Mám 20 rokov a som opäť tehotná

31. mar 2022

Ahojte mám 20 a 11 mesačnú dcérku otehotnela som mladá a neplánovane s priateľom bývame zatiaľ u našich majú veľký dom ale už riešime bývanie našli sme si dom a ja som zistila že som opäť tehotná…. Chcem ísť na potrat lebo už nechcem druhé dieťa chcem si dokončiť školu a už chcem trochu žiť takže určite nechcem toto druhé a priateľ chce ja neviem čo mám robiť on si neuvedomuje že riešime dom a mala je veľmi mala na ďalšie 😭😭😭

pribinak
31. mar 2022

Toto je off topic, ale odporúčam začať používať antikoncepciu, dámsku či pánsku, ale nejakú začať

autor
31. mar 2022

@pribinak ja som používala antikoncepciu dokonca som vymenila tri ktoré mi nesadli a pred pár dňami som hovorila o Dane že si ju dám a bum toto

pribinak
31. mar 2022

No nic, dieťa je na ceste, samé sa na svet nepýtalo. Buďte zodpovední a postarajte sa. Školu urobíš potom
Držím palce

roja01
31. mar 2022

Ja viem, ze je tazke vychovavat malicke dieta a este k tomu 2, ale cca 3-5rokov sa to da vydrzat a potom uz budes volnejsia. Ked deti dospeju, este budes mlada a aj vtedy budes chciet zit a vtedy sa bude dat. Skolu si dorobis po par rokoch a bude vsetko ok. Ked ti rodicia pomozu a priatel je zodpovedny, tak sa to da vydrzat. Ja by som vsak trvala na oficialnom sobasi s priatelom. Najma z hmotnych dovodov sa vam vsetko zjednodusi.

anjelicek26
31. mar 2022

Pozri najprv to predychaj...doma s tou prvou budes aj tak dlhsie, nie? Jedno ci dve potiahnes a do skolky ich das naraz, budes mat "odkrutene"...ponosia veci po sebe, vyhraju sa (ano skutocne ten rozdiel vekovy pod dva roky je pre deti top v tomto), vybavicku mas... do skoly sa mozes vratit aj v 22-23 rokoch, absolutne to nie je ziaden problem, si mladucka... ak priatel dokaze uzivit teba a deti - nevidim dovod to nejako strasne kriticky vidiet...ja to chapem, ze kazde neplanovane dieta otoci cely plan rodicov hore nohami, vzdy to tak je... len momentalne (kedze uz je v brusku) je lepsie rozmyslat, ako by to islo a nie, ako to nejde. Myslim, ze to vsetko zvladnes a nie je to take cierne... ale tiez by som asi chcela v tejto konstelacii - svadbu od priatela, ked teda sa chce zaviazat druhym dietatom... lebo 21 rocna mama samozivitelka dvoch deti je proste tazke. Ak to pochopi, skus mu prijst v ustrety. Ten potrat by si si vycitala - a ak priatel dieta chce - mozno by to ani vas vztah neustal take jednostranne rozhodnutie.

maminkadeticiek
31. mar 2022

Mam taku ako ty v rodine.Tiez otehotenela cca v tvojom veku,hned si chcela nasadit Danu a kym prisla uz bola tehotna.Sla na potrat,nevedela som o tom roky.Raz si vypila a rozplakala sa mi a priznala co spravila,lebo nechcela dalsie dieta tak skoro,nemali dost penazi,mlady par,avsak s rodinnym zazemim.Skoro mi oci vypadli,neverila by som, ze by ona bola toho schopna.Bohuzial som v soku povedala len ze "Preco si to urobila???Dokazes s tym zit?" A ona ze "zije,ale velmi tazko."Nemala som na to ani viac co povedat.Pisem to,lebo toto je ta strana B.To nie je ako bremeno, ktoreho sa zbavis.Naopak.Stane sa to prizrakom,ktoreho sa nikdy nezbavis.Drz sa.

zuzanockamt
31. mar 2022

Autorka: Urob tak, ako cítiš. Neraď sa s nikým, vôbec s nikým. Len sama so sebou. Iba ty máš právo si do toho kecať. A už vôbec sa neraď s anonymkami na sociálnej sieti.

mirkava
31. mar 2022

Pozri, odkrutis si to teraz a potom budeš mat pokoj.... len nechoď na potrat, viem že je to šok, ale ver mi neskôr budeš rada.... prajem veľa šťastia a lásky tvojich dvoch pokladov 😉😊

stanulienkat
31. mar 2022

Neverim, ze real tema...iba na vyvolanie vasni. Ak ano, tak uz nacase zapojit mozog.

