Mama mi bráni nechať si dieťa
Dobrý večer potrebujem pomoc :(
Mám 17 rokov a moj priatel ma 25rokov .... som snim skoro rok a potrebujem poradit...
Som snim tehotna a planujeme spolu sa zobrat hned o 5 mesiacov ako budem mat 18 rokov .... Lenže je tu problem moja mama a jej priateľ ... Brania mi si nechat nase dieťa :( som stoho uplne zúfala neviem čo mám robiť :( velmi ho milujem uz som zmetena z mojej matky :( v živote som sa snou nehadala len ako si našla priatela všetko išlo dole vodou ... má na ňu zly vplyv a bojim sa lebo sa mi vyhražaju ze ma daju na potrat a ze aj ked to nebudem chciet tak on mi to vyreze z brucha :( byvala som skoro mesiac u mojej tety (maminej sestri) ona sa s mamou rozpravala aby som si to nechala len matka stale trva na tom ze to mam dat prec :( ja to dieta strasne chcem aj ked viem ze som mlada ja sa viem starat o deti a ja deti milujeem len uz to prehanaju vyhrazaju sa mojmu priatelovi ze ho aby suhlasil s potratom ale on tiez nechce aby som si dala zobrat nase dieta ... mamicky prosim vas moze moja matka ktora sa pomaly ani o mna nestara zobrat mi moje dieta ??? A mozu ma dat nasilu na potrat??? Ked ja mam kde byvat aj s partnerom ? Prosim vas za rychlu odpoved moc sa bojim :( dakujem vam
@janci05 aj keby mala 14 nik ju nemze prinutit ist an potrat
17 ročná sa boji ze ju dotiahnu na potrat? Ach kočky premyšlajte....čo ťa tam niekto dotiahne za uši? Sak ma 25 ročneho priatela, nech sa o nu postara ked vedel kefovat...
@sardinka336 tak za uši asi nie, ale zas verím, že môže mať tak trafenú mater, že to dieťa by z nej vytĺkla... bez srandy... len tu je troška čudné, že slečna začína 5tt a už mesiac bývala u tety a tá to rieši s jej mamou... no keď som v 5tt, tak som tehotenstvo akurát tak zistila a nie, že ho mesiac riešim.. takže buď nie je v 5tt alebo sa zle vyjadrila alebo kecá.,.
@jankalukasova dobre som sa vyjadrila ja som vedela uz davno ze som tehotna len moja matka za to dozvedela ja som jej to chcela povedat po 3 mesiach aby mi nemohla zobrat moje dieta .... moja mama je psychopatka ona kvoli priatelovi by ma aj zabila
@silvikab ako si to mohla vedieť dávno?? ak si v 5tt, tak to znamená, že ti práve mešká menzes... tak ako to môžeš vedieť dávno??? 1. týždeň tehotenstva začína 1. dňom Tvojej poslednej menštruácie... od tohoto dňa ubehne cca. 28 dní (4 týždne) a mala by prísť ďalšia menštruácia, za predpokladu, že si neotehotnela... keď nepríde, prebieha už 5 týždeň tehotenstva až vtedy to vieš... tak buď nevieš počítať alebo si vymýšľaš.
@silvikab a netvrdím, že tvoja mama nie je totálny magor... no možno je a možno by ťa tĺkla jak žito, kým by si nepotratila... ale proste ak si v 5 týždni, tak o svojom tehotenstve môžeš vedieť tak asi týždeň a nie "dávno". Jednoducho na tom čo píšeš niečo nesedí. Je rozdiel či to 5 týždňov vieš... alebo si v 5. týždni tehotenstva...
@silvikab takze tymto co si napisala, som si uz skoro ista, ze klames a rada by som citala aj nazor tvojej psychpatickej matky a jej priatela - pasaka, mam obavy, ze problem bude v tebe dievca a nie v matke, pokial by bola pravda co pises a vsetko je take ruzove, mate kde byvat, priatel sa postara, tak nevidim dovod, aby si byvala u teta a nie u priatela, kedze tvoja psychomatka a pasak by ta tlkli a tvoj milujuci priatel ako co na to? Necha ta v pohode stresovat a byvat u tety, odkadial ta asi pasak dovliekol domov nasilim.... boze moj. Bud tu klames, neviem z akeho dovodu,ze si v 5.tyzdni, alebo si vymyslas uplne....
Tak toto je volake cudné.
Nemám slov. 😨
Viete kebyze poznate moj cely pribeh tak by ste verili teraz si len srandu robte 🙂 keby vy mate taky zivot ako ja do smiehu by vam nebolo ... neprajem vam nic zle ale na mojom mieste by ste sa dosmiali .... dakujem vam
@silvikab pozri, nikto by ta neodsudzoval, ani sa ti nesmial, ale uznaj sama, ze to trochu nesedi, mas potvrdene tehotenstvo od doktora? Preco nebyvas s priatelom? Preco si si uz dvno nezistila co a ako ohladom tvojho odchodu z domu u bezplatnych pravnikov, preco ta necha priatel trpiet, ked mas otcima pasaka a psychopaticku matku, je toho trochu vela, nie?
On chce aby aby som isla ku nemu uz teraz len si musim dokoncit skolu .... vy sa mi cudujete vy ich nepoznate kebyze ich spoznate sami by ste sa chytili za hlavu
@maciatkolulu prosim ta, citaj s porozumenim a s empatiou. autorka prosila o vyjasnenie problemu, ci ju matka moze prinutit k potratu. Ak problem riesi len cisto teoreticky, tak jej staci dat pravdivu odpoved, ze nie, jej matka to nemoze urobit.
Ak autorka je naozaj tehotna, je ozaj nevhodne ju upodozrievat z klamstva. Moze mat problemy, ktore sme my nemali. Ale to neznamena, ze ona ich mat nemoze. OK? Svoje tehotenstvo mohla citit uz pred vynechanim menstruacie, aj pred tym ako jej to doktor potvrdil. A u babky, ci u tety mohla byvat mesiac aj z inych dovodov. Ked ti nieco nesedi, mozno nemas vsetky informacie, ale autorka nie je povinna nam vsetko oznamovat.
Preco mas potrebu preverovat pravdivost kazdeho slovka?
@loliki lebo je to divne 🙂 akoze ma priatela s ktorym ma moznost zit a ide k tete, ktora jej tehotenstvo rozobra s psychicky chorou matkou, to tehotenstvo, ktore mohla fakt nanajvys citit a podla mna kebyze ho to ziena teda fakt citilo, tak to asi nebude vytrubovat matke, ktora by ho chcela z nej vykopat, vsakze....a rovanko aj jej pasak-priatel, ale tak dobre...
@maciatkolulu tak cisto teoreticky ak vyrastas s psychicky chorou matkou a bohvie kym, tak je dost velka sanca, ze nebudes mat uplne triezvy pohlad a nebudes riesit veci s rozvahou a nadhladom.
@nini1010 ono to ze je tehotna môže byt pravda mne bolo zle uz v 2 tt dokonca som cítila hniezdenie len som nevedela co to je az potom ked som si o tom čítala na nete a aj mi to potvrdila doktorka a v 6 tt som uz bola v nemocke lebo sa ro nedalo vydržať... A niekto nevie ze caka babo aj do 4 mesiaca... Ale ten zbytok neviem... Neviem
@domak2 v živote som sa snou nehadala len ako si našla priatela všetko išlo dole vodou ... má na ňu zly vplyv - toto sama napisala.... takze rozhodne by som sa nepriznavala k tehotenstvu, kebyze to je u mna doma takto, samozrejme ani nehovorim o ochrane a tak, minimalne 25.rocny muz by mohol mat uz ake-take skusenosti... a pokial by mu zalezalo na buducej mamicke urcite by to mal riesit ako chlap a jednoducho nedovolit, aby sa ublizovala jeho vyvolenej a ich dietatu a prestahovat si dievca k sebe a riesit vzniknutu situaciu.
@ssiinnkkaa ale tak uznaj kebyze mas psychicku matku a jej pasaka doma, tak by si svoje tehotenstvo riesila s milujucimi "rodicmi"?????
@maciatkolulu Ja si myslim, ze tebe by to zbytocne vysvetlovala, ty ju nechces pochopit, zijes si vo svojom svete a nepripustas rozmanitost zivotnych situacii. Ale ona neziada ani, aby si ju pochopila. Ona sa tu pyta nieco ine. Ale na to si ani v jednom prispevku neodpovedala.
Ty uz jej pribeh podavas svojim sposobom, jej matku si oznacila za psychicky choru, menis informacie, totiz ona nevytrubovala matke, ze je tehotna atd. Proste si nieco precitala, nepochopila, pozmenila informacie a vsetko spochybnujes.
Ked to mate s priatelom tak osefovane, prečo to nerieši s tvojou mamou on ale tvoja teta???
S moju matku sa neda rozpravat
Keď chce 17 ročná baba dieťa... tak neexistuje, aby jej ho niekto "vyrezal z brucha"... 25 ročný priateľ by mal byť zásadnou oporou v tomto... je super, že dieťatko chceš a všetko ostatné prejde!!! Dočasný stav je toto, ver
@loliki ako? nejako nerozumiem tvojmu prispevku.... precitaj si, co si napisala ty mne a ked to zvlasnes, tak si uvedom, ze ty pises veci, ktore si si vylozila ty o mne napriklad, takze ta poprosim, nereaguj na mna a skus si este raz precitat autorkine prispevky, v ktorych sa napriklad vyjadruje o svojej matke ako o psychopatke a pod. a potom moje, dakujem. a prijemny vecer.... Apropo muz, co podla mna 25.rocny chlap je, si ma svoju zenu ochranit /moj mal v tom case uz dve deti a v zivote by nedovolil, aby ohrozil niekto mna, alebo nase nearodene dieta)a ked je to tak des, tak ma kontaktovat policiu a hotovo, ale m neviem, preco tak ani jeden z nich neurobi, aj to je trosku zvlastne. Nakoniec odpovede dostala, takze to ma vyriesene.
@silvikab ked sa s "tvoju matku" nada rozpravat, tak chod k priatelovi
Toto je riadne zapleteny pribeh a nejako sa zamotava coraz viac a viac, no uvidime, s cim este autorka dojde, aby tomu dodala stavu
@maciatkolulu Presne tak, odpovede dostala. Pokladam za absolutne zbytocne jej pribeh spochybnovat a obvinovat ju z klamstva.
Ked sa rozculujes, pises s chybami. Ked nieco rychlo napises, netreba hned rychlo odoslat. Ale aj potom je moznost chyby si opravit. Len si to treba pozorne precitat.
😉

@silvikab nemozu ta dat proti vojej voli na potrat:, takze tohoo sa neobavaj.Ak to dieta ches a viete sa on pstarat nechaj si ho,dolezite je aby priatel stal pri tebe...