Mám si dať urobiť 3D/4D ultrazvuk?
Ahojte babenky, ja by som veľmi chcela dať urobiť 3D/4D ultrazvuk ale môj mm s tým nesúhlasí že je to drahé, ale ja si myslím že míňame na iné hlúposti a toto beriem ako nepochopenie a trápnu výhovorku. Chcela som to pre naše malé a aj pre nás na pamiatku...napíšte mi váš názor prosím.
@tigri s tym mobilom maš pravdu, tiež by som malemu nedovolila volať hodinu mobilom, dokonca v tehotenstve som si davala riadne bacha aby som mobil nemala vo vačku na brušku. Podla mna o škodlivosti/neškodlivosti mobilov sa môže hovoriť až ked vyrastie generacia ktora od malička mobilmi volala, teraz su to všetko len domnieknky
Ahoj,my sme na 3D/4D ultrazvuku boli a bolo to krásne vidieť našho drobčeka ešte v brušku,cele to trvalo nejakých 40 minút,ale celú tu dobu pán doktor ultrazvuk priložený na brušku nemal,vždy len vtedy keď potreboval skontrolavať určitú časť tela tak si to nadstavil a potom už len posúval a otáčal na obrazovke,všetko nám pekne popísal a porozprávali sme sa.Máme fotky a dvd nahrávku na pamiatku🙂 už sme ho niekoľko krát aj pozerali doma.Otázka či je ultrazvuk škodlivý alebo nie to je stále diskutabilné aj sme sa s manželom doktora na to pýtali,ale povedal nám v skratke,že ak by to malo byť naozaj tak škodlivé ako niektorí tvrdia,tak by to zakázali a okrem toho je to jedina možnosť ako kontrolovať babätko počas tehotenstva.A čo sa týka peňazí nás to stálo 50eur,boli sme v Hlohovci a nelutujeme.
My sme sa objednali na 4D ultrazvuk - ideme teraz v sobotu. s manželom sa nevieme dočkať, tiež nemáme peniaze nazvyš, musíme šetriť ako sa dá,ale na toto sme si povedal,že dáme, radšej uberiem z niečoho svojho,ale zas počuť od Dr. že všetko je poriadku, že bábo je zdravé,vidieť ho omnoho reálnejšie ako na klasickom ultrazvuku u mojej Dr. nám dá viac. My sa už nevieme dočkať, takže ja na to peniaze určite dám.
@lussy211 no však jasné keby to bolo škodlivé určite by to nerobili, však teraz na to chodí skoro každá mamička to by potom čo bolo keby to škodilo
@lussy211 Vela veci v zivote je skodlivych a nikto nas na to radsej neupozornuje, ked sa jedna o biznis (uzivanie HAK, vacsina ockovania, nosenie deti v nositkach tvarou dopredu a tak dalej, ale to uz su ine temy, co sem nepatria). Je to tvoja vec a tvoje rozhodnutie. Podla vsetkeho, aj podla prveho prispevku, tam chces ist, tak to tu vlastne nemusime ani moc rozpitvavat.
Inak podobna tema je uz tu https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/3d-ultrazvuk-je-jeho-pouzitie-bezpecne/ takze tak...🙂
Damy, je to vasa vec 🙂 Lussy sa pytala na nazory, aj ked je dopredu presvedcena, takze toto je skor otazka ako diskusia. Kazda z nas berie svoje tehotenstvo po svojom - niekto sa nevie dockat kazdeho ultrazvuku ci odberu, niekoho caste navstevy poradne skor otravuju, niekto to berie tak, ze co sa ma stat, to sa stane a nepotrebujem dieta kontrolovat kazdu chvilu, este je len v bruchu. 😉
@lussy211 ja som bola pri druhom tehotenstve, povodne malo stat 40 eur, no kedze sa maly nie a nie otocit, aby mu bolo vidno tvaricku, tak som platila len 20 eur, mam aj CD, ale podla mna vyhodene peniaze, uz by som neisla, jedine, ak by boli nejake pochybnosti o zdrav. stave babatka a chcela by som sa ubezpecit, ze je vsetko ok. Mozno to bolo tym,ze maly sa nam neukazal, alebo tym,ze som citila ako keby sa mu to nepacilo. Pri prvom tehu som nebola a teda som to chcela vyskusat, ale nejako ma to neohurilo a keby bolo este aj do tretice, tak uz naisto nejdem.

zaujimave ze nasu malu nezobudilo pri 3D ani svetlo ani hluk, veselo si spala dalej. a po 10 min. to zacalo uspavat aj mojho muza 😀