icon

Mám 16 a som tehotná

jasmin189
4. feb 2016

Ahojte. Mám 16 rokov a som tehotná, prvé pocity boli teda divné ale po nejakých minútkach sa mi to v hlave uložilo a pochopila som že to tak malo byť. Môj priateľ sa neskutočne teší a išiel zatiaľ pracovať do zahraničia ma 19 rokov. Keď sa malé narodí tak budem mať 17. Doma to bol tiež šok ale rodina ma podporila a neostalo im nič iné len sa tešiť. 🙂 Ani ma nenapadlo isť na potrat lebo ľudia ktorí nato len pomyslia ja nepochopím. Teraz som v 8 tt a termín mi vychádza na september. Chcela by som sa opýtať ako to teraz bude s materskou, rodičovskými príspevkami a napríklad či ho pokrstia bez problémov, ako by to bolo napríklad so svadbou či by sa to muselo riešiť cez súd alebo ako.
Ďakujem vám za odpovede a pochopenie. 🙂 🙂

sheila72
4. feb 2016

@mircalla tak napríklad ja už nemôžem mať deti takže jej to bábätko závidím bars aj v 16-tich a myslím že aj iné sú na tom tak, preto tu prskaju.

moni244
4. feb 2016

@denyadodo ani jedna nikde nepisala, ze jej sa to stat nemoze, ani nik nepisal, ze spala s kde kym, len sa pisalo, ze kedze je s priatelom od 13, tak spavali spolu, ked este bola pod zakonom, cize citanie s porozumenim ti nejde ale urazanie ano, gratulujem, tu treba len urazat cloveka s inym nazorom, co?

calais
4. feb 2016

@mawka mas pravdu ja som @denyadodo napisala dost dlhy prispevok ale mi ho vymazalo, chvalabohu 😀 lebo tolko blbosti co popisala v tom jej komente si zasluzi medailu, a to o tych muzoch ani nekomentujem.

janka_h147
4. feb 2016

@denyadodo boze ty si "hlupa"..prepac inak sa vyjadrit neda.

mawka
4. feb 2016

@mircalla sak rodicia sa postaraju zakazdym, ked mlada sa pojde vybujacit na diskoteku. iste, teraz sa bude buchat do prs, ze to nepotrebuje, bla bla bla. ale ma LEN 16 a rovesnici jej zacnu chybat. doma bude mat pokakane a hladne babatko, ktore si vyzaduje pozornost a vonku bude vidiet baby, kamosky, ktore maju totalnu slobodu, idu tam, hentam, ziju, zazivaju - vlastne prirodzene ziju adektvatne k svojmu veku. zacne ziarlit, zavidiet, bude ju to zozierat zvnutra. a potom to v nej prdne. a bud jej prdne po psychickej stranke alebo jej prdnu nervy, male poputuje k babke a mlada von, lebo ved aby nestratila najlepsie roky, nie? a stale tu niekto bude zatvarat oci predtym.
pripadne to vydrzi a potom v 30 bude ako utrhnuta z retaze a narobi si este viac problemov.
jasne, to teraz nevidiet. to dojde casom. a vacsinou to tak je.

sardinka335
4. feb 2016

@speranza1 nie, mam pocit ze si precitlivna a hakliva... 😉 na to ked niekto povie ze zeny hladaju na testoch ,,neviditelne čiarky,,. 😉 Tak preto ja len konštatujem...ze to nie je jediny problém na svete.

