Mám 19. rokov a som tehotná
Ahojte,už z názvu diskusie je jasné aký mám problém,ak sa to dá problémom nazvať. Mám priatela približne 10 mesiacov,od začiatku sme si hneď veľmi dobre sadli.Mnohým ľudom sa zdá že sme spolu krátko. Cca okolo septembra som navštívila gynekológa keďže od malička mám problémy so ženskými vecami teda zmena priatela musí byť riešená aj s gynekológom.Na moju smolu mi nešťastne bolo povedané že moje problémy sa zhoršili a tak následne nato výsledok vyšetrení - tehotenstvo nieje problém ale najlepší spôsob ako môcť mať bábo je snažiť sa oň hneď.Pretože do 2 rokov pravdepodobne prídem o ženské pohlad.orgány Prišla som s tým za priatelom a on vôbec neváhal.Má 26 rokov a je pripravený.Chcem upozorniť nato že niesom ako dievčatá v mojom veku,a preto som si v tej chvíli povedala že to zvládnem a viac menej nemám na výber deti určite chcem.Dnes mám ten istý názor až na fakt že medzi tým sa dosť toho zmenilo.Rodičia sa rozhodli odsťahovať a tak mi na krku zostal celý rodinný dom.Samozrejme sme si s priatelom povedali že si ho spoločne v tento rok prerobíme.A tak sme to aj začali riešiť.Tak sme skúšanie o bábo zmietli zo stola.No bohužial antikoncepciu nebierem keďže ako som už povedala mám problémy a kondóm pravdepodobne sklamal.Menzes mi mešká 8 dní,prsia mám neskutočne plné ( ako iste chápete nemajú tvar ako obyčajne ) a test vyšiel pozitívny .Mám straach naplánovali sme si na tento rok veľa vecí okrem tohto... Asi je to vážne tak že keď nečakáš príde to .. Chcem len vedieť váš názor nato čo teraz s tým. Na interupciu nechcem ísť,len poradte ako to všetko urobiť tak aby som to v zdraví a hlavne šťastná prežila . Ďakujem vopred za rady.
Neboj, este ti zostava zhruba osem mesiacov do porodu, takze ak ide len o dom, este co to urcite stihnete porobit. Pises, ze priatel nebol proti tehotenstvu, takze sa pravdepodobne aj potesi, ked mu povies, ze to vyslo. Ber to tak, ze radsej teraz ako sa o nejaky rok marne snazit. Skus sa upokojit, porozpravaj sa s priatelom, nejako sa to zrovna a na babo sa urcite zacnes postupne tesit 🙂
nevidim v tom problem ked chcel priatel babo predtym bude ho chciet aj teraz 🙂 a 9 mes je dlha doba na to aby ste s domcekom co to postihali 🙂 no a co ze prislo babo skor (vlastne pre teba je to dobre ) mas priatela, mate kde byvat...vies kolko zien je na tom sto krat horsie...tak sa nestresuj a uzivajte si toto obdobne, vytvorte novy domov pre Vas troch a teste sa na prirastok 🙂
@zoe19 to zvladnes 🙂 teda zvladnete 🙂
vsak nemusite naraz prerobit cely dom. spravte si taky postup, ze prerobte nejake 2 izby plus kupelnu a kuchynu, proste tu najdolezitejsiu cast domu. aby tobolo hotove kym sa babo narodi. a zvysok budete dokoncovat postupne. aj tak cely velky dom pre zivot nepotrebujete. kamaratka ma 5izbovy obrovsky bytisko v novostavbe, a maju babo a ziju non stop v obyvacko-kuchyni 😀 dokonca si do obyvacky namiesto gauca presunuli postel a tam su. a zvysne izby poloprazdne 🙂 ze tak im to najviac vyhovuje. samozrejme, o par mesiacov pojde mala do svojej vlastnej izbicky a oni sa presunu spat do spalne. ale kym je dcerka malicka, tak ziju takto 🙂
vsetko je tak ako ma byt a ked sa citis na dieta,neries okolie.dom prerobite postupne.vela stastia prajem a hlavne vela peknych chvil vsetkym trom
Buď šťastná...mne pred týždňom zomrelo bábätko v brušku...ani nevieš čo by som dala za to,aby bolo späť. Je to to najkrajšie ,čo sa ti (vám obom) mohlo stať.
Gratulujem. Uvidíš, že všetko bude dobré, aj keď všetko nestihnete, čo máte naplánované, keď budeš držať bábätko v rukách pochopíš, že je dôležitejšie ako prerobený dom a bábätku je jedno, či býva v prerobenom alebo neprerobenom. Hlavne nech ho majú radi 🙂 Tak teraz dávaj hlavne pozor na seba a bábätko.
ahoj ja mam 3 male deticky a to 3 bolo neplanovane...kupili sme nove auto vybavujeme uver tiez potrebujeme prerobit dom..a tiez sme to necakali a tiez sme si davali pozor ale asi to tak malo byt a vobec to nelutujem..vy aspon co to stihnete este do porodu..my to budeme musiet nejako zvladnut uz s detickami 🙂 ak mas zdravotne problemy tak mozes byt rada ze to takto dopadlo a ak sa priatel tesi a je rad tak je to o to lepsie 🙂 a domcek nejako zvladnete aj za behu 🙂 teraz len mysli pozitivne a tes sa na babatko...
