Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@mirunkad mimo si ty moja mila.... 😀 ja by som len chcela vediet ci by si taka tolerantna bola aj keby tvoja 16 rocna standa prisla domov nabuchana
@janka_h147 normálna mama jej vynadá a potom si s ňou sadne a preberie, čo ďalej. Nenechá svoje dieťa na holičkách.
Ako keby to bol koniec sveta...
@janka_h147 ja som prisla ako 19 rocna a mamka sa usmiala a povedala ze konecne bude babicka! A slovo potrat alebo antikoncepcia u nas neodznelo ani raz lebo cela rodina to prijala prirodzene.. moj otec sa dokonca rozplakal ked som mu povedala ze bude dedko.. a myslim ze 16 a 19r nie je az taky velky rozdiel.. mozno som mentalne trochu inde ze uz so mnou neruca puberta ale toto dievca bude take iste ked sa stane mamkou! A tie vyrazy ze 16 rocna standa pouzivaju pubertalne male detiska a nie dospele a inteligentne zeny !!!
@sophieeee tak ja neviem ale podla mna je to sakra rozdiel v 16tich som bola este pojasena pubiska na strednej a delila si izbu s brachom. v 19 som uz pracovala popritom studovala 1 rocnik VS okrem toho som byvala s partiou v podnajme cize uz samostatna jednotka, ale poviem ti ritku som mala riadne stiahnutu, ked mi nahodou meskali aj ked som sa chranila. ako jasne bola by som si nechala babtko keby som bola tehotna ale 3 metre by som neskakala od radosti.
@vika35 ved jasne ja som v 16tich uz okolo roka chodila s prvym frajerom ale bola som este decko aj ked som si to nepripustala a teraz si zijeme v trojke s babom a chlapom a starame sa sami o seba ale aspon ta dievcina rychlejsie dospeje a postavi sa na vlastne nohy.. vzdy lepsie v 18tke odist od rodicov ako im pit krv do 30tky a nechat sa od nich zivit..
@sophieeee to ano ale ona im ostane na krku v 16tich + im na krk zavesi aj babatko. ci myslis, ze pomasiruje do prace? ved ani skolu nema dokoncenu. a ok jej frajer pracuje ale nie kazda to stastie ma, vatsinou sa frajer na tehotnu frajerku zvysoka vykasle zvlast ak je v podobnom veku
@vika35 a preco si myslis ze im zavesi babatko? Mozno ich rodina zo zaciatku nakopne financne ale podla mna to čaja bude zvladato sa tyka starostlivosti a dietatko a skolu si moze kludne dorobit na individualnom studijnom plane.. a ked pise ze priatel sa na babo tesi tak pochybujem ze sa na nu vyprdne..ano viem ze ine to stastie mozno nemaju ale bavme sa o konkretne o tejto dievcine 😊 buduce mamicky treba podporovat a hlavne tie mladucke ktore sa rozhodli nechat si dietatko..
Asi pred pol rokom, rokom tu bola diskusia, ktoru zalozila myslim tiez 16 rocna dievcina nikolkinamamina tusim mala nick. Napisala do diskusie, ze chce ist na potrat. Diskusia opat na 15 stran, ako ju vsetky presviedcali, ze si to ma nechat, niektore jej slubili poslat vecicky. Doslova ste ju tu prosili, aby si to nechala. Ze to zvladne.... Ako to dopadlo neviem, kedze dotycna uz nie je aktivna. Teraz tu pise tiez 16, ze si to necha a chce radu a mudrujete tu zasa uplne o inom. Tazko s vami zeny. Ani z voza, ani na voz...
@janka_h147 prepáč, môžeš mi ukázať kde vo svojom príspevku nejako podporujem tehotenstvo v 16tich? ja len vravím, že netreba hneď moralizovať a byť protivná. Keby sa to stalo mojej dcére, určite by som ju nevyhodila z domu ani neodsúdila. Veď to by neurobila žiadna normálna matka. Nie si náhodou mimo ty?
@silvinkabb a nepremyslela sa niekedy ze aj temy mozu byt vynyslene,sak to poznaj uz ajzNajmamy,a zienky terazprisli na to ze iste temy pisal pred rokom chlop a dnes ako 33r,co nevie ako detom meriat teplotu,micuje stravu detom u susedou na balkone atd,pripada ti to normalne alebo sj tak chces tvrdit ze ani tuto osobu nic matka nenaucila,
@papricka33 suhlasim. 😎
@snezienka3 a takych tem tu bolo viac ako treba mam 17 ze bola tehu dala to prec a po pol roku opet tehu,tiez dlhaaasaa diskuzia kolem toho,a myslim si ze to nebude posledna,
@sophieeee prepac - toto su take lacne populisticke kecy - obdivujem ta, budes urcite skvela matka...ako to mozes vediet, ze bude skvela matka? ty ju poznas?
ok, fajn, ze si necha to dieta, ked uz urobila sprostost a od 13 rokov randi a sexuje zrejme tiez velmi skoro....je to lepsie riesenie ako ist na potrat...suhlas
ale pomaly ju tu chvalit ci obdivovat, ze dieta caka dieta a rodicia nech sa postaraju..?
@mircalla ano obdivujem ju za jej rozhodnutie! A nemusim ju poznat aby som sa jej vedela zastat..urcite sem nepisala preto ze potrebovala pocuvat rady "skusenych" starsich zien lebo mile damy to skor vase reci su lacne.. to ze mate doma uz odrastene deti neznamena ze sa mozete povysovat nad ostatne zeny.. tie vase reci nikoho nezaujimaju lebo kazdy kto ma doma mamu pocuva reci toho druhu.. sa uz spamatajte jake ste zle a hasterive.. normalne som rada ked tu pise chlap lebo viem ze nebude riesit bullshity ako vy zeny fuj fuj
@jasmin189
Pred niekoľkými rokmi si môj 19rocny brat zobral za ženu 16 rocne tehotne dievča.ja som mala vtedy 15.rokov.obe rodiny im pomahali,ich syn mi bol ako mladší brat.Bavime sa o roku 1985 ked sa narodil.nie je to o tom co vidia mladý v telke a podobne...Byvali u nas...ked sa odstahovali, po 5rokoch sa rozviedli.Nemali holu .....dostudovali...Nikto ich neodcudzoval.fakt klobúk dole aj nasim ako im pomahali...ja som cele prázdniny bavila synovca..materska bola pol roka..vsetko ficalo..pracovali....
Ale iný problem..zabudli sa spoznať.nestihli o sebe nic poznať.ked na to došli...mačka a pes.Dnes a každý svoje ďalšie rodiny a deti s novými partnermi..synovec 30 a svoju rodinu..
Ja mam dnes 18 rocneho syna a a 15 rocne dievča.napadlo ma,ze by ma porazilo.neja by som sa s tým vyrovnala.obdivujem svoju mamu ako vtedy dokázala pomahat bratovi a jeho zene.Ked som dosla za synom ze pohovorme o tom.....tresol dverami..vraj zavri od vonku...mami..nebudem toto preberať....a Sme doma..internet..tv...Horko ťažko so zistila kde slečna byva...Takze nie je to dobou..alebo co my sme robili v 16 stich...Chcela som len s nim hovoriť o nejakých istotách....mozno o láske...mozno ze ju chcem poznať...tak aby vedel...ze chápem jeho zamilovanosť..Po case mi ukázal aspoň fotku a potom.... Mami dost....ziadne otázky..dovidenia....Takze mile baby...Neexistuje liek..nazor rada...model...co je správne..predstavy a skutočnosť su dve veci.Ja len hovorím ze dieťatko sa môže narodiť...ale iné veci potom prídu na rad...a o tých možno mladi nechcu..hovorit...pocut..diskutovat....Drzim ti palce.Je to tvoj život a dakuj bohu za rodičov a pomoc.urcite si to všetko musis vybudovať..vybojovat...pekny den všetkým.
