icon

Mám 20 rokov a som tehotná. Poradíte mi?

ve25
10. jan 2014

Chcela by som sa opýtať , hlavne mladých mamičiek. Mám 20 a zistila som že som tehotná. V rodine mam rozne názory na to či si to nechať alebo nie . ja však chcem . Máte skusenosť s tým že keby ste samohli rozhodnuť inak vby ste to spravili ? prosím Vás dajte mi nejaký názor na to.
Dakujem 🙂

Strana
z3
alexandra1104
10. jan 2014

Ahoj...ja som otehotneme ete v 22 rokov a boli sme s partnerom sice kratko ked som na to prisla ani ma nepadlo to dat prec..ved je to dar...moja sestra ma 30rokov a problem otehotniet a tak by som jej to zelala ja som to neplanovala a prislo to krajkrajsie s mojom zivote moja Alexandra

ali76
10. jan 2014

tak to uz nie si neplnoletá, v minulosti bolo samozrejmostou, ze zeny mali deti v 18 -tke, Lepsie je byt mladou mamickou hned ako by si mala dlho cakat, a nedajboze zistit, ze ani deti nemozes mat

ggaabbrriieellkkaa
10. jan 2014

myslim že by si mala dat na svoj rozum a hlavne srdce aj ked ta niektori členovia rodiny odhovaraju ale je to tvoj zivot a tvoje dieta co ine tu po nas zostane ak nie nase deti.... a nie si az taka mlada myslim 15-16r si dospela žena ktora ma to štastie ze moze mat babatko tak sa teš! bude to tazke nebudes mat slobodu ako tvoje kamosky, vela si musis odopriet aj z financneho hladiska, zo začiatku sa mozno nevyspis 🙂 ale ked ti po 2-3 rokoch zakrici z postielky mamii mamii chyti ta okolo krku a povie mo mama (moja mama) budes najšťastnejsim človekom na zemi !

baruskas
10. jan 2014

ja som mala tiež 20, dcéra bola plánovane neplánovaná ( načakali sme že sa to tak rýchlo podarí) NIKDY nebudem lutovat...áno rovesníčky si porobili školy,chlastali, menili chlapov ako na bežiacom páse, ale ja mám krásnu zdravu dcéru, ktorá má 5 r a ked ja budem mat 50 dcéra bude odrastená a pojde si svojou cestou...načo čakat? mám kolegynku, ktorá ma 40 a teraz si zmyslela že by chcela dieta...ešte nemá žiadne...ani chlapa...nehovorím že sa to nedá,ALE kedy sa jej to podarí? a ak sa ja podarí dieta bude mat 20 a ona po 60?! Velké riziko dočkania sa vlastných vnúčat'?! preto som za za deti po 20 a možno aj skor,lebo v minulosti, dievčatá ,ktoré neboli v 20 vydaté boli staré dievky...nehovorím že každá jedna teraz musí mat dieta,ale uvedomit si, že ked žena bude chciet mat deti nemusí sa to hned podarit...

lejluska
10. jan 2014

Som snažilka, nie síce dlho ale ani si nevieš predstaviť čo by som ja za to dala...Váž si čo máš, byť tehotná je POŽEHNANIE 🙂 Je to tvoje rozhodnutie, je to len na Tebe...A ak sa rozhodneš, že to bábo nechceš, tak zváž aj iné možnosti ako je napr. adopcia...Potrat je to najhoršie čo môžeš urobiť a ak nie teraz s odstupom času Ťa to začne mrzieť...Želám všetko len to najlepšie a držím palce aby si sa rozhodla správne 🙂

montinka
10. jan 2014

ja som tiez neotehotnela v 20-tke,ale ostala som neplanovane tretikrat tehotna v 28,za sebou dva cisarske a aj ked ma vsetci odhovarali a nadavali ci chcem aby sa mi nieco stalo,vydupala som si svoje a teraz je Laurinka milacikom vsetkych.Nikdy by som ju nedala prec,uz len preto, ze mam za sebou spontanny potrat a viem, co narobil ten so mnou po psychickej stranke,ist na potrat z vlastnej vole,to by ma urcite znicilo a skoncila by som asi v blazinci. Takze ak mozem poradit,vsetko sa da zvladnut ked sa chce,a babatko je velke pozehnanie,ktore ti bude opatovat lasku aj ked sa k tebe vsetci otocia chrbtom.🙂 mam kamosku co otehotnela v 15-tich,chodila do skoly,no nechala si ho a pekne to zvladaju.🙂 lenze ako pisu baby,je to len a len na tebe. ty sa musis rohodnut,co bude najlepsie. 😉 Drzim palce

