Mám ísť na potrat?
Ahojte.... ocenila by som Vas nazor na danu moju vaznu situaciu.... Mam 23 rokov a dozvdela ze som v 4-5. tyzdni tehotenstva. Vsetko by bolo v poriadku keby som bejby necakala s byvalim priatelom ( s ktorym som aj na priek nasmu rozchodu stale spavala a ano viem hlupost na entu ) . Samozrejme prve reakcie som cakala ze budu sokove ale nikdy by som nepovedala ze sa tento chlap zachova voci mne nasledovne . Samozrejme dieta odmieta a nechce ho . Den co den ide na mna psychicky a udiera na miesta kde to boli len aby ma dotlacil k potratu. Nadava mi a vyhraza sa dookola vsetkym moznym nehovoriac o tom ze mi vypisuje ako ma bude nenavidiet ked si to dieta nedam prec. Aby nebolo malo odcestoval do cudziny a usadil sa tam.... a mile zeny ja naozaj neviem co mam robit ... bojim sa potratu pretoze kazdy zakrok je zakrok ale na druhej strane sa bojim ze moj ex sa bude snazit mi znicit zivot ... a ceresnicka na torte je ze moj vlastny gynekolog sa snazi nahovorit zo vsetkych stran aby som isla na potrat a dava mi na oci ze do akeho prostredia by som chcela priviest dieta ked uz nema otca atd ..... dakujem za Vase rady.
@biba12 🙂 ano aj mna to najskor zmiatlo ale potom som si pozrela profil tej katky a aky pekny pohlad ! 🙂 takze @marusia12 nemusis hejtovat, v tomto pripade karma sa na dobre obratila 🙂.
@marti35 je akasi akcna dnes, hm, ci su tieto fotky prinosom pri rozhodovani sa o potrate alebo nie, nech si kazdy zvazi, ja sa za seba priklanam k tomu ze ano, hoci v tomto pripade chvala Bohu ani neboli potrebne, pribeh myslim si skoncil stastne pre vsetkych ! 🙂
Keď si ho necháš, bude ta ex nenávidieť a keď si ho dáš zobrať, tak čo....??? Bude to to iste, milovať ta nebude, ostane ti v zahraničí a ani o teba nezakopne. A ty si budeš o pár rokov vyčítať, že si mohla mat krásne dieťa, malého spoločníka životom, človiečika, ktorý ti bude denne robiť radosť. Kašli na ex, na gynekológa a na ostatných. Oni ti nemôžu riadiť tvoj život, nebudú ti malé vychovávať.... Precitaj si svedectvá žien, ktoré majú teraz 40,50 rokov a boli ako klade na potrat, ako veľmi to rokmi zničilo ich psychiku a ako im to je ľúto. To malé v tebe je dar. Budeš to mat sama náročné, ale budeš matka a matky zvládnu aj nemožné aj ide o detičky. Gynekológa zmeň, ak má už na začiatku taky prístup, neverila by som mu.. Chod k inému, k takému, ktorý berie tehotenstvo ako súčasť života žien, nie ako problém. A keď ti ukáže na usg ako mu bije srdiečko, uvedom si, že bije v tvojom tele, vďaka tebe, ze je v tebe malý život. Keby si šla na potrat, zabila by si ho... Zabila by si niekoho kvôli svojmu ex, ktorý ťa nemiluje? Myslím že nie... Prečo to chceš urobiť s vlastným dieťaťom?... Ak máš strach, je to v poriadku, je to pochopiteľné, ale ver, že to zvládneš a ze to dieťa ti prinesie toľko lásky, že si budeš časom trieskat hlavu o stenu aká si bola hlúpa, že nad tým vôbec uvažovala. Držím ti palce, aby si to zvládala a neurobila žiadnu hlupost
@03katka03 nechoď hlavne keď nie si o tom presvedčená!vieš aké sú poradovníky na adopciu bábätka narodeného??keby si možno aj tu napísala že hľadáš náhradných rodičov pre svoje dieťa lebo ty sa nemôžeš postarať .verím tomu že takých ľudí sa nájde dosť a po dohode by ti pomohli aj do pôrodu ale to by si si ty musela pozistovat ako sa čo da
@03katka03 nenechaj sa ovplyvniť okolím. Dietatko sa na svet nepýtalo a okolnosti to zariadili tak, ako to je, minulosť uz nerieš, teraz nastáva uplne ina fáza Tvojho života. Je to neskutocne krásne byt mamou. Nie kazdej zene sa to podari. A kludne sa moze stat, ze ak premrhas tuto prilezitost, už nikdy v živote sa mamou nestanes. A čo koho budeš mať, vidíš akí sú chlapi. Babatko sa same brániť nevie a nemoze, aj naše mamy nas vynosili a tu sme. Vieš si predstavit, ze by ta mama splachla kdesi do vylevky? Uplne strasne uz len pomyslieť... Čakáš babo😇😇😇💖💖💖 je to nadherne, možno mas pod srdiečkom dcérku, ktorá ti bude nie na príťaž, ale za chvíľu z nej budes mat parťačku do konca života. Keď sa otec k tomu takto stavia, kašli naňho a zariaď si život podľa seba s dieťatkom, určite to zvládneš a budeš vďačná za ten úžasný dar. Keď uvidíš toho úžasného človiečika, budeš najšťastnejšia mama na svete. Ver mi. Viem o čom hovorím. Sama som mama a nemenila by som. A čo že zostaneš bez chlapa, lepšie bez neho ako s nejakým chruňom. Nie si prvá ani posledná, čo otehotnela. Ľudia naokolo Ti pomôžu, slobodné matky sú aj finančne dotované štátom. Kopec slobodných mamičiek sa šťastne vydalo a žili si úplne spokojný život. Hlavne sa neboj. Je to na tebe, ale potrat neuvažuj, je to otras... Ty si schopná baba a to bábo bude mať úžasnú maminu, ver mi a hlavne sebe ver, všetko bude dobré, len hlavu hore, si tehotná, je to prekrásne obdobie💖💖💖 tie pohyby v brušku, to vrúcne objatie malého dieťaťa. Láska dieťaťa je niečo prenádherné a fantastické😍😍😍 Či to bude dievčatko alebo chlapček, budeš ho ľúbiť najviac na svete. Jednoducho ty na výber nemáš. Drž sa. Budeš MAMULIENKA 💖💖💖
k tejto teme len tolko, že tehotnej žene nemá NIKTO, právo radiť či si to ma nechať alebo nie

@veronikaszabova ja som vedela o oboch tehotenstvach od druhého týždňa. No v každom prípade je pravda, že toho stihla veľa.. ak je to napriek tomu pravda, tak @03katka03 podľa mňa nechoď na potrat, ale staraj sa o bábätko sama bez partnera, nedaj ho ani do RL.. on keď nechce tak nie je povinný byť otcom, nemusí urobiť priznanie otcovstva.. ty urob ako ty chceš, keď si chceš bábätko nechať, tak si ho nechaj, sú ženy, ktoré zvladaju viac detí a sú same.. ja som bola na jedno na začiatku sama a je to v pohode, ak chceš zvládneš to ... 😊 držím palce, bábätko je radosť. Rozhodni sa ako ty chceš..