Mama je proti môjmu tehotenstvu - necítim podporu rodiny
Ahojte žienky, rada by som sa spýtala, či ste niektorá bola, alebo ste v podobnej situácii. S mojimi rodičmi mám blízky vzťah a strašne ich ľúbim, často sa stretávame aj keď som už 7 rokov (Od 18tich) mimo domu...No poznám ich názory- najmä mamine- na deti. Nič dobré som od nej nepočula za celý svoj život na bábätká...je to záťaž, len to vreští, najlepšie je to u susedov, len si nesprav decko lebo až potom spoznáš čo je nešťastie a trápenie a nech s ňou nerátam keď raz budem mať decko že sa bude oňho starť...Trošku som jej názormi ovplyvnená, no predsa sme sa s manželom rozhodli že chceme dieťa, najmä preto, že viem že on po tom túži. Našli sme si na teste 2 čiarky, vynechala ms a lekárka nám to celé potvrdila. Mojej mame to dávkujem postupne (neprišla ms, uvidíme, veď vyčkajme a príjmeme čo nás čaká..) no ona už aj toto zle nesie a cítim od nej strašný nátlak. Dnes mi už ráno volala či som to dostala a že podla nej nie som pripravená na materstvo. Je mi z toho nanič...bráni mi to v radosti..
Viem že bude musieť prijať to čo príde a že je to môj život, ale aj tak...Zažila ste to niektorá? Dodáva mi to strašnú neistotu a smútok...
@red_cat zvlastny nazor od mamy ☹ v kazdom pripade si nenechaj znechutit tehotenstvo a uzivaj si to. je to tvoj zivot tvoja rodina a tvoje babatko. viem ze si jej názormi ovplyvnena ale snaz sa to v sebe nejak potlacat aby tvoje dieta nemuselo v buducnosti pocuvat od teba to co ty pocuvas od svojej mamy. a mozno ked sa babo narodi a ona si uvedomi ze je babka zmeni nazor. drzim palce 🙂
tak jej povedz ,že tak ako Ty si pre ňu nešťastie , tak aj Ty si nešťastná s nej. A ,že je to na škodu ,že jej vnúčence budú hovoriť o nej ako o ježibabe. Povedz jej to s mužom otvorene ...mami rozprávka o ježibabe skončila a začína nová o princeznej a nech Ti dá muž pred ňou poriadnu pusu ,povie ,že si naj žena a dáš mu to najkrajšie ,čo v živote sa dá dať . Lásku s lásky. A daj jej fotku vnúčaťa s bruška . Možno to bude prvá a posledná a možno sa prebere. 🙂
Toto podľa mňa nie je normálne... Veď aj to, že mama mala teba, hádam neoľutovala? Možno to aj s tebou ako bábätkom mala ťažké, ale raz to asi prešlo, keď máte teraz dobrý vzťah, nie? To by si mala aj ona uvedomiť. Ak ti aj chce povedať, že je náročné mať dieťa, nech ti aj povie, že raz to náročné obdobie prejde. Nie je za tým niečo iné ešte?
@bambibam
@raduska12
@loknicka ach ..dakujem zienky...Moja mama nie je zlá, len si vybrala zlú cestu. Práveže som bola vytúžené dieťa a mala ma takmer v 40r., ľúbila ma natolko že mi obetovala všetko a ostala so mnou doma a už sa jej nikdy nepodarilo vrátit do práce.. Myslím že odvtedy zostala otrokom domácnosti a istej zatrpknutosti...nemá rada ľudí, deti...kedysi taká nebola. Určite bude moje dieťa ľúbiť a verím že sa spamätá pri prvej fotke z bruška...ale teraz je to veľmi nepríjemné, porevala som si vela krát kvoli tomu. Sama so sebou mám čo robiť aby som sa tešila a nie ešte po týchto jej výčitkách a názoroch...Vtláča mi do hlavy názor že robím niečo zlé, niečo za čo sa mám hanbiť alebo čo..Asi to chce len obrniť sa a nejako prežiť toto obdobie, kým to spracuje.
@red_cat Tak potom svoju zatrpknutosť prenáša na teba. Podľa toho, čo píšeš, sa možno roky snažila o dieťa, nádejala sa, snívala, a potom prišla realita - možno náročné dieťa, stereotyp, strata práce - asi sa jej zrútil svet, keď roky snívala o tomto a zrazu zistila, že to nie až také krásne ako by chcela... Musíš si proste uvedomiť, že je to jej problém, a nesmieš to prenášať na seba. Vypočuj ju, ale nedaj si zobrať nádej a radosť z tvojho tehotenstva. Skús jej ukázať, že aj byť matkou v domácnosti môže mať svoje čaro. Možno keď tu už vnúčatko bude, tak si ho bude užívať. Predsa len to starí rodičia vedia viac ako rodičia- nemajú to dieťatko 24 hodín denne, a nie sú z neho takí "vyfľusnutí", tak sa s ním vedia vyblázniť. Možno pri ňom zažije to, o čom snívala kedysi. Hlavne mysli pozitívne. Nenechaj negatívne myšlienky tvojej mamy zasiahnuť teba, skôr naopak, ty presviedčaj mamu, že to, čo prežívaš, je krásne. A možno ani nie slovami, tými ju asi nepresvedčíš. jednoducho svojím postojom, sebavedomím, pokojom, úsmevom, že vieš, čo robíš, a tešíš sa z toho. Držím ti palce.