iva187
10. jan 2014

Ahoj ..ked som otehotnela ja mala som cerstvych 22, tiez som riesila otazku ci si nehat-nenehat, bolo vela preplakanych noci, ale vtedy moj priatel ma podrzal a nehal rozhodnutie len na mne...Po 2tyzdnoch som sa rozhodla ze ano chcem mat babo, a nelutujem, je to ten najkrajsi pocit na svete ked sa konecne narodi (prestanu opuchat nohy a mozes si konecne lahnut aj na brucho ) =)) Ale svojho syna milujem nadovsetko, mala som aj po porodne depky, vycitala som muzovi vsetko sebe taktiez, ale ustali sme to... teraz byvame v 1izbaku, lebo financie a tento stat nam viac nedovolia,ale ked sa lubime vsetko sa da zvladnut... moja sesternica ma 35rokov a velmi tuzi po babatku,no uz nemoze mat a teraz lutuje ze nezacala nad nim uvazovat skor (v mojom veku)... Ano cakaju ta tazke chvile,prebdene noci,okakana plienky oblecenie, ale stoji to za to,ked sa na teba po prvy krat usmeje a po case povie aj to carovne slovko MAMA...

klaudialip
10. jan 2014

mala som 17 ked som ostala tehotna,s partnerom sme boli pol roka a na prve milovanie som hned otehotnela,jeho nazor bol ze nechce deti a ani sa zenit,pod tlakom okolia som isla na interupciu,a potom som sa dva roky z toho dostavala,stale v depresii a pod.

kebyze mi teraz da niekto moznost,zmenit v zivote hocijaku ale len jednu vec,tak si vyberiem aby som tam nesla ☹

takze je to na tebe,ale ak to babatko chces,urcite neurob taku chybu ako ja,ze podlahnes tlaku okolia,pretoze si to nikdy v zivote neodpustis a budes si to navzdy vycitat

veronka201
10. jan 2014

Mám 18 a každú chvíľku by som mala porodiť 🙂 a strašne sa už teším 🙂 viem , že je to skoro ale nikdy som ani nepomyslela na potrat! život je dar a nikto nemá právo rozhodovať o ňom..a zo začiatku to nebolo jednoduché povedať to aj rodičom ale mám pri sebe partnera v ktorom mám oporu 🙂) viem , že to teraz nebudem mať ľahké ešte ma čaká aj maturita no verím že dajak to všetko zvládnem a určite sa nájdu aj v tvojom okolí ľudia ktorí ti pomôžu 🙂 takže nech už sa rozhodneš ako chceš dúfam že to bude správne a dáš šancu žiť tomu malinkému stvoreniu 🙂

schira
10. jan 2014

Ahoj, ja som mala 18 ked som otehotnela chcela som ist na potrat ale nedokazala som to. Aj ked som vedela ze zostanem sama bez partnera, on nas nechcel. Mala som velku podporu od maminy a sestry a zvladly sme to. Dnes by som nic nemenila je to moje zlaticko 🙂. Po roku a pol som si nasla terajsieho mm a on sa stara o syna ako o vlastneho a syn miluje nevlastneho otca ako svojeho otca. Syn nikdy nevidel vlastneho otca a ani ho vidiet nechce. Zvladla som to a nikdy som nelutovala ved mat dietatko je pozehnanie a je to tak. Drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek 🙂.

lenka1993
10. jan 2014

Nie si nesvojpravna. Co ti ma kto kecat ci si TO nechat alebo nie. Ja mam 20 som tehotna a najstastnejsia na svete. Milujem svoju dceru uz teraz a nikdy by som sa jej nevzdala.

grossmann
10. jan 2014

blahozelam k tehotenstvu, je to velky dar a nesmierne stastie pocat a porodit dieta....ved kolki chcu a nemozu....a myslim, ze nazor v rodine sa ujednoti, ked im ukazes prvu fotku drobceka v brusku - male buduce vnuca/synovca,ci neterku a pod....ako tu ktosi pisal, kup nieco pre drobca a uzivaj si ten nadherny pocit a snivaj o svojom babatku.....a ci to vladnes,??? verim, ze ano, byt matkou je v kazdej zene a rodina ti urcite bue pomahat ako bude vediet...

