icon

Kto je vlastne otcom?

kristina1325
9. júl 2017

Ahojte! No takze! Prosim o Vasu radu,nazor lebo uz som naozaj zufala! Takze pred mesiacom som zistila,ze som v 5 mesiaci. (Teraz-6mesiac) samozrejme sok obrovsky kedze som v takom mladom veku nikdy nechcela mat dieta-22rokov. Vsetko to najprv nasvedcovalo ze je to mojho ex- k oplodneniu podla tyzdnov muselo dojst v strede januara ,spravili sme si DNA testy a on vraj nie je otcom. Pred nim som mala styk s muzom 25.12.2016 ale dostala som 3.1 normalnu menstruaciu. Nechapem ako je to cele mozne. Mozu DNA testy klamat? A keby som otehotnela 25.12 s tym druhym muzom,tak by som uz nebola v 6 mesiaci, ale v 7 minimalne. Cize moze klamat ultrazvuk?Prosim poradte.

zibi
10. júl 2017

@ukulela ha ha inak aj mna to napadlo, ze kde koho splasis po vianociach na jednorazovku ... ved 1. sviatok vianocny - Bozie narodenie , tristvrtine naroda v kostole, pripadne vela ludi ma zvyk , ze ani z domu nevylezu na 1. sv. lebo je to o rodine ...ach jaj ..kamarat taky rad asi ... ja som fakt asi starra , no nepochopim toto

kristina1325
autor
10. júl 2017

@zibi haha ja sa smejem na tom ako sa v tom sparate a do akych detailov zachadzate- ked ste uz tak detektivne orientovana, tak by som poprosila vyriesit realnu zahadu tohto problemu 😉 dakujem

zibi
10. júl 2017

@kristina1325 jasne ze sa sparame, ved to je normalne zaujimave 😉 a neviem ci to ja laik vyriesim, kedze ta ani geneticke testy neuspokojili 🙂
ja ti kazdopadne drzim palce🙂 a nech nie si na vychovu sama

kristina1325
autor
10. júl 2017

@zibi dakujem aj tak 🙂 mama povedala, ze mi urcite pomoze 🙂 aj ked teraz tak rozmyslam- v rodnom liste moze byt uvedene ze otec je neznamy? Viem ze mam asi dost hlupe otazky- ale tak necudujte sa mi prosim vas, a nebite ma!

zibi
10. júl 2017

@kristina1325 bit ta ? ale moja zlata co si .. 😀 A na to je uz aj tak neskoro 😀 je mi to skor luto, ze to takto cele dopadlo... Ked v dnesnej dobe, je vsetko tak dostupne. Ale to je jedno. Vies tvoja otazka je skor na pravnu poradnu. Zakladne laicke veci co viem a kedze nie som pravnik, tak to bez s nadhladom, ale kedze nevies kto je otec nemusis to uvies a dodatocne sa to potom podla mna bude dat, ale to uz asi bude musiet casom urcit sud, pretoze, tym ze neuvdedies do RL otca, tak potencionalny otec nema ziadne prava a povinnosti voci dietatu, cize ani vyzivovaciu povinnost, co v dnesnej dobe je podla mna dolezite. A dalej aj dieta ma pravo poznat otca a otec ma pravo poznat a vychovavat dieta, teda ked o to zaujem ma a ked nema a DNA testy prekazu , ze je otcom ,tak automaticky musi plnit vyzivovaciu povinnost voci maloletemu a to mu uz urci sud.
Nakolko institiucia kde si si dala robit testy je podla mna fundovana, moze sa otec obrnit, ze ved DNA testy preukazali jedno. Po narodeni dietata to bude jednoduchsie a mozes to skusit este raz... Proste ked otec bude ten z jednorazovky a ty s nim nechces nic mat, pripadne ho nepoznas dobre alebo nestretavas, tak ano mozes uviest ze je otec neznamy a tym padom, bude vsetko na tebe. ALe mozes mu to aj povedat, poziadat o testy DNA a nech aspon plati.

ukulela
10. júl 2017

@kristina1325 otca uviest nemusis - kolonka v rl ostane prazdna. ma to vyhody, ak nechces s otcom mat ziadne styky, ale zas prides o vyzivne. ostane ti materska/ridicak a rodinne pridavky.
tiez ak neuvedies, neskore sa to da dopisat.

rondicka
10. júl 2017

@natalka13 ved hej,to uz je ina vec,treba sa

rondicka
10. júl 2017

@natalka13 chranit malo but vyssie

rondicka
10. júl 2017

@zuzana76. Nevyjadrila som sa k tomu,ze nevie,koho je dieta,to uz je samostatna kapitola😉

14hviezdicka12
10. júl 2017

@kristina1325 a to vam potom co za dna testy robili ?? To sa robi cez plodovu vodu .. pride mi to tak ako keby vam robili testy na nejaky pribuzensky vztah vas dvoch