@red_cat Tým, že si bola "vytúžené dieťa" sa mama obetovala a myslí si, že Ty urobíš to isté a celý život podriadiš dieťatku. ☹
No vo väčšine prípadov majú ženy svoj život aj popri dietaťku. Dokonca aj popri viacerých. Mnoho žien-matiek je spokojných so svojím životom s kariérov a pod.
Myslím, že Tvoja mama sa o Teba iba prehnene bojí. Pouč sa z toho a z tehotenstva aj z dieťatka sa teš a užívaj si to 🙂
@evening_star Ďakujem Ti :-* máš pravdu...nedám si zobrať svoj úsmev a postoj ani keď bude rýpkať...a predsa, na môjho psa sa naviazala až tak, že ho neustále nosí na rukách, dáva mu pusinky a utiera mu riťku, spia spolu pod perinou.. :D tak neverím že by vydržala pri babatku to nerobit:D
@monhla ďakujem...ano, aj ja si to myslím...bojí sa o mna aby som si ,,nezničila život,,ako ona a neostala doma zavretá...ale ja mam pracu na živnosť a robím prevažne z domu..mam pracu ktoru babatko vobec neovplyvní...takže aj preto si myslím, že ak mať niekedy dieťatko, tak teraz je tá vhodná doba 🙂
@red_cat Áno, ja keď som rodila prvého syna, primár pri pôrode sa spýtal, že koľko mám rokov, ja že 24, a on povedal dvakrát po sebe: To je najlepší vek, najlepší na prvé dieťa po fyziologickej stránke.
@red_cat
ano
babo place, reve, kaka, smrdi, vyzaduje Tvoju pozornost aj ked si tak unavena ze by si zaspala do sekundy, obmedzuje tvoje aktivity, cestovanie, atd atd
ale za seba Ti napisem, ze kym som sa nestala matkou, netusila, neverila som, ze mozno niekoho tak lubit a ked ma aj zobudi o 5 v noci, zbadam ten bezzuby usmev, idem do kolien...
nikdy by som si nedala vziat moznost byt mamou ak mozem, zazit TO
je fakt divne, co Ti mama hovori, a prepac, ale hodne sebecke, cez seba sirit zlobu na Teba
@red_cat môže to byť aj tým že ťa mala až v 40tke a predsa je to veľka zmena a veľa sa od toho očakáva a predsa vo vyššom veku už nieje toľko energie na rozdávanie. Nič si z mamy nerob viem ze je to ťažké ale prejde to.ty žiješ s mm a nie s mamou.U mňa v detstve bolo to ze mama mi vždy vyčítala moju postavu že som tučná a že mám zo sebou niečo robiť a až keď som dospela a odišla z domu som zistila ze to robila len pre moje dobro aby som netrpela ako ona v mladosti že sa jej všetci vysmievali že vlastne ona celý svoj teenagersky problém z postavou hádzaná aj mne pred oči.a tak je to aj z dieťaťom ona vo svojom veku pri malom bábätku trpela a myslí si ze aj ty budeš ale ty máš energie na rozdávanie tak si teraz uži tehulkovanie a potom keď bude mimi na svete možno aj ona zmení názor.ak ti vadí jej večne frflanie na chvíľku ku nej na návštevu nechod
@red_cat slová tvojej mamy sú dosť zvláštne... rovno by som sa jej spýtala, či má pocit, že som jej zničila život... ale skôr rozmýšľam, či sa ona nebojí toho, že kvôli drobcovi ona príde o teba? že sa ty rovnako absolútne podriadiš svojmu dieťaťu a na ňu budeš mať menej času? už nebude ona u teba na prvom mieste a po tom, ako sa ona pre teba všetkého vzdala a všetko obetovala, tak ty ju takto "odkopneš" ?

Podľa všetkého ma tvoja mam taký istý názor aj na teba ? že si jej priniesla len nešťastie a trápenie ? 😠 ty si sa s manželom rozhodla mať rodinu aj s deťmi .. ja viem , že ťa to trápi , ale ide o tvoj život nie o matkin...