icon

Magnézium v 29. týždni

kikustinus
9. feb 2018

Nevie mi niekto poradiť či to môžem v tehotenstve? Som v 29tt .....ďakujem veľmi pekne

Magnézium v 29. týždni
pehavynostek
9. feb 2018

Asi sa treba poradiť s lekárom, nemám s tým skúsenosti. Mne v tehotenstve predpísala lekárka Magnosolv.

lavieenrose
9. feb 2018

ked ho nepotrebujes brat tak ho neber

katharines
9. feb 2018

Kup si Magnesium lactici - to mozu i tehotne a k tomu B6 a omega3 kys s D3 vit
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/mag...

katharines
9. feb 2018

A k tomu tvojmu uvedenemu, neviem najst zlozenie, ale ak tam su umele sladidla, tak urcite nie. Radsej si dokup ten B komplex (ma aj jamieson) extra a aj ten vit c

katulienkax
9. feb 2018

Magnezium ti poradí tvoj doktor urcite nejaky, nebrala by som hocijaký.a taktiež pozor moja sestra brala a skončila na vyvolávačku kvôli prenášaniu.

ivanka12311
9. feb 2018

Kup si radsej Magnerot ten je top v magneziu to mi vravel moj dr 🙂 od zaciatku mi ho dava da sa vsak kupit aj bez predpisu...dava mi kvoli tomu ze prve tehotenstvo som bola rizikova polezala si aj zo 2mes v nemocnici na infuziach.Pri tomto druhom parada nemam ziadne problemy ten magnerot pekne tehotenstvo drzi 🙂

kiks_1
9. feb 2018

@kikustinus Ja som ho brala, ale zázraky od neho nečakaj. Radšej Magnesolve, ten som brala ku koncu tehotenstva a beriem ho aj teraz.

luna116
9. feb 2018

@kikustinus Ahoj, vit.B6 nie je v tehotenstve doporučovaný pre možnú neurotoxicitu (opakovane sa o tom pojednávalo na lekárskych seminároch, naposledy v KE, PO, PP), preto by som to neužívala. Naopak veľmi vhodný je magnerot (ktorý okrem iného nespôsobuje hnačky ako väčšina magnéziových preparátov). Pri užívaní magnézia nie je vhodné piť mlieko, jesť mliečne výrobky minimálne 1 hod pred a po užití tbl. Mg, ak je na to dôvod, je možné užívať max. do 34.tt (výnimočne do 36.tt).

lavieenrose
9. feb 2018

@luna116 tak tak aj ja som nabehla ku dr. s magne b6 a zakazal mi to brat koli b6 ze ten nepotrebujem

violet77
9. feb 2018

Ja keď som si kupovala magnézium v lekárni, tak mi povedala, že ona by šumivé ako tehotná nepila kvôli zloženiu.

katharines
9. feb 2018

@luna116 dakujem za info. To som este o B6 nepocula. B6 vsak pomaha zvysovat ucinost Mg, aspon tak to dotetaz bolo prezentovane.

luna116
9. feb 2018

@katharines vit. B6 je potencionálne neurotoxický pre plod , vit. B6 napomáha vstrebávaniu Mg, ale je tým pádom vhodný pre netehotnú populáciu.Vstrebávaniu Mg napomáha kys.orotová (Magnerot) alebo vit. C.

katharines
9. feb 2018

@luna116 dakujem za odpoved. A co povies na Magnesium lactici? To odporucaju tiez tehotnym a pri problemoch az 8 tabliet denne.

nikuska307
10. feb 2018

magnerot alebo magnesii lactici, overe a bezpecne. A samozrejme na odporucanie lekara, zbytocne nebrat nic co nepotrebujes a pozor keby si si kupovala nejaky s B6 max 10mg B6 denne.

