som kvoly tomu zhorsenemu kakaniu a pekne sa to upravilo aj vdaka ovociu a vlockam,pozerala som si mamicky ako zacali davat jogurty,vela pisali ze od pol roka,tak som v tom siedMom mesiaci po troche nasadila i ja,nesladene,bez tvarohu,ziadny pribinacik a podobne,na to ma cas neskor,
Inak baby nam uz pedina kazala malemu aj zuby cistit,bez pasty,mam ten prstacik ,vodickou cistou sa snazim mu cistit,ale moc mi to nejde😎,maly zatne zuby a mozem si trhnut ....

tatinka
13. mar 2019

Este mi prezradte ci uz deti vasie vedia,ci sedia,plazia....my zatim nicevo z toho....Lucka ty si davnejsie pisala ,ze sa ti uz sama posadila dcerka...nas krpec ked zacne vyskat ide mi bubienky urvat,este to tak vyturuje do vysok az cely ocervenie a ked mu z toho zabehne sa zacne rehotat😇,ked zajdem za dvere hned krici mama mama...
Luci chrbtica ma tiez bolieva ,az sa na to budim,ale aj pred tym bolievala uz roky do zadu, z prace....

tatinka
15. mar 2019

Nas maly este vie "valat sudy"😅,sa prekotula cez cely matrac,kobrec az na dlazku a tak si chuda moje minule na podlahe buchol hlavicku,zostal zarazene pozerat ale neplakal,terazz ma obdobie kedy kazdu hracku co vezme do ruky s nou mava riadne a pred tyzdnom si rozrazil pod okom asi 2mm ranku mal,co si treskol s hracim telefonom a len co sa mu to ako tak zahojilo znova si tam tresol s hracim macikom ,to spuatil plac lebo s tym si radne tresol pod oko....

lucia2831988
16. mar 2019

@tatinka jaj no tak som dala aj ja ale miesam jej s vyzivou samotny nechce a davam jej do toho celozrnne vlocky..vcera si dala 2 lyzicky a dnes pol kelimku...kupila som kunin ten je zivy..pribinacik je fuj...to je total odpad co sa tyka zlozenia...moj nazor no...ja mam problem co jej dat jest ked v obochode teraz este poriadne nic nemaju...uy nech je leto aby bolo vsetko dostupne...inak ma velmi rada korku z chleba zut alebo stvrtku jablcka...no a dianka sedi,stvornozkuje,vie sa postavit uz aj bez drzania tak ze si supne pocka naberie stabilitu a sup na nohy...a aj vydrzi...kazdy den dlhsie a dlhsie....inak tak ze sa pridrziava nabytku tak to skoro cely den...uz nevladzem pri nej sediet🙂 aby sa netresla🙂))...co sa tyka kricania to velmi dobre poznam🙂 no a s tym trieskanim hraciek to je aj u nas...preto jej davam uz len take co si neublizi radsej...ale minule rano kym som robila mlieko tak v postielke stala a nejako ju zatackalo a padla ale nie von z postilky nastastie ale ostala dnu no buchla sa fajne o opierku tam ma na koreni nosa modrinu...a co sa tyka zubkov ano to som viac krat citala ,ze vlastne uz od prveho zubku by sa mali umyvat,lebo sak ten povlak sa tvori no....ja nemam stale co umyvat...