denyadodo
4. feb 2016

@mawka 🙂 🙂 🙂
na zlobu su tu panicky 🙂 🙂

mawka
4. feb 2016

@calais tiez sa mi vymazal a bol dlhy 😀

anavila
4. feb 2016

NO téééda! nestačím sa diviť, nečítam všetko, len prvú stranu zbežne. Aké ste tu všetky moralistky! ty kokso! čo ste sa do nej pustili? čo mala ísť na potrat? to by nebolo 9 strán odpovedí ale 109! Ked ma kde byvať a rozhodla sa ako sa rozhodla, tak co sa do toho staráte, pýtala sa na váš názor? ako viete, že zdedený dom má 100 rokov? starajte sa o seba, kurnik! tu je fakt veľké percento sliepok s minimálnym IQ. Je jasné, že tehotná byť v 16tich nieje ziadna vyhra, ale stalo sa už. Tak čo? dávajte si pozor na svoje dcerenky, aby ste nedopadli takto tiež. Život prináša všeličo a treba sa s tým vysporiadať ako sa najlepšie dá. joj. len som sa rozčulila!

denyadodo
4. feb 2016

@janka_h147 kazdy mame svoje 🙂 🙂
pani ,,intelitentna,, 🙂

moni244
4. feb 2016

@sheila72 ina doba v com? Hura randime od 13 so starsimi, v 16 sa nechajme nabuchat, ved rodicia sa postaraju, zabezpecia?

mawka
4. feb 2016

@denyadodo mas nejaky problem? lebo ja nie. som panicka, isteze 🙂 a tesi ma to 😉

janka_h147
4. feb 2016

@denyadodo ake ste vsetky tolerantne, no nech si tie deti sexuju uz v siedmej triede na lyziarskom vycviku, treba ich v tom este podporovat :D chcela by som vidiet ako by si sa ty tvarila keby tebe prislo decko tehotne v 16tich...radsej budem mat nazor ze to normalne nie je a ucit to aj svoje deti ako sa tvarit ze to je vlastne ok...a davky by som jej nedala, je skolopovinna ma sa ucit nie zdierat stat

denyadodo
4. feb 2016

@moni244 ja som na rozdiel od vas neuraza nikoho 🙂
Nikoho som neoznacila 🙂
Kazda ,,trafena hus,, si zobrala to svoje...🙂

mircalla
4. feb 2016

@sheila72 kazda zena,co ma maternicu mat deti moze....ak nie prirodzene tak cez umele oplodnenie.pravaze je doba najprv sa trochu zabezpecit....dievca by mozno skoncilo pod mostom kebyze ju rodina nepodrzi

speranza1
4. feb 2016

@sardinka335 uz ti nebudem protirecit...mudrejsi ustupi....😜ci nie???..prajem ti vsetko dobre..😊

moni244
4. feb 2016

@denyadodo ja som neurazila nikoho, tak laskavo vaz slova, ja som len reagovala na ten tvoj "uzasny" citovy vylev

denyadodo
4. feb 2016

@janka_h147 no super....toto som chcela....aby ste sa pustili do mna....🙂
A nechali to dievca konecne na pokoji s jej dietatom a jej zivotom...
MIER PRE VSETKY :-*

myjusiatko
4. feb 2016

@mircalla ale ju podržala.

janka_h147
4. feb 2016

@denyadodo neboj ja som sa k tebe vyjadrila a viac ma nezaujimas :D takze sa nehraj na pani zachranarku :D

jeennyv
4. feb 2016

@denyadodo podla mna prave naopak, ty si napisala prave taky najstiplavejsi koment ...a este to s tou trafenou husou... podla mna jej tu vsetky baby napisali normalne v ramci svojich nazorov...a proste ked nevies respektovat nazory inych da sa to napisat aj slusnejsie nie cisto takou emocnou podfarbenostou a odsudzovanim...nemyslim to v zlom, ale prave ty si ten typ prispievatelky, o ktorom som hovorila, len tvoj nazor, ostatne su trapky a este ho prezentujes cisto tendencne....

