Kontrola zo sociálnej poisťovne počas rizikového tehotenstva
Chcem sa spýtať či môže sociálna poisťovňa aj počas rizikového tehotenstva prísť kontrolovať ako počas bežnej PN? Treba mať vychádzky a podobne?Chcem sa dať vypísať na rizikové, ale pri tom by som chcela aj chodiť von a nie len na 4 hod. denne. ...
ďakujem
@marionett uplny suhlas, myslim, ze kto je naozaj objektivne na rizikovom vobec neriesi, ze nema obmedzene vychadzky🙂a je rad, ze je...ale bohuzila je vela zien, ktore to zneuzivaju a su doma len preto, ze sa im proste pracovat nechce
@marionett ono takéto kadejaké špekulovanie potom má aj za následok tvrdé škrtanie výhod z daného pripoistenia a doplácajú na to poctivé mamičky ... keď sa hromadne začal zneužívať systém sprísnili podmienky pripoistenia až tak brutálne, že teraz si veru niekto rozmyslí, či sa pripoistí z celého balíka, keď len z minima je to riadna suma ...
@aduskatt ja som sa pytala dr. na to a ona že take sa neda dať a vždy ked mi dr. pisali na PN vychadzky tak sa pisal rovnaky čas a nemusela som doma ležať na ložku mohla som sa pohybovať ako som chcela z inych dovodov ma nechala doma ! a neobmedzene tak to neviem možno je to nejaka novinka ale keby bolo a dalo sa neobmedze dať vychadzky tak by sa vobec nemuseli pisať vychadzky a chory si možu chodiť kade tade, pokial neni človek odkazany na ložka, nuteny odych na gauči či v posteli tak každy dr. da vychadzky ........ to by ani kontorli nemuseli chodiť na čo ked vyše polovica chorích by mala neobmedzene prachadzky a myslim že ako prvy by o tom mali byť onformovany hlavne dr. a ked ten o ničom nevie tak neviem .... a pochybujem že by mi to moja tajila nemala by na to dovod kedže ja som pohyb potrebovala ...... tak moc by som sa na to nespoliehala tam bude nejaky hačik - ja som mala dve adresi na PN to možeš mať a maš tam aj na dve adresi kolonku (hlavnu a ked niesi na tej hlavne tak druhu kde by si sa mohla ešte zdražiavať )... 🙂
@moon1979 gynekolog vypisuje PN ak sa to tyka tehotnej a gynekolog urči že tehotna ma ostať doma mne tak gynekologička vypisovala PN od 2 mes. tehu a na MD ma posielala 8tt pred terminom tak sa posielaju PNkarky - ona piše diagnozu na PN a obvodna s tym nema nič spoločne ked sa jedna PN koli tehu ..... ale obvodnej som hlasila že som PN aby aj ona vedela a mal info lebo ked si pol roka PN tak zasada nejaka lekárska komisia menšie a ona musi preukázať prečo som PN a to chodia k obvodnej a nebol z toho žiadny problem preukazala a viac ich nezaujimali potom zasada komisia ešte ked si rok PN a to vtedy oni určia či ideš na cely alebo polovičny invalidny alebo nemaš narok na žiadny a musiš nazat do roboty a po roku PN ti socialka neda ani korunu, tam už sa to vyplaca podla toho ako ťa ohodnotila ta komisia či bueš dostavať percentuálne invalidny alebo plny invalidny to je už mimo PN....
🙂
@moon1979 presne tak, bohuzial na hlupost a lenivost istych mamiciek doplacaju tie poctive...mne je vzdy smutno ked tu vidim kopec prispevkov ako co najlepsie vydrbat so systemom, aky moralny zaklad potom taketo mamicky mozu poskytnut detom?
@zmrzlinkams vobec nerozumiem teraz, co riesis.ja som skopirovala presne zo stranky socialnej poistovne, ze institut neobmedzenych vychadzok existuje.........................neriesim, pri akych diagnozach je a nie je vhodny. Trebars clovek, ktory ma depresie urcite nemusi lezat na gauci a mat vychadzky dvakrat denne po dve hodiny, tam si viem uplne krasne predstavit uplatnenie neobmedzenych vychadzok......a to, ze lekari o tom nevedia je ich problem.......ja si skor myslim, ze chcu byt kryti...na druhej strane, mamicka, ktora je na rizikovom urcite nebude lietat cely den vonku, ale ma hadam vlastny rozum a vie, kolko si moze dovolit byt vonku a hlavne kedy...ak jej lekar da vychadzky od 14 do 16 a vonku je vtedy 30 stupov a je jej zle, je hovadiny, aby isla vtedy von....asi pojde radsej von o siedmej vecer na pol hodky..akurat, ze nema vtedy vychadzky, tak co? bude trcat cely den doma, lebo lekar nepozna svoju pravomoc?..takze ja by som to videla asi na to dobre, aby si mohla sama zvolit, kedy jej vyhovuje ist sa prevetrat podla aktualneho zdravotneho stavu a nie podla toho, ako to je standardne urcene. Normalna mamina na rizikovom nebude dobrovolne riskovat zivot dietata celodennym pobytom vonku, pojde von kolko vladze a kedy vladze a v tom vidim prinos🙂)
polovica chorych urcite nebude mat neobmedzene vychadzky, tie sa davaju aj podla zavaznosti zdrav stavu, takze ak ma niekto zapal pluc, je logicke, ze nebude mat celodenky. Nikde sa nehovori, ze sa musia davat, ale ze je moznost ich takto urcit🙂
@monika15 nemali by nás prečo nahlasiť z akeho dovodu - to že je nejaka mamička na PN nemusi byť konkretne koli tomu že ma problem s tehu a musi mať vyložene nohy doma - je vela mamičiek čo maju taku robotu že je nevhodne aby pracovali nadalje počas tehu ako napr. vyrobna farieb a lakov, vyrobne kde sa vyrabaju farby na vlasy to su všetko velmi škodlive miesta pre tehotna, stavebne materiali, či nadmerni prach, ťažko manipalčny tovar a ine a ked zamestnavatel sa nema zaujem dohodnuť s nastavajucou mamičkou a nechce jej do konca tehu umožniť prijatelniejšie miesto kde by to bolo škodlive pre mamičku a babatko tak nevidim dovod prečo by ta mamička nemohla ostať doma kde su obe v bezpeči ako si potom trieskať halvu že babo je napr. postihnute koli tomu alebo niečo horšie - ale nemusi sa nič stať to je už taky risk ! ja ako neutočim na teba lebo však si nepisala nič zle len som chcela reagovať na to že prečo by nás nejaka mamička z SP mala nahlasiť nechapem ona je tiež matkou a keby nerobila v kancelárii v klude kde si može aj vyložiť nohy a obsedi si tam 8 h a ide domov ale robila by niečo čo by ozaj mohlo škodiť babatku tiež by sa poradila s dr. gyn a myslim že dr. vie najlepšie čo je a čo neni vhodne pre babatko !