14hviezdicka12
10. júl 2017

@kristina1325 akurat som to pozetala na nete a da sa to aj z krvi matky ale naa tvojom mieste by som si to dala robit priamo z plodovej vody

bluka2
10. júl 2017

Ked to in bol ten ex... 25.12. mozno duch svaty? 😀

niny299
10. júl 2017

@kristina1325 podla mna by mohol byt aj otcom ten s ktorym si mala styk 25.12... pretoze ak si mala nepravidelny cyklus tak ovu si mohla mat kludne aj 27.12 a spermie preziju pri vhodnych podmienkach aj 72hodin. Takze 25.12 mohol byt styk,spermie si trosku pockali na vajicko kt.sa mohlo uvolnit o den dva neskor.. z toho vychadza ze tvoja "menstruacia" nebola menstruaciou ale iba implantacnym krvacanim...a to by vychadzalo ze si tehotna cca 27tt co by aj mohlo byt kedze merania na sone niesu 100% a vzdy je tam +/- 2tyzdne..
Najlepsie by bolo,ak by si isla k inemu lekarovi a aby aj ten urobil sono a urcil dlzku tehotenstva

alexandraalexandrova
10. júl 2017

@zuzana76 vies, za mna je fuj fuj sudit ludi a situacie o ktorych vies velke prd 😉

daakotaa
10. júl 2017

@kristina1325 Aj tomu pánovi z 25.12 si oznámila tehotenstvo? Ako sa zachoval?

dai
10. júl 2017

@rondicka tak to je blbe ak 90% obyvatelstva sa sprava ako ty popisujes aj ked predpokladam ze len v tvojom okoli - lebo teda v mojom sa tak vela ludi nesprava... ja som bola vychovana v tej pre teba sebolnej moralke ze dieta az s partberom s ktorym chcem a ano az po svadbe - a vychovavam tak aj svoju dceru...
Ci si to priznas alebo nie - ak si mala dceru v 22 a ta ma 12 tak podla tvojich meritok stara korytnacka uz si😉 obycajne sa ludia vyvijaju a v tej 34 vacsina je dospelejsich a zpdpovednejsich ako v 22 - to hadam nechces popierat😉
Hadat sa s tebou neidem - tiez mam svoj pohlad na vec a budem rada ak moja dcera nebude riesit fakt ze nevie kto je otcom jej dietata ( ak sa to stane tak jej jasne ze pomozem ale vychovavam ju tak aby sa to nestalo )

dai
10. júl 2017

@alexandraalexandrova ale prosim ta... ak ju jeden z tych panov neznasilnil tak moralka damy je aka je - ci cim by si ty ospravedlnovala spanie s 2mi chlapmo par tyzdnov po sebe? Trosku moralky by dbesnej spolocnosti crlkovo nezaskodilo..

mirunkad
10. júl 2017

@kristina1325 jaaaaj dievča moje, to nevieš, že podľa koňovských noriem by si mala mať sex min. po 25ke, aby si nebola označená za pubertiačku, najlepšie až po svadbe samozrejme, a dieťa plodiť len s najdokonalejším mužom, ktorého tu ideálne môžeš spamovať na fotkách, večer pred plodením sa s ním odfotiť, ideálne už na ňom s popisom "my dnes takto" a počkať na aspoň 100lajkov, až po tom dieťa moja...kdeže toto sa predsa v dnešnom dokonalom svete nemôže stať, čo si.....juj a zabudla som, do pôrodu prosím ťa stihni nazbierať aspoň 100 srdiečok 😂

alexandraalexandrova
10. júl 2017

@dai ja to nepotrebujem ospravedlnovat nicim, vobec sa ma to netyka ani nemam potrebu sudit. Ale teoreticky za tym moze byt vselico: alkohol, zufalstvo, nestastna laska, krachujuci ci uz prakticky neexistujuci vztah, pomsta, ine. Nevieme aky bol vztah s ex, nevieme co sa medzi nimi stalo ze je uz ex, nevieme kto je ten druhy ani aky maju vztah ani o co slo. Tak na co to sudit? A keby aj bola moralka slecny akakolvek, tak co? Je to jej moralka a jej vec. S temou to ma pramalo spolocne...

dai
10. júl 2017

@mirunkad nie neboj - v dnesnom svete sa treba najlepsie v 16tich vyspat s prvym kto sa na teba krajsie usmeje a nasledne vypisovat ci si dieta nechat, potom po milion likoch a presviedcani celeho kona si ho nechat, zostat na krku rodicom a nasledne sa stazovat na stat ako malo dava zato ze ty si hrdinka a vychovavas danoveho platcu a meanwhile tu obstastnovat kona svojimi avanturami s kym co kde a pod.😉 to je ideal ze? Lebo trosku rozumu, citu a moralky pri zakladani rodiny od teba ziadat je vela? 🙂

@alexandraalexandrova netvrdim ze to ma s temou nieco spolocne , ja sama som sa k tomu nevyjadrovala ... ale napadat zeny ktore nazvu fakty pravdivo ze by nemali... preco by nemali? Dame radi radami pomozeme ale pre buducnost by si trosku ponaucenia zo vzniknutej situacie zobrat mohla...

