icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

silvinkabb
4. feb 2016

@mawka 😀 😀 😀 no vidis. A uz sudis. Nie. Plroka sme spolu chodili uz a potom to pokracovalo. Nebola to ziadna jebacka na jednu noc.

alaguema
4. feb 2016

@palomablanca
@mircalla a čo by jej pomohlo, keby sa teraz stresovala?? Ja mám opačný názor - ak je to skutočne tak a rozhodli sa, tak je úžasné, že to dokáže prijať a ide ďalej. Ľútosť, stres a výčitky v tejto situácii nikomu a ničomu nepomôžu.

@jasmin189 gratulujem. Nech ste zdraví....a na tvojom mieste by som to tu už vôbec nečítala 🙂

palomablanca
4. feb 2016

@alaguema ak si čítala správne, tak som jej popriala všetko dobré a chválila ju za to rozhodnutie. Tak isto som chválila partnera a jej rodičov. Ale dodala som, že by mohla byť aj pokornejšia, lebo sa nemá s čím chváliť, nemá byť pyšná na to, že otehotnela v 16tich.

alaguema
4. feb 2016

@palomablanca nemám vôbec dojem, že by sa chválila. Je možno spokojná...to si hodne dovolila, že? 😉

rose32
4. feb 2016

Po prve gratulujem.ze rozumne riesos ze si nechavas dieta.za druhe rozumne to nebolo v takom veku v dnesnej dobe...ani nevies co ta caka aka buducnost ach ani nechco vediet...este vas cakaju problemy ste mladi nezreli...ale vasa vec to bola aj je...hlavne budte zdravi a co dlhsie ste spolu

mircalla
4. feb 2016

@alaguema myslim, ze si to asi nepochopila, nevadi...a netreba byt ustipacna. myslim, ze @palomablanca to napisala slusne a velmi korektne...tiez mi tam chyba trosku tej pokory vzhladom na situaciu a vek, to vsetko....mozno nebrat tu podporu, co ma ako uplnu samozrejmost

palomablanca
4. feb 2016

@alaguema mala som z nej iný dojem než ty. ideme si to tu riešiť? kto ju ako pochopil? a ja že je to dosť subjektívne...priala som jej všetko dobré. úprimne. Prečo si na mňa teda taká cynická?

palomablanca
4. feb 2016

@mircalla dik... 😉

slniecko1976
4. feb 2016

@sardinka335 Ty nie si jej matka, aby si sa k tomu tak stavala!!! Ja som ostala sama na dieťa a 5rokov po materskej nemôžem nájsť prácu a žijem iba z invalidného takže prečo by som jej mala posielať vecicky???Ty Vasilisa premudrela!!!Čo jej nepomôžes Ty???O morálke vieš kazat ale pomôcť by ťa nenapadlo! A okrem toho sa ešte asi aj hanbis za svoju fotku keď žiadnu sem nedáš!Vieš čo mám pocit, ze z teba ide závisť, alebo máš komplexy menejcennosti a takto si ich filtrujes!!!

gita17
4. feb 2016

@sardinka335 teba by som teda v reali stretnut nechcela. Co sa do nej navazas, nech sa pyta na co chce.

victory7897
4. feb 2016

No keď tak čítam normálne mám pocit že tu píšu samé staré dievky alebo ja neviem.. Vy ste kedy začínali so sexom?! V 30ke? To sa nedá čítať.. Pýta sa tu na normálne otázky ohľadom bábätka, očividne nemá problém zabezpečiť ho atď. Ale staré zakomplexované panny si tu liečia komplexy

cica120
4. feb 2016

Ja ked som bola rodit bola tam 15rocna baba tesne pred terminom a matka ju vyhodila z domu pretoze ona sama bola na materskej jej chlapa zavreli zato do basy ze mal sex s neplnoletou takzeee tak... Ale je to tvoja vec a tvoje rozhodnutie ;)

slniecko1976
4. feb 2016

@gita17 palec hore pre teba

katre
4. feb 2016

@papricka33 veru tak. ...a ak sa niekto v 16 este hra a babikami tiez by som spozornela :D