lucia147852
31. mar 2022

prepač, ale o čo je toto dieťa horšie ako to čo už máš? Len preto, že vy ste ho počali ako druhé? Keď máš sex, vždy musíš rátať s tým, že môžeš otehotnieť. Prvý rok by bol zaberák, ale potom by to už bolo dobré.

miadi
31. mar 2022

20m a 11m to si otehotnela hnet po porode?

evita_g
31. mar 2022

@miadi chápem to tak, že autorka má 20 rokov a má 11 mesačné dieťa 😉

danielahamar
31. mar 2022

@miadi 20 rokov ma

miadi
31. mar 2022

Ved ta mala je vacsia ako bolo prve ked si druhy x oteho. To by si nejak zvladla. Ale tak to si Musis vydiskutovat s priatelom.

lavinis
31. mar 2022

Je to v poriadku, tiez by som to tak riesila ale dolezite je, ci si s tym stotoznena, lebo inak si to budes vycitat. A treba poriesit antikoncepciu ;)

nelca84
31. mar 2022

@miadi ma iba jedno dieta -11 mesacne, 20 je jej vek

miadi
31. mar 2022

@danielahamar jaj sorry . Som to chapala ze mas dve deti uz

miadi
31. mar 2022

@danielahamar uz viem pisala som druhy koment v case ked mi pisala ze mà 20r

miadi
31. mar 2022

@nelca84 dakujem uz je to Jasne 😜

maca1984
31. mar 2022

Preberte to doma s priateľom. Váš život-vaše rozhodnutie.

miadi
31. mar 2022

Niektore zeny sa mega snazia aby mali deti s mini vekovym rozdielom mà to svoje vyhody .. studovat mozes aj dialkovo alebo dat deti do jasli a ist skor z domu.. pre niekoho ( az na vasu situaciu s byvanm idealne situacia zalezi na uhle pohladu)

miadi
31. mar 2022

A vlastne zijes u mami tak sa porad snou co tu cudzie zeny z mk ? Ona ta pozna naj aj vašu situaciu.

zmrzlinka2021
31. mar 2022

Dom postavite, ale dieta ti uz nikto nevrati.
Ale ak je pre teba podstatnejsi dom (co my s muzom mozeme snivat, kedze na to nemame peniaze), tak chod si dat usmrtit babo... potom budes snad stastnejsia "v dome"

janinah
31. mar 2022

@zuzanockamt tak otec dieťaťa hádam má právo k tomu niečo povedať...
Autorka.si v šoku.pockaj.dychaj.rozmyslaj....nijaky dom ani škola za to nestojí.ak by za tým malo stáť zabitie dieťaťa.... všetko sa dá.ak človek chce .

maminkadeticiek
31. mar 2022

@zuzanockamt Bohate staci ak sa bude riadit iba svojim svedomim a nezabudne,ze to svedomie bude mat aj po zakroku.Dokonca akoby nahodou bude zrazu fungovat na dvojite obratky.

miadi
31. mar 2022

Aku mà logiku pisat na mk ked dieta nechces Ved vies ze tu dostanes 97% odpovedi ze si mas dieta nechat. Dva x neplanovane otehotniet je dost sila. Urcite ti nikto neda radu ako presvedcit priatela ze potrat je naj. Takze Bud je to take tema Lebo uz tu tyzden Nebolo o potratoch., alebo chces pocut preco si to dieta nechat aby ta tu mamicky presvedcili ako to vsetko zvladnes.

vlado818
31. mar 2022

Ach maminy. Chod kludne na potrat. Mas uz 2 . Ludia lahko sa radi druhym. Zamyslite sa nad tym trosku.

zuzanockamt
31. mar 2022

@janinah tehotenstvo, obmedzenia s tým spojené, pôrod, raná starostlivosť atď. - to všetko si vždy odkrúti len a len žena. Takže len a len ona si môže do toho kecať.
@maminkadeticiek Stačí, keď sa rozhodne tak, aby bola spokojná.

lucia147852
31. mar 2022

@vlado818 ma jedno. A dieťa nie je vec, že má už dve, tak tretiu zahodí.

mimi3008
31. mar 2022

@zuzanockamt ja by som povedala, ze aj priatel ma co do toho povedat...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre