icon

Mamičky, ktoré prestali fajčiť počas tehotenstva

jully1234
1. okt 2016

Tehuľky a mamičky prosím vás o radu ako prestať fajčiť som v 6 tt, 6rokov fajčím a aj keď viem, že ubližujem svojmu babu, stále mám nutkanie si zafajčiť (cca 5cig./denne). 😢Ďakujem za všetky odpovede

juhseverzapad
2. okt 2016

@marcelatje
@sintra Prestante čítať knížky a internet a riadte sa vlastnou intuíciou. Možno Vás to prekvapí,ale som vyštudovaná zdravoťáčka.

juhseverzapad
2. okt 2016

@marcelatje ty čo sem tu pletieš?

lenicka2609
2. okt 2016

@jully1234 ahoj,presne viem ako sa citis a co prezivas. Pri prvom tehu som fajcila do 12 tt ( predtym 6 rokov)aj ked som vedela ze som tehu,obmedzila som to na max 3x denne,este som pracovala a praca bola narocna tak aj kvoli tomu...potom som sla na pn a uz vobec nebola chut a aj som si povedala ze nie a basta 😉. Teraz pri druhom som fajcila asi tyzden az som si povedala dost,,,skus si to aj sama sebe nahovorit ze je cigareta hnusna a ze ti nechuti,,,mozno sa ti to dostane do hlavy a prestane chutit naozaj...a podla mna neboj urcite dojde den ked uz si na nu nespomenies

miapia_vesela
2. okt 2016

Ahoj, ja som prestala ked som zistila ze som tehotna a to bolo v 2tyzdni, bola som hrozny fajciar prve co rano ciga a pred spanim tiez, denne som sfajcila aj krabicku jak nic...ale ked som zistila ze som tehotna s Jakubom vyhodila som vsetky cigarety...poviem ti to rovno, materstvo je obetovani sa, a uvedomeni sa ze uz nejde o to co Ty citis, chces a potrebujes...uz tu bude stale niekto maly nad tebou na koho sa bude brat ohlad...fajcenie je zlozvyk len v mysli, tvoje telo to nepotrebuje ( a take hluposti ze neviem ist na zachod bez cigi su len vyhovorky aby sa clovek mal zaco skryt a ist zafajcit, ale navyse su to vyhovorky sam pred sebou) takze najlepsie bude ked si sama vstupis do svedomia a uvedomis si ze to dieta sa nemoze rozhodnut ci to chce alebo nie...a teorie moja suseda fajcila a nic neni jej detom, no si spomenies ked Tvojmu nieco bude a uz asi bude neskoro buchat si hlavu o stenu...podla mna ma mama chranit a chciet pre deti to najlepsie a nekonecne milovat svoje deti...tak ruku na srdce co pre svoje dieta urobis Ty dnes?

romana564
2. okt 2016

Tiez som fajcila niekolko rokov, ked sme sa zacali snazit uz som sa zamyslala nad tym ci nemam prestat (moj muz fajci tiez) este ked som cakala na test som fajcila, ked mi vysli // uz som si nezapalila, teraz mi to vadi ked muz fajci, mozno preto ze by som si aj ja zapalila 😄 aj ked chute nemam, ide skor o ten zvyk, ritual. Na druhej strane kolegyna mi vravela ze tiez ked bola tehu pytala sa doktora ze ci ma prestat (silnejsia fajciarka) lekar jej nato ze :nemal by som ti to hovorit, ale ide o to co si telo pyta, to je to iste ako ked mas chut na kolu (co tiez neodporucaju) nedas si lebo sa to nemoze? Ako aj milion inych veci. Aby som sa vratila kolegynin syn ma cez 20r a je uplne v pohode. Ide o to ze ked budes fajcit a nic sa nestane bude to ok. Ked budes fajcit a stane sa budes to pripisovat tomu, ked prestanes a stane sa nieco, tiez s tym nic neurobis. Je to na tebe a na tvojom svedomi a vedomi co spravis. 🙂 vela stastia

marcelatje
2. okt 2016

@juhseverzapad Vystudovana zdravotacka co v tehotenstve fajci ako o zivot.....to je dokazom toho ze studium nie je zarukou rozumu. K tomu sa ani nejdem vyjadrit lebo nadobudnem pocit ze tie co si to nacitaju len z internetu su na tom lepsie a dozviem sa ze tym ze som kvoli vlastnym detom prestala fajcit isla som sama proti sebe a vlastnej intuicii 🙄

sintra
2. okt 2016

@juhseverzapad ale aka nahoda, kolegyna :D
Viete co, aj vzhladom k tomu dalsiu diskusiu s vami povazujem za zbytocnu.

hobrlovakatka
2. okt 2016

@jully1234 ja som bola silná fajčiarka, hneď ako som otvorila oči, tak som musela mať cigaretu v ústach. Fajčila som vyše 10 rokov a to dosť. Až raz som otehotnela. Vtedy ešte môj priateľ vyhlásil, že nefajčíme. Dofajčili sme poslednú krabičku. Dve hodiny na to, som dostala taký absťák, že ma až triaslo a plakala som za cigaretou. Išli sme kúpiť ďalšie. Potom priateľ objednal elektronickú cigaretu. Prišla presne ten deň, keď som dostala tehotenskú knižku asi 7tt. Tak to bol koniec cigaretám. Po troch dňoch ma začalo z el. cigarety napínať a už som ju viac nedala do úst. Takže presne od 7.6.2013 nefajčím. Keď človek chce, ide to, ver mi. Keď som prestala ja, prestane fajčiť hocikto.

juhseverzapad
2. okt 2016

@marcelatje Dievča zlaté, podľa tvojich obvyklých príspevkov ma nemôžeš uraziť. Povedala som iba svoj názor. Tečka

juhseverzapad
2. okt 2016

@sintra Pravdepodobne sme mali rozdielnych profesorov. Škoda,že ja tých skúsenejších.

sintra
2. okt 2016

@juhseverzapad urcite ano, to sa hned pozna

marcelatje
2. okt 2016

@juhseverzapad aj telo toho dietata si to pyta? Si studovana tak to vies lepsie ako ja.

juhseverzapad
2. okt 2016

@sintra Všimla som si.

juhseverzapad
2. okt 2016

@marcelatje Dieťa si zoberie to čo potrebuje na správny vývoj!

ludkaj100
2. okt 2016

Ja som fajcila cca 10 rokov, balicek cigariet denne. Ked som zistila ze som tehotna okamzite som prestala ale po tyzdni som statnicovala tak som vyfajcila 5 cigariet a mala som neskutocne vycitky a bala som sa o babatko. Uz som si potom nezapalila.. Babatko je pre mna dolezitejsie ako moja chut na cigaretu.. treba si len urcit co je dolezitejsie.. drzim prsty 😉

stellamaris
2. okt 2016

@jully1234 kamoska prestala fajcit,kvoli chripke.Ukazalo sa to ako dobre,lebo hned po chorobe otehotnela.Celkove teraz vravi,ze viac si nezapali.
Ja som prestala fajcit v roku 1997.Preratala som si,co ma Stoja tie cigarety,bolo to za mesiac dost vtedy slovenskych korun a odvtedy som si nezapalila.
Ked fajcis a vies,ze ublizujes svojmu dietatu,preco to robis? Tak si daj po ruke radsej,ako zapalit a fajcit! Bud na seba prisnejsia a skus nefajcit.Ide to,mam to vyskusane. 😵

miapia_vesela
2. okt 2016

@juhseverzapad tak ty si ina pila...taze taky maly plod ide aaa ovocie z toho si vezmem vitaminy aa pozor idu drogy omamne latky tie nechcem aha oriesky sup ho nejake vitaminy aj z toho...ako ja mam totalne na salame aku skolu si studovala ale hadam si aj precitas svoj prispevok predtym ako ho posles...mam dojem ze si honis ego na dievcatach a ked ta niekto nasral a potrebujes to ventilovat tak chod radsej obijimat stromy alebo kric do vankusa ✌

marcelatje
2. okt 2016

@juhseverzapad a tie abstaky po porode? Preco sa niektore veci pocas tehotenstva nemozu ked dieta si zoberie len to co potrebuje?

jully1234
autor
2. okt 2016

Ženy ☺ tento prispevok som nenapisala kvoli tomu aby ste sa tu teraz hadali ci ako to mam nazvat a dakujem kazdej za radu ☺ chut na cigu mam stale ale obmedzila son to zatial na 2.. dufam ze to dokopem do toho ze si uz nezapalim vobec

juhseverzapad
3. okt 2016

@miapia_vesela Odbavuješ sa tu jedine ty.
@marcelatje Nilto nepovefal, že je to správne, ale napr. bola tu téma čili. Vo veľkom množstve škodí,že vraj, a jedna mamička skoro celé tehu iba čili. Tie chute nie sú pre nič za nič.

jutka1509
3. okt 2016

Ja som fajčila možno cca 14 rokov ,manžel aj viac keď sme sa rozhodli že chceme bábo zo dňa na deň sme prestali fajčiť a vobec nas to ani neťahalo

marcelatje
3. okt 2016

@juhseverzapad cili moze sposobit stahy maternice. Fajcenie rakovinu a dietatu problemy na cely zivot.....da sa to porovnavat?

ludkaj100
3. okt 2016

@juhseverzapad cili nieje skodlive pre dieta ale nemalo by sa jest kvoli paleniu zahy... ja som ho normalne jedla do 20tt a teraz sa ho kvoli tej zahe snazim obmedzovat, ale babatku neskodi... Avsak cigareta ano..

dominikav123
3. okt 2016

@juhseverzapad ze treba počúvať svoje chute na cigaretu? 😄😄😄 dúfam ze robíš na patologii s týmto prístupom.

@jully1234 tiež som veľa fajčila. Urobila som si test, dala si poslednú a bolo. Nefajcim doteraz a verím ze uz nebudem. Povedz si ci si nejaká nezodpovedná cigaja ze budeš fajčiť s bruchom ?

candii
3. okt 2016

@juhseverzapad .. nehnevaj sa ale vacsiu kravinu som davno necitala, ze dieta si zoberie co potrebuje. Ano zoberie. Z ovocia a pod. Skus si kuknut video co robia latky z cigarety z babatkom 😕😕 fajcenie v tehotenstve je nepripustne ..

manifika
3. okt 2016

Ja mam dve deticky a som fajciarka,ale hned ako som zistila,ze sim tehotna,tak som automaticky prestala fajcit. Podla mna je to v hlave....aspon u mna to tak bolo,ze ta automaticka laska ☺ k babatku,ktore vo mne rastie mi nedovolila si zapalit 💜 A vydrzala som uplne v pohode. Drzim palec 🍀

juhseverzapad
3. okt 2016

Ja sa tu s vami hádať nebudem. Proste,keď dostane neodolateľnú chuť na cigaretu,tak nech si ju dá.

juhseverzapad
3. okt 2016

@jully1234 Keď sa ti má narodiť bábo choré, tak sa môžeš aj na uši postaviť a nezabrániš tomu.

225lenka25
3. okt 2016

@juhseverzapad áno ked sa má narodiť choré tak sa narodí ale napríklad ja by som si potom vyčítala že možno keby som nefajčila .... tie výčitky by som potom zaživať nechcela ....

juhseverzapad
3. okt 2016

@225lenka25 V takom prípade by si človek vyčítal aj ' slanú vodu'