tatinka
16. mar 2019

@lucia2831988 my sme vcera po dlhzej pauze skusili hrusku a som rada,ze sa mi z nej uz nevyhadzal,veru spapal celu hrusku narajbanu aj 4 piskoty do toho a ako si cmukal pri tom ,asi ze je taka sladucka😀
Nas maly v poslednej dobe malo mliecka popije,neviem ci preto,ze uz papa celkom pekne prikrm alebo preto,ze ho casto zlostia zuby,aj dost zle spava teraz za posledne dva tyzdne.....,prsty cmula v bdeni aj v spani stale,aj po postielke stale cestuje,uz to prestal a teraz zNovu zacal ,neviem c8 z tych zubov....
Ojojo tak ty mas sikulku ked uz vsetko robi,aspom sa ti aj lepsie s nou uz funguje ked ju nemusis stale Nosit na rukach,nas uz ma 9 kg a veru ked ho musim stale brat na ruky CelKom vaha je to uz,aj ked je tenky ako cverna,milujem ho velmi,ked ho zlostia zubky si lazka pri mna a strci si hlavku mne pod pazuchu a tak spinka,alebo si lahneme oproti sebe a tak sa mi zahladi do oci az mam pocit ze mi aj myslienky cita,vies co?niekedy aj teraz sa rozplacem od stastIaked na nho pozeram ,velmi ho lubim,nejestvuje silnejsie puto a prepojenie ako je medzi matkou a jej dietatom,toto je najsilnejsie a anjkrajsie co moze byt,...
pribinaka tiez nedavam,zatial aNi nejdem,davam len zivy nesladeny biely jogurt...este ze ti nevypadla z postielky veru,ozaj aku mas postielku?klasicku drevennu ci tu sietKovu cestovnu?
Ja by som chcela skusit malemu ryzove vlocky,ale zatial nemam kupene kedze v tychto dedinsk.potravinach o nicom takom ani nevedia,ale dala som si kupit v meste ...
Stale teda Dcerka ziadny zubok?ale ved to nevadi,zas cim neskor narastu,tym neskor dojde aj k ich vymene a hadam tie dalsie zas dlhsie vydrzia ked pridu neskor🙂,aj ked samozrejme kto vie🙂)

pepusa1
17. mar 2019

@lucia2831988 nie neohrievam jogurt vytiahni z chladničky skorej kľudne hodinu pred podaním. Ja som ešte neskúšala všetku zeleninu zvyčajne brokolica,karfiol,zemiak, mrkva, petržlen a kuracie mäsko a kupujem výživu tie ovko tu viem zohnať a do toho piškótu a včera som malému dala vaječné žĺtko na tvrdo chutilo mu a aj chlebík mu dávam po troške konečne vyšli dva zuby tak je plany

pepusa1
17. mar 2019

@tatinka tak mne malý rozpráva už mesiac baba dada dede a konečne dva zubky sú von tak je mrzuty dosť mrnči stále a aj sedí už mesiac 🙂

pepusa1
17. mar 2019

@tatinka pribinacek nedávam ani ja počkám ešte zo dva mesiace ale malému skúšam dať chlebik proste pečivo včera skúšal lekvarovu šišku no veľmi to chcel hehe ale viem je to nezdravé sladké ale čo treba skúšať ja nie som bio matka ani nič neprehanam skúsiť môžu kadečo.boli sme pred mesiacom na Slovensku a svokra mu dala cmulat lízatko tu píšťalku no som mala dosť samozrejme že bol samá slina to bola pochúťka ale nedovolila som cele.a môj má 9.7kg a je riadne tucnucky 🙂

pepusa1
17. mar 2019

Ešte sa vás opýtam dávate aj detskú krupicu detickam? Ak áno dávate sunar?

tatinka
17. mar 2019

@pepusa1 sedi uz sam ze sa sam posadi alebo tak ze ty posadis?no nas veru este ee....ako ked je v takEj urcitej polohe sa zdvyhne do sedu ale ked lezi z tadial zatial sami nesedime,kolko ma tvoj asi cm do dlzky ked pises,ze je pevnejsi....nas ma 9 kg ale je tenky, je dost dlhy, pred mesiacom mal 78 cm takze teraz isto uz o nieco viac ma....
Jogurt tiez neohrievam,vyberiem hodinku dve pred podqvanim a ideme jest🙂
Krupicu davam len tak ,ze zavarim 1Pl do polievocky,ale zatial ako formou kasicky som nedavala,na klasickej pisali od jedneho roka davat ale do polievky davam taku tu jemnu krupicku,kasicky som zatial robila z ovsen.vlociek mliecka a bananu,chcem kupit este ryzove vlocky a spravit ovocnu kasicku a mam v plane striedat ovsene a ryzove vlocky,k tomu pridat bud mliecko a ovocie plus moze izt troska stavicky ovocnej alebo dat napriklad miesto mliecka vodicku na sparenie vlociek a k tomu pridat ovocie a biely jogurt,chcem poskusat ake kombinacie malemu budu chutit,....maly papa bebu a.r.proti grckaniu,uz by sice mohli aj tu nezahustenu ale ked sme ju skusali nedavno-vysplechovalo mu z nej do krku a aj sa mi z nej raz ci dva pogrckal a ani mu nechuti,takze sme sa vratili znova k tej zahustenej.....chlebik davam malemu do polievocky uz dlho,s ovocim a vyzivkami davam piskotky,zltko papame raz tyzdenne asi mesiac uz