zuzka1008
10. jan 2014

Baby, dost ma prekvapuje, ze je vas tolko, ked som v 20 otehotnela, myslela som si ze som jedina taka ml. Mamicka 😀 , v mojom okoli nebol nik kto by ma vedel pochopit, kamosky samy zur, bezdetne, maminy kt som stretavala po ihriskach mali cez 30 😖 , je krasne mat babatko v takomto veku, blaznime sa, hrame, a uzivame si, prechadzky aj ihriska... 😉

barb06
10. jan 2014

Ty ho chceš, tak je to asi rozhodnuté; neviem, v akej situácii si rodinnej, finančnej, s nastávajúcim otcom ... ale ak ho ty chceš, určite sa to dá zvládnuť a nebudeš si ani neskôr vyčítať, že si sa zle rozhodla; nehovoriac o rizikách a o tom, že by sa ti neskôr už nemuselo podariť otehotnieť atď; tak držím palce 🙂

letasi
10. jan 2014

ja som otehotnela v 19tke teraz mam 24 a mam doma 2krasne deti 🙂

yanuska1989
10. jan 2014

Ahoj ,poviem ti tak ,že boli ste obaja pri tom ,a ste za svoje činy zodpovedný a ste svojprávny.
Takže je to na Vás ,ale aby si to neskôr neľutovala v prípade ,že pôjdeš na UPT.
Uvedom si ,že koľko žien by dalo všetko zato aby mali na teste // ja patrím k ním a mám "iba" 24 ..a súhlasím ,že dieťa je to najkrajšie ..neviem či máš vážny vzťah alebo čo ..každopádne držím palce ,a rozhodni sa čo možno najlepšie a hlavne riaď sa srdcom 😉

kuukii
13. jan 2014

Ja som sa v utorok 7.1.´14 dozvedela, že som tehotná. Ostala som v šoku.Čo teraz? Chcela som cestovať, chceli sme isť pracovať s priatelom do Švedska uplne som plakala, rozmyšlala, zaspala a znovu plakala. Pozrela som si interupcie. A povedala frajerovi som rozhodnuta ja to nechcem. Ale to som mala asi dosť slabú chvílku lebo som typ baby ktorá by možno prišla do nemocnice na zákrok ale sama viem, že by som to nedokazala a scupkala by som otial. A potom strašne vyčitala. Predsa je to život. A ten hore to určite zariadil tak ako mal a ako chcel on. Som rozhodnutá nechať si to. Keby sa každá jedna žena v mladom veku ako my rozhodla, že si to zoberie. Kolko krásnych deti a dokonca možno ani my sami by sme tu neboli. Tiež mám dosť velký strach to povedať mojím rodičom ako budu reagovať ale verím, že ma podporia. Priatelová mamina tá sa nesmierne teší. Tak hlavu hore, my ženy sme silné, my to zvladneme! Krásne tehulkovanie. Kludne môžeš aj napísať. 🙂

ada510
13. jan 2014

Ahoj mám 24 a som vydatá a mám 5 mesačného syna môj život sa behom 2 rokov otočil o 180 stupňov a to som sa nikdy nechcela vydať:D a teraz som nesmierne šťastná a každý úsmev môjho syna je na nezaplatenie;)

tilly
13. jan 2014

@fra a ja viem o koho ide 😀 a suhlasim s tebou

lulatko11
13. jan 2014

ja som mala synceka v 21 a je to to najlepsie a najkrajsie co sa mi mohlo stat, tiez som nato nebola pripravena ale to nevadi, uz pocas tych 9tich mesiacoch som sa nato psychicky pripravila a zvladam to myslim perfektne, ked sa ti malinke narodi vobec si nebudes uvedomovat kolko mas rokov ale ze si mama a to je to najkrajsie 🙂 treba sa drzat hesla vsetko sa da zvladnut a toto nie je take tazke ako sa zda, dietatko nie je zataz ani starost ale radost,budes ho lubit a starat sa on s radostou,uvidis 🙂 teraz mas este zmiesane pocity ale to za par tyzdnov prejde 🙂

kladina
13. jan 2014

Mať detičky v skoršom veku je obrovská výhoda!!! Nič Ti neujde, o to viac si budeš užívať svoj život už s odrastenými deťmi. Ver mi!

