icon

Mama mi bráni nechať si dieťa

silvikab
1. feb 2017

Dobrý večer potrebujem pomoc :(
Mám 17 rokov a moj priatel ma 25rokov .... som snim skoro rok a potrebujem poradit...
Som snim tehotna a planujeme spolu sa zobrat hned o 5 mesiacov ako budem mat 18 rokov .... Lenže je tu problem moja mama a jej priateľ ... Brania mi si nechat nase dieťa :( som stoho uplne zúfala neviem čo mám robiť :( velmi ho milujem uz som zmetena z mojej matky :( v živote som sa snou nehadala len ako si našla priatela všetko išlo dole vodou ... má na ňu zly vplyv a bojim sa lebo sa mi vyhražaju ze ma daju na potrat a ze aj ked to nebudem chciet tak on mi to vyreze z brucha :( byvala som skoro mesiac u mojej tety (maminej sestri) ona sa s mamou rozpravala aby som si to nechala len matka stale trva na tom ze to mam dat prec :( ja to dieta strasne chcem aj ked viem ze som mlada ja sa viem starat o deti a ja deti milujeem len uz to prehanaju vyhrazaju sa mojmu priatelovi ze ho aby suhlasil s potratom ale on tiez nechce aby som si dala zobrat nase dieta ... mamicky prosim vas moze moja matka ktora sa pomaly ani o mna nestara zobrat mi moje dieta ??? A mozu ma dat nasilu na potrat??? Ked ja mam kde byvat aj s partnerom ? Prosim vas za rychlu odpoved moc sa bojim :( dakujem vam

dankabodvanka
2. feb 2017

@moni244 Autorka už nedojde 😢 Bude z tých jednoduchších, to časovanie a skloňovanie tiež hovorí samo za seba 😢 A zabila to vetou, že sa bojí, že jej vyrežú dieťa z brucha😂 To už čo je ???

silvikab
autor
2. feb 2017

Ste ubohe !!! Aj vam sa nieco zle prihodi !!!! Zato ze som mlada si myslite vela o sebe ani jedna z vas nemala lahky zivot .... neviete nic tak aspon nekomentujte !!! Raz sa vam to vsetko obrati

moni244
2. feb 2017

@silvikab ked uz vrati, nie obrati, to slovne spojenie nedava zmysel a ked chces, aby ta niekto pochopil, mas pisat tak, aby to neznelo, ze si vymyslat

loliki
2. feb 2017

@dankabodvanka
Aj ty a niektore pred tebou mi pripominaju jednu pani z nasledujuceho pribehu:

Quintino tvrdí, že ihneď zavolal políciu, no pani v centrále ho odbila. „Povedala, že s rezortom komunikovala pred dvoma hodinami a všetko bolo v poriadku,“ hovorí podnikateľ. Žena na polícii jeho telefonát nebrala vážne. Vystresovaný muž napokon volal všetky skrátené voľby 118, 112 či 115.„Až okolo 20.00 hod. mi kompetentní uverili a začali odo mňa zisťovať podrobnosti,“

Nie ste volaktora z vas, ta neveriaca pochybovacna mudra pani, ktora nesie zodpovednost za tie ludske zivoty, ku ktorym pomoc prisla neskoro??

Chodite niekam na specialne skolenia, ze ste bezcitne, ironicke, ustipacne a ublizujete niekomu, kto je v problemoch? O co ste lepsie, ako autorka?
Chodite sem, len, aby ste do niekoho mohli rypat? Neviete napisat jeden prispevok, v ktorom tehotnej mladej babe aspon troska psychicky pomozete?
Nechce od vas peniaze, len stipku ludskosti. Ani to nedokazete jej poskytnut. Spraval sa k vam niekto pocas vasho tehotenstva takto bezohladne?

Vy ju budete posudzovat za jej casovanie a sklonovanie??? A vasa uroven je kde, prosim vas?

anjelicek26
2. feb 2017

@silvikab tak k teme asi ratas tie tyzdne zle, ale to je jedno, nie si prva ani posledna. Kedy si mala poslednu menstruaciu? Od toho sa da celkom pekne odrazit. A ako baby pisu. Nemozu ta do nicoho nutit, plus mas stastie, ze sa babo narodi az po 18ke, takze mama nebude nikdy mat akekolvek naroky ci pravnu zodpovednost za tvoje-vase dieta. Hlavne chod k lekarovi.

maciatkolulu
2. feb 2017

@loliki Ďakujem za upozornenie, si mila, ale opat nemas pravdu, nie je to rozculovanim, lebo nemam dovod na rozculovanie ;-D ale ty si zijes ten svoj zivot a nic druhe nevidis. fakt si ma super zabavila, ale nerozumiem, preco sa do mna pustas, ked som.nepisala tebe a nepises k veci, ale dobre, ludia su rozni, treba to brat do uvahy, fajn sme si pokecali, ale teda predpokladam, ze nasa debata uz nema zmysel, vsakze, takze si najdi druheho sparring partnera a bude. dobru noc. jaaaj, inak som ta musela niecim velmi zaujat, kedze, ako si si iste vsimla, nie som jedina, ktoru tento zaujímavý pribeh zaujal, ale tak som rada, ze som ta takto zaujala. takže este raz, dobru noc a uz sa prosim.neobtazuj mi písať, napis radsej autorke....

dankabodvanka
2. feb 2017

@loliki Na tvoje moralizovanie nie som zvedavá☹ Je to voľná diskusia, tak si môžem napísať názor a teba do toho nič nie je😝

loliki
2. feb 2017

@maciatkolulu Dobru noc aj tebe. Pisanie ma vobec neobtazuje. Tento pribeh je zaujimavejsi, nez si myslis. Autorke som uz davno napisala. Preto ju aj lepsie chapem. Ty si ma osobne nezaujala, len tvoj postoj k autorke. Nepacil sa mi, tak som si dovolila ti napisat. 🙂

loliki
2. feb 2017

@dankabodvanka Samozrejme, píš, co len chces. Kazdy sem pise podla svojho IQ a EQ.

nikomutonepoviem
3. feb 2017

Je to vymyslené,prečo neodpíše ani len na to či to má potvrdené od doktora?Ak je v 5tt ako to,že to už matka vie?Čo našla tehot test? No a pre tie čo mi za toto vynadajú tak aby ste vedeli aj môj sused tu chodí a vymýšľa si a potom sa s kamarátmi smeje na tom čo mu ženy odpísali...

atrami
3. feb 2017

Nebudem to čítať celé, ale pokiaľ viem, sobáš je povolený od 16. , tak prečo sa nezoberiete? Potom už si zodpovedná sama za seba a dieta. Inak v 5 tt ešte žiaden lekár nedá potvrdenie o tehotenstve. Na sone nič nevidieť , hlavne cinnost srdca.

katka253111
3. feb 2017

@silvikab a preco nebyvas u priatela, ked tam ako pises mas kde byt, ale u svojej tety...to je zvlastne

katka253111
3. feb 2017

Cely divny tento pribeh...

veronikaszabova
3. feb 2017

Jooooj, zasa nejaky troll 🙂

dankabodvanka
Odpoveď bola odstránená
mandala77
3. feb 2017

@dankabodvanka Ty si sto krát môžeš zmeniť nick, Tvoje vyjadrovanie Ťa vždy prezradí.

dankabodvanka
3. feb 2017

@mandala77 Moje vyjadrovanie je adekvátne môjmu veku a pokiaľ viem, ty máš nicky aspoň štyri, ja len jeden, tak nerozumiem?

mandala77
3. feb 2017

@dankabodvanka veku??? Na Tvoj vek sa za svoje vyjadrovanie môžeš hanbiť. A tie Tvoje paranoje... Sa čudujem, že sa Ti tu podarilo opäť dostať.

lubkavargova1
3. feb 2017

Lebo keby mohla k priatelovi tak je tam hned..to bude dalsi nejaky mamickym syncek, co nabuchal mladu. Budu byvat v jeho izbe. Rodicia hisacia lebo ani skolu nema dokoncenu...to je cely pribeh.

Uz vidim ako sa on 25 rocny buduci tatino hrnie do svadby a do vychovy dietata. Klasika...o cca rok tu mame prispevok v najlepsej variante..aka je svokra hnusna..klasika

loliki
4. feb 2017

@dankabodvanka Veď práve. Trafená hus zagágala a ešte si aj jazyk vyplazuje. Keď ma chceš ohúriť svojou inteligenciou a písať cudzie slová, aspoň si ich vygoogli, ako sa správne píšu.

dankabodvanka
4. feb 2017

@loliki veľmi dobre viem,ako sa píšu...a nehraj sa na chytrú...nesvedčí ti to😝

majaxy
4. feb 2017

Všetky príspevky vedú k hádke nezainteresovaných....Fakt vás to baví, alebo sa nudíte....Mladučké dievča chce pomoc, a vy riešite neviem čo...Ja neviem zistiť či je táto téma vymyslená, nemám na to čas ani chuť, ale ked myslím, že jej moje takzvané múdre reči pomôžu, tak to sem napíšem, a osôbka si niečo vyberie, ale takéto dialogy ma niekedy dosť dvihnú zo stoličky... Ale to je zas môj problém, je to verejné forum...

sardinka336
4. feb 2017

Co sa tu dá dalej radit? Píše, ze ma priatela s ktorým má kde byvat...tak nech su spolu. Teraz je rada na nom aby ju podržal ked vedel ,,dieta zrobiť,,.
Ak by som mohla, tak odidem k tomu priatelovi...ak nie tak je na nete poradna Alexis a tam iste vedia fundovanejšie poradit. Piše, ze o pol roka ma 18 takze porodi ako dospela, rodičak, priadavky uz si vybavi sama. Skratka čo otec dietata? Piše ze ma 25 rokov...tak snad sa uz dokaze postarat...

majaxy
4. feb 2017

Je to dieťa v rozpakoch, tlačia na nu z každej strany...Vie čo má robiť, bojí sa reakcií na svoje rozhodnutia...Nemá rodinné zázemie ktoré ju podrží, radšej podkope..Ona, bez nejakého sebavedomia voči matke...Je to smutné, ale je to tak..Poznám také dievčatká osobne, čo okúsili chuť intímneho života, a nechcem povedať to slovo že s následkami, ich matky boli proti ich pozitívnemu rozhodnutiu...

silvikab
autor
12. mar 2017

Niektore damy ste uplne ubohe !!! Ja som potrebovala len poradit a nie aby ste ma tu vysmievali... Neviem ci by sa vam to pacilo keby ste na mojom mieste ja som chcela len normalne odpovede a nazory a nie aby ste sa tu na mne zabavali ano som mlada chapem ale viem sa postarat o seba a o svoje dieta neviem ci vy by ste sa vedeli tak postarat ako ja !!! Ja som sa len slusne chcela opytat a niektore husy to nevedia pochopit a stale su v tom ze klamem !!! Ked neverite pridite sa sami presvedcit 🙂 ste ubohe ze takt ma odsudzujete ... ja neklamem ako vy sa robite mudre byt na mojom mieste by ste tiez vedeli co mate robit 🙂 na Vas sa matka nevykaslala asi v takom to pripade ... Ked neviete co komentovat radsej zalezte a dakujem tym ženam co ma chapu lebo vy ste to asi nezazili 🙂 vy by ste tiez dieta dali prec keby ste na mojom mieste? NIE NEDALI tak sa radsej starajte sami o seba a nepotrebujem vase trapne narazky 🙂 pani @loliky ma vie pochopit a vie ze neklamem lebo si snu stale pisem ako sa mam 🙂 a nie ako vy !!! Sa radsej ubedomte niektore ja som chcela len pomoct a nie aby ste ma tu vysmiali !!!

vorkola
12. mar 2017

@silvikab, nie nemôze matka rozhodovat o tvojom zivote .Chce ta len zastrasit, ale ty sa nedaj.a zvlast, ked mas oporu v partnerovi. ,Dietatko je dar,vaz si to.Boh vie ci este v zivote otehotnies,a takuto sancu ,ktoru si dostala, si vaz,Potrat je vlastne vrazda nevinneho dietatka, ktore este nikomu neublizilo.Uvidis, ked to porodis ako strasne to budes lubit.Ak si das potrat urobit ,do konca zivot budes mat vycitky svedomia.

lubkavargova1
12. mar 2017

@silvikab a to uz si u svojho priatela? Co brani, ze pri takych psychorodicoch pobalit si kufre a odist k nemu? Nebudes ani prva ani posledna co to tak spravila.

moni244
12. mar 2017

@silvikab a prečo máš potrebu oživovať túto tému, keď ti nik neverí? aj tak sa len pohoršuješ, tak načo to znova oživovať?

misicka27
12. mar 2017

@silvikab donutit ta ist na potrat nemôže, veď ty musíš podpísať u lekára informovaný suhlas s potratom a ked nan nechceš ist tak ho jednoducho nepodpíšeš, svojprávna si tak ked si sa dostala do takej situácie v akej si tak je len na tebe ako budeš postupovat ďalej...

charllotte
12. mar 2017

Akoze zeny ???? 1.2. pisala prispevok a bola v 12 tt a potom pisala, ze konci 1. mesiac a zacina piaty tyzden a byvala u tety mesiac ? Nejak od veci nieeeeeeee ????😲😀