pepusa1
22. mar 2019

@tatinka no ja ho posadím sám sa nedá do sedu a on pekne sedí a keď ho dám v kočíku nižšie dvíha hlavu že chce sedieť teda keď nechce spať.a aj na posteli sa otáča rukami keď je na brušku a posúva sa do zadu, takže už nebýva na posteli bez dozoru lebo aj spadol u svokri ale z nízka a neudrel sa ani len trošku a neposuva sa dopredu ale do zadu ide tak neviem kedy sa začne ťahať ale sa odráža nohami smiešny je. A papanie ja neviem ani koľko mu mám dávať všetko by chcel veľa papať zje celý banan a ešte chce no bojím sa mu dať ešte dačo a sleduje aj nás keď jeme tak mu musím dať niečo do úst alebo ochutnať záleží čo jem 🙂 CM neviem koľko má ale 80cm veci má akurát no je celkom tučný 🙂 mlieko tiež proti grckaniu pije na Slovensku je to Nutrilon AR keď skúšal nutrilon číslo 2 tak bol zagrcany a zasratý až na chrbát tak naspäť k AR teda ako aj vy a plánujem do roku ako aj píšu že do 12m je potom skúsim Hipp tie sú dobré ten mi pila dcera a pije 4krat mlieko za deň ale dr vravela že už stačí 3 a viac prikrm ale on to mlieko chce tak mu dám.A vločky som mu ešte nedavala ja to nejem takže nekupujem ale kľudne mi porad.

pepusa1
22. mar 2019

@tatinka inak to tiež aj u nás už začína zlé robenie a máva s hračkami skúma či to hrá🙂môj sa chce hrať viac s inými vecami než hračkami ale všetko čo chytí ide do úst teraz si žuje suchý zips na topanke darmo mu dám hračky on chce to 😂

pepusa1
22. mar 2019

Ženy na čom vám spia deti majú už vankúš a perinku?

tatinka
24. mar 2019

@pepusa1 jaj ja som myslela,ze sa ti posadi uz sam ked si pisala ,ze uz sedka,to je vraj pasivne sedenie ,u nas dr.berie ze sedi az vtedy,ked dieta ten uKon zvlada urobit uplne saMostatne,bez pomoci rodica,ale ked uz ti vydrzi sediet,myslim,ze sa ti cosKoro uz posadi samostatne.aj nas sa teperi hore,ale sam zatial sa nevie posadit,bez dozoru nenechavam ani ja kedze sa vrti o ste sest kade tade🙂ani v detskej hojdacke nemoze byt bez dozoru,vyklana hlavu,dviha brusko a skusa sa od tial dostat von🙂
Perinku ani vaNkus nedavam do postielky,mam kupene ale zatial nedam

lucia2831988
25. mar 2019

no nasa sedi sama a aj stoji...chodit chodi iba s tym,ze sa pridrziava...ono to neni chodenie skor presuvanie a stvornozkuje...zubok nikde:DDD krupicu nedavam ani kupenu a ani robenu...ale chcem spaldovu skusit coskoro....neviem este kedy...vlocky mam take,ze celozrnny mix tak to pridavam do jogurtu a este vyzivu do toho inak nechce...je to strasny jaso to moje sidlo....no a paplonik ma od narodenia ale vankus sa mi zda,ze do 3 r sa neodporuca davat....moja spinka iba na matraci.

