icon

Mali ste doma mačku počas vášho tehotenstva?

ivis_iv
3. aug 2017

Ahojte 🙂 chcela som sa opýtať , či niektorá mate doma mačičku britskú, ale pod. a ste tehotná ? myslím normálne v byte. alebo skúsenosti s týmto.

puklica13
3. aug 2017

@ciernypes pošli zoológovi..nech si trochu postuduje...
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Toxoplazmóza

prvosienka7
3. aug 2017

Baby netreba sa hádať, podľa mňa by sa nemalo nič strašné stať pokiaľ si bude dávať pozor a ja by som sa teda vyhýbala aspoň tomu čisteniu piesku ak sa bude dať, že to má kto robiť za teba ale koľko žien bolo tehotných a malo doma mačky a nič strašné sa nestalo. Jasné, že môžu byť aj také čo majú s týmto zlú skúsenosť ale tých je podľa mňa menej ako tých, ktoré tehotenstvo prežili v pohode

ciernypes
3. aug 2017

@puklica13 Ano,ty si odbornik cez wikipediu👎

ciernypes
3. aug 2017

@puklica13 PS-urcite ten odbornik nestudoval na googli😝

ciernypes
3. aug 2017

@myskahryzka
@myskahryzka no tazko o toxoplazmoze vysvetlovat mackofilkam.

myskahryzka
3. aug 2017

@ciernypes Ja nepotrebujem, aby si mi ty, evidentne "vysoko fundovana osoba v problematike", vysvetlovala nieco o toxoplazmoze. Presne vdaka takym osobam, ako si ty, sa siria medzi ludmi dezinformacie, nielen o toxoplazmoze.

issabelll
3. aug 2017

@ciernypes to nie je o tom ci niekto ma alebo nema rad macky. Skor o tom nastudovat si ako sa to ochorenie prenasa a neverit vsetkemu kto co kedy povedal.. Ano,existuje moznost nakazit sa od macky, ale rovnako existuje vela inych moznosti odkial toxoplazmozu moze dostat..

medovka14
3. aug 2017

Máme dve mačky a bez problémov, keď som im čistila wc, dávala som si rukavice 🙂

tiumen
3. aug 2017

@ivis_iv ak je to mačka "domáca" ničoho sa neboj.. ja som do konca tehotenstva bývala u rodičov čo majú mačku v byte (mali sme ju aj roky pred otehotnením) a nič mi nebolo 😉 a myslím že na rase mačky nezáleží.. osobne si myslím že nejakú toxoplazmózu dostaneš skôr zo zle umytej zeleniny/ovocia ako od mačky..

eko22
3. aug 2017

Kamarátka mala tiež, teda ešte aj má doma mačku a v tehu nemala veru žiadne problémy, čo sa toho týka. Ja som si tiež vždycky myslela, že by sa to nemalo, no ona bola takym prikladom, teda ze asi sa môže😉

jajka257
3. aug 2017

@ciernypes a este prosim ta, co je to zeolog? A mimochodom, preco zoolog riesi potrat zeny? Myslela som si, ze to riesi lekar pre ludi, nie vedec. Ake mal zameranie? Ktory druh zvierat?
A mimochodom, nemam rada, ked niekto siri paniku a dezinformacie. Labilnejsie osoby macku vyhodia na ulicu a je im jedno, co bude s tym zvieratkom... .

marusia12
3. aug 2017

Mačky boli odjakživa súčasťou domácností po celom svete.... zas ktosi šíri zbytočnú paniku. Ak máš zdravú mačku, nie je dôvod na paniku.

ukulela
3. aug 2017

@ciernypes macka, ktora ma toxo, je infekcna len kratky cas - myslim (opravte ma) mozno dva-tri tyzdne. vtredy je roziko, ze z jej viac ako den starych vykalov, z ktorymi musite byz v kontakte, chytite toxo. takze ak sa macaci zachod cisti kazdy den, nie je sanca sa tam nakazit. ak je niekto humusak a nechava si doma nakandene a nevycistene, tak ano, moze toxo od chorej macky chytit. ale len za ten cas, ked jemacka akutne chora a infekcna potom uz nakazliva nie je.
my sme mali toxo vsetky tri sestry naraz. macky sme doma nemali. musela to byt bud zelenina, alebo needostatocne upravene maso, alebo podobne...
niekedy sa toxo celkom nerozumeju ani doktori - segru pri tretom tehotenstve hnali na infekcne, ze ma v krvi toxo (ona vedela, zeju prekonala) a na infekcnom ju vsmiali, ze vysledky len ukazuju na davno prekonanu chorobu, ze ci v ambulancii nevedia citat vysledky ... uz prekonana toxo v suvislosti s tehotenstvom nic neohrozuje. takto mojej svokre diagnostikovala sestricka u doktora, ze ma v krvi citujem "daky zvieraci bacil" a preto uz po prvom porode nemohla mat druhe dieta- kravina ako brno.
este podotykam, toxo neprenasaju len macky.

sticker
minttu
3. aug 2017

@jajka257 Zeolog je odbornik na zeleninu 🥕

katrin21
3. aug 2017

macky sa netreba bat... ja som ich mala 7 a aj tehotna a ani len protilatky na toxo nemam cize nikdy som ju ani nemala 🙂
Toxo ma macka max. 2 tyzdne a len raz za zivot, ak to vobec chyti, takze len vtedy vylucuje cysty, ktore mozu prezit v pode, alebo byt v truse proste....

