Júlovky 2018
Ahojte nenasla som tu forum s tymto nazvom. dufam ze nas tu bude co najviac ...
@tatinka a co to je za prášok? Ako sa vola?
@tatinka aha a ten prasok mas od doktora,alebo sama sisi kupila? No to musi byt riadna sila teda ten prasok🤔 a suhlasim...lekar by mal vsetko povedat...potom sa cuduju,ze info hladame na internete...bodaj by nie ked nam oni nic nepovedia
@lucia2831988 ako podla mňa je len veľmi malé percento, na ktoré má magnézium takýto vplyv ako opisovala.. Oponovať nebudem, ale pri prvom aj druhom tehu som si dosť po ležala v nemocnici, ešte aj ležím a vystriedalo sa tu veľa žien, každá po 20tt berie magnezko 3x2, čiže 6tbl denne a pohybov viac ako dosť. Takže ak to aj na nejaké babo ma taky nežiaduci účinok, tak smolka, lekár sa predsa po každé pýta, či žena cíti dosť pohyby. Ak necíti, treba to povedať. Lekári nezvyknú hovoriť o nežiaducich účinkoch pri každom lieku, býva to v pribalovom letáku alebo sa to rieši, ak žena odpozoruje zmenu sama. Nevidím na tom nič zlé.. By ma zaujímalo, ako by sme všetky reagovali, keby sme v cakarnach čakali niekoľko násobne dlhšie, lebo by lekári pri každom lieku ci vitamine hovorili pacientovi o nežiaducich účinkoch
@tatinka možno s tým to magnezko vôbec nesúvisí, treba to konzultovať s Dr.. Ani v lekárni všetko nevedia, už som sa viac krát v lekárni stretla so zlými informáciami.
@janka_alusicova no len mozno ten prasok je iny ako tableta...kazdopadne prvorodicka by ocenila podla mna lepsiu informovanost...ja sama mam na to nervy lebo vsetko sa musim pytat a odpoved je,ze co chcem sak som tehotná...ale ked poviem,ze sim na nete citala zase zle . Tak nech informuju
@artemiss1 pisala som ze viac tabliet magnezia nema taky ucinok ako ten prasok...vsak ja chapem ze magnezko je fajn a potrebne aj to ze ho berie milion zien ,ale nie je vhodne pre kazdeho
@janka_alusicova suvisi s tym ten prasok,hadam viem ked si nieco dam a pride reakcia,dala som si ho potom znova o isty cas a zas to iste,lekar sice nie je vseved ale ma informovat o tak dolezitej veci ze to moze hoci len v malom percente takto na babatka zaposobit,ano suhlasim ze miliony zien to beru a je to uzitocne,to nikto nepopiera,ale na mojho maleho to posobi zle a pise o tom viacero zien,ked bude treba skusim tabletky a snad to bude lepsie
@lucia2831988 suhlasim s tebou Lucka,prvorodicka by ocenila info a zvlast take co moze mat negat.ucinok na nu ako tehulu a na jej miminko,ja som sa tak zlakla ked maly cely den skoroobec nekopal a ked sa ozval tak len slabe tuknutie,prebral sa skoro az o 36 hodin po zobrati toho prasku,presne ako pises nic nam dr nepovie a ked hladame same tak odfrfle ze ake sme mudre co tolko citame na nete,ked sme chodili do centra asistov.reprodukcie pred rokmi tak tiez ma odmietali poslat na potrebne vysetrenia po neuspesn.pokusoch o umele oplod.ale peniaze to pytat vedia a ze to teda nie je mala suma,az sama som si pozistovala a trvala na vysetreni a veru sa ukazalo aj to ze ma clovek krvne mutacie aj syndrom lepiv.dosticiek,dokonca krava na hematologii po potrate povedala ze oni nic neriesia ked je len jeden potrat ale az ked zena potrati viackrat,tak ti ma to rozculilo ze som jej povedala ci je normalna ked toto vobec z huby vypusti....sla som inde a tam zistili co pisem v predoslej vete a preto aj som brala pred otehu anopirin a teraz picham ten fraxiparin,vdaka Bohu ze som si postavila hlavu a trvala na svojom
@lucia2831988 od leraka ho mam na recept
@tatinka ufff...tak ty si to mala pekne rusne :/ to ma mrzi a ako citam mas bohate skusenosti s lekarmi...ja som z ich pristupu taka znechutena,ze radsej sa im oblukom vyhybam...iba tarez sa snazim byt poctiva,lebo nejde o mna...ale je to ozaj tak,ze clovek si musi vsetko nastudovat a na nich nahucat a trvat na svojom inak sa nikam nedopracuje :/ ach preco robia taku pracu ked ich to nenaplna ???