pepusa1
25. mar 2019

@lucia2831988 šikovná je 🙂 náš sa ešte nepostavil hádam o mesiac sa bude snazit ale vrti sa všade 🙂 perinku ešte nedávam ani ja asi od roku on je zakryty hrubou dekou ale on sa stále odkrýva

pepusa1
25. mar 2019

@tatinka ale hlavne že vedia už sedieť si myslím len sa ešte nevie postaviť teda potrebuje ešte čas každé bábätko je iné netreba hneď hľadať v tom chybu.perinku vankus má ale nespí na tom zatiaľ ale dám mu asi perinku od roku určite lebo celú noc je odokryty

lucia2831988
26. mar 2019

@pepusa1 tak su deti co anibv roku este nesedia... Je to veľmi individuálne... Dianka sa uz od narodenia v tomto ponáhľala🤣🤣🤣... My mame paplonik idzaciatku no ale veru ties sa vzdy odkope a pretoci hore znacky na druhu stranu 🤣 je cestovatelka

tatinka
27. mar 2019

@lucia2831988
@pepusa1
Lucka sikulku mas ked uz vsetko pekne vie,nas si dava na cas 🙂,ale nevadi....po postielke cestujeme tiez ,Ale to robi od narodenia ,mna to stale dost budi kedze on aj nohy vykopava do hora alebo kope do bokov postielky a odraza sa z prava do lava a naspak,to ze sa pretoci ako hodiny kazdu chvilu kde nohy tam o chvilu hlava to je bezne...
Paplon ani vankusik nedam ,vankus este dlhodobo nie a paplon uvidim ci dam na zimu tohtorocnu koncom roka alebo az buducorocnu,ak bude spat takto akcne tak asi az buducorocnu....
Pepuska aj cvicis malemu s predkozkou?stahovanie?

tatinka
27. mar 2019

Baby svokra mi doniesla z bioobchodu cerealnu kasu,zatial som taku ndavala,neJak ma to nelaka...davali ste uz cerealnu?

lucia2831988
29. mar 2019

@tatinka ja robim pohankovu kasu

tatinka
14. apr 2019

Ahojte,teda ak sem este nekto chodi...ja sem aj mrknm ale ziadna z Vas nic nepise....skoda....
Ak sem niektora este pridete,pochvalte sa ako sa mate,co vase ratolesti?
Co ideme piect na velkoNocne sviatky?🥗,ja este nemam nic ani upra,akurat okna som umyla...tu uz maju aj domceky s velkonocnou vyzdobou,len u nas nic a k tomu neporiadok....
Dufam,ze sem date aj velKonocne foto vasich princezien,princov...
Pekne sviatky vam zelam🌞

lucia2831988
14. apr 2019

@tatinka a ty mas kde foto? Odpisem. Večer 😉

lucia2831988
14. apr 2019

no a inak ohladom kasi...podla mna v pohode...ja davam vlocky celozrnne mix to jej miesam do jogurtu...a tu pohankovu a uvazujem jej skusit uz aj riedku spaldovu krupicu...inak nas top pohankove chrumky 🙂))...inak aky mate rezim? my vstavame okolo 8-9 rano ( v noci sa budi na mlieko alebo len tak ale potom zaspi ) potom ide spinkat o 12 tej a vecer o 20tej ....konecne nie uz o 22-23...no ale ked je zle pocasie mam co robit aby som ju doma zabavila...inak uz sa pusta sama chodit ale radsej chodi ked sa drzi...do mesiaca podla mna bude behat :D cert...inak tiez sledujem ,ze aktivita je tu slaba...ja celkovo niekedy nemam ani chut pisat ale tu to uz uplne umrelo...inak tesim sa na leto...nosic mame a este sedacku na bik a mozme chodit kade tade :D no a co sa tyka velkej noci tak tu ja nikdy neriesim...ja nemam ani jednu jedinu velkonocnu vyzdobu :DDD okna som umyla aj ja minule ked sa kocikovala mala s chlapom dnes som krava odtahovala pracku ked spinkala dianka a samozrejme ju to zobudilo...este chcem odtiahnut skrinku s umyvadlom zajtra a potom bezne upratovanie...kuchybu nestihnem tak to si budem pomedzi jej spanie postupne robit...piect nejdem nic...neni kedy,..kedze som mala pred mesiacom narodeniny tak pridu v nedelu baby mi gratulovat tak asi skocim k mamke ci nieco nepiekla a ukradnem 🙂 a inak nic...bordel mam furt vsade aj ja...ja mam pocit,ze len zametam a vysavam a pradlo pracem a kuchynu pucujem...ako uz ma to nebavi...bo aj tak je tu furt bordel...inak ako sa ti byva?