@zoe19 píšeš, že pravdepodobne prídeš do dvoch rokov o pohlavné orgány a pritom chceš dieťa, máš milujúceho partnera, máš kde bývať a práve si otehnela v najvyšší čas - kočka zlatá, ale TY NEMÁŠ PROBLÉM, TY MÁŠ ŠŤASTIE!....a to, že opravujete dom ťa trápiť nemusí, ste mladí a dom postupne opravíte, neboj sa. Dôležité je, že si otehotnela v najvyšší čas, všetko ostatné sú malicherné blbosti.
Prečítaj si tu príbehy o tom, ako nemohli otehotnieť. Ved priateľ sa istotne s radosťou pustí do prerábky, ty môžeš pomáhať podľa toho ako sa ti bude dať.
Neboj sa zlaticko, podľa toho čo píšeš, tvoj priateľ je zodpovedný. A že ste chceli prerábať dom? Sama píšeš, že o 2 roky by si mohla prísť o ženske organy tzn. Aj o možnosť vôbec mať vlastne dieťa s mužom, ktorého ľúbiš. A to by ta trapilo urvite viac. Ten dom urcite nije v takom stave, že by sa tam nedalo bývať a fungovať, možno nie je najmodernejší, nebudete mať nový nábytok, ale budete mať niečo omnoho cennejšie. Teraz to možno tak nevidis, ono je to tak, že táto spoločnosť nad ženie zaoberať sa len materiálnymi vecami. Ale na nich v živote naozaj nezalezi. Dva roky mozte s prerabkou počkať, to nie je až taký dlhý čas. A keď babo podrastie, môžete sa pustiť do všetkého, čo ste si teraz naplanovali. Ber dietatko ako dar, možnosť stať sa matkou, ako píšeš, možno ju už mať nebudeš. A možno budeš mať ďalšie 4 😊 . Každopádne veľa stastia pri tehulkovani, uvidíš, všetko bude tak, ako ma.
@zoe19 chcem ta len trosku povzbudit. ja som mala tiez 19nast ked som mala prvu dceru a vsetko sa zvladlo. ono sa to casom vsetko nejako utrasie do takej roviny, ze sa to da zvladnut. ked sme cakali druhu dcerku kupovali sme dom. ked mala tri mesaice museli sme sa prestahovat aj do neprerobeneho domu. kedze sme kupovali starsi a to teda bola riadna prerabka. takze vysledok bol, ze som tu mala jednu rocnu dceru a jednu trojmesacnu. a? prezili sme. zvladli sme to vsekto a v uplnom klude. proste si len zadelis, co budes kedy robit a co je prednostne a pojdete. neboj, bude to dobre a vsetko to pojde. ono to na zaciatku vypada strasne strasidelne, ale ked uz si v tom, tak ti to nepride take hrozne. ja vzdy vravim, ze na velke veci treba ist pomaly. nemusis si hned hovorit ako zvladnut komplet prerabku a dieta dokopy.... skus ist zo dna na den. po malych krockoch. a zrazu sa otocis a zistis, ze si presla obrovsky kus cesty a ani nevies ako. kazdopadne drzim silno palce.
to je osud, takto to je spravne nacasovane a niekedy ked sa ti zda ze sa to nebude dat zvladnut, pojde to uvidis 🙂 a mas statsie ze mas aj partnera milujuceho, zelam vam stastie alsku a zdrave babatko 🙂
tešiť sa ved to je to najkrajšie čo sa ti mohlo stat a je to jedno kolko máš rokov môžeš byť lepšia mamička ako nejaká 30 ročná a ked sa máte radi tak kde je problém bábo sa dá vždy vychovat , prajem všetko len to dobré 🙂
@zoe19 myslím, že je to len počiatočný "šok", obavy... úplne prirodzené... my sme na bábätku pracovali niekoľko mesiacov, už som absolvovala aj liečbu a napokon, keď to vyšlo, okrem veľkej radosti som mala aj strach.... ten časom úplne zmizol...
nemáš sa čoho obávať, zvládneš/te to tak, ako to zvládajú ostatní... máte sterchu nad hlavou, ste spolu, ľúbite sa a deiťatko ste už zvažovali.... nebráň s tomu, neľakaj sa svojich pocitov, čoskoro si to začneš užívať, držím palce a príjemené (ak to lekár definitívne potvrdí) tehuľkovanie 🙂
@zoe19 ahoj..ja mám 20r. a 2 deti..môj manžel má 27r. 🙂..obe deti máme chcené,plánovné (aj keď prvý syn sa nám podaril o pár mesiacov skôr,ale aspoň nám urýchlil naše plány)..predtým ako sa nám narodilo druhé bábo sme stihli kúpiť byt,zariadiť ho,presťahovať sa a ja som 3 mes. pred pôrodom úspešne zmaturovala 🙂...keď bábo chcete obaja,nie je nad čím rozmýšľať a už si treba tehu iba užívať 🙂...držím palce,určite to zvládneš 🙂
Veľmi pekne všetkým babenkám ďakujem 🙂 mám síce strach ale všetky ste sa zhodli na tom že to tak má byť 🙂 tak dúfam že to teda prežijeme v zdraví 🙂 🙂 ešte raz Ďakujem 😉
dari,ďakujem a nepovedala som že deťmi život končí,abo že na potom nemáme naplánované nič,povedala som že na tento rok máme toho už dosť, a ja som sa len obávala ako to všetko zvládnem JA ! 🙂

@zoe19 malo to tak byť...držím vám place aby ste to zvládli, dieťa sa dá vychovať v zdraví aj v neprerobenom dome, všetko spravíte postupne. Ak si naozaj tehu, všetko budete riešiť za pochodu, držím palce aby vám to spolu vydržalo 🙂