Máte skúsenosť s užívaním Duphastonu počas tehotenstva?
lekar mi ho predpisal na udrzanie tehotenstva,ale po precitani pribaloveho letaku mam pocit,ze je to poriadne svinstvo.
ja som brala duphaston do piateho mesiaca a teraz mam nadhernu stvormesacnu dceru . a myslim ze dnes je uz svinstvo vo vsetkom aj v tom co sa tvari ako zdrave 😀
Aj ja to beriem ale iba do pohybu dietata no a verim a dufam ze vsetko bude fajn
aj ja som ho brala prve tri mesiace
ja som brala od zaciatku druheho tehu do 13 tt kvoli spineniu a kvoli predoslemu potratu
ja som ho brala poctivo (a to som nemala ziadne priznaky mozneho potratu)od zaciatku 1.tehotenstva spolu s Femibionom, no potratila som aj tak...pri 2.tehotenstve som sa vykaslala na vsetky umele preparaty a nechala vsetko na prirodu, Femibion som nahradila domacim spenatom a zeleninkou z vlastnej zahradky a mam uz 17mesacneho zdravuckeho chlapceka....pokial nie je vazny dovod na to, aby si to brala, tak doveruj prirode🙂 drzkam palce, nech ste zdravi obaja 🙂
Ja som 5tt a odvcera mam slabe hnede spinenie.Dnes som bola u dr a predpisal mi duphaston 2x1a ascorutin 3x1..zaujimave je,ze jak som prisla domov,vytok prestal.mam uzivat lieky aj tak podla vas?
Ja som mala duphaston predpísaný v 7tt 3x1 tabletku, len som špinila. Dva týždne bolo vše ok. Dnes som začala krvácať (červená krv) lekár mi zvýšil dávku na 4x2 tabletky. Čakám jednovaječné dvojčatá, možno z toho dôvodu. Brala ste niektorá takúto zvýšenú dávku? Či je to svinstvo, zdielam ten istý názor, svinstvo je naozaj dnes všetko :(
ano aj ja som ho brala zacala som krvacat niekedy okolo 8 tyzdna, myslim ze je to dost pouzivany liek a nie je to nic neobvykle pocas tehotenstva alebo pred
Dievcata som v 7tyzdni a obcas mam take spinenie.Doktor mi povedal ze ked budem mat este prolem predpise mi tento liek ale to sa dava asi v pripade ked je krvacanie a nie spinenie ci sa mylim?
Aj ja som ho brala, v 6.tt som začala krvácať a pomohol mi. Krvácanie prešlo viditeĺne počas užívania. Približne koncom 12.tt mi ho lekárka postupne vysadila. Teraz si užívam 22.tt a riadne kopančeky 😊
Ahoj Ja som brala duphaston aj utrogestan od 4 tt do 13 tt a pomohlo mala som sem tam krvavo hnede vytoky tak mi to naordin.gynekologicka aj pokoj na lozku doma a pomohlo vynosila som zdrave dievcatko aj ked predcasne v 36 tt ale vsetko bolo ok 😉
@nikolabulkova Duphaston sa nedava iba pri krvacani, ale napr. aj na udrzanie vajicka prve tyzdne po oplodneni, a to zena ani nemusi krvacat. Myslim, ze uskodit Ti nemoze, skor pomoct.
Ahojte, čítala som vaše príspevky , každej jednej držím päste , aby to všetko dobre dopadlo.
Chcela by som sa opýtať , či má niektorá skúsenosti s myómom?
Mne ho osobne diagnostikovali pred 3 rokmi , chceli by sme s partnerom navštíviť Brno a pokúsiť sa o umelé oplodnenie.
Ďakujem
Ja som ho vrala, mne pomohol udrzat tehotenstvo, ale musi sa dat pozor aby si ho nebrala prilis velku davku ak nie je tak
potrebne.
suhlasim s nazorom ze ho lekar predpisuje ako keby to bol nejaky vitamin. Ja som okrem nevolnosti nemala ziadny problem v tehotenstve a aj tak som ho mala predpisany. No po troch dnoch uzivania som mala uplne vsetky neziaduce ucinky. Hned som ho vysadila a este dr. ma sprdol ze co si to dovolujem, tak som hned aj gynekologa vymenila a bolo dobre 😉 duphaston by sa mal indikovat iba v naozAJ rizikovych tehotenstvach, a nie len zo zvyku, ako zvyknu niektory gynekologovia.
Aj mne predpisal Dr. Duphaston...2x denne 1 tabletka, hoci nekrvacam, nespinim, nemam bolesti ale vraj ho predpisal preto ze pred rokom som musela na potrat kvoli nevyvijajucemu plodíku v 9tt a ze dlho som sa pokusala otehotniet po potrate... Mna zaujimali najma vedlajsie ucinky ako znizenie krvneho tlaku a bolesti hlavy lebo tymito problemami som trpela kazde tehotenstvo.. Ale sucastne s Duphastonom beriem aj prirodne vitaminy (kapsulky z mrtveho mora)ktore mi pomahaju s tlakom aj migrenǎmi a podporuju aj udrzanie plodu...
ja som v 7.tt a tiez mi tento liek predpisali v nemocnici koli spineniu a aj na udrzanie plodu...spinenie mi uz celkom preslo.ale bojim sa stale .... ☹
Ja som ho brala pri oboch tehotenstvách a teraz mám krásne dve deti ;) držím palce
mam 42 a otehotnela som uplne bez problemov. Som 5tt a dr mi autom predpisal duphaston.Pri prvom tehotenstve pred 23 rokmi som nemala ziadne probl .Tiez mi ho predpisal pre istotu...nekrvacam nespinim.Vsetky kamosky co ho mali velmi vela pribrali.Tiez neviem ci ho chcem uzivat pokial nemam ziadne probl......Myslim ze ak som bez problemov otehotnela tak by to mohlo byt tak aj dalej...hmm ja neviem
ahojte.JA som v 14tt,pred troma týzdnamy som mala hnede spinenie,pomohol mi Duphaston a Kanavit.No minulý týzden som zase zacala spinit,lekár mi odporúcal brat dalej tie lieky.Uz týzden a nic,este stále mám ☹ hovoril mi aby som vela oddychovala lebo ked nie tak ma posle do nemocnice!dúfam ze to prejde.Ako tu čítam vela zien má taký problém.Dúfam,ze nám tie lieky pomozu.
Ahojte,ja berem Duphaston zatial dva tyzdne.hlavne koly zdvojenej maternici.tak tiez stresujem ze co bude, a velmi sa bojim.sice si stale hovorim ze sa male narodi a hotovo ale vzdy tam mam to ALE. Doktor ma nedal zatial ani na rizikove tak hadam bude vsetko v poriadku.Verim ale ze mi tie lieky pomozu 🙂 a na vedlajsie ucinky ako pribratie vobec nepozeram.ved to k tehotenstvu patri 🙂
Prosím Vás poraďte mi užívam duphaston na úpravu cyklu a strašne mi búši srdce a ťažko sa mi dýcha.. Môže to byť nežiaduci účinok?? Ďakujem za odpoveď
Ahojte, s priateľom sa snažíme O bábätko. Lekár mi predpísal duphaston. Ale po prečítaní pribaloveho letáka mám strach ho začať užívať. Vystrašilo má čo je tam popísané O rakovine prsníka, mozgovej prírode atď.... Prosím pomôžte ☹
Ahoj lulu ja ho tiez uzivam.Kazdych 8 h. a ty ako casto?
Ahojte dnes mi doktor predpisal 3x1 ascorutin a duphaston. Spinim a dnes mi v moci nasli krv. Velmi sa bojim. Ako casto mam pouzivat denne ten duphaston?
Duphaston mozes 3x za den ak spinis.dobre by bolo uzivat ajagne b6ak mas aj bolesti ako pri menzese alebo jemne krce a to 2x
Ja som brala v prvom tehotenstve v 9tt ked som zacala krvacat, bola som aj v nemocke a chvalabohu pomohlo a dnes mam doma 19mes. sidlo 🙂 brala som ho vtedy do 12tt a nemala som ziadne problemy. A ani ma nenapadlo riesit a spekulovat ci to mam alebo nemam brat, jednoducho som moje babatko chcela zachranit a zjedla by som hocico co by mi dali, len nech babo nestratim...
Neuzivajte Duphaston!!!!!!!!!!!ani pred ani pocas tehotenstva!!!!!!!!!!!!je to silny hormon a bordel!mne ho gynekologicka predpusala este pred a brala som ho aj pocas zanedbala vsetko co sa dalo a az v 5mesiaci tehotenstva mi zistili ze babetko je chore a museli mi ho vziat.nechcem aby niaka z Vas zazila to co ja kazdy lekar sa pytal koho mam gynekoliga a len pokrutil hlavou a povedal ze je to viac nez iste ze to sposobili prawe tieto hormony..Davajte pozor na seba pocas tehotenstva by zena nemala brat ziadne antibiotika a nue tak silne a horminalne ako su tieto ja som takto zbytocne prisla o svojho chlapceka... :(
Ja som to brala tiez, lebo prvykrat som potratila tak na dalsikrat som to brala asi do 16 tt, narodil sa mi zdravy syn a teraz pri druhom som nebrala od zaciatku ale sa objavilo krvacanie tak som brala zase, a zatial je vsetko poriadku.ale teraz som ho brala asi iba mesiac.

pri oboch tehu som brala Duphaston a nemala som s tým žiadný problém,som ráda,že mi to pomohlo.v prvom tehu som brala do 12 tt,v ruhom do 13tt