Máte skúsenosti s tehotenstvom po 43-ke?
Ahojte,
aký máte názor na tehotenstvo v tomto veku? Plánovali ste niektorá.Máme 2 deti už väčšie a manžel by chcel ešte 1. Ja sa toho obávam, pretože už vlani som potratila. Tie ktoré ste boli tehotné bolo všetko OK?
Ďakujem za každý názor.
Neviem, či pomôžem. Ja mam "len" 40 (čochvíľa 41) vlani v septembri som potratila, v novembri som otehotnela znova a všetko v poriadku. O 2-3 týždne rodim. Osobne poznám maminku, čo otehotnela v 41 a v 42 porodila zdravé dieťa.
Až babo chceš, určite začni gynekológom, mňa poslala aj na interné, aby som si bola istá, že to moje telo v pohode zvládne
Suseda mala prve dieta v 42. Sledovali ju na poradni viac, dost sa zavodnila tak zostala doma z prace. Inak vsetko ok, aj maly je v poriadku.
Ja by som v tomto veku uz do toho nesla, kedze mas 2 zdrave deti. V okoli mam bohuzial dost negativny pripad - dietatko sa narodilo chore a maminka to nezvladla, otec ostal sam s 2 detmi. Nechcem strasit, len upozornit, ze aj toto sa stava, bohuzial.
Prve v 28, druhe v 40, tretie ako 41 rocna. Zvladla som to, ak po niecom tuzis, si zdrvotne ok, chod do toho 😉
Ahoj,mám 15ročnú dcéru,tesne po 41 a ani nie 2 mesačného zdravého synčeka,tehotenstvo bolo ťažšie (2 zamlknuté potraty,gyn. operácie) ale stálo to za to a som nesmierne rada...ak si ok a cítiš sa na to tak šup šup a neváhaj🙂
Ja som prvu dcerku rodila v 41 a tehotenstvo v zasade bez problemov. Teraz cakame druhu dcerku, mam 43 a o 3 tyzdne termin - tehotenstvo moje telo znasa este bezproblemovejsie ako prve. (pevne verim, ze to uz uspesne dotiahneme do konca 😃).
Niekedy je to proste dopriate a niekedy je to inak 🤷♀️ Ak to naozaj chces, treba skusit a verit, ze to vyjde. Drzim prsty ✊♥️
Vynosit a porodit zvladnes ak si zdrava, ale bude ta bavit riesit pubertiaka pomaly v 60tke? Babatko je zlate pekne, ale dieta rastie to uz vies.
Skor si polozte tuto otazku.
Moja babka mala ocina v 45ťke a všetko v poriadku 🙂 Poznám maminky, čo rodili aj v 47ke a poriadne ich to omladilo 🙂
Ako v poriadku môže byť všetko ale ako píšu niektoré baby to sa ti ešte chce riešiť plienky v tomto veku keď môžeš mať už vyložene nôžky 😃 a hlavne to že uz máte dve no...ja v tvojom veku už budem mať dospelé deti a verím že sa budem venovať sebe a dosť možno že vnúčatám 😂😂 mňa mala mama v 35 a oco 38 a je mi hrozne ľúto že má mali tak neskoro lebo už mi nevládzu pomáhať ani s mojimi deťmi a keď si predstavím že kedykoľvek môžem ešte v mojom skorom veku o nich prísť až mi je zle ...netreba myslieť len nato či rodic zvládne to dieťa ale že to dieťa bude potrebovať aj v 30ke či 40ke toho rodiča toto je také sebecké od mamičiek čo rodia tak neskoro ...ale teda ak sa nato cítite je to samozrejme vaša vec a nikoho do toho nič aj keď si ich 5 spravíte my sa môžeme len vyjadriť keď sa pýtaš PS sestra má 43 a 18rocneho syna teraz si berie iného partnera s ktorým sa dohodli že už budú čakať na vnúčatá a oni si budú už len užívať tento vek 😉
@sofinka156 to slovo " sebecke" je dosť prestrelene a ze 35 neskoro.. Ale chapem, niekto sa potrebuje vyventilovat za to, ze si neuzil v 20ke..
