Majú staršie prvorodičky väčšinou prvé dieťa dievčatko?
Len taka uvaha a otazka, ci to mate podobne z okolia...? Vsimla som si, ze vsetky zeny/kolegyne/byvsle spoluziacky/kamosky/zname, ktore sa stali prvorodickami po 30-tke (skor vek 35+) maju vsetky vratane mna prve dieta dievcatko. A vsetky co rodili okolo 20 tky prve babo, tak to je chlapec... asi to je len nahoda, ale naozaj je zvlastne, ze v mojom pripade sa jedna zhruba o 30 zien z mojho okolia. Je to nahoda alebo tiez to pozorujete?
to je predsa nahoda, ze to takto vyslo. Pohlavie dietata ovplyvnuje hlavne obdobie, kedy je splodene. Je pravdepodobne, ze starsie zeny chcu dieta a tak sa pokusaju splodit v kuse pocas celeho mesiaca. Mladsie zeny, ked chcu otehotniet sa viac spoliehaju na obdobie ovulacie a teda preto maju chlapca.
@deti95060810 ja 33 a manzel 38 a chlapec
Ja som staršia prvorodička, v 37, a mám dievčatko
Mala som 39 a moje prve dietatko som cakala dievcatko
Ja skor vnimam vlny, prevazne sa rodia dievcata, potom chlapci. Poznala som vela rodin co mali len dievcata, len chlapcov a teraz mam v okoli take co maju aj dievca aj chlapca. Ja som v 34 mala chlapca a teraz 37 dievcatko
V 30 chlapček a v 42 chlapcek
Spermia urcuje pohlavie je jedno kolko ma zena rokov.
ja mam chlapca, sestra rodila posledne po 40tke chlapec, druha sestra rodila stvrty raz ako 38r a dievcatko
...a už ti niekto povedal, že nositeľom pohlavia je muž??
@beata_k to máš pravdu, ale vajíčko si vyberá, ktorú pustí 😊 nemusí to byť vždy tá najrýchlejšia.
Áno, viem to od kamarátky lekárky. Na poradí nezáleží. Staršia žena skôr príjme pomalú väčšiu spermiu (ženskú) ako mužskú rýchlu a menšiu. Myslím mi spomínala aj dôvod, no je to už cca 10 rokov, teda si ho nepamätám 🙂
Sú ženy, ktoré majú napríklad iba synov alebo iba dcéry. Ale aj ja mám nadpolovičnú väčšinu žien ktoré poznám už staršie že majú baby, ja mám 35 a ešte žiadne dieťatko ale tiež by som sa potešila keby to bola dcérka 🙂 no hlavne nech je zdrave to je základ 🙂
Rodila som dva týždne pred 37.narodeninami a mám dvojčatá - chlapcov. Hmm...
33 rocna chlapec
U mna 3 baby porod tesne po 20ke - vsetky chlapcov (2 z toho mali do roka dalsie, tiez chlapci), 2 baby tesne po 30ke tiez chlapci 🤷 a dalsia prvé dieta tesne pred 30, druhe tesne po 30 a obe dievčatá
Ja som rodila ako 36rocna a mala som chlapca,druhé o 17m ,mam dievcatko 😊
Nie je to stále 50:50.. u nas idú v starším veku chlapci
Ja som mala prvé v 32. dievča, v 35. druhé dievča. Pohlavie určuje spermie, my ženy s pohlavím nič nenarobíme.
@tiezjedna tak starsie zeny uz nemusia mat zdravotny stav tip top a teda nestalejsie chlapcenske embryo nemusi prezit horsie podmienky, ale zenske pohlavie ano, ale teda zavisi to urcite od viacerych faktorov podla mna. Chlap sice urcuje pohlavie plodu, ale zavisi aj od zeny, ci sa uchyti v maternici.
Rodila som ako 39 rocna a mam dievcatko
Na moje okolie to nesedí
U mna tiez vsetci 35+ maju chlapcov.
Ja som asi jedina s dievcatami, obe ale narodene pred mojou 30tkou
Nelogicka hlúposť. A navyše pohlavie určuje spermia teda otec.
Jaj a ešte jedna vec - mám 3 dievčatá a rodene od 24 až po moju 35 .. takže tak 😂
Tak ja v 40 a chlapec, známa 30 a chlapec, sesternica 35 a chlapec, kolegyňa 42 a chlapec, druhá kolegyňa 38 a chlapec.

urcite nie, mam kolegynu, ktora rodila v 36 a ma chlapca a jej sestra mala prve v 40tke a tiez chlapca...to je len nahoda