@lucia2831988 tak vies o miminko sme sa snazili dlho.po lekaroch mame odbhane toho vela lebo aj na umele sme sli viackrat,aj na inseminaciu.....od lekarov nic nepomohlo,za to sa vsak na nich nehnevam lebo tak ani lekar nie je kuzelnik,ale vela veci odflaknu,platis si za to naozaj vela peniazkov tak clovek asi ocakva aj viac profesionality.boli sme v troch centrach ale klobuk dolu za snahu a ochotu a ludsky pristup sklanam len precd centrom iscare martin,ostatne dve uplny otras....ale to uz je davno,potom sme nic neriesili dlhsie,no a vdaka Bohu aj vset.svatym sme sa dostali k bylinkarke vo Vrbovom a po jej radach ohlade uzivania byliniek a cajikov nam je po 9 rokoch snazenia pozehnany dar z nebies nas syncek...denne som zan neskutocne vdacna a milujem ho nadovsetko....,ved ako aj ty svoju dcerku a ostatne mamicky zas svoje ratolesti

@tatinka To je take krasne a smutne zaroven...velmi ti drzim palce...my sme sa snazili iba 2 roky....uz sme chceli to riesit lekarmi no ja som stale verila,ze ono to pride ked bude na to ten spravny cas...a prislo🙂 no mala som aj zle obdobie ked som uz pochybovala...takze u teba nekoniec pomohla ludova liecitelka? Podla mna niektore su mudrejsie ako MUDr.
Taku mam chut na domace sisky plnene nutelou alebo marhul.lekvarom a na to vyslahane bielko s cukrom,mnam,az za usami by som sa zalizovala😂
@lucia2831988 ano je to pani co sa venuje cisto bylinkam a pomaha zenam co sa snazia o miminko,alebo teda aj ak maju dake zdr.probl.,casto byva aj v telke v tych zensk.magazinoch,aj tu je o tej diskusia niekolko rocna a trvajuca do teraz ,Anka Kopacova z Vrboveho je ona,velmi zlata a skutoce ochotna pani,nie vzdy sa da pomoct ale ona sa naozaj snazi a ma pochopenie a ludsky pristup ku kazdemu,nic za to nechce,ked som jej dala aspom 10 e ani to nechcela ,ale som jej ich tam nechala reku ved venuje mi svoj cas,energiu,rady,snazi sa.....
Tak aj vy ste si trosku pockali na dietatko,ale stoji to za to,je to krasne,najkrajsie na svete....ja uz som aj adopciu v minulosti zvazovala ale moj nechcel a nutit som ho predsa nemohla,to clovek musi citit ci za sa dokaze stotoznit s adopciatkom a prijat ho za svoje
@lucia2831988 inak viesco?teraz ako je uz krajsie pocasie neskutocne ma laka ist uz nakupovat pre drobceka,mamina mi ukazovala co uz pokupila a uz to laka aj mna😀
Zeny aku znacku plienociek ste kupili vasim ratolestiam do porodnice a neskor aj na doma?som si dnes citala skusenosti maminiek a vela z nich odporuca do porodnice newborn na 2 - 5 kg,potom najviac sa mi vidi ze pisali o babylove z dm,tesca aj kaufl.a este toujours z lidlu....boli aj ine pisane ale tieto znacky som tam citala najcastejsie....vy ste ake pokupili?vraj do porodnice postaci jedno balenie,alebo dve,ze viac netreba....
