Majú staršie prvorodičky väčšinou prvé dieťa dievčatko?
Len taka uvaha a otazka, ci to mate podobne z okolia...? Vsimla som si, ze vsetky zeny/kolegyne/byvsle spoluziacky/kamosky/zname, ktore sa stali prvorodickami po 30-tke (skor vek 35+) maju vsetky vratane mna prve dieta dievcatko. A vsetky co rodili okolo 20 tky prve babo, tak to je chlapec... asi to je len nahoda, ale naozaj je zvlastne, ze v mojom pripade sa jedna zhruba o 30 zien z mojho okolia. Je to nahoda alebo tiez to pozorujete?
V mojom okolí to neplatí, ale ani naopak, proste je to rôzne. Mňa skôr zaujala hypotéza, že tým, že "chlapčenské" spermie sú rýchlejšie ale menej vydržia, je vyššia šanca mať chlapca, ak je styk počas ovulácie. Ak je pred ovulaciou, bodujú "dievčenské" spermie, ktoré sú síce pomalšie, ale dlhšie vydržia 🙂
U nás to určite neplatí, prvé dieťa v 35 syn, druhé dieťa 38 dcéra 🙂 sestra bude mať prvé dieťa teraz v 35 a tiež bude mať syna 😅
@zuzana76 treba čítať s porozumením. Tento článok absolútne nevyvracia fakt ,že mužska pohlavna bunka je nositeľom chromozómov,ktoré ovplyvňujú pohlavie.
@barbie2023 to nevyvraciam ani ja, ale predsa, či sa dieta daného želaného pohlavia narodí, závisí aj na žene
@zuzana76 áno, ale nie v zmysle akom by chcela autorka. Skôr ide o to,že sú napr ženy ,ktoré z nejakého dôvodu majú problém donosit resp priviesť na svet zdravé dieťa istého pohlavia. Alebo v aktuálnom zdrav.stave sa v nich napr ujme skôr XX ako xy...a tak.
@barbie2023 ale ja som reagovala na tuto problematiku, ako som aj predtým písala. Nemyslím si ani, že sa to týka prvorodičiek, ale teda celkovo.
Vôbec, 3 deti po 30 a chalani
Som bola v pôrodnici s 20tkou ja 40 a obe dievčatá v podstate bolo nás tam vtedy možno desať a všetky baby

Je to takto. Aby vznikol clovek musi sa spojit muzsky a zensky chromozom. Muzi su tvoreni chromozomami XY a zeny XX. Zeny maju LEN chromozom X vo vajicku a muzi maju v spermiach bud X alebo Y. Teda je to hodit kockou ktora spermia sa dostane do vajicka ci X alebo Y. Zena nema absolutne ako ovplyvnit ktora spermia vyhra