Kedy absolvovať prvú kontrolu v tehotenstve?
Ahojte mamicky,
mohli by ste sa podelit o to, kedy ste boli prvykrat v tehotenstve na kontrole (v akom tyzdni tehotenstva)? Ako prebiehala? Co vam lekar povedal? Ste tu niektore, u ktorych sa plod zdal o nieco mensi, bolo nakoniec vsetko v poriadku?
Moc vam dakujem❤️
@cdt ked zavolas na gyn, ze mas pozit test alebo si myslis, ze si tehotna, sestricka ti da termin
U kazdeho to je ine, niekto caka do 8tt niekto ide hned
Ja som bola na zaciatku okolo 5tt
Takze komunikuj so svojim lekarom
Do 12 tt je riziko vzdy a je jedno ci je embryo podla tabuliek alebo az tak nie, je to 50:50
@cdt pri prvom 7+3, spravili len vaginálne sono a bol tam krásny 13 milimetrový človiečik. Ďalšia kontrola bola potom po 3 týždňoch a opäť robili len sono. Tuším až v 12.-13. tt som už mala priniesť moč a brali mi aj krv.
Pri druhom som bola 7+4, opäť len sono, nález zodpovedal 6+0 bez viditeľného srdiečka. Mala som prísť o týždeň znova, či to náhodou nedobehne, ale bol to žiaľ missed abort (čo som aj tušila, lebo som vedela, kedy došlo k oplodneniu a teda ten rozdiel vo veľkosti nemohol byť posunutou ovuláciou).
8 a potom koniec 9tt, to uz vidiet co z toho bude a nebude. Uz bilo srdiecko a plod bol umerny tyzdnu.
Pri prvom tehotenstve som mala prvú kontrolu v 5tt to bolo vidno iba gestačný vak. Potom v 7tt tam bolo potvrdené tehotenstvo. Nič iné mi nerobili. Bohužiaľ v 9tt prišlo zamlčaný potrat.
Pri druhom tehotenstve som mala mať prvú kontrolu až na konci 7tt ale bohužiaľ už v 6tt som musela ísť na pohotovosť kvôli špineniu. Takže zase som bola skôr. Vtedy bolo potvrdené tehotenstvo a nasadená liečba na udržanie. A následne v tom 7tt už u mojej dr mi brali aj krv.
Ja som teraz bola v 5. ale nebolo vidno, tak som mala prist potom o mesiac.
Bolo som v 5+3tt, dr.mi spravila len sono, kde sme videli len gestačný a žĺtkový vak. Mala som prísť o týždeň a už bolo vidieť plod ak s akciou srdiečka. Teraz som objednaná až o mesiac, to budem 10+6tt.

6-7.tyzdni, vzdy bilo srdiecko.. brali krv, sono, stery... zodpovedali veku podla MS viac menej...