Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@marcelalia27 joj vy zeny zakerne....preco tak neomylne vyhlasujete ze sa na nu vykasle? A preco by musel? Vykaslat sa na vas moze 19 ci 30 rocny partner....este jej nasadte chrobaka do hlavy aby sa ako tehotna strachovala aj o to ze pride o chlapa.
Moj otec sa zenil v 19 a je to ten najlepsi a najzodpovednejsi otec a dnes uz aj viacnasobny dedo...a ze ale vtedy to bolo ine? Prd makovy...tiez jeho kamosi chodili po baroch a diskach a lanarili ho..a moj otec doma prebaloval deti (jasne ze aj s mamou mojou)...a sice bol iny rezim on ako profi sportovec chodil po svete..a cuduj sa svete vzdy sa vratil...s taskou plnou darcekov pre rodinu....nie je chlap ako chlap....teraz je dolezite ze sa priatel @jasmin189 k tomu postavil zodpovedne...kolko 30tnikov ani to nezvladne...
@oliva276 tiež mi to nejde do hlavy, každý druhý deň tu nejaké decko píše že je tehotné...a hlavne ako to ide zvládnuť aj so školou, no zaujímavé, že ani jedna v tej škole nesedí....
@baaambulkaa presne taka zaruka ako máš aj ty s tvojím manželom. 🙂 Už buď ticho neprosila som ťa tu o to aby si mi písala čo sa ma a nema robiť.
@lubiduch to neni zakernost t preco zakernost to je realita bud im to vyde alebo nie no je to smutne a chore ze deti robia deti zial bohu moj nazor
@jasmin189 čo si čakala, samé pozitívne komentáre? 🙂
@jasmin189 k babatku gratulujem i ked takto skoro myslim vek,na matersku nebudes mat narok lebo nesplnias podmienky,k sobasu budes potrebovat suhlas od sudu na zploletnenie,niesi este plnoleta vsetky vysetrenia musi s tebou ist mama,a je dobre ze mate aspon svoje zazemie a ze budes mat kde byvat,si mlada nikdy nevies co sa moze stat,neznamena ze si s priatelom 3 roky,ze to musi byt nastalo.
@baaambulkaa si si ista, ze tvojmu dietatu sa nestane podobna vec?????si velmi odvazna vo svojich vyjadreniach...
@baaambulkaa Ano presne tak lebo o tom ta stránka je a ver tomu že z toho čo mi tu píšeš práve ty si ťažku hlavu nerobím. Ja ti prajem v živote veľa šťastia, zdravia, lásky a uspechov. 🙂
@speranza1 moje dieťa vychovám tak, že bude vedieť čo je zodpovednosť a nie do...ť si život...nechcem, aby pracovalo niekde za pásom alebo v potravinách s deckom na krku ale aby samo vedelo, aké to môže mať následky...nech má priateľa/ku, ale myslím si, že nie je také ťažké vysvetliť deťom možnosti ochrany, keďže dnes ich je toľko....
@baaambulkaa ver mi, ze aj jej rodicia sa snazili o to iste o co sa budes snazit aj ty....prajem ti zo srdiecka skutocne take dietatko, ake si si vysnivala.. 😵
@baaambulkaa a kolko uz mas deti a v akom veku? Straaaasne skusena mamicka. Si velmi zakerna, potrebujes niekomu pokazit den a naladu. Asi nie si taka stastna a spokojna, ked potrebujes niekomu otravit svojimi komentarmi zivot. Prajem vela stastia
@katuliena82 joj,neobávaj sa,mne sex nechýbal :D zle si uhádla z mojich slov.našťastie v 16 som ho nepotrebovala. a samé negatíva nevidím,len trošku tvrdenia tuto,čo sa popísali sú cez a mimo out,of my mind :D dovoľ vyjadriť niekomu názor ,oki ?🙂a nie nie som panenka mária,ktorá chce kázať:D
@zuzanadrunings ale ba práve chápem až pridobre,že sú obaja nezodpovedné deti,ktoré nevedia,čo so sebou a 3 roky spolu chodia,preboha,od 13.rokov,kedy ja som sa pozerala na seriály ,učila do školy a hrala s bábikami a lietala po vonku s kamoškami.a ešte aj slečinka zakladateľka obhajuje strašne svoje správanie,že ved je taká doba,tak z toho mi je už vcholne na grc.
a mimochodom tiež sa mi to u už nezdá,že stále na MK vypisujú 15,17 ročné deti,že sú tehotné, akosi si tu asi z nás niekto prdel robí :D a my sme sa dali nachystať krásne.lebo totu tu je už cez.veková hranica splodenia dieťaťa tu je potom 15,5 rokov :D
a ďalší blud,ktorý nemôžem počúvať je že aj "naše babky "..no veľké gulové,moje babky obe mali deti v 25 rokoch. a prastaré babky v 21.takže aká doba ?ale samozrejme každý individuálne.ale pred 100 rokmi bola iná situácia,feudalizmus,a vtedy sa za starú dievka považovala každá nad 17 a vyššie, lebo bola taká spoločenská situácia,ale nežijeme už v 18 ani 19 storočí.doba sa zmenila. dnes sa ženy nechcú vydávať hneď,chcú budovať kariéru,cestovať,byť vzdelané a emancipované, čiže vety typu " no a čo že má decko v 16.však aj babka mala" nie sú celkom na mieste.kedže rodinná situácia a zväzky v nej sa úplne zmenili oproti minulosti.celý rodinný a spoločenský systém sa zmenil a tradície sú už iné.resp.žiadne.
