Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@palomablanca @alaguema my sme TV zrusili...jedine si tam obcas kukneme dvdcko...ziadna kablovka....zistili sme, ze okrem sportu nic nepozerame a ten sa da aj cez pc....filmy si vzdy stiahnem z netu
tak dobru>>
@mircalla veď to..že ľutujem to predplatenie 😒 nás ešte celkom bavia prírodopisné a historické filmy + kanál Mňam o varení. Ale odkedy mám neobmedzený internet, tak to sa nedá ani porovnať... 😀 dobrú noc. p.s.: len výnimočne sa zapájam do diskusií na MK. Dnes som konečne pochopila prečo. Strašne ma to psychicky vyčerpalo. Človek má bez toho dosť iných starostí...to len na margo 😀 nabudúce budem hádam múdrejšia.
Zeny, citat tu niektore prispevky, no sorry, ale jak slepice... Mlada si prisla po radu, nie aby ste ju tu sudili... ak sa k jej konkretnej problematike neviete vyjadrit, tak naco sem pisete ... Kazda by ste si mali hladiet do svojho hrnca a robit osvatu doma svojim detoma, nie tu zasadnete rano k teme a pisete cely den, do nemoty tu tocite o tom istom, ako to bude strasne a ako kazda z vas bola panna az do svadby. ... Tema na 17 stranach. Sa zobudte...
@marisola - samozrejme, pani učiteľka, koniec prvej svetovej vojny zmiatol so sebou nielen Rakúsko - Uhorsku, ale aj feudalizmus na našom území 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Feudalizmus na našom území sa definitívne skončil zrušením tzv. druhého nevoľníctva počas revolučných rokov 1848 - 1849, čiže hlboké 19. storočie.
Pobavilo, ozaj dobrý vtip na dobrú noc 😀 😀 😀 Ja v tejto diskusii neobhajujem svoje názory znalosťami histórie a spoločenských pomerov na našom území spred 100 rokov - narozdiel od Teba 🙂
To, čím si argumentovala, je ale tým pádom irelevantné, pretože pred 100 rokmi tu skutočne feudalizmus nebol, a skutočne pred tými 100 rokmi bolo viac-menej naozaj bežné, že sa dievčatá ako 16 ročné vydávali a v takomto skorom veku rodili. Samozrejme, existovali výnimky, ako výnimky existujú vo všetkom.
@janka_h147 ja sa nevyhováram!!! Si obyčajná krava, lebo ja posielam životopisy denne a láskavo si uvedom že nemám 25 a mám aj dieťa a tiež. Si myslím, že počuť treba vo veľa profesiách!!!ja mám problém so sluchom i keď mám usny implantat aj tak to ľuďom vadí nepovedia to na rovinu a radšej mi pošlú dakovnu správu čo by som zato dala byť zdravá lenže ani ty toto nepochopis keďže si v mojich "šľapajách" nešla
@janka_h147 fuha, taketo sudenie bez toho aby si vedela aky zdr. problem dana zena ma - to je dost sila, nie? dokonca si predstav, ze nie kazdy ma "nohy usta" zdrave..
@janka_h147 nemozes pisat o prace.je to naozaj tazke najst si robotu kedze je invalid a zdravy clovek...ja som nepocujuca a mam tiez problem zamestnat sa teraz som na materskej nikdy tak nepis ked si to nezazila keby si bola ty v na jej mieste co si pisala nanu inac by so brala toto vsetko.zdravy mate vyhody
@mircalla veď práve to....ja nevravím, že je to správne, ale ani nikoho nesúdim. Stalo sa. A žiadne dieťa si nezaslúži byť nechcené, či s peniazmi alebo bez nich. Ja mám skôr pocit, že v dnešnej dobe nie je už takmer nikto "za vodou". Roboty je málo, mladí ľudia si nemôžu dovoliť ani vlastné bývanie. Keby každý rozmýšľal takto a pod pojmom "užívať si" myslel život bez detí aspoň do 30-tky, detí by bolo oveľa menej, čo by malo aj napr.ekonomické následky v globále. Každý máme na to iný názor 🙂
@moni244 iná doba v tom, že dievčatá dospievajú skôr, majú viac možností sa zoznámiť s inými ľuďmi ako kedysi...a celkovo, veľa 13-ročných bab vyzerá staršie než ja :D ja myslím, že je to každého vec, baba sa pýtala na úplne iné veci a nie na naše názory, preto som oponivala protivným komentom. Každý si je strojcom svojho šťastia 🙂
Ako sa hovori: Karma je zdarma. A tu niektore pekne na tom zahucia
@slniecko1976 toto tu nerieš radšej, takéto osobné problémy....zbytočne ťa to zdeptá...;) držím palce nech si prácu nájdeš, ľahké to nie je, no u nás celkom frčia pozície, ktoré sú práve pre ľudí s nejakým postihnutím, v BA by toho mohlo byť viacej...každopádne sa nevzdávaj
@baaambulkaa ďakujem sardinka a janulka sa tu do mňa navazali ja mám oosbne už 3zlé skúsenosti s chránenými dielnami ...dobrú noc
@palomablanca telku nepozeráme vôbec. Včera som si kukla po druhý krát Mr.Nobody 🙂
Uz sa to tu skoncilo? ci dnes sa pokracuje? btw kedy pride toho mesica materska neviete? :D :D :D a netrpezlivo cakam aj piatkove temy typu mam 12 a priatel mi navrhol sex, co mam robit? alebo este lepsie - ked mam na teste dve ciarky budu to dvojickyyy???!!!