@zmrzlinkams to nemyslis vazne, ze medzi maminkami existuju take, co nahalsuju tehulky soc poistovni 😕 tak to by ma nenapadlo ani vo sne
@aduskatt teraz som si čitala tvoj skopirovany prispevok nemala som to prečitane ked som to pisala, vyzera to že niečo take existuje ale vyzera že sa to tyka len psychicky chorych ludi aspon tak som to pochopila ale to je jedno mne to gyn. tak povedala že mi musi určiť vychadzky ja som to rešpektovala a jekomentovala som to bola som rada že mi aspon niečo dala aby som netrčala cely den len doma a mohla si aspon do obchodu zajsť - byvam v domčeku s dvorom takže mne je to v podstate jedno ja si sadnem na dvor a neriešim nepotrebujem sa flakať po ulici 😀
no dufam že medzi nami niesu take mamičky čo by potupili ine mamičky ale dnes sa neda veriť nikomu ked tu na MK sa najdu mamičky čo kradnu inym mamičkam fotky detičiek a davaju si za svoje alebo si vymyšla pribehu o sebe tak to už je smutne - keby že sa tu začalo nejako bonzovať tak to si už neviem predstaviť tu osobu ako može s tym žiť a čo by z toho mala ale v dnešnej dobe by ma neprekvapilo nič .... 😒
@zmrzlinkams ved to.................ja som len reagovala jednoducho na to, ze nieco take existuje.........a dalo by sa to prave vyuzit na to, ze ked je niekomu cez den zle, tak nevladze ist von, ked urci lekar ale mozno neskor vecer...co sa mna tyka, tak tri mesiace v nemocke dole hlavou, takze mne to bolo jedno, aj tak som nikde nemohla len na WC, najest sa a sup do postele..........a kym som bola doma na PN, tak som nevladala ani z postele sa dvihnut, nieto ist este von☹
ja mam PN od 8-11 a od 14-20hod 🙂 , ale viac som v nemocnici ako doma takze asi tak 🙂
@zmrzlinkams ni neviem mne gynekolog dal papier kde napisal ze predpokladana pn do porodu a dal peciatku podpis a poslal k obvodnej na vypis pn ze to oni davaju
@aduskatt
nemusia to byť maminky, nezabúdaj že bývalý ex minister najprv čo dával rady ako sa čomu vyhnúť a ako využiť diery v zákone a "zneužiť" DNP tak tak rýchlo to potom všetko uhladil a sťažil podmienky ... a navyše takisto aj čo sú fora na nemocnice a pôrodnice, by si sa čudovala, koľkokrát som videla na monitoroch na oddeleniach "pusteného" MK a veselo čítali a takisto to môže byť aj na sociálke ... 🙂 proste ľudia špekulujú verejne a sami potom na to doplácajú bohužial :(
@aduskatt ale ani na MK chránená nie si, nikto nie je chránený ak chodí na internet ... IP adresu je najmenej zistiť, no mnohokrát netreba ani až tak daleko zachádzať, pretože veľa prispievateliek o sebe prezradí viac ako by možno chceli ... súkromie si treba trošku viacej chrániť, čo si máloktorá uvedomuje :(
@zmrzlinkams je to sice pekne ako si sa rozpisala 🙂 lenze ludia na slovensku zavidia aj psa na dvore....
takze verim tomu ze sa najdu vynnimky a ked niekto nieco fakt chce tak to urobi 🙂)))

Zdravim.... Ja pracujem v SP a som na rizikovom, teda na PN normalne s vychadzkami 2 hod doobeda a 2 hod poobede a prisne a s respektom som dodrziavala. Kontroly chodia a mozem povedat, ze od tohto roku je to velmi sprisnene, takze jedneho cloveka mozu kludne navstivit aj viackrat do tyzdna. OVERENE! A neobmedzene vychadzky su veeelmi podozrive. Naco teda PN, ked "volnost" cely den???!!