@oliva276 určite, len nechápem, že ich to baví,načo vlastne :D
@speranza1 nie každý rodič sa snaží, niektorým je to jedno....dnes deti bohužiaľ nevychovávajú rodičia, ale sociálne sieťe, kamaráti atď....
@baaambulkaa je to mnoho krat pravda, ale sama neskor uvidis, ake je tazke vychovavat dieta...ty povies jedno..ono ti samozrejme da zapravdu a urobi druhe...len tak...lebo ho laka...a uz je problem na streche...ja sama sa uz teraz bojim ako zvladneme vychovu nasich deti, pretoze som neskutocne prisna, kriticka a niekedy v minulosti by som napisala podobny nazor tvojmu, ale dnes som uz aj ja opatrnejsia vo svojich vyjadreniach, kedze neviem ake budu moje deti...
@marisola úplne súhlasím...budeme sa tu oháňať našimi babkami...no neviem, aké staré sú tu ženy, ale moje babky teda v 16tich deti nemali....a ak by aj mali, doba sa teda dosť odvtedy zmenila...toto je odraz doby, 16 ročné baby sedia za PC a píšu že sú tehotné miesto toho, aby sedeli v škole...ja nerozumiem, ako je možné, že ich tu je toľko v doobedných hodinách
Mna len fascinuje, ako ludia hlasiaci sa k viere, ked z hladiska viery zlyhaju, tak miesto pokory budu hladat sposoby, ako svoje hriechy zlegalizovať.... 🙂
@baaambulkaa Mňa vychovali zle lebo ked som zistila že som tehotná tak som sa dokazala postaviť na vlastné nohy a rozhodnuť sa správne. Ale teba vychovali dobre lebo musíš človeka uraziť nemáš žiadnu empatiu a určuješ budúcnosť druhým 🙂 Life is Life
@sardinka335 tym hriechom myslis dieta????....
@speranza1 určite máš pravdu....netvrdím, že všetko vyjde tak ako si predstavujeme 🙂 byť rodičom je najťažšie povolanie ;)
@baaambulkaa prepáč, ale nedá mi sa neozvať. Si strašne hlúpa. O čo ti ide? Prečo máš potrebu okolo seba pľuvať? Si snáď nespokojná? A preto ubližuješ iným? Keď nemáš čo k téme povedať, radšej mlč. Hovoriti striebro, mlčati zlato sa hovori. Manžela máš, dieťatko čakáte, prečo nepraješ aj iným? Alebo si sa sklamala v tak mladom veku ako tu jasmin? A máš v sebe ešte odvtedy zášť?
Niekedy fakt nerozumiem, prečo sú ľudia tak hnusní a závistiví. A hlavne moralisti. Od 15 rokov je pohlavný styk povolený a je každého vec, kedy začne.
@jasmin189 držím vám palce. 🙂 Láska dokáže veľa, nech ste spokojní a som rada, že rodina vás podporí.
@baaambulkaa asi preto lebo nechodia do skoly ale poza skolu a potom su tehotne asi tak nieako
@baaambulkaa presne tak...
@marisola blud? Chces snad naznacit, ze si vymyslam? To ze tvoje babky mali deti ako 25r nic nedokazuje, mojej mamy mama mala dieta skoro.. Na svadbu uz vtedy potrebovala suhlas rodicov..
Reci typu, ze "no a co" nikde nepadli, len ma sokuje, ze ked uz sa stalo, slecna sa k tomu postavila zodpovedne, rodicia jej urcite povedali svoje, tak nechapem kam maju viest tieto vycitky.. Myslis, ze tym niekoho vychovas, alebo co tym sledujes?
@marcelalia27,@baaambulkaa no presne na toto som si teraz pomyslela :Dže čo robia školopovinné deti doma, v pracovný deň, na zadku a veselo diskutujú na fóre a obraňujú svoje tehotenstvo v 16.tich 🙂asi preto,že v škole nie sú 🙂a potom to takto dopadá :D
ale tu márne niečo písať ,lebo nikto nepochopí,čo chceme tým celým povedať 🙂 hlavne,že je zakladateľka so sebou spokojná a obhajuje sa každým komentárom namiesto toho,aby bola v škole a učila sa,tak blicuje a vypisuje si na fóre.ja som v jej veku poctivo makala na sebe na najťažšom gympli v kraji :Da nie robila deti:D,ale to ona nepochopí baby..škoda reči.
@baaambulkaa moj ujo sa narodil v roku 1950 17rocnej zene, ked je to teda take neuveritelne..

Ani som vsetko nedocitala...ale pre tie z vas, ktore si myslite, ze vasim detom sa toto urcite nestane, tak...je mi vas uz teraz luto...preco ju odsudzujete???....verim, ze vsetky z vas urcite vychovavaju svoje deti, co najlepsie, tak ako urcite aj jej rodicia vychovavali aj ju...ale hodte kamenom ta, ktora NIKDY v zivote neurobila nejaku neuvazenu vec....jej sa stala prave tato...ma podporu doma...tak naco tie silne slova a urazky....vopred sa ospravedlnujem, ked som niekoho urazila...ale nedalo mi nenapisat svoj nazor....prajem vsetkym len idealne deti, ktore nikdy nepochybia...