Kyselina listová pred otehotnenim

lukyho87
28. jan 2019

Ahojte kočky, potrebovala by som trosku ukludnit, resp. počuť vaše názory, či je veľký problém a riziko vzniku vývojových chýb plodu, keď sa kyselina listová pred otehotnenim neberie.
Ja som si totiž v roku 2015 prešla potratom v 27tt, mala mala gastroschiza, tak teraz sa tak strašne bojím, že sa to zopakuje zas.. Nevedia mi povedať kvôli čomu to bolo, len môžme tapat.
Tak by som chcela počuť vaše názory, keďže sme opäť tehotni a nebrala som predtým KL, či je to veľké riziko na nejaké raztep atď. Po zistení beriem aj KL, aj železo, aj omegu 3. Hovorím, že mám strach 😁

luckamatus
28. jan 2019

@lukyho87 Ahoj, neboj sa, hlavu hore. Aj som prešla podobnou tramou a tiez som predtým nebrala KT. Taktiež som ju začala brať až po zistení tehu teraz. A snažím sa nemyslieť na negatíva. Treba veriť ze tentoraz to vyjde.. To nevieš prečo to vtedy nevyšlo. Aj ja som analyzovala prečo som potratila..

pininka
28. jan 2019

Ja som brala iba raz kyselinu listovú pred otehotnením a zblbla mi cyklus, nič iné som vtedy nebrala takže to viem určite a nebolo to jeden mesiac. Brať som ju zacala až keď som otehotnela.

pamelita12345
28. jan 2019

@lukyho87 moja známa vôbec nebrala kyselinu a ma zdraveho syna☺ ani pred tehu,ani v tehotenstve🤔🤨

alenkaao
28. jan 2019

Naše mami, babky a ich mami nebrali KL. A sme na svete.

lukyho87
autor
28. jan 2019

@luckamatus som rada, že ma niekto vie pochopiť.. Ja som v roku 2017 porodila zdravého syna, no teraz čakám isto dievčatko a možno preto sa tak strašne bojím, ked v roku 2015 som. Čakala dievča a malo gastroschizu...bol to hrozný rok... My sme verili, že sa to zvládne a šli sme do toho, že si ju necháme ale potom v tom 27tt sa asi rozhodla sama a išla von... A možno kvôli tomu, že pri chlapcovi som robila a nemala toľko času nad tým tak rozmýšľať, tak teraz pri synovi doma sotva spavam a som v strasnom strachu...

simonkaba
28. jan 2019

ja som zacala pol roka pred otehotnenim, lebo mi to odporucal gynekolog je to len plus ked beries a brala som aj prvy trimester kazdy den, ale ked neberies nic sa nestane...
poznam vela kociek co pred nebrali a maju zdrave deti, hlavne teraz urcite ber a nestresuj sa, to babu viac skodi ako to, ze si pred tym nebrala KL....
klud, uzivaj si tehu a mysli pozitivne, vsetko bude dobre, prajem vela zdravicka a bezproblemove tehotenstvo 🙂

lukyho87
autor
28. jan 2019

@simonkaba ďakujem krásne 😘

zuzikxx
24. sep 2021

@lukyho87 ahoj, nechcem spominat tazku vec ale cakam tiez male s gastroschizou a vcera som sa to dozvedela, som v 12tt. Oni Ti vraveli ze je tam riziko, velmi tazka predstava ze mala odisla v 27tt, neriesili to nejak? nerobia kontroly? neviem naco sa pripravit..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre