icon

Mám 16, som tehotná a hľadám kamarátky v rovnakej situácii

mala_rebelka
11. mar 2016

Ahojte mamičky,
dúfam, že tu nájdem spriaznené duše. Mám 16 rokov a som tehotná. Vždy som bola dobré dieťa, bezproblémová študentka a teraz toto..
Myslím, že priateľ si úplne neuvedomuje situáciu, v ktorej sme sa nedopatrením ocitli. Ja si to uvedomujem úplne - mám doma 2 ročnú sestru a mamine tehotenstvo som prežívala s ňou. Keď si k tomu predstavím, že mám pred sebou este dva celé roky s bábätkom po maturitu a vždy som chcela ísť na vysokú školu, čoho sa nehodlám vzdať! Točí sa mi z toho hlava a nedarí sa mi úplne upratať myšlienky a všetko to naplánovať.
Rodičia už to celkom rozdýchali a už aj trochu komunikujú ale predsalen by som potrebovala niekoho, kto je na tom podobne..
No a aby toho nebolo málo, stále ma trápia ranné nevolnosti.

Strana
z6
trubi
13. mar 2016

Podľa mňa v 16-tich má prvý sex už väčšina báb za sebou. A nie, môj prípad to nie. V 20, keby to niekoho zaujímalo. A zabite ma, ale jedináčikovia dospievajú skôr 🙂 :D
Len si mohli dávať viac pozor. Ale teší sa na bábätko a určite to zvládne a aj školu. Takže držme palce, nech sa im darí 🙂

eeea
13. mar 2016

@maslenka47 absolutne trapny je tvoj komentar. Mala som maleho s 16 tich a starala som sa uplne sama ziadne ze mama atd a dala sa stihat aj skola aj ked to dalo zabrat. Samozrejme externe. No stress

vee17
13. mar 2016

Múdre ste tu ako päť koruny na ceste. Polka z vás ju uráža, ďalšie si tu dokazujú svoju dôležitosť útokmi na mladé baby co sa týka gramatiky a ujovin ako prepáčte? Takto idete vychovávať svoje deti a mladú babu čo si je vedomá že musí za pár mesiacov dospieť a prijala to s pokorou idete urážať?
Hanbím sa ze takéto ženy vychovávajú našu budúcnosť.
Moja drz sa, tiež som otehotnela neplánovane v polke na VŠ, bývam u svokrovcov, fest pomáhajú mm stavia domček za chvílu tam ideme a neviem si predstaviť život bez toho 7 mesačného čerta 😀 otehotnela som v 20 a mala som úplne iné plány aj ja 🙂
Držím ti palce. Keď si budeš veriť vnutorne, všetko zvládnes, keby si si chcela kecnut, kľudne sa ozvi🙂 @mala_rebelka

alchemilkazltozelena
13. mar 2016

@kindervajicko ale ved to nie je modry konik

kindervajicko
13. mar 2016

@alchemilkazltozelena myslim, ze som jednoznacne napisala ze instagram

nemenovana1999
13. mar 2016

@eeea presne tak babo sa dá zvládnuť omna sa tiež mama obavala že nebudem vedieť nič okolo malej a zato ma každy dúril na potrat uz som stala aj pred dverami z papierami prichystaná no ani boh nechcel aby som si moju lasku 7.mesačnú dala preč... A nelutujem to že som tak skoro matka v škole pokračujem externe...

alchemilkazltozelena
13. mar 2016

@kindervajicko teraz pozeram som to prehliadla vtedy sorry kazdopadne neporovnavala by som australiu so slovenskom kde ludia zivoria, oni maju dost penazi tak si asi tolko deti mozu dovolit

marisola
14. mar 2016

@trubi na to,taký komentár,lebo si to myslím,a každý si môže vo fore povedať,čo chce ,preds ,či nie ?!

trubi
15. mar 2016

@marisola no ja som myslela, že tu sú fóra na to aby sme si pomáhali, ale asi som sa mýlila..

marisola
15. mar 2016

@trubi fóraa sú aj na pomáhanie aj na vyjadrenie svojho názoru,a kedže si myslím,že téma je kvalitný fake,ako ostatné jej podobné ,čo sa tu rozmohli ako huby po daždi,tak ani inak reagovať nemôžem 🙂

jarmila64
15. mar 2016
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

@marisola tak tomu ver ze je to fake! ;)

lilian23
17. mar 2016

Ahoj. Sice sa neviem vzit do tvojej situacie, kedze som nic podobne neprezila. Ale ked som studovala na gymnaziu moja velmi dobra kamaratka otehotnela(v 17tke), tiez spociatku velky sok pre nu, priatela a aj rodinu. No krasne to vsetko zvladla. Skola jej umoznila, aby mala individualny studijny plan - chodila len na preskusania. S priatelom sa este pred porodom zobrali, zacali spolu byvat. Rodina ju podporovala, aj kamarati, tiez skola. S malickym babatkom potom mala tiez individualny studijny plan - chodila len vtedy ked mohla do skoly a na preskusania. Vsetci spoluziaci sme jej pomahali (poskytovali poznamky,..), odmaturovala s nami(uz s rocnym chlapcekom). Potom ostala rok na materskej, ale ked ma maly 2 roky prijali ju na Vysoku skolu - pocas vysokej skoly sa jej podarilo odrodit dve krasne zdrave deti a este aj dostudovat( bakalara a aj magisterske studium). Dnes zije v peknom manzelstve, s troma detmi (jej najstarsi syn ma 10 rokov) - a ona ako mlada mamička (28rocna) si uziva svoju rodinu a zacina sa zaujimat o rozbehnutie prace (ked jej skonci posledna materska). Takze, sice viem ze asi momentalne je to pre teba nepredstavitelne, ako sa to bude zvladat. Urcite to bude narocne, ale vidis na tomto priklade ze sa to da. V kazdom pripade- uz teraz ked je babatko na ceste, treba sa aj z toho tesit, niektorym zenam sa nedari vobec otehotniet. A uvidis ze ked malinke bude v tebe rast(z vlastnej skusenosti)- bude ta to naplnat neskutocnym stastim a zmyslom pre ktory budes zit. Prajem ti vela sily, zdravia, ale aj radosti z babatka. Drzim palce 🙂

danciatko
21. mar 2016

Ahoj malá rebelka, už zďaleka nemám 16. rokov, ale rada ťa povzbudím. Som už babkou 2 krásnych vnučiek. Opíšem ti môj príbeh. Otehotnela som ako 17 ročná študentka. Vôbec som nepomyslela na interupciu ( aj keď moja mamka mala iný názor) a narodil sa nám krásny synček. Na MD som bola 6 týždňov od pôrodu, nakoľko som musela ukončiť maturitný ročník. S malým ostala doma moja mamina, za čo som jej doteraz veľmi vďačná.( Inak má 5 vnučiek a jediného vnuka - nášho syna). Po maturite som pokračovala v MD. Nehovorím, že to bolo ľahké obdobie. Manžel bol na 2 ročnej povinnej základnej vojenskej službe, takže sme skoro 1,5 roka boli s malým bez neho.Oporu som mala hlavne v rodičoch,ktorí nám pomáhali aj finančne. Mám ešte dcérku a skvelého manžela s ktorým sme spolu 34 rokov. Viem, že dnes je iná doba. Pred 33 rokmi nebolo nič zvláštne rodiť v 18. Chcem ťa povzbudiť a popriať ti veľa šťastia a trpezlivosti. Dieťatko je ozajstný dar. Rozhodla si sa správne a ver, že s pomocou rodičov a priateľa sa aj toto pre teba určite zložité obdobie dá zvládnuť. Držím ti palce... 🙂

kvetka589
21. mar 2016
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

musime sa podporovat 🙂 urcite to v tomto veku nie je lahke, ale da sa to zvladnut.

mia78111
23. mar 2016

@maslenka47 premudrela si neskutocne.

thekacicaa
13. apr 2019

@mala_rebelka Keby som bola tvoja mamina, robila by som vsetko preto, aby som ti pomhla a podporila ta. VS mozes predsa urobit kedykolvek 🙂 V tvojom veku je tvoje telo plne pripravene na materstvo. Si este mlada a mas vela energie, co sa ti zide pri starostlivosti o babo. Zvladnes to ovela lepsie ako starsie mamicky. 🙂 Bez ohladu na to, ako zareaguje na tuto situaciu tvoj priatel, ty si este dost mlada na to, aby si si niekho nasla aj s dietatom, ak by k tomu prislo. Hlavne nemaj strach a hlavne skus poprosit maminu i priatela o podporu. Ked sa raz pozries spat, nebudes lutovat, uvidis. Drzim ti palce 🙂

2006_1211
2. júl 2023

@mala_rebelka ahoj viem ze tato diskusia je tu už dlhé roky ale chcela som sa spýtať ako si dopadla. Ci to zvládaš a ako si to brala. Já mám onedlho 17 a mam 3mesacnu dcérku ocitla som sa v takej istej situácii ako ty, po pôrode som mala komplikácie ale ako som už vedela hodiť a starala sa o malinku tak ako keby som hneď všetko vedela,prebalovat,kupat,... A sestričky mi v nemocnici hovorili ze sa viem lepšie postarať o malú ako niektoré staršie ženy. Je to moja malá princezna, velmi ju lubim a neľutujem ze som ju mala tak skoro. Dává mi do života šťastie a dôvod každý deň vstať z postele. Bývam s priateľom sama a starám o malú dá sa povedať sama keďže priateľ bud robí spí alebo je. Starám sa o malú, priateľa , o domácnosť, varim, upratujem, a všetky povinnosti co robia aj dospelé ci aj staršie ženy. Je to veľa krát ťažké ale keď sa na mňa usmeje tak nič nieje nemožné 🥰😍

bejusicek
2. júl 2023

Je mi ľúto, že si sa do takej situácie dostala taká mladučká ale babatko je dar Boží tak sa proste tomu budeš musieť postaviť… veľa ťa to naučí len čo mi je ľúto ako cej osobe je, že budeš musieť už riešiť veci ktoré ta mali pockat… dospejes omnoho skôr… ja to samozrejme nepíšem v zlom… len keď si predstavím seba v 16 akurát som začala chodiť s mojim manželom zažívali sme strasne veľa srandy, cestovali a neviem si predstaviť, že by som v tom veku musela sedieť doma pri babatku… v škôlke mame jednu maminku ktorá vyzera veľmi mladučká predpokladám, že tiež mala synčeka v podobnom veku ale je skvela mamina… ono teraz je to ťažké určite aj bude to ti nik klamat nebude ale nevzdaj to máš cely život pred sebou aby si dostudovala kľudne si môžeš urobiť aj VŠ neskôr mat skvelú prácu a skvelý vzťah s dieťaťom nakoľko bude mat mladú modernú maminu… ja ti držím palce

Strana
z6