@alchemilkazltozelena na NajmamNajmamaa.sk su niekedy este kepsie tematy,
@alchemilkazltozelena na Najmama.sk su casto este lepsie temy,deti sa naozaj nudia
@vydrnik ano? niekedy pozriem, ale myslela som si ze kona neprekona nic a nikto 😵
@alchemilkazltozelena ja som aj na Najmama..ska uz to tam tiez nieje co bolo,akorat nasa skupina kde zme amky vpohode,radime si piseme o detoch,a ani raz ziadna urazka,co ma najviac tam pobavilo ked 15 r.napisala ze ci moze byt tehu ked ju chalan prstoval,alebo dotaz 12 r.zesi robila dobre hrebenom ci moze byt tehu,aj jine,
dobre si prijebana moja :D tešiš sa :D ja nehovorím že som o mooc staršia ako ty... ale teda :D no vela štastia.. podla mna ti ho po 2 mesacoch zobere socka čo mu nebudeš vedet ani plenu vymeniť :D
Skllu si dorobis sestre sa narodila mala ked mala 17. Ma individuálne štúdium takze chodí ked môže. Budes dostávať rodičovský a co sa tyka krstu tak nam malú pokrstili v pohode. To ze chce dat dieťa pokrstit nehovorí o ze aky je krestan. Moja neter je pokrstena a tiež sa narodila v 17tich sestre. Tie co odsudzujete viete vy cj vaše deti nekončia rovnako? Nie je istot aa tak ako napr nas otec sa nikdy nepytal sestry ako sa citi tak teraz tak malu zbožňuje.
@vydrnik nevieš ako dopadlo na najmama ten mixer? 😀
@jessica1996 socialka moze zobrat dietatko aj starsim matkam. Na veku nezalezi, skor si myslim ze to je niecim inym dane. Napr. aj inteligenciou a volou. Podla mna vyjadrovanie zakladatelky temy svedci o tom, ze nejake to IQ Na vymenu plienky ma. Kdez to o tebe pochybujem vzhladom n to, aky "inteligentny " komentar si sem pripla. Na to ze mas dieta, vyjadrovanie hodne pubertiacky.
@jessica1996 inak by ma zaujimalo, kolko si mala rokov ty, ked si otehotnela... lebo mas 19 a 9 meaacne dieta... asi ovela starsia si nebola ako zakladatelka temy. Alebo sa ti tiez pritrafilo?
@jessica1996 pravdu si napisala,,,tie hlupane si vobec neuvedomuju co to je mat dieta ze to nie je babika ktora ked ta nebavi tak ju odlozis do kuta,,,ani netusia co to je byt matkou, spoliehaju sa len na pomoc rodicov, ale tí svoje deti uz vychovali tak nerozumiem preco by mali mat na krku dalsie,,,nech sa stara sama ked sa nevedela chranit a udrzat nohy spolu,,,aspon bude mat priucku....a mozte sa do mna pustit, je mi to jedno, len som pravdu napisala,,,a reci ze to nie je o veku su tiez dobra sprostost!!! Tak nech 10 rocne rodia ked to nie je o veku!
@alchemilkazltozelena noo počkaj,jak ťa tu začnú dávať dole za taký názor,lebo tu je to "normálne ",medzi všetkými a keď máš iný názor,tak si zlomyseľná,závistlivá moralistka:D ale úplny súhlas s tebou. načo sa chrániť.inak toto zakladateľka ani len nevysvetlila,že či vôbec bola nejaká ochrana,ale predpokladám,že nie,veď sa už poznajú a spolu chodia tri roky,tak načo :D a tiež ma inak dostatočne vytačájú te reči o tom,že však čo,to je doba a aj naše staré matky mali v 15 deti,také dríísty. dúfam len,že toto nie je skutočná téma,že to sa len pubertáci nudia,lebo toto už hraničí s niečím.
@marisola keby sa radsej ucili ako sa tu bavili ;)

@janka_h147 viem o par zenach, co v BA nemozu najst pracu vies preco? pracovna doba... Maju male deticky a vsade chcu, aby boli v robote do 18tej a oni nemozu ... takze robota sa im tym padom nehlada lahko. vsade tento problem...