@sophieeee moje deti maju 5 rokov a 2 mesiace...k tym odrastenym detom
Nemyslim, ze som ja konkretne dala jediny zadrapcivy prispevok. Pisem realisticky a pragmaticky a myslim, ze s nadhladom. Ani sa do nikoho nenavazam, akurat ju nebudem chvalit. Melodramy typu fuj fuj spamatajte sa vie napisat kazdy. Co sa tyka rozhodnutia si dieta nechat, uz som napisala, ze je to dobre rozhodnutie. Tazko si vsak viem predstavit mat od 13 rokov vazny vztah zrejme so vsetkym, co k tomu patri
Pokial slecnu bude kazdy len potlapkavat po chrbte a chvalit, tak je mozne, ze v 17 bude cakat dalsie dieta, to je cele.
@mircalla pochybujem ze bude cakat dalsie dieta v 17tke.. deti otvaraju oci svojim rodicom a verim ze pri dietati dospeje.. a hej pisem fuj fuj a budem tu oponovat stale ked sa vrhnete na svoju korist lebo presne kvoli tymto reciam sa rozhodne vacsina mladych zien pre potrat.. na to ma slecna svoju mamu aby ju poucila a to ze povacsina zien tu ma 40 neznamena ze mozete sudit a poucovat inych a hlavne pisat veci ktore vysvetli kazdy rodic SVOJMU VLASTNEMU dietatu a prekvapivo ani to ze ste tu niektore mali prvy sex az po sobasi nikoho nezaujima 😀 necakane ze?
@mircalla a nie je to už jedno? Stalo sa, tak čo s tým má urobiť? má ísť na potrat?
Myslím, že už vážne stačilo.
@myjusiatko Nie, isteze nie. Len keby ju rodina nepodrazala, na ten potrat by ist musela. A doplatilo by na to to dieta. Preto jej netlieskam
@mircalla lebo sa chovate jak najmudrejsie na svete a pisete tu veci ako keby to s tym sexom fakt tak bolo.. noa co ze randi od 13tich? Kazdy clovek je individualny co sa tyka vyvoja a dalsia vec ze zase sa chytate vsetkeho co tu pisala aby ste do nej rypali.. uz ste si vyvodili ze ked mala v 13tke prveho frajera tak s nim aj spala
@mircalla asi nema zmysel dalej tu pisat, vidis, ze su mimo poniektore, nepochopili vobec pointu, skoda casu aj reci...
@alchemilkazltozelena zistila som🙂
Necitala som ostatne prispevky, len uvodny a poslednu stranu, tak sa ospravedlnujem, ak som mimo 😀
Tato dievcinka zrejme este pocituje lahkost bytia a nikdy nemusela riesit vazne zivotne situacie a podporu rodiny ma ocividne obrovsku vo vsetkych smeroch. Predstava spokojneho, vykupaneho, napapaneho vonaveho babatka jej imponuje a za asistencie ostatnych rodinnych prislusnikov sa to da zvladnut. Ze jej chyba pokora? Nemala sa jej kde "priucit", lebo doteraz zrejme dostala vsetko, po com tuzila, pokora prichadza az vekom a zivotnymi skusenostami. Necudujme sa teda jej zmyslaniu ...

@jasmin189 v prvom rade ti chcem povedat ze ta obdivujem za to ako si sa rozhodla 😊 budes urcite skvela mamka!! aj ked to budete mat tazsie lebo asi nedostanes prispevok ked nie si plnoleta ale verim ze to zvladnete s priatelom a budete ukazkovi rodicia.. a nikdy nikdy svoje rozhodnutie neolutujes! 😊 rozhodli ste sa najlepsie lebo materstvo treba prijat aj ked pride necakane.. uz vidim tie 40 rocne zazpecene zeny jak ti tu zacnu pisat poucne vety.. kasli na nich! Nie si o nic menej ako oni..