@tatinka fuha tak pred takou pani klobuk dole...malo ludi je co nezistne sa snazi pomoct...bodaj by takych ludi bolo na svete viac....pockali sme si veru no ani z daleka sme si nevytrpeli ani len 1% z toho co ty....potom som si povedala,ze ci som normalna ved sme zdravy,stastny nic nam v zivote nechyba a zacala som sa viac tesit zo vsetkeho a prislo to potom same...
No mna laka zase chodit do lesa...kazdy den davame hodinovu prechadzku,ale poviem ti...inak ma bolia chodidla...toto som este nezazila...a aj clenky...teraz som mala tenisky bezecke tak trosku lepsie...no aj tak...ale zrejme mi zadrziava ozaj vodu v nohach a rano som nemala si kedy dat magnezium no akoze pekne ma bolelo brucho...nic som nemohla robit...boli sme s priatelom pletivo davat na volieru ja som mala problem pletivo chytit...potom som mu povedala,ze ja sa na to kaslem a idem si lahnut dala som si magnezium a bolo lepsie...tak asi budem od neho zavysla :/...nuz zacina nam treti trimester...ale nevadi...prechadzat sa musime nech aspon trosku mame pohybu...co sa tyka veciciek na ne nepozeram,lebo inak som hotova...a nemam detsky prasok na pranie takze to ma brzdi v tom aby som sa v nich hrabala🙂 este mesiac musim vydrzat a potom uz budem robit zoznam co mi este treba a chystat a asi aj postupne balit...
ohladom plienok...ja osobne mam az jednu vzorku babylove 🙂 no v maji chcem vsetko pokupovat takze velmi dobra otazka 🙂 aspon budem vediet co kupit...;)
@lucia2831988 tiez mam jednu plienocku to som dostala pre drobca na gynde v balicku😂
Ja uz si chcem tak koncom mesiaca objednat co som si navyberala z netukocik postielka,flasky,sterilizator,zavinovacky, a tak dalej...no a teraz som vysmirovala ohradku,na nu ma sice drobec cas ale objednam ju coskoro lebo ma dobru cenu a je ozaj velka,vsade v ponukach som naadzala take male ze metrove len a tato ma 150x150 tak tu chcem kym je na nu dobra cena🙂 v lekarni si koncom maja objeam monitor dichu do postielky...zvazujem ci kupit aj ten na plienocku ale tten asi skor v obchode ale neviem,skor sa asi priklonom k vysielacke ked budem napriklad u nasich a maly bude v izbe spinkat tak nech pocujem keby zacal mrnkat...neviem este to zvazujem co z toho kupit,ale ten postielkovy beriem isto...zvazujem aj refluxny vankusik,ty kupis?a ten monitor dichu?
Veru uz kracame do siedmeho mesiaca,my sme od dnes v 27tt,v podstate o 13 tyzdnov porodny termin,ty trosku skor ak si dobre pamatam tak asi o tyzden ste s miminkom skor

@lucia2831988 inak ta obdivujem ze zvladas take dlhe prechadzy a este chodis aj do prace,k tomu aj brusko ta pobolieva a das to v pohode.sikulka si
@tatinka no presne tu od gynekologa mam aj ja🙂)))...no ja tieto veci uz mam...ohradku kupovat nebudem,lebo my mame maly byt...akurat hniezdo som dostala od kamosky tak sa tesim...sadu do postielky mam,postielku som kupila na bazosi s prebalovacim pultom,komodou,stolickou jedalenskou a boxom na hracky...zavinovacku mam jednu a teta mi perinky este da po mne co su 🙂 sterilizator kupovat nebudem ved umyvacku pustam na 70°to staci a flasku aj tak iba jednu idem kupovat...monitor dychu mi poziciava sesterka ona ho ma aj s vysielackami a ked sa mi to bude pacit tak na jesen si kupime svoj...inak monitor sa vraj da aj poziciat v porodnici a co sa tyka vankusu to cumim ani neviem,ze taky je kazdopadne vankus davat ja osobne nechcem aspon do 2r. vraj ani by nemal byt...vysielacku som ja velmi chcela koli aj psovi ked odbehnem s nou ciknut alebo hocico...alebo ked bude bubat a ja budem v obyvacke...inak ja mam dnes 26+6 🙂 a termin 8.jula takze asi sme na tom rovnako cca...