tatinka
14. apr 2019

@lucia2831988 dam aj ja foto drobca,o par dni...
Teda uz mas doma riadnu slecnu,sikulku sikovnu ze uz ti pekne beha aj vsetko ostatne....ja budem rada,ak budeme behat aspom na tohtorocne Vianoce ...
Byva sa mi tak ok len neviem si zvyknut na par veci....ked nieco potrbujem kupit,nemam kde,tu su jedny otrasne potraviny,zelenina katastrofalna...aj do domu nam este vela veci treba,ako vsak ano objednam z netu ale niektore veci je lepsie ked vidim na zivo....pre maleho ked chcem vlocky,ryzove alebo ovsene, tu nic nezozenies,pre seba uz potrebujem aj tenisky,aj osatenie....aj ine drobnosti nam sem treba,fotky chcem dat vyvolat s drobcom a tak dalej...z lekarne ked nieco chcem tu je pani magistra zaspata,ani sajnu nema co od nej chcem castokrat,ked chcem aj poradit ona vacsinou nevie....na toto ja nie som naucena🙂,neviem si na to zvyknut,pri cinziaku sme mali lekaren kde naozaj vdela magistra aj poradit aj zohnat co bolo treba a nech som chcela hocico,vzdy vedela co od nej chcem a nikdy nekrc8la ramena ,ze nema tusenie o akom lieku,caji,vitamine hovorim....no a dalsia vec,ktoru neviem predichat,svokrovcov ,svokrine nerespektovanie mojich poziadaviek voci mojmu dietatiu,ked poviem ze si nieco nezelam aby spravila tak to urobi aj tak a viackrat,a svokrove navstevy nieKolkokrat za tyzden,svokru tu mam kazdy vikend....
Takze okrem tych dvoch veci sa nam byva dobre,este som dost unavena ako ajmty pises,ze v jednom kuse je doma bordel,muz je k tomu neskutocny bordelar takze ked nieco upracem( co k upratovaNiu sa zena na rodicovskej dostane aj tak horko tazko,vsak sama vies) on je schopny za 5 minut urobit taky mrdnik vsade ze mi je do placu z toho....
Resim....male vstava oKolo siestej,obcas siedmej...cvicime..okolo cca desiatej na 30 min po cviceni zaspi,niekedy na hodinku,potom popoludNi ma vacsinou este jeden spanok,tiez tak hodinka,tiez cvicime....a kocikovat idem raz denne,vacsinou sa snazim v case ked viem,ze daco pospi...o siestej vecer kupam,zaspava mi medzi 19tou a 20tou hodinou,raz v noci sa budi na papanie,ked ma fazu ,ze ho zlostia zuby bude sa aj dvakrat ale to preto ze ho bolia dasienka,niekedy v noci zaspi ako sa napapa ale niekedy je aj hodinu hore kym znova zaspi...
Kolko uz mas rockov?dodatocne zelam vsetko dobre 🌷🎂🎉

tatinka
14. apr 2019

@lucia2831988 inak mala sa velmi na teba podoba,v tom kociku kde je ,ty pri nej...no cela ty veruze

tatinka
Autor odpoveď zmazal
tatinka
26. apr 2019
lucia2831988
26. apr 2019

@tatinka panecku to je fesak😍😍😍😍... Rastie ti krasne... Kolko váži? My 9.5 ach moje ramena a ruky 🤣a ďakujeme

lucia2831988
26. apr 2019

@tatinka tam ju ma aj tatuso... Aj nanho je kusok 🤣