Vacsina ludi dostane toxo od zle umytej zeleniny, melonu/ koza ma na povrchu tiez mozne cysty/, masa, zeler, mrkva, jahody... cokolvek , co prislo do styku z podou, do ktorej sa vykadila - podotykam prave aktivne chora - macka....celkovo mala sanca, ze sa to stane... takze...... radsej si umyvajte riadne zeleninu a macky sa neboj ,,,,, my sme mali macky aj dnu, aj vonku..... a vidis, ked sa dodrziava hygiena, je vsetko OK....

katrin21
3. aug 2017

@ivis_iv inak , ak mas macku len v byte, tak jedine ako moze dostat toxo je zo suroveho masa ... treba min 72h premrazovat v mraznicke apotom davat, ... ak surove odrezky nepapa, tak potom jedine z chodby, kde sa vyzuvate by mohla dostat z hliny donesenej.. ale to ja asi 0,5% sanca, cize nic....

Nestresuj sa... neni sanca, ze by tu toxo mala a uz vobec nie, aby si ju ty dostala.. to by musela mat toxo v akutnom stadiu, kedy vylucuje cysty a to su tie 2 tyzdne priblizne a viackrat to dostat nemoze..

mamutka
3. aug 2017

@ciernypes ak lekár povie žene, ze potratila kvôli macke, tak je to mizerný lekár. Taký slovenský priemer.... Toxo je hlavne zo zle umytej zeleniny a nedostatocne uvareného mäsa. Tie ženy niekto varoval, ze si majú dôkladne umývať zeleninu? Aj keď je super čistá domáca? Poznáš lekára, ktorý toto prízvukuje, alebo keď je toxo tak len rovno obvinia mačky? Slabí lekári.... Robia viac škody ako osohu. Potom si sedlák myslí, ze ked mu Mara otehotnie, treba skantrit mačky. Ale že si dajú stejk, ochutnavaju nedovarene mäso a chrumkaju čo vytiahnu zo zeme, to im nevadí. Lebo veď pán doktor povedali, že toxo je z mačiek. Už aby sa ta stará generácia lekárov vymenila.... Mačka môže dostať toxo od myši..... Bytová asi ťažko. A rozumný človek nedáva bytovej mačka nedovarene mäso co nebolo aspoň dva dni zmrazené.... Takže tak.

katrin21
3. aug 2017

@ciernypes ty to mas strasne pomotane s tym tvojim pribehom... tvoja teta, ak aj mala kocura co mal toxo, tak ono, ak by si o toxo nieco vedela, vedela by si, ze toxo sa neda liecit.. clovek /zviera ma uz cysty vv tele cely zivot, ale nevylucuje ich, nijako mu neskodia..... cize ak mal kocur toxo pozitivne testy, tak to vobec neznamena, ze teta potratila kvoli nemu , aj ked mozno bola toxo pozitivna..... mozno sa nakazila este ked on bol mensi a aktivna faza choroby bola, alebo sa nakazila uplne mimo neho napar. pri supani zeleniny ( pre nas zeny velmi pravdepodobna cinnost, ked varis, staci potom si nieco dat do ust , ochutnavat a mas to.... napr. zeler je uplne paradny zdroj toxoplazmozy !) ...
a teda kocur, chudak, mohol mat toxo cysty napr. v mozgu, inych organoch, ako aj ludia, ale prote uz ich nemohol nikam sirit...... podla mna to , ze ho dala prec, nema ziadny suvis, ze donosila dalsie dieta.. donosila by ho, aj keby si ho nechala.. lebo proste taka je realita..... kocur nemoze byt chory viac ako 2t

a nedavno bol v TV na CT 1 super dokument o tom, cesky vedec skumal toxo a vplyv na nas a krasne to tam vysvetloval.... ked ju raz niekto mal, tak ju ma.. nezbavi sa jej, ale nic mu nerobi.. akurat je nebezpecna pre tehotnu v zmysle, ze ak by sa prave akutne nakazila...