Neni co obdivovat ;) my sme vzdy chodili na prechadzky praveze teraz ich moc uz nezvladam...chodim iba po rovine🙂 do kopca nevladzem...ibaze ja mam aj tu vyhodu,ze mam male brucho...a malo som pribrala,ale uz to ide aj na mna...ktovie ako dlho budem vladat no som citala,ze ak je zena aktivna ma aj lahsi porod tak to ma motivuje :DDD + slniecko a pes...a v robote inak len sedim...ale to mi vadi viac ako ta hodinova prechadzka...akurat som pozerala gelove vlozky do topanok...
@lucia2831988 tiez som citala ze je dobre vankusik nedavat,ale ten refluxny zvazujem,citala som vraj je dobre davat miminko spat na brusko hlavicku na bok ze ked sa pogrcka ide to von a nie do hrdielka,ale kazdy radi inak tak sama neviem co je lepsie....to mas fajn ze tie veci uz mas co ja este len idem objednat,super ze aj monitor dichu ti ma kto pozicat z rodiny,viem ze z nemocky mozu pozicat ale od tial nechcem,keby ma niekto z rodiny to by som si pozicala,pytala som sa v lekarni a vedia mi to objednat tak vezmem od nich,akurat sedacku sa chcem opytat sesternice ci by nam mohla pozicala ...
My s mojim na turu po horach sme chodili,aj minule leto dovolenka v tatrach ale teraz uz mam brusino ako slonik takze uz funik neskutocne,ked som bola u nasich k nim do bytu je to asi 26 schodov tak som sa uz po nich stverala ako slimak bez pohonu😀
@tatinka no hlavne by som povedala odsleduj si co bude babu vyhovovat...ja som vraj ako dieta spala iba na brusku ale tvar do matraca zaborena🙂 a nech robila mamka co chcela inak som nezaspala...takze uvidis co ti povie babo...refluxny by som kupovala asi az ked bude potrebny...mozno malinke reflux ani nebude mat....hej aj ja som rada,ze tieto najvacsie vydavky mame za sebou...chvala bohu,lebo kotol nam hapruje tak aby nebolo malo musime kotol menit...neverila by si aka som rada,ze mi poziacia ten monitor s vysielackami...aspon vyskusam a potom sa rozhodnem kedze to neni lacna vec...a je strasne vela druhov...sedacku myslis aku???auto ci jedalensku? lebo jedalenku staci riesit az ked bude sediet ale ja som to kupovala ako sadu 🙂
Hej teraz uz nedam turu ani ja...maly kopcek tu k nam domov a funim ako lokomotiva...no po rovine nemam problem...az na tie chodidla a clenky...to som doteraz nemala ale ani mi neopuchali,,,,normalne som si dala masaznu vanicku s morskou solou na nohy...trochu pomohlo...