luna116
11. feb 2018

@katharines napísala som IP

nikol8296
23. feb 2018

@ivanka12311
Ja Som si kupila Magnerot len nevien xi si ho mam davat v takych davkach jak pisu v letaku, ty si ho ako davas? Dakujem 😊

ivanka12311
23. feb 2018

@nikol8296 ja som si ho davala 3x denne po 1tabl.a po 20tt dr vravel zvysit dve rano dve na vecer 🙂 ...klop klop musim si zaklopat po stole toho tehotenstvo drzi ani krcok sa neskracuje...super...uz som v 35pomali dufam ze pojdem uz len ak tak rodit :D Prve tehu som brala magnesium lactici a este aj napichana v nemocnici otras problemove hroziaci predcasny porod...toto je najlepsie mg ake som kedy vobec mala

nikol8296
23. feb 2018

Ja som v 6tt a mne povedal doktor len ze Magnezium si mam kupit, tak som v lekarni spytala a tam mi dali toto ze je dobre v tehu len som sa nejak zabudla spytat na davkovanie 😁, tak dakujem teda za radu a drzim palceky 😊😊

alobalka
23. feb 2018

Tiež som užívala striedavo magnerot a magnesii lactici (len 50mg horcika v 1tbl a 500mg soli horcika v 1tbl) . Keď je väčší deficit, lekár napíše magnosolv. Tam je až 360mg v 1 sacku.

ajagreen
23. feb 2018

Dámy potrebujem poradiť,doktorka mi doporučila magnerot 2X denne pre tvrdnutie bruška(som v 22 týždni tehotenstva)avšak magnerot obsahuje mnohohydrát laktozy a ja mam intoleranciu laktozy. radila som sa ohľadom toho aj v lekárni a tí mi povedali,že množstvo tej laktozy v tablete je minimálne,avšak po týždňovom užívaní mám už tretí deň hnačky,riešim dietnu stravu,dnes už aj čierne uhlie a nič nepomáha..mám taký pocit,žeby to mohlo byť z toho magnerotu. uvažujem nad zmenou lieku,lekárka mi odporučila magne B6 aleto tiež nie je úplne vhodné ako čítam..viete mi poradiť nejaký vhodný preparát?nechcem prestať brať to magnezium,bruško tvrdne často a bývam aj často unavená,určite ho mám nedostatok...

liv1
23. feb 2018

@luna116 no ja od 18tt az do 36tt 6x denne Magne B6. Nikto s tym vtedy nemal problem... Keby som ja vedela...
@ivanka12311 skoda ze ten Magnerot obsahuje laktozu. Ja musim preto ten Magnosolv.

liv1
23. feb 2018

@ajagreen no prave pisem. Ja mam to iste, takze ja beriem Magnosolv. Ale ja nie som tehotna. S magnosolvom ale pozor, on je silnejsi, treba si to rozpustit vo vacsom mnozstve vody cca 3 dcl a popijat pomalsie. Nie naraz, aby sa prudko neznizil tlak. Skut na tu hnacku Smectu ak sa moze v tehu. To je neskutocny preparat, ako balzam vazne. Vacsie mnozstva magnezia mozu mat laxativne ucinky vraj. Ale ak nemas jest laktozu, radsej vymen, je tych magnezii viac.

alobalka
23. feb 2018

@liv1 ale zase smecta zníži účinok magnerotu, ak si ju nedá s odstupom 2-3h a nemôže ju dlhodobo brať, to treba iným typom lieku s horcikom poriesit. ..

kikustinus
autor
26. feb 2018

Ďakujem veľmi pekne za rady ....už užívam magnerot a dúfam že pomôže,nakoľko mi už spadlo bruško a malý chce ísť von...a to ešte len 32tt. Ďakujem všetkým😍😍

liv1
26. feb 2018

@kikustinus dolezite je nielen uzivat magnezko, ale ak hrozi predcasny porod tak lezat lezat a lezat. Isto vies ze najdolezitejsi je aspon ukonceny 34tt ked sa tvoria plucka a potom dalsia meta aspon 36tt. Drzim palce 😉

dr_janka
30. okt 2018

@ajagreen magnosolv je bez laktozy...