nasta197
13. jan 2014

urob správnu vec ja som spravila tiež mala som 20 r. som otrehotnela a nemenila by som na nič na svete mam 3r. chlapceka A PRIbudol mu bracek rodiný život je krásnz čo tam po dakej zábave či kamoškách už ked ho mas pod srdcom je tvoje a daj mu šancu aby zžilo boh ta odaril taK PRIMI A TEš SA Y DIEťATKA!! A CO VRAVIA INý NA TOM NEZáLEží TY UDEš CHOVAť DIEťA starať sa a milovať a ono ti to určite vráti svojou láskou!! deti su dar ber to tak držím palce myslím na teba rozhodni sa správne aby si raz nebanovala

omgdieta
13. jan 2014

Urcite si to nechaj, mat dietatko je to najkrajsie co mozes mat...Aj ja som mala v 20-ke, rodicia najprv neboli nadseny, ale teraz svoje vnucatko miluju najviac na svete. Nie je nic krajsie ako ked ti tvoje dietatko povie: mami si moja najvacsia laska na svete. Presne koli tomu sa to oplati a vsetke problemy ktore ta budu cakat sa ti budu dat riesit jedna radost ked vedla teba pobehuje kusok z teba. na tu druhu moznost radsej ani nemysli, vies ake vycitky by ta cakali . urcite to zvladnes a budes tou najstatnejsou mamickou na svete. Drzim palce a urcite sa rozhodnes spravne. 😉

oktobermimi
15. jan 2014

Ahoj já mam 20 a 2a pol mesačnú dcérku Tatianku a byť matkou je to najlepšie na svete a potrat?? ten by som nevolila nikdy 🙂
a Dieťatko je najlepší spoločník 🙂 kamarát... potešenie 🙂 a keď vidíš ako rastie 😵 😵

mauzi
15. jan 2014

Nechaj si 🙂 Ja som porodila mesiac pred 20tkou a neľutujem. Držím palce, nech ste zdraví 🙂

ajsenz
15. jan 2014

Helou..ja som otehotnela viac ako polroka po 18ke.. porodila som po 19ke.. teraz mám za pár dní 20 rokov, 9 mesačného syna a povraždila by som každého čo by sa na neho len krivo pozrel.. 🙂
Dieťa je dar... najväčší na svete!
Je pravda, že ja som dieťa chcela...Ty sa hlavne rozhoduj podľa seba a tvojho srdca a nie podľa názorov tvojich rodičov, okolia alebo koníkovských žien... dieťa je na celý život..

fanta3
15. jan 2014

ked ho chces, tak neni o com. Pre rodinu je to asi sok, ale zvyknu si a budu sa tesit s tebou. Na tvojom mieste by som absolutne nerozmyslala nad potratom- babo chces, nemas 15 aby si sa o neho nedokazala postarat, ale si uz dospela zena. Sice si to takto skoro asi neplanovala, ale ja si myslim ze neplanovane veci su na zivote najkrajsie a pri dietatku to plati urcite milionnasobne. Teraz sa bojis, co je prirodzene, ale rodina ta podrzi a ked sa babo narodi, tak urcite neolutujes- je to laska na cely zivot. Urcite je lepsie mat babo v 20tke ako ho nemoct mat v 30-35tke. Co je v dnesnej dobe normalne.
V kazdom pripade je to len tvoje rozhodnutie, s ktorym sa budes musiet vysporiadat hlavne ty- ci si dieta nechas, alebo nie. Drzim palce nech sa dobre rozhodnes a vela zdravia prajem

19mylittlepony83
23. sep 2023

Teraz si ho zabijes a neskor zistis, ze uz nemozes mat. Tomu nehovor vziat ake zabit. Jeho nikto nikam nevezme, ani na adopciu ani do domova. Jeho zabijú

nikiki29
23. sep 2023

@19mylittlepony83 opäť stará téma… veď pozeraj na dátumy 🤦🏻‍♀️

19mylittlepony83
24. sep 2023

@nikiki29 vidim, len som vyjadrila nazor

Strana
z3