Mám 16 a som tehotná
Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂
@anuska2010 no mna muz neopustil na rozdiel od teba takze sa nerozkrikuj 🙂 ja som to napisala troska odlahcene moja nerozculuj sa tu :D
@baaambulkaa nas tiež mamina od malička viedla k zodpovednosti,ked sme so segrou mali pubertu a začali pokukovat po chalanocg a ze frajeriť sa😁,tak nam vysvetlila vsetko stručne jasne,k všetkému aj ke sexu pristupovat zodpovedne,najskôr,škola,postaviť sa na nohy a potom si mozme sexovat koľko chceme a ako chceme,vsetko nam vysvetlila tak ze som sa bala tehotenstva ako čerta,v tom veku samozrejme,pretoze naši nemali vela penazi a viem,co kolko usilia ich stalo aby sme sa mali dobre,doštudovali,ako deti sme neboli nikdy na ziadnej rodinnej dovolenke,vtedy som si povedala,ze ja mojim detom zabezpečim lepší život ako my,hoci detstvo sme mali krasnemala som frajera aj 14 aj 15rokoch,prvý sex so mala v 18 aj to som začala brat antikoncepciu,veľa záleži od výchovy veľa.
Viete co baby aj keby to hned bolo vymyslene... mozno tu diskusiu s radami (aj vasimi zdrbavackskymi kecami) najde niekto iny, kto naozaj bude potrebovat pomoc a mozno ju ovplyvni. Co tak sirit do sveta radsej optimizmus ako agresivitu a paranoju?
@luciferkax mňa hormóny valcovali oveľa neskôr, asi som bola v tomto smere nejaká opozdená. 😎
Zakladatelke drzim palce, otazky, ktore si sa pytala, ti uz zodpovedali.
Mne len neda nereagovat na tety pohorsene, ktore tvrdia, ze ony sa vo veku 16 rokov hrali s babikami, taketo cosi kedysi nebyvalo, kam to spejeme atd... No staci sa opytat svojich mam, co robili ich spoluziacky vo veku 18 rokov. Drviva vacsina vydata v ocakavani dietata. Moja mama ako 22 rocna nevydata bola posledna z triedy, pomaly odsudena na zivot starej dievky. A ked sa spytam starej mamy..? V jej veku sa taketo veci stavali aj 15rocnym, vtedy sa rychlo vychodila skola, narodili sa deti a makalo sa okolo statkov. Ved 20 rocna zena vtedy uz bola pomaly za zenitom.
@8291 samozrejme, je to o výchove, ja som mala môjho prvého priateľa v 16tich rokoch, boli sme spolu 5 rokov, nežili sme v celibáte, ale od rodičov som vedela, čo je zodpovednosť....v prvom rade bolo dokončiť školu a nedostať rodičov do situácie, že sa budú musieť okrem mňa starať sa aj o moje dieťa...keďže má 16 rokov pravdepodobne jej rodičia ešte pracujú, samozrejme, že rodina si má pomáhať a že ju nezavrhnú a pomôžu...ale je to o tej zodpovednosti a ďalšie starosti pridávať rodičom je sebecké....maj si dieťa keď sa oňho budeš vedieť postarať ty, nie jeho starí rodičia
@janka_h147 ako vieš ze mna muž opustil ? 😀😀😀😀😀 budem sa rozkrikovat koľko chcem....toto nie je rozkrikovanie ked uz tak ale rozculovanie nad tym ako podaktore ženy ak sa tak môžete nazvat ste hlúpe....odlahcene ? Úplne ju to povzbudí ked si prečíta príspevok od teba....aby si ta za pár rokov neriešila ze ta opustil muž, budes pracovať v Tescu a tvoja dcéra ti pride v 16 ze je tehotná....👏👏👏👏👏👏
@anuska2010 a ty by si nam mohla vysvetliť ako u teba plynie čas (lebo sa mi zda, že akosi inak ako u ostatných ) ked máš 22-23 rokov, podla toho ked si robila v 17, a stihla si už aj vysoku dorobiť, to by sa mi fakt hodilo vediet ako to robiš
@alex4 prepáč, ale keby chapala zlozitejším veciam tak tu vobec ,,neriešime,, tuto temu... 🙂
Typicky konik a jeho uzivatelky....skor ako pomoc a podporu tu najdes len urazky ponizovanie a sproste reci....niekt.zeny by ste sa mali zamysliet nad sebou...tolko zla je vo vas.aby este vase deti neprisli v 15 ze su tehotne.....
@calais inak toto by zaujímalo aj mňa 🙂 lebo ja som študovala do 25 rokov ako aj každý iný môj spolužiak, tak neviem, kde sa dá takto rýchlo vyštudovať vysoká škola s malým dieťaťom a ešte stihnúť splodiť aj druhé 🙂
@alex4 Presne, najmä ak je v 8tt, tak si minimálne už prečítala rôzne informácie o tehotenstve, pôrode,...a označenie tt je jedno z prvých, s ktorým sa stretla. Nie je to žiadna veda.
Pre večne "rýpajúce" - zakladateľka témy písala, že priateľ pracuje v zahraničí spolu s otcom a bratom, ktorí tam pracujú zrejme už dlhšie a tak tam má zázemie. To je niečo úplne iné ako keby niekde začínal sám. Dnes, preboha, nie je problém kúpiť si letenku kamkoľvek v rámci EU a pracovať, najmä, keď tam máte kontakty a rodinu, tak pracovať môže už o pár dní od rozhodnutia vycestovať 😉.
