Kde zohnať potvrdenie o tehotenstve ak je gynekológ na dovolenke a bez zástupu?
Žienky môj gynekológ je momentálne 2 týždne na dovolenke, nezastupuje ho nikto kde si môžem pýtať potvrdenie pre zamestnávateľa že som tehotná? Potrebujem ho čím skôr na koľko robím aj nočné a nezvládam to býva mi strašne zle ☹
@veronikastrickova a co sa týka tehu knižky, mal by ju vystaviť, no neviem, či je niekde uvedené že dokedy.. Veľa MUDr ju dáva neskoro.. Trebárs môj doktor mi od prvej návštevy dával iba a4, kde bola popísaná každá kontrola.. A tehu knižku v cca 15tom tyzdni a tá to len zhrnovala, pre rýchlu orientáciu.. To autorka nepísala, či nemá nič, len ze nemá tehu knižku..
VEC Oznámenie
V súlade s ustanovením § 40 ods. 6 Zákonníka práce Vám týmto oznamujem, že som tehotná.
Predpokladaný termín pôrodu je určený na 21. október 2018.
V súvislosti s termínom pôrodu je predpokladaný dátum odchodu na materskú dovolenku stanovený na začiatok septembra 2018.
Zároveň Vás chcem požiadať, aby mi bolo umožnené absolvovať všetky povinné lekárske prehliadky, ktoré mi lekár určí.
Potvrdenie o tehotenstve (kópiu tehotenskej knižky) doložím ihned po jej obdržaní.
a vsetci boli spokojni 🙂
@misicka2805 Na PN Ťa vypíše aj obvodná...
@mala_katie aha tak fajn, prepáč
@veronikastrickova je tak ale každý ti dáva inak
@veronikastrickova nie je povinny datsi knizku,kedze moj gyn je najlepsi kamos mam to z prvej ruky.Kazdy robi,ako uzna za vhodne,nie je limitovany ziadnym zakonom v tomto.Ci je nezodpovedny,to je druha vec.Moj dava v 10-12tt po prvom velmom sone,ked je vsetko ok a pisu sa tam prve dokezite udaje az vtedy.A do prace teda nemuso davat v ziadnom prpafe nic od lekara.Ved ani v pn nemas nic take len cislo dg.To su sukromne veco,ako naco ma moj sef vidoet udaje z knizky....Toto som zazila,podla zakona staci iba oznamenie,ktore je aj ako cestne prehlasenie,ked to podpises.Cize je to na triko kazdej zeny ci si take cosi vymysli.Zamestnavatel nema pravo ziadat ziadny tvoj lekarsky zaznam.To mi moja ekonomka povedala a nic take ich nezaujimalo.
@carmenuska potvrdenie od lekara potrebuje zena zo zakona dat do prace.
@veronikastrickova nepotrebuje.. prestuduj si zakon, mas len pisomne oznamit ze si tehotna, potvrdenie davat nemusis...
@veronikastrickova suhlas.. ..vid zakonnik prace, § 40 (6) Tehotná zamestnankyňa na účely tohto zákona je zamestnankyňa, ktorá svojho zamestnávateľa písomne informovala o svojom stave a predložila o tom lekárske potvrdenie.
@misik14 paci sa, dostudovat 🙂
Toto som doniesla, potom som sla na pn, vratila som sa ked som dostala tehu knihu, to som doniesla pisomne oznamenie s predpokladanym nastupom na MD a prefotili si prednu stranu tehu knizky.
@majusqa77 netreba tehotensku knizku
@misicka2805 ja som si v 6tt popytala iba potvrdenie o tom ze som v druhom lunarnom mesiaci tehotenstva, normalne vystavil papier.... Netreba hned knižku, tu som dostala az ku koncu tretieho mesiaca, lebo ti povedia ze naco ti ju ked tam nie su zaznami
Ved si nikto nechodi kopirujuci tehu knizku, zeby zistoval co tam kto ma ake diagnozy. Preto som napisala ze uplne staci ta predna strana a je to zaroven potvrdenie od dr.

@veronikastrickova myslím si, že v tomto sa klamať neoplatí.. Po pár mesiacoch vidno, či hovorila pravdu a nasledovali by postihy.. Nemyslím si, že by ta chvíľa výhod niekomu za to stála.