icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

genialitka
4. feb 2016

@speranza1
omyl....mala som problemy...

spuntikmathiasko
4. feb 2016

Baby keby napise, ze je tehotna v 16 a chce ist na potrat vsetky sa tu do nej pustite nech to nerobi, ze to zvladne, ze jej rodina pomoze atd.. Ked napise, ze sa z toho tesia a vsetci jej pomozu zase je zle, co vlatsne chcete. Ja jej len drzim palce, aby vsetko zvladla, male bolo zdrave, vytesovali sa z neho a dokazali ho dobre vychovat. A nechcem brat niekomu skreslene predstavy, ale v minulosti sa sexovalo pred 18 presne tak isto ako aj teraz a tak isto z toho vznikali deti. Akurat to mali dievcata v tej dobe omnoho tazsie nakolko ich vsetci pripeceny mali za prespanky a nik nebol na vinne len ony, akoby si to babo same spravili a ohovarala ich cela dedina.
Inak poznam 2dievcata, ktore otehotneli v 15 a druha v 16 a vztah im sice nevydrzal, ale deticky maju krasne a postarane o nich je aj ked samozrejme za pomoci rodiny.

speranza1
4. feb 2016

@mawka ukaz mi jeden prispevok,mkde ju niektora zo zien chvali...alebo ze absolutne suhlasi, ze je to super ze otehotnela v 16stich....ja som si taky nevsimla....tie ktore ju neodsudzovali, tak jej popriali vsetko dobre.... Si si taka ista, ze tvoje dieta raz nebude v takej istej situaciia ako ona???....ci uz je tato tema vymyslela alebo nie spamatajte sa vsetky a hodte do nej kamenom, ktora ste v zivote v nicom nepochybila....

luci5
4. feb 2016

@baaambulkaa sorry ale je až neuveritelné ako sa správa budúca mamička vo vysokom štádiu tehotenstva k inej budúcej mamičke... sa možeš hanbiť v kúte a nie urážať iných... musela som to tu napísať, pekný deň vám ostatným

jeennyv
4. feb 2016

@mawka ja s tebou tak suhlasim, ale podla mna toto neobstoji a myslim to v tom zmysle, ze tu baby, ktore maju iste poviem to tak radikalne nazory, ze proste len jej toto a bodka, a ze to vnima aj niekto tak realisticky mam niekedy pocit, ze nepochopia..ja mam osobne pocit, ze ak napises nejaky liberalnejsi a otvorenejsi nazor, ze nie je vsetko ok a dokonale, tak tu pride huf ludi, ktori ta zacne presvedcat o tom, ze nemas pravdu, ze clovek je negativisticky atd...ale ja s tebou suhlasim...

speranza1
4. feb 2016

@genialitka a to preto su ti trapne temy o zenach, ktore nemozu otehotniet????...

sardinka335
4. feb 2016

@speranza1 tak asi si nečitala temu o tom ako zeny rozoberaju tehotenske testy take umelohmotne a vraj tam vidia tu druhu čarku... 🙂 je to tu niekde na koniku ale ani omylom sa mi to teraz nechce hladať kde...

speranza1
4. feb 2016

@sardinka335 sama som v teme slovenky v rf brno...a viem, co rozoberaju zeny, ktore maju obrovske problemy otehotniet a ako sa chytaju aj slamky...neodsudzuj a nesmej sa....nikto z nas nevie kto je v akej situacii

baaambulkaa
4. feb 2016

@luci5 ja neurážam, vyjadrujem svoj názor, nepoužila som jedno hanlivé slovo, sú tu ženy, ktoré sa vyjadrujú oveľa horšie ako ja tak TY sa láskavo nenavážaj do mňa ;)

bobika492009
4. feb 2016

tie čo tu píšete že je to o výchove nieje celkom pravda ..Jasne že ak je dieťa v nevyhovujucich podmienkach tak z neho nemože nič normlane vyrásť ale poznam X prípadov čo dieťa bolo vychovavane dobre, rodičia sa starali, trapili, a nerozmaznavali, snažili sa usmerniť a žial prišiel den kedy sa to zmenilo ..

genialitka
4. feb 2016

@speranza1
ja som nenapisala, ze su trapne....ja praveze viem o com to je....
aby som uz bola maximalne presna....tu som narazala na fakt, ze vela zien sa v dnesnej dobe ohana karierou, peniazmi, cestovanim a uzivanim si minimalne do tridsiatky....uprednostnuju vsetko a dieta odsuvaju....a take tu potom vyplakavaju...
Ak som ta urazila, prepac, ja sa nemienim hadat.