janka_h147
4. feb 2016

@victory7897 ak si si to citala cele, tak by si pochopila, ze slecna sa tu vyjadrila ze sex v 14tich je zdravy a normalny..tak ja neviem, ja stara panna nie som, aj si myslim, ze som dost liberalna, no taketo vyjadrenie je dost chore, nevravime ani jedna ze to mlade baby maju robit po svadbe v 30tke...ale v 14tich ich v tom podporovat je mimo...tak tu neurazaj a citaj ked sa chces vyjadrit...a ak mas rovnaky nazor ako slecna ze je to ok a dokonca zdrave tak si nenormalna ty nie my

verulka
4. feb 2016

ako ani neidem citat cele 😀 moja oblubena tema..precitala som 1.stranu, verim ,ze na dalsich sa najde kopu prispevkov vyjadrujucivh podporu 😵
len damy z 1.strany ma pobavili viac nez dost 😀
@marisola
@marcelalia27 toto citam ako za svojich starych cias 😀 ja nepochopim ,preco to potrebujete sudit. Mladej sa pritrafilo, prijali zodpovednost za svoje konanie- to vam nestaci? Ci vadi to ,ze je s tym v pohode? dnesna zla doba a mlade nohyroztahujuce devy ma pobavili snad este viac- kedze ako tu uz niekto napisal, v tomto veku sa volakedy vydavalo, neplanovane tehotenstva boli vzdy, aj skore. a presne to o lahkych slecnach som si vypocula aj ja (ze aka strasna generacia).
@jasmin189 ja som si tymto presne presla- ostala som tehu v 16, porodila v 17tich, doma ma podrzal, priatel tiez. Nebolo to lahke (ale to nie je nikdy). My sme sa nebrali (nechcelo sa mi riesit papierovacky a hlavne som nechcela, aby mi niekto vykrikoval, ze osm sa MUSELA vydavat), vzali sme sa az, ked mala mala rok. Pokrstit mi ju pokrstili, ked nahodou niekto odmietne, treba hladat ineho ( iked teda pre mna by to az tak dolezite nebolo 😅 ), prispevky netusim ako teraz funguju, kedze moj pribeh je uz starsieho data. Kazdopadne da sa to zvladnut ..vsetko..a na vsetko pride cas aj neskor. aj na kariertu, aj na cestovanie, aj na zabavu. O nic neprides. Nie je to tak ,ze by som skore materstvo odporucala, ale zase robit z toho koniec sveta je smiesne. Jedine, co ma mrzi je, ze aj v dnesnej dobe su ludia, co maju potrebu dodrb.kavat, ohovarat a aj ublizovat- voci tomu sa treba obrnit.
Mna sa ludia stale pytali ,ako by som zareagoval, ak by moja dcera prisla domov tehotna. Nuz, ja dufam, ze sa mojim detom nic horsie" ako neplanovane tehotenstvo nestane 😉
takze zelam pohodove tehotenstvo, zdrave dietatko a nech vam to vyjde 😉

alaguema
4. feb 2016

@palomablanca nie, určite nejdem nič riešiť, idem si pozrieť film o chvíľu 🙂 Napísala som to preto, že nikde nevidím ani náznak chválenia sa. Naše dojmy sú do veľkej miery ovplyvnené osobnosťou, skúsenosťami a momentálnym emocionálnym naladením. Nevieš, ako sa chová k rodičom, čo im hovorí, alebo nehovorí. A tu sa normálne opýtala na to, čo ju zaujíma a pekne poďakovala. Nevidím ani chválenie, ani nedostatok pokory. Vidím otrasnú diskusiu na niekoľko strán, niektoré príspevky od dospelých žien hodné tak štrnástok. Nemyslím tým vás dve. Pekný večer.
@mircalla

janka_h147
4. feb 2016

@victory7897 uz dost dlho sa tu vlastne nikto extra nevyjadruje k tehotnej 16ke ale k inému "vtipnemu" komentaru

mawka
4. feb 2016

@slniecko1976
@gita17
a ja by som so @sardinka335 isla rada aj na kavu a aj napriek tomu, ze nie vzdy sa zhodneme. a preto, lebo aj ked si tu s niektorymi babami skocime do vlasov pri jednej teme, nemame potrebu na seba bliakat a urazat sa a v dalsej sa nemame problem sto razy olajkovat a zivot ide dalej.
vy tu prskate a oduvate sa a cez xy otaznikov a vykricnikov robite presne to iste, za co ine odsudzujete.

