Lekári mi dávajú iný termín pôrodu

hedunecka
29. máj 2020

Ahojte babulky,
Už 2x som bola v HC u Dr. Brestanskeho, ktorý mi udal úplne iný termín pôrodu(koniec júla) ale môj Dr. mi nechal termín na 19.8 co je rozdiel 3tyz.!v 26tt mi sám povedal, že je o 2tt dopredu, ale termín mi meniť nebude.. Mam mat plánovanú sekciu, ktorá sa zväčša robí okolo 38tt,ale kým sa dostanem do pôrodnice na prvú poradnu budem podľa Dr. z HC v 39tt.. Neviem si rady co robiť ci čakať alebo odísť od neho🤔mali ste aj vy iný termín ako bolo babulko v brušku?pokiaľ by sa jednalo o pár dní tak je to oka, ale 3tyz.?

hindakus
29. máj 2020

Neboj sa, v tehotenskej knizke máš urcite napisanu aspon jednu hodnotu CRL z obdobia prveho trimestru, tak z tej sa dá overit termin porodu kedykolvek.

kiki68
29. máj 2020

Este je cas a v nemocke si to sami premeraju. Tiez sa pozru na hodnoty z 12tt .

hedunecka
autor
29. máj 2020

No pri malej som to tak nemala🤔tam mi to Dr. upravil a aj to sedelo, teraz mam iného lekára preto sa pýtam.. Mne ide hlavne o to, že podľa Dr. Brestanskeho som v 32tt a podla môjho v 29tt, a sam mi napísal v 12tt TP, že je väčší o 2tt, ale nezmenil mi ho originál coz som mohla už nastúpiť na materskú a keď pôjdem na prvú poradnu do nemocky budem v 39tt (podľa môjho v 36tt)

majamat
29. máj 2020

@hedunecka dolezity je TP ktori ti urcitli na konci 12tt, tak ako baby pisu, su deti, ktore sa narodia sotva 3kg a ine 5kg. proste kazdy clovek a aj novorodenec je iny, preto sa v 2 a 3 trimestri TP podla velkosti nemeni. a nechapem, preco to dr. stale robia.
a teda v tom 3. trimestri, mozno uz aj v drhom sonom dobre nevidia dieta a vznikaju dochylky a dost velke. pocula som o odchylke aj 1kg.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre