icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

palomablanca
4. feb 2016

@silvinkabb vidíš, ja som ľútosť nad tebou zatiaľ nevyjadrila, aj keby som na to zjavne mohla mať min. jeden dôvod - už len to, že píšeš, že ťa urážam a osočujem 🙂 s tým, že ti napíšem "prosím ťa, prečo po pár hodinách tvrdíš niečo iné, než pred tým?" urážam ťa? máš ty ale divné myšlienky... p.s.: že by si ma nechcela za susedu? malo by ma to nejako trápiť ? 😀 😀

candii
4. feb 2016

@palomablanca je mi upne jedno co si Vy myslite, pretoze pre mna je 14 rocne dievca este dieta .. Vas nic do toho kedy som mala prvy sex .. ale v 14 urcite nie 🙂

palomablanca
4. feb 2016

@candii ????? veď mám rovnaký názor..takže o čom točíš? 😝

bibi33
4. feb 2016

@silvinkabb tak ja zas píšem zo skúsenosti zo svojho okolia... konkrétne kamošky, spolužiačky... áno, poznám také, čo si to rozdávalo veselo na dedinských diskotékach s rôznymi chalanmi a potom to rozoberali v škole cez prestávky... a nešlo o chodenie... tých chalanov poznali tak možno hodinu... žiaľ, aj také sú... a aj z takejto hodinovej známosti sa dá otehotnieť...

palomablanca
4. feb 2016

@candii to som skopírovala príspevok od silvinkabb....

candii
4. feb 2016

@palomablanca jaaj 😂😂 tak sorry

marisola
4. feb 2016

@ivetz nooo toto si vystihla,presne,je teda aj mojím neskutočne zbožním prianím ,že je to vymyslená téma,lebo toto snád ani nie je reálne..a dúfam,že aj niektoré ženy na tomto fóre sú len výplodom mojej veľmi zlej fantázie :D

@baaambulkaa netreba si tu ničiť oči :D ale hodiť mi sem link najpochybnejšej stránky na nete :D alias wiki,ako neskutočnú skalopevnú pravdu a ešte zatrepať,nech si ja oprášim vedomosti z historie,ked ju napoly študujem,tak to je teda trááápne :D:D a ešte aj si chybne môj príspevok vyložiť a nečítať medzi riadkami.
Poďme všetci ,sexovať od 10 ,nevenujme sa učebniciam a škole,nevzdelávajme sa, žime sto rokov za opicami,však čo,ked budeme mať 20 detí,však to je normálne ?! no nie,ved to je doba,pokrok doby neskutčný ?!.a budme ešte aj na to hrdí,ako zakladateľka,že deti majú deti !!:D nemám slov viac :D:D:Da potom,že prečo sme premnožení ..:D

marisola
4. feb 2016

@silvinkabb dúfam,že ty si tiež len 15 roč.puberťačka,lebo hovoriť,že sex je v 14.normal tak toooooo je za hranicou ľudského chápania 🙂

qidko
4. feb 2016

Ahojte dievcata este Vas to bavi kazda sme napisali svoj nazor tak ho akceptujme.Nestoji to zato kazit si vecer urazkami. Prajem pekny zvysok vecera🙂

0silvia0
4. feb 2016

@silvinkabb prestaň sa vyhovárať a prečítaj si po sebe, čo presne si napísala. Všetci sme dobre pochopili, čo si napísala, ale ty sa teraz hráš, že si to nenapísala a vôbec nevieš o čom je reč. FAkt divný postoj 😕

pes123456
4. feb 2016

niektorí by sa mali naučiť čítať s porozumením

silvinkabb
4. feb 2016

@0silvia0 ako povies. Urcite mas pravdu

0silvia0
4. feb 2016

@silvinkabb pre osvieženie mozgových závitov:
silvinkabb @ssslnieckooo neviem ci som ta pochopila. ale kazdopadne 16 nie je zakladka, a podla mna je normalne mat sex od 14 rokov. a to ze otehotnela? vies co? nech je rada, ze vobec mohla. poznam 20 rocne baby co nemozu kvoli tejto skvelej dobe a chlapi su neplodni, takze aspon bude mamou a hlavne je, ze ho bude milovat..
Dnes o 16:22 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

silvinkabb @mircalla
@janka_h147
@candii ale v com to nie je normalne? vy ste kedy mali sex? v 18? no ja v 17. ale ak ste si nevsimli, tak decka dospievaju skor. chcete aby boli zaostale? aby nevedeli a popripade zavideli? boli nevzdelane? statistiky dokazuju, ze 70% je tehotnych preto, ze nic o tom nevedia. ako sa tu minule pytala jedna, ze co su vlastne kramy...a co sa tyka vychovy. pomozu rodicia. tak aky kontajner. nie je vsetko bielocierne...mala ist radsej na potrat? a mozno uz nikdy nemat deti, len aby bola podla predpisanych zakonov ci co?
Dnes o 16:45 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

silvinkabb @mircalla ja som ziadne take argumenty nedala. Kde to citas?? Sex je normalna vec. Aj v skole sa posunula sexualna vychova. Co sa tu cudujete ktiste. Je to normalne a zdrave
Dnes o 17:13 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

silvinkabb
4. feb 2016

@0silvia0 no a? Pisem ze je to normalne. Vy ze je to zvratene a nenormalne. Tak o com?

silvinkabb
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
4. feb 2016

@silvinkabb sex je normálny, ale preboha nie medzi 14 ročnými!!! Vyhovárať sa na dobu je choré, dobu tvoria ľudia, ja, ty, všetci okolo a pripustiť normálnosť sexu od 14 rokov nie je normálne, ak aj niekomu chýba morálka, tak tu máme aspoň zákon, ktorý to jednoducho nepovoľuje!
A prosím ťa, nevkladaj mi do úst to, čo som nepovedala, ja slovo je....ka v bežnom slovníku nepoužívam a nikdy sa takto nevyjadrujem. Buď taká milá, ďakujem. Ak to niekto aj povedal, rieš si to s konkrétnou osobou.

alchemilkazltozelena
4. feb 2016

Samozrejme ze to nie je normalne! je to trestne a chvalabohu to urcil niekto mudrejsi ako zeny na koniku! nejdem tu pisat ze sa ma sexovat az po svadbe ale rozhodne sa to ma ked je na to clovek psychicky aj fyzicky pripraveny a je pripraveny znasat nasledky a nie sexovat len tak z nudy ze nemam co robit, mam uz 14 tak idem na to!!!

palomablanca
4. feb 2016

@silvinkabb čo s tým má spoločného viera? prečo sa furt vypytuješ na to, či sme veriace? Baby - a medzi nimi aj ja - ti len hovoria, že NIE JE normálne propagovať sex medzi deťmi (min. do 15 rokov keď už). Ono niektoré zákony či už na SK alebo inde vo svete sú fakt nepochopiteľné a blbé ale v tomto sa predsa zhodneme.... s každým aspoň trochu "normálne" rozmýšlajúcim človekom - áno, sex je zdravá a pre väčšinu ľudí nevyhnutná vec, kt patrí do nášho života ale nie do života DETí!!!

silvinkabb
4. feb 2016

@palomablanca opytala som sa iba raz a nikde nic nepropagujem. Ja nechodim za detmi a nekazem im sexovat tak netrep.

@0silvia0 povedala som to vseobecne.

jana_eyre
4. feb 2016

@silvinkabb ja nie som veriaca, aspon nie v tom zmysle aky zrejme myslis.. taktiez si nemyslim, ze by sa tu 16rocna mala sudit mamickami z modreho konika a rozoberat ako co mala robit..

ale argument o tom, ze je normalne sexovat v 14rokoch zaskocil aj mna.. nevravim, ze take pripady sa nedeju, ale povazovat to za normalne, dokonca to pokladat za zdrave je uz nad moj pochop..

ked raz zakony ochranuju deti do 15tich rokov, tak to tak jednoducho je a zrejme si to nevymysleli len tak.. obhajovat sex maloletych a povazovat ho za zdravy mi uz hranici s obhajovanim pedofilie a prepac, aj ked som velmi liberalna a snazim sa pochopit kazdeho myslienkove pochody, toto pochopit jednoducho neviem..

nemezys
4. feb 2016

@jasmin189 nic si tu nerob z tychto primitivnych komentarov.mam take pocit ze sem chodia same zakomplexovane zeny ktore maju potrebu druheho iba osocovat a urazat.

silvinkabb
4. feb 2016

@jana_eyre ved ok. Nemusis. Vidis tinedzerov okolo seba ci ani nie? Aky je prosim ta rozdiel medzi 14 a 15?

mawka
4. feb 2016

@palomablanca kludne by som tu hranicu este posunula

@silvinkabb nie som veriaca, som velky liberal, ale odtial-potial. nerobim vedu kvoli sexu, ano, som presvedcena, ze je normalny, ked ho praktizuju ludia, ktori ho vedia praktizovat zodpovedne a maju mentalnu uroven. ale nepride mi normalne, aby ho praktizovali 14-rocni. to su deti. napucane prsniky a menstruacia este neznamena, ze su schopni zodpovedne sexovat. o sexe a jeho prezivani vedia akurat prd makovy. v tomto veku je to o frajerine a o frajerine je to este aj dlho potom. na chut sexu sa prichadza postupne. a ked uz, tak treba s priatelom, ktoreho poznam nejaky cas a s ktorym chodim a tieto veci si naplanujeme nejak spolocne. urcite mi nepride normalne mat sex v 14 s prvym chalanom, ktory ju zbali a len preto, aby nebola vyclenena z kolektivu. vies co? aj za mojich cias bolo na skole par exotiek, ktore to mali za sebou v 13 alebo 14 a vsetky do jednej su kurvy. jaj, dve uz mrtve, predavkovane. takze ja nelutujem vobec, ze som prisla o poctivost v 17, nic mi neuslo a bolo to s chalanom, mojim prvym, s ktorym sme to naplanovali a chystali sme sa na to postupne a bola to pre nas udalost a tak sme k tomu aj pristupovali.

mawka
4. feb 2016

@silvinkabb v zakone. ci si za to, aby sa obchadzal?

silvinkabb
4. feb 2016

@mawka ja tak isto. A dokonca sme spolu chodili 8 rokov. A ja nikde nepisem ze to maju robit z frajeriny. No nic. Okolo mna su asi ine decka a nie ziadne buduce kurvy a ani vyclenovanie z kolektivu lebo nemas sex sa nekona. Takze tak

palomablanca
4. feb 2016

@mawka mať doma tínejdžerku tak to posuniem kľudne aj do 18 tú hranicu 🙂

jana_eyre
4. feb 2016

@silvinkabb ano vidim.. a rozdiel je tam dost vyrazny - pretoze okolo 15tich rokov sa v ludoch zacinaju vyrazne hormonalne zmeny /sice to nie je plosne a u kazdeho sa zacina puberta inokedy/..

na to, aby spolocnost fungovala (aspon vacsina spolocnosti) vymysleli zakony, ktore sa zvacsa /aj ked bohuzial nie vzdy/ opieraju o nejake fakty.. a budem sa opakovat, ked zakony uvadzaju, ze clovek je do 15tich rokov pravne povazovany za dieta, tak to jednoducho tak je..

a tak isto by som sa ta mohla spytat, aky je rozdiel medzi 13rocnou a 14rocnou? zda sa ti normalny sexualny styk 13rocnych deti?

mawka
4. feb 2016

@silvinkabb ale strasne si seres do huby, pardon za vyraz. sak raz pises tak a potom si to vyvracias. baby ti to uz x krat skopirovali a ty ides stale o niecom inom.

mawka
4. feb 2016

@silvinkabb a nieco mi uslo? si spominala, ze si prisla o panenstvo v 17 ci v 18 a 8 rokov ste spolu chodili? cize ste zacali v 10 rokoch? to mi tiez nepride normalne. pochopim u 15 rocnych prve vztahy, skor nie. sorry

silvinkabb
4. feb 2016

@mawka kde si co vyvraciam??? Tym ze napisem ze to nerobia z frajeriny?