baaambulkaa
4. feb 2016

@jeennyv samozrejme, oni majú svoj názor, ale keď máš opačný, si tá najhoršia, veď preboha ako môžeš mať iný názor v diskusii :D a začnú urážať ony teba, lebo si sa vyjadrila opačne

sardinka335
4. feb 2016

@speranza1 ja nikoho neodsudzujem ani sa nesmejem, ty zase nebud taka precitlivela ....čo si myslíš? ze len ty jedina na svete mas problémy? No poviem ti tajomstvo...kazdy ma nejaky kriz...jeden to a druhy ono. TO ze snazilkam z toho časom prepina je fakt, ale do istej miery to chapem..ak niečo velmi chceme a nemame je to tazke.

denyadodo
4. feb 2016

MORALISTKY!!!!!
Prajem kazdej jednej ktora sa tu udiera do hrude,ze jej sa to nemoze stat aby doslo domov jej dieta v 16 tich ,,mamo som v tom,,, ako sa budu tvarit 🙂 🙂
Ci uz sama alebo s partnerom to dieta vychova urcite lepsie ako ktorakolvek z vas...:-P
a nemate pravo ju tu urazat,ze spala kde skym....to vy ako viete??!! Ste jej drzali sviecku??!!
Tak sa laskavo kazda kuknite do vlastneho taniera!!! Ci ju nahodou nenabuchal ten vas uzasny manzel co ho mate doma 🙂 s ktorym ste sa valali v posteli kde tade az po svadbe a preto chodil inde...🙂
Ste trapne ako dokazete urazit dievca ktore si aj mozno davalo pozor ale stalo sa....kolko zien tu pise,ze otehotneli cez antiku alebo inym sposobom...
A mimochodom....nie ste jej matky ani jedna.!!! Tak sup sup sa pozriet do zrkadla ktora kde co povystrajala a nesudila tu uplne cudzie dievca....
A ma narok na peniaze od statu aj ked je neplnoleta a nikdy nerobila...porodi diet ktore bude v buducnosti pracovat a odvadzat dane na dochodok vas,,,MORALISTKY,,

cervenaruza123
4. feb 2016

No nemyslim si, ze dnes sa da nejak specialne spoliehat na istotu. Nehovorim, ze maju mat deti uz 16 rocne dievcata, ale tvrdit, ze vsetko pokazili jedine tym, ze maju dieta tak skoro a nebyt toho, ich zivot by bol urcite lepsi... Dnes aj vysokoskolaci maju problem najst si pracu alebo si najdu len zle platenu. Kolki mladi dnes ziju u rodicov, lebo by sami nevyzili. Zase sa netvarme, ze je uplne normalne, ze clovek vystuduje, zamestna sa, zabezpeci byvanie a potom ma rodinu a pokial nespravi nejaku nezodpovednu chybu, tak to urcite tak musi byt. To dnes uz nie je taka samozrejmost. Vystudujes odbor, co pred piatimi rokmi bol skvelo plateny, preto si sa rozhodla ist na tu skolu a zrazu pred koncom studia zistis, ze miest je malo a su slabo platene. A to mas 25 rokov, ak nemas partnera starsieho a studoval tiez, nemate nic nasetrene, musite sa na cely zivot zadlzit hypotekou, ak chcete vlastne byvanie, aj to vam ju nemusia dat. A kym sa to vyriesi, vek sa este zvysi a je problem mat deti.

speranza1
4. feb 2016

@genialitka vsetky zeny ktore su v teme so mnou..ani jedna si nerobila karieru...tento nazor je velmi skresleny..dnesnym problemom je skutocne neplodnost akehokolvek paru...takze nie kazdy "robi" karieru a az potom tuzi po dietati...ale kedze poznas sama problematiku, tak vies o com rozpravam a samozrejme, ze sa tu nejdeme hadat...ja ti prajem skutocne zo srdca len vsetko dobre...😉

jeennyv
4. feb 2016

@baaambulkaa trochu len treba uznat, ze kazdy ma nazor a nerobit hned hon na carodejnice, ked sa mi nieco nepaci..ale to je tak vsade a v kazdej teme, ved preto ma tema o uciteloch 70 stran..ale to odbiehame..

speranza1
4. feb 2016

@sardinka335 mas pocit, ze som napisala ze mam jedina problemy??? 😁😁😁😁😁a o tom tajomstve uz davno viem...si to predstav...😁😁😁😁😁😁😁😁

baaambulkaa
4. feb 2016

@jeennyv veru, tak funguje diskusia, tu obháňajú opačné názory, v ďalších diskusiách sú zas ony iného, "zlého" názoru ako ostatné...ale to si neuvedomujú 🙂

jana_eyre
4. feb 2016

@mawka no a mozno aj to spravila jej mama.. Mozno aj ju prefackala, ale stale netusim kam vedie to, ze teraz sa tolko zien pozastavi nad tym, ze by sa to nemalo a ako mala konat ako nie?

kam povedie teraz to, ze ju tolko ludi zneisti, odsudi a da chrobaka do hlavy, ze jej frajer sa mozno nevrati? Tu istotu nema nikto ani dospela 30tnicka..

Jedno je iste - dieta uz v bruchu ma, rastie, pride a chce sa na to pripravit.. Co jej kvitujem, co ine uz ma urobit?

Lamentovanie nad tym, ze zivot nejde tak ako si predstavuje spolocnost este nikomu nepomohol..

A nie, nebolo to zrejme bezne ani za cias nasich matiek, ale to neznamena, ze sa to nestavalo..

sheila72
4. feb 2016

Zas komentujú 30- ročné panny, ktoré si v 40-tke rozmysleli decko :D to je určite lepší plán ako mať zdravú milujúcu rodinu....veď šéf vám určite príde na pohreb keď potomok nie :D podľa mňa z takých komentov od veci srší čistá závisť . Haloooooo, už je iná doba ! ;) ja ti držím palce a všetko sa dá, keď sa chce, aj dieťa aj škola aj kariéra 🙂 nevravím, že je to ľahké, ale nie nemožné! Držte sa 🙂

luci5
4. feb 2016

@baaambulkaa a zasa si milá 🙂 ja sa tu nemienim do nikoho navážať, len v čom bude oná iná matka než ty? zato že ty máš viac rokov než ona? maj pekný den, a zvyšok života 🙂

jeennyv
4. feb 2016

@baaambulkaa ja tu hned vidim to co som spominala par komentov vyssie, uz niekto kto ma iny nazor je moralistka a fuj na nich...za to si radsej ked vidim nejaku temu, uz kusnem do palca a sa nevyjadrujem, lebo nemam naladu potom citat, nejake nadavky a recicky preto, ze niekto nesuhlasi a potrebuje si ulavit, lebo inak slusnejsie to nevie...

genialitka
4. feb 2016

@speranza1 tebe tiez 🙂

calais
4. feb 2016

@rawmamka, hladas uplne somariny a nepodstatne, ci ja pozeram profil alebo nie nema s temou nic spolocne.
Ja mam v sebe porozumenia aj pochopenia dost, ale tak ako by som nepochvalila a mozno ani nechapala svoje dieta, keby si v 16 urobilo dieta, tak nepochvalim ani ju. Lebo jej to aj tak nepomoze. A na jej otazky som jej odpovedala. A ked sa postavila na vlasnte nohy, tak vlastne nema problem.
Lebo to beriem tak, ze ked svojpravna rozumna osoba, tak vie co nechraneny sex prinasa.... tak musi vediet znasat aj dosledky, a aj ked ochrana zlyha, stale existuju prostriedky ako predist nechcenemu tehotenstvu.

baaambulkaa
4. feb 2016

@luci5 ty už daj pokoj...nevieš čítať??? moje posledné 4 príspevky sa k jej téme absolútne nevyjadrujú ale k tomu, ako človek nemôže mať iný názor 🙂 do nej sa nenavážam už dosť dlho, nech má aj 8 detí a nech je šťastná :D len ty sa vráť na zš a nauč sa čítať s porozumením...

mircalla
4. feb 2016

@sheila72 co sa da zavidiet na tom,ze si niekto spacka zivot tehotenstvom,ked ledva opustil zakladnu skolu? Ja by som si svoje najlepsie roky predstavovala inak....a asi kazdy,kto ma rozum detto

rawmamka
4. feb 2016

@calais No comment 😀 .

mawka
4. feb 2016

@denyadodo ty co tu nacvicujes? ty tu prskas zlobu a nenavist sama a poukazujes na niekoho, ze moralistky? sa spamataj.

calais
4. feb 2016

@rawmamka konecne