@baaambulkaa hej a preto si od teba tu to dievča zaslúži ponižovanie. Zamysli sa, čo píšeš a aj ostatné a nad tým ako to môže na ňu pôsobiť.
@papricka33 , no neviem čie babky sa vydávali v 16-tich. Moje určite nie. V normálnych vzdelaných rodinách sa študovalo a pracovalo. Pre príklad, moja babka mala moju mamu v 38 rokoch a moja mama mna v 30.
@janka_h147 prvé som si vychovala bez otca a teraz ma moj malý otca aj ked nie biologického..ale otec nie je ten co urobi ale ten co sa stará a vychováva...a ano mam VŠ....aj ked len 1.stupeň mam a s vyznamenamim....a druhy si dokončím v momente ako mi prejdú zdravotné problémy ktoré Bohužiaľ teraz mam....a ano čakám aj druhé babo...mam dom..strechu nás hlavou...finančne si myslim ze s mužom na tom nie sme zle...ale najmä sa môžem pýšiť tym ze som si vela veci v živote vybavila sama, dokázala sama a vo vela veciach sa nemusím na nikoho spoliehať.....al3 najdôležitejšie mam v 💙 lásku a porozumenie co tebe chyba....ale gratulujem tebe , za to ze si ukážkovo dokonalá matka, ktora nevie prejaviť porozumenie, toleranciu ...☺
@myjusiatko prosím ťa ty mi už daj pokoj, ja sa už nevyjadrujem k nej, ale k ostatným príspevkom, tak sa staraj radšej o seba ;)
To ze ma 16 a je tehotna je nerozvaznost, ale urcite kazda poznate minimalne jednu zenu povedzme nad 20 ktora otehotnela neumyselne...
Moj nazor je taky, ze mladi ludia, by mali mat do urciteho veku tzv. bezstarostny zivot, cize skola, kamarati, ci nejaka brigada a nie dobreze uz v 13 riesit sex a potom v 16, ze som tehotna a trapit, ze krst..no neviem, ale mne v tomto rozpolozeni nepripada, ze to je top problem..a ta podpora...toto je materske forum cize aj keby mala dieta v 10, tak sa jej tu zatlieska a povie, sak nejak vychovas...podla mna uz kam sa to dnes posuva proste nie je ziadna hranica a deti preskocia do dospelych rovno...Aby sa do toho niektore neobuli podla mna nie je zla podpora alebo ze ju netreba, a nie je to zas o negativizme, ale to, ze niektore by prave pre seba ci svoje deti toto nechceli...a nevidim preco zastierat realitu, lebo ako som povedala podpora, pozitivne myslenie su vela atd..ale treba sa pripravit na to, ze pridu aj problemy a rozne situacie a nezit na ruzovom oblaciku, ze jeej...lebo potom vidime pripady pre svokru atd....
@alex4 ano a nie jednu...a vieme ako dopadli :D hlavne tie pod 20 :D
Že Vás to baví medzi sebou kydať, vypisovať si. Dala jednoduchú otázku, na ktorú chcela jednoduchú odpoveď. A nech má 16,menej alebo viac, je Vás nič dotoho. To fakt tu človek pochopenie nenájde. Či má človek 16 alebo 20. Či si dieťa nechá alebo ide na potrat, vy si nájdete aj tak niečo,len aby ste mohli rýpať. Chcela len pomoc,ale tu ju rozhodne nedostane, pretože niektoré sú strašne inteligentné. Ako 16ročná si predstavte už môže chápať aj otázku peňazí a či má alebo nemá jej priateľ maturitu je Vás hovno dotoho. Skutočne som zvedavá, ake budú Vaše deti.
@calais A ty by si nám mohla pre zmenu vysvetliť odkiaľ si nabrala, že @anuska2010 má 22-23 rokov 😀 ? Nikde to nepísala, to len podobne ako ty naladená "superžena" jej takýto vek "pripísala" v jednom svojom komentári. Čítaj s porozumením textu 😉 .
@janka_h147 jasne, ale aj 30 rocnej sa to predsa moze stat
@moni244 mne niekedy pride cely internet divny 😀 😀 ludia veria vseliakym konspiracnym teoriam o jasteroch na zemi, ale ked sa niekto kto otehotnel v 16tich spyta na financne moznosti po porode uz to je pokladane za vymysel.. 😀 😀
/tym samozrejme nemyslim teba - ze veris konspiracnym teoriam, je to myslene vseobecne na internet a temy co na nom najdes/
myslim, ze ludi je strasne vela a kazdy ma ine zmyslanie, kazdy inak zije a tak ma aj ine otazky.. diskusie nam len dovolia vidiet tu farebnost zmyslania velkeho mnozstva ludi, pretoze v skutocnom zivote sa o takych veciach nedozvies..

@jasmin189 vysvetli mi, si v 8tt, ináč zaujímavé, takéto označenie málokedy píšu pubertiaci, čo nevie ešte nič poriadne o svete, za druhé, to ste nejako rýchlo doma rozdýchali, priateľ sa nejako rýchlo zdekoval do zahraničia (ináč 19 a už skončil školu? čiže bez maturity, fajn začiatok), ty sa zaujímaš len o peňažné príspevky, o krst, ale to sú veci, na ktoré je kopec času a stačí ísť s mamou obehať, čo aj teraz vyriešiš, keď máš priateľa v zahraničí, nič. Čiže keď si to tak zhrniem, vymyslená téma za účelom provokácie, čo sa ti aj podarilo