@lucia2831988 stolicku jedalensku objednam spolu s kocikom a ostatn.vecami z jedej stranky ,ma to sice cas ale ked uz od tial budem bratbude to jedn.vrzom 🙂))a sedacku do auta sa chcem spytat sesternice co uz ma odrastenu princeznu reku ci mi ju pozicia....musim sa konecne spytat toho mojho ako dam fotku cez ipod,vzdy na to zabudnem,by som i ja pridala svoj balon😀
Aj sa ti robi ciaeka na brusku ci to sa mi len zda z fotky?mne sa robi😂
Mne mamina hovola ze som sa vzdy pregulala na chrbat a mohla aj vankusmi oblozit aj tak nepomohlo
@tatinka hej aj ja tak,ze ked uz objednavat tak naraz vsetko😁...no ked uz ma odrastene tak snad nebude mat s tym problem...vajicko sa aj tak dlho nepouziva...no opytaj nech konecne das nejaku foto😉...ciarka sa mi robi taka veeeelmi jemna..tento problem mam teraz ja 😂 darmo si dam vankus,alebo čokoľvek...aj tak v spanku sa pregulam na chrbat 😂...hadam to nebude vadit🤔
@lucia2831988 ono lekar vravi ze nemame spat na chrbte lebo sa tym tlaci na daku dutu zilu ci co ale podla mna ked sa tak citis v poriadku tak spi ako ti je pohodlne.ja nemozem na chrbte tym ze krcok mi tlaci na konecnik uz od tretieho mesiaca tak na chrbte ho akoby este viac tlacim uplne to potom boli a krize ma v polohe tiez bolia ,uz mam pocit ze viac nespim nez spim😀krpec sa v noci ulozil priecne z jednej strany na druhu a to ci som lahla na lavo ci na pravo stale to tlacilo ,medzi kolena podkladam vankuse dva mensie ale i tak je to s tym spanim na figu a neviem si polohu najst...si predstav jedna holka co som s nou davnejsie pisavala cakala pred rokmi stvoricky,o dve prisla este ked boli v brusku ale i dvojicky podla mna musia dat dost zabrat ,neviem si predstavit ako to zeny zvladaju s viacpocetn.tehotenstvom,klobuk dolu pred nimi,ked som lezala pred rokmi na laparku v nemocke bola tam mamicka co cakala dvojicky,mala mesiac do porodu,brusko ako dva sloniky a napuchnuta bola chudatko cela ,zadrziavalo sa jej aj dost vody,nohy mala fakt obrovske.ledva presla aspom na wc a do sprchy....
Ahojte. Ja akurát dnes vstúpila do 26 tt 🙂 Chcem sa spytat @lucia2831988 odkiaľ budete objednávať tu ohradku prosim. Dakujem
@veronika161616 ohradku bude tatinka objednavat 😉
@tatinka ano vlasne na hlavnu tepnu a krv sice do noh ide no vytlacit ju späť je udajne problem a tym padom menej kyslika ide mamičke a aj miminku...zena moze aj odpadavat a vraj casto sa stava ,ze sa dieta udusi...preto som bola aj zlaknuta...ale tak vraj pidstatna je poloha v ktorej zaspavas,lebo v nej je clovek najdlhsie...ja mam vtedy iba pocit tahania podbruska no potom to prejde a vyedy mi najlepsie sa uvoľňuje chrbat... inak mam tiez problem so spanokom...iba sa prehadzujem a nemozem zaspat🤔 no teraz par dni sa mi tak dobre spi 😂 neviem cim to je...ci tym,ze priatel ma nocne alebo co 😂😂😂...no to súhlasím...klobuk dole pred viacpocet.mamickami...ja som sa atrasne bala aby som nemala dvojicky😁...ved to by mi uz ako to brucho skakalo keby maju nahanacku 😂😂😂
@lucia2831988 chcela by som mat rontgenove oci🙂))lebo kedlen sedit vyhrniet tricko a sledujem tu kopnutie tam kopnutie,by sme aspom mohli vidiet co tie nase ratolesti stvaraju v brusku😀,moj chodi so mnouna sona a vzdy hovori ,ze je to lepsie ako hociaky film,ze ze by sa na ten monitor a na maleho dokazal pozerat hodiny,je to take krasne,najkrajsie na svete

@lucia2831988 tak neviem ci kazdy prasok lebo sa pytala ktory konkretne mam,lebo ze magnesolv je dost silny,ten mam ,obsahuje to aj zabudla som uz aku to dalsiu zlozku ktora to este zosilnuje,...ale ide aj o to ze lekar predsa ta ma na take veci upozornit alebo dat radsej mensiu davku ci postaci,dala som si to v utorok vecer a maly sa poriadne rozkopal az dnes dopoludnia a to uz je stvrtok,vcera vsak tiez kopol ale uplne malo ozno zo 5 slabunk.stuchnuti ze to skoro ani citit nebolo,chapem,ze magnezium berie skoro kazda zena ale proste lekar ma upozornit ze sa moze aj taketo nieco stat a nie aby mamicka potom strachovala ,obzvlast ked je to lekar uz stary trtko co uz ma dlhorocne skusenosti