mawka
4. feb 2016

@moni244 sak ale vidim to u maleho v triede. iste, ti 12 rocni chalani su este take decenka, na nich to nelezie. ale spoluziacky? hrudniky vyvinute, vystrihy po pupok, same selficka, zmachlene ako kurvy, asi sa tak citia aj, pride im to strasne cool a randia a obhanaju chlapcov a ja sa ani necudujem, ze ich potom klofne nejaky 16-18 rocny, mozno mu babenky zataja aj vek, az ho namotaju, tak je taky namotany, ze mu je to uz jedno a AKOZE sa chrania. nech mi tu nikto nehovori, statisticky kolko zlyha kondomov? existuje aj tabletka PO. a na to su tu rodicia, aby si deti vychovali tak, ze sa nebudu bat ani hanbit prist za mamou, ze mami, praskol sa nam kondom, potrebujem pomoct. a nie cakat do dalsej menstruacie.
a vychova urobi vela. tiez som mala chlapca od 15, ale rok a pol bolo vrcholom pre nas vodit sa za ruky, bozkavat sa nejake tutu nunu. a ked sme zacali so sexom, davali sme si sakra pozor. mamka mala prehlad kam idem, s kym, kedy idem, kedy pridem. vsetko mala v merku a ja som si NEDOVOLILA jej klamat. keby som chodila ako kurva oblecena a zmalovana, tak ma nikam nepusti. v 15 rokoch som mala na sebe dovolenu spiralu a lesk. dnes 15 rocne polepene mihalnice, hrube linky, look stetky, ocucane pery /ano, robis poharom podtlak na perach, aby boli vacsie/... atd.
tie baby si to robia same. a velky podiel na tom maju rodicia. zatvaraju oci pri kontrole svojich deti. nekontroluju socialne siete, je im u prdele kde sa ich decko zdrzuje, ci hovori pravdu. vdaka technologiam by mohli mat decka ako na striebornom púodnose a pod drobnohladom, no kaslu na to. nasi rodicia mali prd makovy, ani mobily nie a mali tak premakany system kontroly, ze si nikto z celej nasej partie ani neskrtol, aby klamal! tak je to.
a niekto tu bude este obhajovat dobu. preboha.. ufff

dominikav123
4. feb 2016

@denyadodo tvoj muz nabuchal nejaku 16tku ze si vytvorila z tejto diskusie takyto konstrukt ?

sardinka335
4. feb 2016

@speranza1 mne neprotirečíš...kazdy ma svoj nazor a to je cele. 🙂

denyadodo
4. feb 2016

@jeennyv jasne....slusne je napisat,,valala sa kde skym...a roztahuje nohy kde komu,,..
Nech si robi dievca co chce!! Ich do toho velke to 😉
Ale aspon som odvratila stranu od nej a dufam,ze ma svoj pokoj v kruhu svojej rodiny.😉
Ale aj tak si stojim za svojim!!! Ze je to jej vec kde a skym caka dieta...ci ma 16 alebo 30 😉

baaambulkaa
4. feb 2016

@mawka ja som vždy chcela dcéru, ale čakám chlapca a som nesmierne šťastná....dnešné dievčatá sa príliš skoro hrajú na dospelé ženy, snažia sa tak chovať, vyzerať...je to smutné, lebo ak niektorá nejde "s dobou" automaticky je za outsiderku, čo na nej zanechá následky...my sme sa na ZŠ nesmeli v žiadnom prípade maľovať a nosiť tielka...

sardinka335
4. feb 2016

@anavila tak vieš...dom po babke asi nebude novostavba ....ty IQ... 😝

mawka
4. feb 2016

vsetko je uz naruby, prisam bohu. 6 rocne nezrele, 8 rocne nepustime do obchodu, 10 rocne nepustime busom lebo vsade same nebezpecia, ale ked otehotnie 16 rocna, tak jej vsetci zatlieskame aka je super, ze nesla na potrat a ze rodina pomoze. rodina neni povinna. to len vycuranci si myslia, ze je to tak.
dobre sa maly minule opytal: "Mamina, neni cudne, ze sexovat mozu uz decka na zakladnej skole?" No veru, to je hoavdsky divne.

qidko
4. feb 2016

@anavila Si moja krvna skupina konecne ja sa uz nezapajam bojim sa ze by som bola hnusna🙂🙂 pekny den