icon

Mali ste ten pocit, že ste tehotné?

katey
20. jan 2012

Baby, mali ste niektorá ten pocit tehotenstva, aj napriek tomu, že to bolo len tesne po oplodnení a nemali ste žiadne iné príznaky? ani ste si nerobili žiadny test, čo by to potvrdil.

beuska88
29. feb 2012

@milacik3 bola som v piatom tyždni a na ultrazvuku už bolo vidno malinku bublinku 😀 no ja som nemohla rok otehotniet mala som problemy a menzes som mala dost nepravidelny... no na ultrazvuku uz bolo pekne vydno, a kamoške bolo vydno malinke už v tretom tyždni - no ked si lekar neni isty tak spravy odber krvi a z krvi sa to da určit na 100 percent už v druhom tyždni tehotenstva 😀 tak baby držim palce 😀

milacik3
29. feb 2012

@beuska88 to vazne bolo jej to vidno uz v 3 tt...hm...vzdy saom citala a pocila ze najskor v 5 tt

beuska88
29. feb 2012

@milacik3 no ja som pri tom nebola 😀 ale vravela že po ultrazvuku lekar povedal že tam vidi niečo ako plod no nebol si uplne isty a tak jej bral ešte krv... ale vraj bolo vidno už dačo 😀

pacica
Odpoveď bola odstránená
pacica
Odpoveď bola odstránená
katey
autor
1. mar 2012

@pacica ja si myslim, ze by z toho nieco mohlo byt 🙂

1982zuzka
1. mar 2012

@pacica hlavne nebud sklamana ak je to len únava alebo chrípka a taktiež sa kludne môže stať že ak MS nedostanes a budeš si v ten den robiť test tak bude len jedna palička. ja som mala pocit akoby išla na mna chrípka a unavovalo ma všetko. tie prsia - u mna ťažko povedať - vždy ma boleli pred MS ale aj počas celého prvého trimestra - až som plakala :( myslela som, že mi do nich reže nožom

pacica
Odpoveď bola odstránená
pacica
Odpoveď bola odstránená
1982zuzka
1. mar 2012

@pacica pozri kludne si ten test sprav hned ráno. ja som si prvý robila v ten den ako som mala dostať MS - večer ked som prišla z roboty, tie príznaky som začala mať od štvrtka a v utorok som si robila test (sranda ako si to presne pamätám), druhý na druhý den ráno a tretí o dva týždne - potom som namiesto na test každý den pozerala na fotečku z prvého UZV 🙂
hlavne držím palčeky a nezabudni dať vedieť výsledok.

lucinka1104
1. mar 2012

@pacica nechápem prečo si test neurobíš zajtra mne sa tvorí veľmi pomaly hcg a aj takmi slabá čiarka vyšla už 4 dni pred mrchou

stastnevydatam
1. mar 2012

ahoj, cakame druhe babatko.. a vedela som to hned, bez teh. testu.. a to tak, ze som bola presne rovnako nervozna a mrzkava, ako som to zazila pri prvom tehu.. je to smiesne, ale ten pocit jedovania sa bol uplne rovnaky a nikdy inokedy som ho nezazila.. trval len jeden, dva dni.. 🙂 🙂 🙂 nastastie pre okolie 😉

katey
autor
2. mar 2012

@pacica ja ti neviem, moze byt vsetko.. aj ja si uz vsugerovavam vsetky mozne pocity.. inak, naozaj si skus urobit testik. aspon budes vediet na com si. A sama za seba ti viem povedat, ze psychika asi robi naozaj vela. Ja uz som z toho, ze velmi chcem otehotniet tiez scvoknuta. UZ aj telpotu som si zacala merat, vsetko vychadza tak, ze by som nevyhnutne mala byt tehotna a predsa mam ten pocit, ze z toho nic nie je tento mesiac.

pacica
Odpoveď bola odstránená
pacica
Odpoveď bola odstránená
lucinka1104
2. mar 2012

@pacica to ešťe nemusí zanmenať že tehu niesi je silná?

pacica
Odpoveď bola odstránená
1982zuzka
2. mar 2012

necakaj len na ovulaciu - ja som otehotnela 5 dni po poslednom menzese 🙂 proste si s partnerom uzivajte a nepovazuj sex za nastroj na plodenie. dieta ber len ako prijemnu ceresnicku na torte zvonej sex 🙂

zabka8423
2. mar 2012

kocky, pri druhom dietati som mala sex den po skonceni mrchy, otehotnela som a test pozitiv mi vysiel az na niekolkykrat a 2 tyzden po meskani dalsej MS.. takze nezufajte 🙂

katkamarek
2. mar 2012

@zabka8423 To len pre upresnenie,mali ste iba jeden jediny sex po tej prvej mrche? Potom uz ziaden nebol?

zabka8423
2. mar 2012

@katkamarek presne tak. a bola som z toho vyvalena a okrem toho mi gyn povedal, ze tesne po menzese byvju zeny najplodnejsie. ze prave preto. no a ehm, este aj cez HAK to bolo 🙂 neverila som, ale je to mozne a vsetko v poriadku, moja laska je zdrava 🙂

katkamarek
2. mar 2012

@zabka8423 tak to je super, ze je vsetko ok, a HAK neverim,jedina 100% ochrana je asi abstinenecia 😀

A teda, aby aj ja som prispela do temy, tak pri prvom tehu som proste vedela, ze som tehotna, uz som len cakala, kedy budem moct testovat, aby som si svoje tusenie potvrdila. Mala som take zvlastne bublinkovanie v podbrusku, potom ma zacali do toho boliet prsia, co mna nezvykli a nejaky siesty zmysel mi proste napovedal. A teraz to tusenie mam znova, bolesti v podbrusku, prerusovane, a proste zvlastny pocit, ked do pondelka nebudu dve ciarky, tak budem velmi sklamana, ze som sa mylila, ze moje pocity a vnutorny hlas ma teraz sklamali. A vsugerovat som si to mohla, ale my sme sa ani zatial cielene nesnazili, iba sme si povedali, ze skusime co sa stane, takze uvidime 🙂

zabka8423
2. mar 2012

mne vychadzaju neskoro pozitivne testy, naozaj az 2 tyzdne po vynechani m, dovtedy stale negativ. aj pri provm, tam som dokonca slabo krvacala, reku sak nic teda, keby ma vtedy nesledoval gynekolog, tak ani neviem, ze som tehu. znama krvacala do 5. mesiaca slabo. proste u kazdej je to inak. tiez by som bola sklamana, keby to teraz nevyslo, lebo chceme a uvidime. ked nic, mame kopu casu na dalsie pokusy. ale priznaky mam vselijake, byva mi nevolno po obede, mam nafuknute brucho, pazrava som, stale chodim cikat, prsia nafuknute - ale to mavam pred M. no som zvedava. mam tri dni do M, dnes som testovala a negativ. neviem preco, kedze skusenosti take, ze mi test ukaze neskor, ale som nedockava, ze co ked nahodou to tentoraz bude ine 🙂)))

zabka8423
2. mar 2012
kinga116
2. mar 2012

hned po oplodneni som vedela, ze som v tom 🙂, babo sme neplanovali, na mna sme boli mladi 🙂 a ti ktori ,,nechcu ,, tak sa im podari na prvykrat a opacne ti, ktori tuzia musia si vytrpiet niekedy dlhu cestu. Ja som nemala ziadne priznaky prvych 6 az 10 dni, len vnutozny pocit alebo zensku intuiciu, ktora sa samozrejme potvrdila, hned.

zabka8423
2. mar 2012

@kinga116 presne, prve planovane a troska sme sa "potrapili" a druhe absolutne neplanovane, ved HAK, ze ved naco inak by som ju uzivala a tot. asi to tak malo byt. tretie chceme a uvidime teda. ja si myslim, ze hej, ale mozno prave preto, ze chceme, mam tie priznaky vsugerovane. psychika je svina 🙂

kinga116
2. mar 2012

@zabka8423 poznam to, v okoli kazdy kto tuzi po babe, nemoze a za s naopak. 🙂 Ja sa priznam , ze aj my by sme brali druhe, len ako to v dnesnej dobe je, musis mat aj financne prostriedky. Zacali sme stavat, chcem skusit studovat, tak asi by som nezvladala vsetko. :_

zabka8423
2. mar 2012

@kinga116 no ja ma skusenost, ze pri prvom som investovala rozhodne viac ako pri druhom, pri druhom je clovek pouceny, ze nepotrebuje kazdu somarinu a nie vsetko nove a hlavne ze dieta treba zasypavat pozornostou a laskou a nie drahymi vecami a vsetkym. deti sa mi aj tak vzdy radsej vyhrali s kastrolmi a s polkou kuchyne ako s hrackami od fisher price 🙂. pri druhom som kopu veci mala z bazarika a uplne v pohode sme to zvladli za usporu viac ako polovicu oproti prvemu. a myslim, ze tretie by tiez bolo ekonomicky riesene. mam dost znamych s 3 detmi a potvrdili, ze kazde dalsie dieta je vzdy lacnejsie oproti prvemu a druhemu. nebojims a toho.a to nie sme na urovni nadstandardu. nebudu to deti hned po sebe, cize starsi a teraz v podstate ak by sa zadarilo, bude 10 rocny rozdiel, medzi dvomi mam teraz 6 rocny a je to uzasne, lebo prve dieta pomoze s druhym a tak. jasne, neviem si predstavit tri deti rok po roku, to asi nie.

kinga116
2. mar 2012

ja by som brala dve po sebe, keby som mala o par rokov viac a samostatne byvanie (momentalne este byvame u rodicov, nestazujem sa, ale radsej sami). To verim,z e kazde dalsie dieta je ,, lacnejsie,, . Manzel sa zo mna smeje , ze som objavila caro sekaca modreho konika (predtym som si potrpela na oblecenie, do sekaca by ma nik nedostal, no teraz si rozmyslim, co kupim a kolko do toho investujem). Malej nekupujem hracky ziadnej firmy ale podobneho charakteru ako napriklad boli pred 20 rokmi, ja som ich nemala a tu som 🙂 a s tymi kastrolkami a kuchynou poznam, akurat mam dcerku v obdobi, ze ju z tadial nemozem dostat a jej najvacsia hracka je poharik, alebo miska, kde moze prelievat cajik . A o tretie babo ste sa uz pokusili, alebo len rozmyslate?

zabka8423
2. mar 2012

@kinga116 pokusili sme sa, tak cakam. lebo priznaky mam take tehotenske, tak uvidim 🙂 ja som uz spolocne byvanie mala, s prvym manzelom, to nam stastny zivot nezarucilo, teraz sice s druhom nebyvame u rodicov, ale v krasnom prenajatom byte a nejak to dramaticky nevnimam, pretoze cena prenajmu je pre nas nizsia ako keby sme platili hypoteku a ostatne energie a poplatky. mne uz jedna hypo stacila a ked sme sa rozisli, tak sa predal dom, nemali by sme sa s ex ako vyplatit vzajomne. takze tak. nevidim nejaku istotu v hypoteke z tohoto hladiska a tak ako som mala ruzove okuliare, tak teraz som tvrdo realisticka a prakticka. ked ludia robia, byvanie sa vzdy najde. radsej odlozim detom na stavebko viac penazi mesacne a kupia si vlastne byty. keby som ich chcela vyplatit ked dospeju, budem mat svoj dom ale uspory ziadne. takze by som dom predavala, aby nieco mali. tiez som nazoru, ze nech sa osamostatnia potom. viem, moj nazor je nestandardny, ale v com je dnes istota? asi len v tom, ze ako si deti vychovas, tak sa ti to vrati 🙂 a je jedno, ci vo vlastnom alebo v prenajatom. na zapade je toto bezne, tu sa to vnima stal tak nejak zvlastne 😉