mamutka
3. aug 2017

@ciernypes jo, a informácie mám od lekára, nie z googlu :D

jajka257
3. aug 2017

@mamutka to nevysvetlis😀😀😀to vysvetloval zeolog😀😀😀😀sice stale neviem, co to je, ale

jajka257
3. aug 2017

@mamutka poslala som to skor😀😀😀ale hadam vedel aspon on, co vlastne robi😀😀😀

ciernypes
3. aug 2017

Baby,nerozumiem,co sa vam na tom nepaci,ze macky renadaju toxoplaxmozu???Ved je to fakt,ze sa tak niektore nakaxia a potratia?to je tiez fakt,tak klud..Napisala som ,nieco aj z realiry,nie google informacii.Je jasne,ze ziadnej mackofilke sa to nepaci,ale byt tehotnou,kocura z bytu vyhodim.A aj tak nechapem ,ze vam nezavadzaju macacie wecka v domacnostiach?ved to hovno smrdi na kiloeter a edte niektore to mate v kupelniach,ci ns toaletach..A tie dva pripady sa stali,ze sa tehotna nakazi toxo z macky,ci tomu verite alebo nie.Ved macky si radi olizuju rite,tak sa to kludne dostane oralnou cestou na srst macky a odtial si uz parazit cestu na hostitela najde.Pekny den damy.Nemam k tomu co uz dodat,radsej sa lepsie starajte o hygienu,ked mate doma kocurov,hl tie tehotne.

mamutka
3. aug 2017

@jajka257 jaj, tak takému treba veriť 😀 viera je dôležitá vec

mamutka
3. aug 2017

@ciernypes mačka je tretia v poradí po zelenine a mäsa, čo sa týka prenosu. To pochop ty. A jedine v krátkom období života. Prečo vyhodiť mačku z bytu, keď už mala a nemôže mať toxo? Resp keď to sama nemá kde dostať? Moje mačky jedia kvalitne vyvážené granule, nikto tu smrad necíti, ani nevedia návštevy, že máme mačky, kým sa neukazu. Po nekvalitnej strave macke exkrementy aj smrdia. Takú nedávam. A vieš čo, som tehu a výsledky ok. Ak by nedajbože potrat, tak iný dôvod, nie mačka a kocúr. Zdravé zviera neprenesie toxo, logika.

ciernypes
3. aug 2017

@mamutka ty necitis,lebo si si uz na ten smrad zvykla.Okrem toho mi nepasuje dokopy babatko a macaci zachod.Ty by si kocura nevyhodila,ja ano,kazdy sme iny.Pekny den,ja uz som sa vyjadrila autorke,to ze sa ti moj nazor nepaci,Ta nemusi trapit a ani ho nusis chapat.tsk pease🙏

myskahryzka
3. aug 2017

Zeny... zbytocne nieco pisete. Macky su satanove semeno a zabijaju nenarodene deti 😀 Macacie zachodiky su sodoma gomora a tie, co mame macky sme, okrem toho, ze sme mackofilky, aj humusacky s domacnostami plnymi smradu a hovien. Tak nejak si to predstavujes @ciernypes ? Dufam len, ze nemas doma ziadne domace zvieratko...

candii
3. aug 2017

@ciernypes ja som tiez kocura vyhodila 😀😀 ked sa male narodilo. Tu v byte si neviem predstavit mat deti male a kocura a ano smrdelo to a to som pouzivala kvalitnu podstielku a okrem ineho plzol hrooozne .. tak som mu nasla lepsi domov a je mu tam lepsie ako by tu bolo

mamutka
3. aug 2017

@ciernypes veď ani necitas..... Písala som, ze ani návštevy co k nám prídu nič necítia.... Lebo som sa vyslovene na to po odchode pýtala ženy ktorá všetko povie ako jej ústa narástli a jej muž mačky neznáša. Nikto z nich nič necítil. A to aj ostatní ľudia. Mať zviera a potom ho vyhodiť je otrasné a nezodpovedné. Napísať, ze treba nájsť nový domov, keby už ozaj nemohlo zostať, to je normálne. Ale vyhodiť? To si domysli sama čo to o tebe hovorí.

misinka0611
3. aug 2017

@myskahryzka Čiernemu psovi evidentne hovno vôni ako levanduľa alebo konvalinka. Ja dúfam ze ani deti nema a nikdy mat nebude lebo aj ich hovno smrdí pri vymieňaní plienky.

Ale aspoň týmto prispevkom sme došli na cely jej problém :D

ciernypes
3. aug 2017

@misinka0611 🙂si predstav ze mam a hovienko 6m vonia normalne🙂to macacie je ina atomova bomba a to fakt a to nie somiad netykavka ,nakolko mame doma farmu.pradata.kravy sliepky osa a pod ale nic tak nesmrdi ako macacie hovno,no nepochopim,ked to niekto ma dobrovolne v kupelke alebo na toalete.