icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

marisola
4. feb 2016

@lubiduch za to,že vyjadrujem svoj subjektívny názor?že čo si o tom myslím,tak zo mna ide hnev hneď? nie predstav si teda ani len trošilinku nezávidím tej mladej,čo založila diskusiu,lebo byť na jej mieste,tak sa asi zabijem rovno.a nezávidím jej ani rodinu ani priateľa,lebo takú rodinu by som teda nechcela mať,čo ma nevedela ani vychovať a nemala na mňa čas,predstav si,🙂 vonkoncom nič slečne zakladateľke nezávidím:D:D ešte to by mi chýbalo,jej situácia vôbec nie je závideniahodná.a okrem toho,vyťahovať niekoho diskusie,v ktorých rozoberá problémy,ako si to ty vytiahla,tak to už hovorí o tvojom IQ 🙂mám vyťahovať tvoje názory a diskusie ?diskusia je o inom,ak si si ešte nestihla všimnúť.

mircalla
4. feb 2016

Nebudem moralizovat, ale ja mam opat taky zly pocit, ze ide o fake temu....I ked gramatika a stylizacia ok...ale pisat toto doobeda pocas skolskeho dna, priatel ma 19 a neskutocne sa tesi (priam neuveritelne) a cela rodina podporuje 16-rocnu v tehotenstve (este viac neuveritelne). Tym nechcem nic povedat, len mi je to trosku cudne...sorry ak sa mylim

wikinap
4. feb 2016

@zuzanadringus super si to napisala.uplne ziram co tu niektore pisu..len urazat ponizovat a hrat sa na svate..vsak ked ma ppdporu tak sa nema coho bat.este ste nic nevychovali tak nesudte...ked sa jej to narodi bude mat 17....to ze ste sa vy hrali s babikou bola taka doba..lenze bohuzial doba ide dopredu.....ja nevravim ze je super mat dieta v 16 ale taketo reci...no pani dokonale....

0silvia0
4. feb 2016

@luciferkax ja mám tiež v mojej pamäti, že ešte v 15-tich som sa hrala s bábikami, šila im šatičky a čítala som rozprávky zo všetkých kútov sveta (nie Ferda Mravca), ale ja som mala pätnásť v roku 1989 🙂
Nie každé dievča v pätnástich naháňa frajerov, pestuje nechtíky a behá po nociach po baroch...

calais
4. feb 2016

@mircalla priateľ je taký prešťastný, až radšej od toho šťastia odišiel do zahraničia zarobiť..... ako ako mladej zalepiť oči ... ok

jasmin189
autor
4. feb 2016

@marisola pocuvaj ty ked dokazes toto povedat tak ja ti nazavidim tu tvoju rodinu pretoze keby si bola na mojom mieste zrejme by ta tvoja rodina nepodporila preto by si sa musela zabit.
Pozri ja mam uzastnu rodinu ktora ma velmi dobre vychovala o to sa ty neboj 🙂 a zas a znova mi ukazali ze rodina ma drzat spolu , predstav si takto ma vychovali ked sa to dozvedeli tak ma nezavrhli lebo im na mne zalezi tak prosim ta neodsudzuj druhych ked o tom nic nevies ja som sa tu pytala na uplne ine veci ak si to este stale nepochopila precitaj si este raz zaciatok diskusie. Dakujem

jana_eyre
4. feb 2016

@marisola ked niekto nedokaze argumentovat bez urazok a poukazovania na to, aka si ty vzdelana a ostatni nie, pokladam to za diskusiu pod uroven.. 😉 ja ti nepotrebujem dokazovat svoje poznatky z historie, nevidim v tom zmysel..

neviem, preco mas pocit, ze clovek sa musi vyjadrovat vzdy k celemu prispevku.. na teba som konkretne reagovala len preto, lebo moje slova pokladas za blud, tak som sa ta spytala, ci ma chces obvinit z klamstva.. pretoze to by som si ja nedovolila..

calais
4. feb 2016

@wikinap áno a práve preto, že doba ide dopredu a je toľko osvety všade, ako sa chrániť a pod. mi príde divne, že mladí neriešia ochranu, práveže doba ide technicky dopredu, ale mentálne upadá bohužial

sardinka335
4. feb 2016

@luciferkax tak vieš, kazdý extrém je škodlivý... 🙂 A uprimne? Ja som mala 16 rokov v 98smom....čerstvá prváčka na strednej a v izbe na stene plagat Leonarda di Capria s Kate Winslet z Titanicu....pripadne sme so spoluziačkami listovali Bravo...a hltali rubriku ,,tenkrát poprvé,, ...to bol cely naš kontakt s erotikou ako takou. 😀

rawmamka
4. feb 2016

@jana_eyre Ahoj, nestrácaj čas s ľuďmi, ktorí za to nestoja 🙂, a to bez urážky.

wikinap
4. feb 2016

@jasmin189 drzim ti palce a sproste komenty ignoruj....zasnem tu....len bude to tazke ale ako vidim mas podporu tak by to malo by ok...drz sa

luciferkax
4. feb 2016

@0silvia0 vidíš a moja mamina sa v tom roku v 16ke vydávala :D :D :D ja som mala dieťa "až" v 19-ke :D :D ale nebola to tragédia :D :D aj ked, musím priznať, že som sa s bábikami hrala aj ja dlho, nepamatám si, do akého veku , ale viem, že som sa pred kamoškami hanbila, nepriznala, a po večeroch bábiku prebalovala, ptoom som asi rovn prešla na svoje 😀 😀 😀

wikinap
4. feb 2016

@calais ale aj ludia su iny vsetko je ine....vsade len sex a ine....

luciferkax
4. feb 2016

@sardinka335 tak ja som v 15ke začínala fajčiť :D :D sexovať o dva roky neskôr 😕 😕 😕 a zas musím uznať , moja puberta dala mojim rodičom riadne zabrať 😀

janka_h147
4. feb 2016

Zoznamili ste sa v 13tich rokoch na dedinskej diskoteke....prvy sex ste mali za kulturnym domom, potom ste tvorili krasny obecny par...kedze do Hornej dolnej nedorazili informacie o ochrane, ostala si v tom. Rodicia nestastni, no co uz, hlavne nech je dieta pokrstene, lebo co by na to povedal pan farar.Priatel sa k tomu postavil ako spravny chlap a isiel zarabat zatial co ty budes sediet doma a dufat ze dokoncis skolu. No nejak sa nedari dieta stale place, priatel nechodi...o 5 rokov ta stretneme v miestnej COOP Jednote a ty si spomenies, ako si dufala ze vsetko bude ok 😀

rawmamka
4. feb 2016

@jasmin189 Nevšímaj si reči, ktorých jediným cieľom je niekoho uraziť, ponížiť, je to čistá strata času, pretože ti nič dobré neprinesú 😉 .

mircalla
4. feb 2016

@jasmin189 Keby si nemala tu uzasnu rodinu, tak sem pises, ze si zufala, nemas z coho zit a ako sa o dieta postarat....pre buducnost najprv premyslaj, kym si urobis dieta. Pretoze bez tej rodiny by si bola totalne nahrata. Taka mala rada.

lubiduch
4. feb 2016

@marisola snazila som sa len napisat to ze tak ako ty ked si zakladala diskusie s tym ze mas nejake trapenia alebo problemy tak si si urcite radsej precitala konstruktivne rady co a ako mozes robit a nie utocne komentare...

Ale od teba sa tu kocka nedocita jedineho konstruktivneho komentara. Jasne, vyjadruj svoj nazor ved na to ta asi tak strasne slusne vychovali rodicia aby si utocila na inych ludi, ktori sa ocitnu v tazkej zivotnej situacii a moralizovala..a ze si za to moze sama? V zivote este stretnes vela ludi ktori si za svoju situaciu mozu sami a ver ze je lepsie tych ludi podrzat ako sa im vysmievat a moralizovat...
Nikto nie je dokonaly,ani ja ani ty...ale sme ludia, robime chyby, clovek sa na chybach uci a dospieva...