victory7897
4. feb 2016

@janka_h147
Tak si to prečítaj poriadne ty! jedna pani sa tu vyjadrila o sexe po svadbe takže asi tak vedľa niesom..má 16 nie 14..názory sú tu také že v 14tich by sa malo dievča asi ešte hrabať V piesku alebo čo.. Pokiaľ viem je to pubertálny vek a s tým spojený aj záujem o opačne pohlavie a ne o barbiny..ja si myslím že dieťa ju zmení,určite bude vyspelejsia rozumovo ako iné dievčatá V jej veku čo deti nemajú..

silvinkabb
4. feb 2016

@janka_h147 "tak si citaj ked chces reagovat" nedas jej este po papuli? Kkz to je spravanie fakt

palomablanca
4. feb 2016

@alaguema daj tip, aký film? v telke? odkedy sme predplatili skylink na 2 roky som sa na tv ani poriadne nepozerala, už som dávno nevidela dobrý film. čo budú dávať? 🙂) vážne. Chýbajúca pokora sa u mňa rovná s nasledujúcim: "Prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť."
Po pár minútkách 😉 už bola ok, lebo mala pocit, že to tak má byť? v 16tich? Rodine neostalo nič iné len sa tešiť? No áno, čo už spravia, keď je v tom a postaví ich pred hotovú vec. Tieto vety mi vyznejú až príliš sebavedome, nikde ani náznak toho, že sakra...mohli sme si dať aj trošku väčší pozor... 😵
pekný večer prajem aj ja tebe.

sardinka335
4. feb 2016

@slniecko1976 a ty čo ma riešiš? Nehadkaj štrkača bosou nohou po hlavičke......5 rokov po RD nemozeš najst pracu v BA???? Nech by som hajzle išla umyvať...a prilepšim si k invalidnemu. Ked to chrontave dochodkyne mozu robiť, vysušene babky vidim v pokladni sedieť, na hajzloch, v muzeu ,,strazit,, exponaty...tak neverim ze ty by si niečo nedala...ak nie si teda priputana na invalidny vozik...
Kazdopadne ja som dotyčnej napisala len to ze krst je to posledne čo ju ma trapiť....komu čo ja davam alebo nie je moja vec. Nevidim dovod si sem davať foto..načo..niekto to nazyva hanba a niekto sukromie.

@gita17 a ja som ta niekde pozyvala na kavičku či ako, ze by si ma stretnut nechcela? Mne si ukradnuta ako vrece gytu.... 😉

papricka33
4. feb 2016

Jaaaj, babyyy. 😀 😀 😀 nejde byt spln, alebo co... ? Tu sa to nejak rozbehlo. Dufam, ze zakladatelka uz sem nechodi...

peta18ha
4. feb 2016

Pekne,pekne...a ze dospele zeny a matky,katastrofa

jana_eyre
4. feb 2016

@janka_h147 ja som si to citala cele a preklikala som si vsetky prispevky jasmin189 a ona teda nikde netvrdila, ze "sexovala" od 14tich rokov..

victory7897
4. feb 2016

Presne,ja na diskusie nechodím len tak som pozrela a nechce sa mi veriť.. To fakt sedia normálne reálne ženy za PC a toto riešia?! Deti vám spia, choďte kukat telku abo čo preboha..robte niečo normalnejsie

silvinkabb
4. feb 2016

@jana_eyre ona naraza na mna. Nechaj tak

slniecko1976
4. feb 2016

@sardinka335 keď si taká múdra tak mi tu prácu nájdi!!!si fakt premudrela lebo vôbec nevieš nič o mojom zdravotnom stave! Velmi úbohé je si myslieť že len ten kto je na vozíku mám problém si nájsť prácu!To, ale ty nikdy nepochopis a vieš prečo?lebo si to nikdy nezažila!A čo keď som v Ba?Si myslíš že mi tu máme toľko roboty, že nevieme čo s nou?Ty si z kade, keď tak sudis?

janka_h147
4. feb 2016

@slniecko1976 @sardinka335 5 tokov si nevedieť najsť prácu v BA je fakt troska odveci...vyhovorky zien ktore sa tvaria ze by robit chceli ale bohuzial su take vyberave ze pracovne prilezitosti im utekaju pomedzi prsty, a vyhovarat sa na zdravotny stav...ak mas ruky nohy usta zdrave tak robotu si musis vediet najst...