icon

Koľko sa platí za potrat v Martine?

cica255
27. apr 2017

Koľko stojí potrat v Martine ?

katarina644
28. apr 2017

@ema234 ja neodsudzujem nikoho. nemam nato pravo. tato slecna alebo pani sa pytala kolko to stoji. kazdeho rozhodnutie. viem, ze niektore mate velke problemy otehotniet. nezazila som to, lebo ja by som mohla mat aj desat deti, ale zo zdravotnych dovodov uz nepokusame radsej stastie. ale fakt zbytocne odsudzovat. treba vediet pochopit a nezamyslat sa nadtym. vela stastia

marse
28. apr 2017

@martinkojakub mozno autorka temy nema zaujem rozoberat svoj problem s takými ,,mudrými ,, ako si ty... ona sa pytala co ten zakrok stoji, nie co si o tom myslite...

keby kazdí hovoril iba k tomu co vie, to by bolo na svete ticho...

autorka bude s tym zit celý zivot... nie vy...tak sa do nej nenavazajte ...

dzubo
28. apr 2017

Podla mna je to vymyslena tema....autorka mozno ani nie je tehotna ☹
Zbytocne sa tu hadate ....

eli321
28. apr 2017

ja si myslim ze 300+-.
Ale tiez som otehotnela v sestonedeli. Dieta cisto len kojene. Je to zvlastne ale evidentne sa to stava. A da sa to zvladnut v pohode ak sa bojis ze nezvladnes dva kusy 🤗

merikac
28. apr 2017

@monika15 preto, sa staraju, lebo mozu zachranit zivot........... mozno aj moj, aj tvoj aj niekoho ineho, kto sa raduje dnes tu na zemy, zachranilo len par povzbudivych slov.........🙏

martinkojakub
28. apr 2017

@marse moja zlata ja sa tu nehram na mudru,neni som jedina ktorá tu dáva nejaké rady ak si si to nevšimla,tak si choď urážať niekoho iného.A neviem prečo by sme sa nemohli k tomu vyjadriťaj,keď sa iba pýtala koľko to stojí!!!!

marse
28. apr 2017

@martinkojakub za 1, neviem ktorým slovom som Ťa urazila... nech si to čítam, stale dokola neviem ho nájsť...
po 2, s tebou nebudem dalej rozvíjať tuto debatu, nakolko mam lepsi program, ako davať rady cudzím ludom a starat sa prečo a ake pohnutky v zivote robia, kedze nechodim v ich topankach... 😉

eviii
28. apr 2017

@cica255 určite si v ťažkej životnej situácii. Mať 2 deti do roka je dosť náročné, ale dá sa to zvládnuť. Nie si prvá ani posledná. Začiatky budú možno ťažké, ale uvidiíš, že neoľutuješ, keď dáš svojmu dieťatku šancu na život. Keď pôjdeš na potrat, pripravíš dieťatko o život, seba o čisté svedomie, radosť do života. Naopak budú ťa čakať depresie, smútok a obrovská ľútosť, nad krokom, ktorý sa už nedá vziať späť. Budeš rozmýšať nad tým či to bolo dievčatko, či chlapček, budeš si hovoriť, dnes by malo 1 rok, 5, 10,20. Bude sa to s tebou ťahať celý život. Ale keď sa rozhodneš pre život, tvoja situácia sa upokojí, náajde sa niekto, kto ti podá pomocnú ruku. Uvidíš, že neoľutuješ. Stojí to zato, a preto sa nevzdávaj a bojuj za život svojho dieťaťa!!!

ema234
28. apr 2017

@katarina644 ja mam dve deti a pisala som to hore, takze si sa velmi zmylila a nemam ani 30, takze tak 🙂

ema234
28. apr 2017

@katarina644 baby to pisali, zeny ktore nemozu otehotniet by si toho vazili, vies? Nie ja. Neviem odkial si to nabrala, ze nemam. Este sa mi zadarilo v mladom veku, ale omylm, preto som to pisala a dsudzujem zeny co na to idu,pretoze uz len pomysliet na slovo interupcia je hrozne.

monika15
28. apr 2017

@merikac sorry ale modry konik neni tu presvidcat ludi,
vy tu mozete pisat milion super veci, ona si to premysli a potom co ?????
kto sa o ne postara..... ked si to necha hmmmm, stat, igelitka, les ?????

malabiba
28. apr 2017

@eviii moja teta bola na interupcii, po ktorej si dala podviazat vajecniky...nehovorim, ze je to spravne, ale ziadnymi depresiami, ani podobnymi stavmi netrpi, ani nie je "socka" ako tu niekto uviedol...jednoducho styri deti za styri roky jej stacili...takze tu nepis nieco, s cim nemas skusennost

julma
28. apr 2017

Nevies kolko stoji potrat???? Stoji minimalne jeden ludsky zivot! Taka je jeho cena. Nevycislitelna.
A je uplne jedno aka je pohnutka, aky tazky zivot zije matka, vzdy to je vrazda. Ale my mozeme odsuditiba cin, nikdy nie cloveka.

vorkola
28. apr 2017

@veronka1234 No vsak vsetci mame nieco,ale vrazdou sa problem nevyriesi,Prave treba hladat riesenie trebars,adopciu ,len nie zabit dieta.Dokial sa budu vrazdit nenarodene deti,nebude na svete pokoj

ema234
28. apr 2017

@malabiba praveze tie socky maju viac citu ako tie neviem ake, vidis aka je to mater ked nema stipku citu v sebe. Zavrazdi decko a nic. Ty kokoooos. Este ju tu obhajuj, alebo ber si z nej priklad.

ema234
28. apr 2017

@malabiba a inteligentna moc nebude, vedela by ze ked nechce deti ma uzivat nejaku antikoncepciu

malabiba
28. apr 2017

@ema234 kazdy clovek je v prvom rade zodpovedny sam za seba. Neutoc

ema234
28. apr 2017

@malabiba ale ju aspon neobhajuj

malabiba
28. apr 2017

@ema234 nie kazda zena moze uzivat antikoncepciu a podobne formy ochrany

katarinka289
28. apr 2017

Preco volis tu drahsiu cestu? Vynosit a porodit dieta ta nebude stat nic.A niekto bezdetny bude stastim bez seba,ze sa po mnohych rokoch stanu rodicmi
A ti co tu pisu,ze nas do toho nic,ze chce niekto zabit dieta...si predstavte,ze niekto na ulici uvidi,ako vas chce niekto zabit a nic neurobi...ved ho do toho nic nie je

poohie
28. apr 2017

@cica255 kolko stoji potrat? dva znicene zivoty (alebo viac). bez odsudzovania. len na zamyslenie. myslim v modlitbach...

bohuslava8
28. apr 2017

@cica255
deti sú fajn

malabiba
28. apr 2017

Kazdy je zodpovedny sam za seba...a nikoho ineho do toho nic nie je. Sme rozni, veriaci, neveriaci, plodni, neplodni, opatrni, neopatrni, dokonaly nie je ani jeden. A co vidi niekto ako vrazdu, iny vidi sice ako kruty, ale iba lekarsky zakrok. Niekoho to poznaci na cely zivot a iny to spracuje a zoje dalej. Svet nie je cierno- biely.

katarina644
28. apr 2017

@ema234 ty mas chut rypat len, ale nie divat sa nato, preco to robi. a co je teba do toho?!!!!!!!!!!! nielen tebe ale aj ostatnym, starajte sa do seba. pytala sa len kolko to stoji. urcite to nerobi z rozmachu. ale ked uz ja som tiez predo mnou zazila v ziline jednu, ktora si isla dat vziat dieta a tiez to nebolo zo zdravotnych dovodov, vtedy som to odsudzovala, kedze som mala rizikove a mal sa nam narodit chory syn. aj sa narodil, ale nie s takymi vrodenymi chybami ako povedali. a teraz sa nato divam, ze nie kazdy si to moze nechat. bohuzial. ale nikdy to odsudzovat uz nebudem. nemam nato ani pravo.!!!!!!!!!!!!!!!! a ani vy, ci nemozete mat dieta, alebo ho mate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

diana20
28. apr 2017

@ema234 myslím si, že väčšina normálnych žien a báb, ktoré otehotnejú nečakane, roxmyslaju, či nebude lepšia interrupcia, eno na to nie je správny čas a peniaze atď, v dnešnej dobe je to normálne a často aj zodpovedné, lebo keď vidím množstvo mladých báb, ktoré sa rozhodli si nechať aj prvé, aj druhé a stará sa babka o ne na starr kolena alebo tak, tak je mi z toho zle.. ja som bola vždy proti, ale keď sa mi to stalo zistila som, že je to naozaj normálne sa nad tým zamyslieť... aj antikoncepciu som brala a stalo sa.. takže ak si niekto v mladom veku v škole povie nechám si, veď neman robotu, peniaze, nič, to zvládnem ale neviem ako, tak to nie je normálne podľa mňa.. nemali by sme ostatných súdiť keď nevieme ako to je..

irise
28. apr 2017

@katarina644 ... ja som si tiez chcela zobrat dieta, a narodil sa mi chory. a furt hovorim..nikdy v zivote by som do toho nesla. Vela sil v prdeli a aj financie...
Vobec som nepochopila, co si chcela povedat. Uplne zmatocne napisane. Bud si niekde vynechala slovicka, alebo...no nechapem...
Treba tomu rozumiet tak, ze si si SAMA chcela zobrat dieta? Alebo DAT ZOBRAT? Alebo si chcela ZOBRAT DIETA DOMOV? Alebo CHCELA NECHAT? A do coho by si nesla? Do interupcie? Alebo by si nesla do toho nechat si chore dieta, kedze ta to stalo vela sil aj penazi?
V podstate je to jedno, ako si sa ty rozhodla, ale tie vyjadrenia mozu navadzat aj ine zeny k nespravnym zaverom.

katarinka289
28. apr 2017

@katarina644 v prvom rade nemame pravo niekomu zobrat zivot.To ako sa robia deti vsetci vieme.A ked ich nechceme,treba sa spravat tak,aby sme ich v prvom rade neplodili a nie sa potom zaoberat tym,ako sa ich zbavit...

ema234
28. apr 2017

@diana20 ja zazivam ze aj co maju tie deti v starsom veku bavi babka, mama , krstna atd. Odchadzam z tejto diskusie,lebo hajit vrazdu dietata nieje normalne.

ema234
28. apr 2017

@katarinka289 oni to nepochopia asi nikdy ze to je vrazda a vrazde treba zabranit.

anna___1
28. apr 2017

@martinkojakub možno čaká druhé .. preto je tam ten Január/2017 ..v princípe o to nejde, je rozhodnutie na nej, ale suhlasím s tebou je veľa iných riešení čo by za to dali iné mamičky :(
@monika15 existuju anonymné porody a hniezda záchrany .. nikto nerieši igelitky ..
Nech sa rozhodne akokoľvek, určite to nemá ľahké, veď predsa zdravá žena sa k takémuto rozhodnutiu len tak nedostane .. držím palce aby si sa rozhodla srdcom .. niekedy situácia nieje taka zlá ako sa na prvý pohľad zdá .. PS: Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie ..