Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@silvinkabb nas? Ty napises, ze je normalne a vlastne prospesne sexovat v 14 a to ti mame ako pritakat, ze mas pravdu? Ja nemam problem prijat iny nazor, ked je napisany rozumne
ako úprimne, som veľmi rada, že si sa rozhodla nechať si to bábo a postarať sa o jeho výchovu. K tomu ti prajem naozaj veľa šťastia. Môžeš byť veľmi rada, že sa k tomu partner postavil tak ako sa postavil a že aj tv rodičia sú ti ochotní pomôcť. Mne len vadí v tv úvodnom príspevku to, s akou ľahkosťou o všetkom píšeš - že to tak asi malo byť, a že však v podstate je všetko v najlepšom poriadku, len si tu potrebuješ overiť určité fakty . ako na krst a podobne. Neviem či mi rozumieš... ako keby si na to všetko bola ešte aj pyšná. Ešte raz, veľmi chválim to, že si bábo plánuješ nechať ale môžeš byť veľmi vďačná priateľovi a rodičom.
@silvinkabb reagujeme na tú hlúposť čo si vypustila do éteru :D vari nemôžme mať iný názor?
@palomablanca Toto mi hovori z duse....Presne, presne toto si myslim aj ja....Akurat si to lepsie podala ako ja
@sardinka335 Bože to je strašné ako sa k tej mladej správaš sa uvedom!!! Urobila najlepšie čo mohla a ja jej fandím a dúfam, že bude dobrá mama aj napriek jej veku, ved škola sa dá dokončiť aj popri dieťaťi! A nechápem, prečo ju odsudzuješ kvôli tomu, že chce dať pokrstiť dieťa??? 😠
@moni244 co prekrucas? Ja som nikde nebapisla ze je to prospesne
@baaambulkaa a kto povedal ze je to hlupost? Ty? A ty si kto?
@silvinkabb 17:13 si napisala že mať sex v 14tich je normálne a zdravé 🙂
@jasmin189 držím Ti palčeky hoci som rodila po 30tke neosudzujem ťa želám tebe aj bábätku veľa zdravia a lásky aby ti to vydržalo aj s priateľom 😉 😀 😵
@baaambulkaa hormoniky ti trosku zaberaju hej? Ja sa neznizim k tomu aby som tu niekomu nadavala. Ty sa hlavne staraj o svoju vychovu. Do inych ta nic nie je!
@slniecko1976 ale neprekrucaj! Ja som pisala ze krst je to posledne čo by ma v tejto situácii trapilo...Sa uvedomte zeny, kto povie ze 16 ročná je nezodpovedná ked sa dostala do takejto situácie tak sa ,,strašne sprava,,? Ty ,,držím ti palčeky,, z toho sa tak naje...jej pošli vecičky pre male ked si taka mudra..z držania palcov ma velke kulové...
@silvinkabb ja doma vidím denne živého teenagera, má presne 14 rokov a asi je chudák zaostalý aj všetci jeho kamoši, lebo ešte nesexujú. Mala by som ísť s ním asi na prehladku, alebo mu priniesť domov nejakú 14-ročnú teenagerku, nech sa mu nikto nesmeje a nech vie, čo je život 😕
Čo tvoj príspevok, to perla, len perli ďalej, som zvedavá, keď tvoje deti budú mať 14 rokov, ako s radosťou im budeš doma robiť garde, keď si k vám budú od 14-tich domov vodiť sexuálnych partnerov. Ach jaj...
@0silvia0 ?? Nic take som nenapisala
tak asi som sto rokov za opicami alebo čo, ale určite mi nepripadá normálne 16-ročná tehotná alebo ešte lepšie v 14-tich veselo sexovať, veď je to zdravé... preboha... a vyťahovať argumenty, že "taká je teraz doba"... to vážne by poniektorým nevadilo, keby vám vaše 14-ročné dcéry spávajú s chlapmi? no mne veru áno... ja som začala až ako 23-ročná a nie, nepripadám si nejaká zaostalá, len som nepokladala za dôležité alebo IN chrápať každý druhý víkend na diskotéke zakaždým s iným... a keby niečo, však rodičia pomôžu? a čo keby nie? (čo podľa slov zakladateľky nie je tento prípad, ale stať sa môže všeličo)...
Nie všetko je ružové, treba rozmýšľať nad realitou - napr. čo ak dievča nebude môcť dojčiť? beba, nutrilon,sunar,... - a hneď je to ďalší veľký výdavok na dieťa (škrt cez rozpočet - hneď 80eur mesačne), ďalej plienky, oblečenie, lieky (nedajboh,ak bude vážnejšie choré), drogéria,... a to podaktoré nie sú jednorázové výdavky, ale minimálne dvojročné... áno, treba podporiť, keď sa už stalo, ale treba do toho troška reality, svet nie je gombička... a s dieťaťom už vôbec...
silvinkabb @mircalla
@janka_h147
@candii ale v com to nie je normalne? vy ste kedy mali sex? v 18? no ja v 17. ale ak ste si nevsimli, tak decka dospievaju skor. chcete aby boli zaostale? aby nevedeli a popripade zavideli? boli nevzdelane? statistiky dokazuju, ze 70% je tehotnych preto, ze nic o tom nevedia. ako sa tu minule pytala jedna, ze co su vlastne kramy...a co sa tyka vychovy. pomozu rodicia. tak aky kontajner. nie je vsetko bielocierne...mala ist radsej na potrat? a mozno uz nikdy nemat deti, len aby bola podla predpisanych zakonov ci co?
Dnes o 16:45 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP
@silvinkabb prosím ťa, naozaj nerozumieš tomu, čo si vtedy napísala? Prečo píšeš, že si nič také nenapísala? Neútočím na teba, len sa pýtam, či si to naozaj neuvedomuješ.
silvinkabb @ssslnieckooo neviem ci som ta pochopila. ale kazdopadne 16 nie je zakladka, a podla mna je normalne mat sex od 14 rokov.
ano v ciganskej osade
ale ak ste si nevsimli, tak decka dospievaju skor. chcete aby boli zaostale? aby nevedeli a popripade zavideli? boli nevzdelane?
cize sa maju o sexe ucit je*ackou v 14 ? to snad nemyslis vazne 😀 to su take moresy max. z Pentagonu vo Vrakuni ci kde to je...
@bibi33 prepac ale chodit neznamena chrapat s chlapmi. Normalny vztah
@silvinkabb ale napísala...si prečítaj tvoje príspevky zjavne sama nevieš čo píšeš
@silvinkabb ved ty sama nevies, co pises a este si aj protirecis, co mas schizofreniu? Alebo tajneho skriatka, co pise za teba?
@katrinka8 je mi to na smiech,ja si nepotrebujem nič oprášiť :D ale to "100 rokov "je trošku obrazne povedané :DD:D namiesto toho,aby si sa zamyslela nad tým,čo som chcela povedať,tak sa pekne strápňuješ🙂...a nemusíš mi kopírovať stránky ,kde je feudalizmus 🙂 mňa poúčať naozaj nemusíš🙂 a mimochodom,rok 1916,keď už sme pri tom je rok,kedy bola vojna,tzn. Rakúsko-Uhorsko padlo až v roku 1918,po vojne,čiže sa mýliš,a po vojne padol feuadalizmus,keď nevieš,čo to presne je,prosím nemudruj,oki ?🙂pretože do konca vojny tu bol feudalizmus.🙂moje zlaté.chod sa radšej učkať 🙂
Este stale vas to bavi??? 😀
@dominikav123
@palomablanca ahaaa tak uz chapem. Mali ste rovno napisat ze jebacka a nebavili by sme sa dalej. Ked to vy takto beriete tak ok, to vas veru lutujem. Aj vyssie bibi "chrapat s chlapmi" k tomu naozaj nemam co dodat. Existuju normalne veci a normalne spravanie aj v sexe. Ale to tu budem asi nadarmo tocit. Plus naozaj nechapem ze na Slovensku je to taka moda. Hodnotit urazat osocovat a matky roka su specialna kategoria. Ani ten 14 syn urcite nevie co je sex a ani v zivote nemasturboval podla mna. Cele tieto reci su uplne mimo.kazdy ma pravo na svoj zivot na svoje pocity a teda vas by som za susedy mat nechcela. Co vsetko riesite ked aj toto? Nechcem si ani predstavit.
@silvinkabb slecna, nehnevaj sa, ale ty vies vobec co je to sex ?
@marisola použila wikipediu a je múdra :D
@jasmin189 Precitala som iba Tvoj a zopar poslednych prispevkov, ale... nechapem, co robis na tomto fore - mas uzasnu podporu rodiny - ked je taka uznanliva, co sa tyka Tvojho sexualneho zivota urcite Ti bude vediet poradit i v praktickych otazkach spojenych s materstvom. Ty si sa mala venovat ucebniciam a nie sexualnym cviceniam, ktore si zjavne so svojim partnerom prakticky nezvladla! Mojim zboznym zelanim je, aby tema bola iba vyplodom bujnej fantazie adolescenta!
@silvinkabb tvoj príspevok nejak nemá pointu :D

@baaambulkaa
@moni244 preco by ste mali nato reagovat? A ake pravo vobec mate nato tu hovorit ze len vy mate pravdu? Nechapem, ze vas to vobec bavi.