Majú staršie prvorodičky väčšinou prvé dieťa dievčatko?
Len taka uvaha a otazka, ci to mate podobne z okolia...? Vsimla som si, ze vsetky zeny/kolegyne/byvsle spoluziacky/kamosky/zname, ktore sa stali prvorodickami po 30-tke (skor vek 35+) maju vsetky vratane mna prve dieta dievcatko. A vsetky co rodili okolo 20 tky prve babo, tak to je chlapec... asi to je len nahoda, ale naozaj je zvlastne, ze v mojom pripade sa jedna zhruba o 30 zien z mojho okolia. Je to nahoda alebo tiez to pozorujete?
Možno keď pogúgliš existuje o tom pár štúdii a áno, je vyššia pravdepodobnosť mať dievča vo vyššim veku, dôvod si však už nepamätám 🙂
je to nahoda ja som rodila aj po 20tke aj po 30tke a obe dievcata ... a vsetky moje kamosky po 30tke co rodili maju chlapcov... som jedina s dievcatom 🙂
Pohlavie zvacsa urcuje spermia...
Tak toto zrátaj , prvé dieťa v 27 dievča, druhé v 29.dievča. Najlepšia kamarátka , prvé dievča v 22, druhé dievča v 24 tretie dieťa v 30ke chlapec. Krstná mama prvé dieťa v 38 chlapec, teta vo veku 40 tiež chlapec. A mohla by som pokračovať
@deti95060810 mne toto hovorili v jednom centre, kde som sa na to pred par rokmi pytala. Tak asi maju statistiky.
Nepozorujem, vsetky 35+ co poznam maju chlapcov (aj ja v tom veku).
@denkabemommy mne toto v centre hovorili, ze statisticky to je tak ked som este dieta nemala a nastastie ho uz mam, bez pomoci centra, minule ani neviem ako sa mi ten rozhovor prehral v hlave a zacala som si to vsimat, ze to tak v mojom okoli je, ale co citam odpovede, tak jasne; ze to nebude u kazdeho v okoli podobne ako to mam ja.
No neviem...ja som mala prve dieta - chlapca v 33r...
@denkabemommy nieco na tom mozno bude...svagrina ma 4 deti, 3 chlapcov (prvy ako 31 rocna) a teraz sa im narodilo pred par mesiacmi dievcatko (svagrina mala 40)
@fairyy sranda. Tak u mna to musi byt z okolia asi velka nahoda, ale naozaj ze vsetky mame dievcata vo veku 33-41 ako prvorodicky 😀 aj v porodnici som sa spoznala s viacerymi.
@katica06 tak u teba to je opacne 😅
Kamarátka v 40chlapca, ďalšia v 37 tiež chlapca, ja v 31 dievča, sesternica v 31 chlapca. Takže neviem
Niekde sa stala chyba. Za posledne tri roky sa v mojom okoli naarodilo 6 chlapcov a presne 0 dievcat. Vsetky mame po 30.
Ja v 19 chalan 22 dievča 23 chalan 26 chalan 34 dievča 38 dievča
ja som kedysi citala, ze dievcenske embryo je zivotaschopnejsie, ze prezije aj horsie podmienky (cize asi tych chlapcekov starsie zeny skor prirodzene potratia, alebo nastane mikropotrat, ked zena este ani nevedela, ze je tehotna a tie dievcatka vydrzia viac), ale za info nerucim, citala som to asi pred 18 rokmi
@zuzana76 inak vidis, 5 z nas malo viac potratov (niektore uz s potvrdenym chlapcenskym pohlavim). mozno na tom nieco bude pravdy a mozno ozaj nahoda. Ja som mala napriklad 3 potraty, ale nevedela som pohlavie, bolo to este skoro. Ale kamoskam sa zial nenarodili prvi chlapci, na tom som uz aj zabudla...)
Asi len nahoda, lebo v mojom okoli onoho casu sme takmer vsetky mali prveho chlapca. A teda co viem, tak vsetky sme boli po 30 a vacsina to druhe mala dievca zas a zvacsa do dvoch rokov.
Je to podla mna cisto subjektivne vnimanie 🙂
V mojom okoli je nas 10 ks, ktore sme rodili ako starsie prvorodicky (vratane mna) a dievcata su dve, osem chlapcov.
Potratila som dvakrat, pohlavie netusim a aj tak mam chlapca, rodila som 35 rocna.
4 chlapci, prvé v 20, posledné v 42
V mojom okoli sami chlapci a vsetky mame po 30
Rodila som ako 30 ročná chlapca a ako 32 ročná dievča
Neviem co za statistiky. Ale mam v okoli zeny ktore aj po 35 aj po 40 maju chlapca.
Ty chces teda chlapca? Ci dievca?
Náhoda. Ja som rodila 30+ a mám syna.
Vies co ja som veľmi rada, ze ty mas vo svojom okolí toľko dievčat🍀. V nasom okolí su dievčatá tazko v menšine a väčšinou su rodiny s 2 chlapcami. Ja som mala syna ako 33r.
Mám 39 a chlapča... sestra v 35 tiež chlapec. Vekom to nebude.
Poznám viac žien čo boli prvorodičky po 35 a ani jedna nemá dievčatko 😉 pohlavie rozhodne neurčuje vek ženy..
To sú všetko náhody. Ja som rodila prvé a jediné vo veku 36 rokov a je to chlapec.
Aj ja mám len jedno dieťa, rodila som ako 38 ročná a mám chlapca

ja som dávno čítala že dievčatá sa rodia moc mladým rodičom, alebo už potom starším...