stanulienkat
10. júl 2017

Keby mi matka rozpravala takyto pribeh mojho pocatia, tak som u psychologa. Prosim nehovor tomu dietatu,ze si ho nahodne splodila a nevedela si s kym. A nasledne rozobetala na koniku 😝😇

alexandraalexandrova
10. júl 2017

@dai neviem ci si citala diskusiu..ja nikoho nenapadam to poprve. Podruhe vyjadrila som sa tu k zenam co nijako do tejto diskusie neprispeli, nedali ziadnu radu, nevyjadrili sa k otazke ktora bola polozena v uvodnom prispevku, iba si rypli ze spat s dvoma je fuj fuj a spokojne opustili diskusiu...ci si autorka zoberie ponaucenie ci nie, by sme mali nechat na nu. Myslim ze je svojpravna...

zibi
10. júl 2017

@dai ja som osobne zhrozena z toho ako sa to cele tu vyvija. Okrem zastavania celeho vzorcu nespravneho chovania, co mlademu cloveku v probleme urcite nepomoze, ma prekvapuje aj fakt, ze ludia tu obhajuju situaciu, ktora je uplne, ze mimo bezneho scenara. Pred par rokmi dozadu, by to nikto nenapisal o svojich nahodnych avanturach , pretoze taketo zeny, boli zaskatulkovane a aj tazko sa vobec normalne vydali ... Je ina doba a my sme stare korcule, ale dakujem fakt este za ludi, ktori maju ako tak svoj moralny kompas nastaveni a verim tomu, ze s tym svetom to nie je az tak zle... som optimista
a toto pisem fakt vseobecne, bez toho , aby som tu niekoho posudzovala, proste je fakt dolezite, aby mlade rodiny , dievcata mali obraz o tom, ako by to malo vyzerat raz v rodine, a ze sexom z trucu a nahodnym netrestam nikoho ineho len seba, ked to robim tak ako nemam. Verim, ze ich mozno niekto nauci k ucte k sebe samej a k vlastnemu telu, lebo tie nahodne sexualne vztahy - jednorazovky podla mna, neprispievaju nikomu na psychiku a stale to poznaci zenu, pretoze je stavana mas najprv lasku a sex z toho vyplyva. A ze predsa trochu toho, ze vsetko mozem , ale nie vsetko osozi , by bolo dobre prijat do vychovy. Je to fakt podla mna smutne...

dai
10. júl 2017

@alexandraalexandrova prave s tou svojpravnostou som si az tak ista neni... v kazdom pripade je dospela ( co zial ale so zodpovednostou a svojpravnostou nie vzdy suvisi☹) nechcem yz toto dalej pitvat - je to jasne ze jej vec ako nalozi so svojim zivotom detto so zivotom svojho dietatka...

dai
10. júl 2017

@zibi suhlasim s tebou - presne toto ma zarazilo na prispevkoch - ja som ju na zaciatku nesudila, poradila jej... ale obhajovat taketo spravanie a zhovadovat zeny co normalne zodpovedne pristupuju k svojmu zivotu mi uz pride dost cez ciaru☹

zibi
10. júl 2017

@dai no veru, aj mne

daakotaa
10. júl 2017

@zibi pár rokov dozadu nebol Mk tak sa to neriešilo..🙂 ale vždy boli situácie že baby striedali chlapov či už za mojej mladosti alebo mladosti mojich rodičov a nikto to nebral tak tragicky možno len tie čo sa vydali hneď za prvého čo stretli.

bashka80
10. júl 2017

@dai @zibi len preto, že niekto navrhne, aby sa tu konečne prestalo moralizovať, to ešte neznamená, že to správanie obhajuje. Ja mám 37, asi som už tiež stará korčuľa, ale fakt ma vie niekedy zaraziť , ako sa niektoré ženy doslova vyžívajú v tom aby niekoho zhadzovali a ponižovali. Táto téma je o niečom inom. Pýtala sa vás autorka, čo si myslíte z morálneho hľadiska o tom, že spala s dvoma mužmi? Nie. Pýtala sa na test otcovstva a tehotenstvo z technickej stránky. Tak si svoj názor buď nechajte pre seba, alebo si založte novú diskusiu s témou o nezodpovedných mladých ženách, kde sa vy a vám podobné môžete nadrapovať aj s vašou morálkou a pocitom nadradenosti. 🙄

stanulienkat
10. júl 2017

@daakotaa mozno to nebrali tragicky,ale vtedy sa im hovorilo kur,vy. Aj za mojej mladosti,aj za tvojej aj v buducnosti to dufam nebude norma spravania.

rondicka
10. júl 2017

@dai bolo myslene "stare korytnacky" na dieta,,to mas pravdu,to uz som stara,keby mam mat teraz prve,, 😉
Ano,vacsina obyvatelstva mala viac ako 1 partnera,, ved aj volakedy sa vydavali 18 rocne a to boli tiez "stence" a bola ina,prisnejsia doba a mali aj milenky,milencov takisto
Takze posudzovat cloveka podla. Poctu part