candii
4. feb 2016

Omg 16 rokov?? Nehnevaj sa ale si taka mladucka.. jasne keby som cakala babo nikdy by som nesla na potrat.. ale trosku zodpovednosti hlavne pre to dietatko.. vsak prednedavnom si sa hrala s hrackami a uz cakas dieta? Je to moj nazor nehnevaj sa zan ale je to nezodpovednost lebo teraz nie je doba ako pred 30timi rokmi ked zeny rodili tak skoro.. no lahke to mat nebudes.. babo je neskutocna zodpovednost vsak len teraz si zakladku skoncila.. no v kazdom pripade ti prajem aby si bola dobra mamicka pre svoje dietatko, aby bolo zdravucke a aby ste to vsetko zvladli!

wilikiki
4. feb 2016

Dievca potrebuje rady a upokojit a nie zdrbat, ako sa ma ist rovno obesit preboha... nemyslilm ze sa pytala na nazor, ci je blba alebo nie je. Ci ano?

wilikiki
4. feb 2016

@candii a co akoze si ma z tvojho nadavania teraz zobrat? Zdrbte ju na tri doby teraz no! Vam to robi dobre?

rawmamka
4. feb 2016

@lubiduch Absolútne s tebou súhlasím, nenapísala by som to lepšie 😉 . Škoda, že ľudia niekedy prestávajú byť ľuďmi........

sardinka335
4. feb 2016

@luciferkax tak je pravda, ze ja som bola ,,dobré dieťa,, a vzdy som skor premyšlala ako konala...samozrejme aj ja som skušala cigy ale teda velmi ma to neoslovilo...a dokonca od 16tich som mala frajera...dnes uz manzela ... 😀 😀 😀 a aj ked sme spolu chodili vedeli sme ake su priority...škola, škola, škola, škola, a ešte raz škola...a potom všetko ostatne. Nič nam neušlo.

anuska2010
4. feb 2016

Ahoj, v prvom rade ti gratulujem k babatku a v druhom rade ti chcem povedat aby si si necitala negatívne príspevky tu žien , ktoré spapali celú múdrosť sveta....Ja som tiež otehotnela v 16, v 17 porodila. Školu som si dokončila a dokonca mam aj vysokú urobenu. Aj ked ja som nemala podporu otca maleho, mala som a mam uzasnu rodinu a priateľov ktoru mi velmi pomohli.Vsetko budes musieť riešiť cez súd. Príprav sa na neskutocne množstvo papierov a vybavovaciek.Ak nieco kľudne nápis ☺ vela šťastia a zdravia prajem ☺💙

wilikiki
4. feb 2016

@anuska2010 konecne prispevek, ktory dievcatu pomoze! 😵

rebeka7501
4. feb 2016

Tvoja výhra je už to, že rodina ti pomáha a zobrala to vcelku v pohode. Nie si prvá a ani posledná ktorej sa niečo také stalo. Dieťa vychováš s pomocou rodiny, školu zvládneš tiež. Mnohé mamičky nemajú podporu u rodiny ani v štyridsiatke. Držím palce a prajem veľa šťastia.

moni244
4. feb 2016

@denyadodo píšeš, že jej tehotenstvo je jej súkromná vec, tak načo má potrebu riešiť to verejne a vlastne rieši to, čo môže prebrať s mamou. Čiže táto diskusia je úplne zbytočná, ak nie je vymyslená za účelom provokácie

anuska2010
4. feb 2016

@janka_h147 prepáč...ale vysvetlí mi jednu vec na co Ty si sem písala ? Ženy co pracujú v obchodných reťazcoch su akože co ? Nejaká spodina pre teba? A to ze predpokladas ze ju chlap opustí to vazne ????? Nechápem ze ženy ako ty mozu večer v klude zaspať a normálne žiť....ja byt tvojím mužom a mas takýto názor tak ta opustim v prvej sekunde a vezmem ti dieťa len aby sa z neho nestalo nieco podobne ako ty !!!!!!! Hanba ti !!!!!

katuliena82
4. feb 2016

@anuska2010 gratulujem, dobre sa to cita 🙂 presne toto bolo treba napisat

janka_h147
4. feb 2016

@anuska2010 ty si potom superzena, kedze mas 22-23 rokov, dokoncenu uz aj vysoku, prve si vychovala bez otca, ale uz cakas aj druhe 😀 naozaj ukazkovy priklad :DDDDDD