@petkasaurus 😂😂😂 niekto nepotrebuje lietať od chlapa k chlapovi do 40ky aby si dokazoval že je "mladý"
@sofinka156 mne príde sebecké chcieť po rodičoch aby mu pomáhal ešte v 30-40 tke . Ako dokedy ?
@sofinka156 tak mne pride sebecke "potrebovat" rodica v 30 ci 40...mna mala mama v 27, ked sa mi narodilo prve dieta mala 49 a nikdy mi s nim nepomahala, hoci bola mlada. Chodila este do prace a ja som to od nej ani neziadala, o svoje deti sa staram ja a moj muz. Rozhodne nepokladam za sebecke, mat dieta v 35 ci v 40.
Sebecké nie je ani tak to, že rodičia nepomôžu s deťmi.Nie je to ich povinnosť.
Sebecké je ak už človek cíti, že má nejaké zdravotné problémy a do dospelosti dieťaťa sa znásobia.V 20tke dieťa bude riešiť infarkt a podobné záležitosti.Nezávidim môjmu namjladšiemu súrodencovi.
Rodičia môžu ochorieť aj v 30tke, ale väčšia pravdepodobnosť je 50/60+. Ak na tom človek nie je zdravotne v poriadku.Málokto na sebe pracuje celý život.Väčšina ľudí sa opúšťa už po 40tke.
Ak má byť človek ako babka a dedko a s dietaťom pozerať repete a víkend tráviť pred telkou tak to sebecké je.Pretože deti sú energické a sedieť doma na zadku budú na dôchodku.
Deťom sa treba venovať, mať na nich trpezlivosť a energiu.A nie len v 45ťke, ale aj v 60tke.Kto toto nezvládne tak nech deti neskôr už nemá ak cíti, že je už vyčerpaná/vyčerpaný.
Nie je to o veku ako takom pretože niekto je aj v 60tke na tom lepšie než 30tnik.Je to o prístupe.Ak chce niekto rozprávať už v 50tke o chorobách, o tom ako už nevládze a nech sa dieťa zahrá samo tak je na deti už neskoro.Deti nie sú len ťuťuli muťuli.Deti vyžadujú pozornosť a aktivitu.
Ak má niekto chuť mať doma pubertiaka na dôchodku a živiť ho tak nech sa páči, ale treba si uvedomiť, že starnúť môžete až potom keď dieťa bude samostatné a nie, že najstarší sa postará.
Najstarší majú právo mať vlastné rodiny.
Takže ak niekto chce do toho, ale treba myslieť aj na budúcnosť.V 45ťke je každý mladý.Len v tej 60tke už málokto.
Urobte tak, ako s manzelom uznate za vhodne 😊. Nikto vam spravne neporadi.
Ja som mala posledne dieta v 41, priebeh tehotenstva bol uplne rovnako v pohode ako pri predchadzajucich (akurat pri kazdom tehotenstve mi byvalo do 4-5 mesiaca total zle).
Inak vsetko OK 😊
Kamaratka rodila 42rocna,spatne by uz do toho nesla mala ma teraz 13neviem presne,synovia 31a 28tusim a ona este s malou kopa starosti kym vyrastie.
@21oktober
@kayyaa dievčatá zlaté je dobre toho rodiča aspoň mať keby ste tak prišli v 30ke o rodičov zato že vás mali pár rokov pred 50kou by ste inak písali a vôbec ma nezaujímaju vaše názory čo je sebecké a čo nie čo robia ženy do 40ky ??!! Užívajú si? 😂 Akoze v 35 po diskotecha?? 😂😂🙈 Ok. Tu nejde o finančné potreby od rodičov v 30ke či 40ke asi máte mylné predstavy o pomoci rodičov (finančné už skôr pomáhame my keďže slovenské dôchodky) ...ale ide aspoň o ten pocit že mamu mám a môžem jej zavolať alebo ísť k nej na kávu ... Do 35 to ani mne nepríde divne mať dieťa ok do 40 možno kvôli tomu že fakt nestretnes toho pravého či deti mať nemôžeš ale po 40 ako fakt?! Tak ako to niekomu príde v poriadku tak mne to je neprirodzene a dievčatá môžete sa tu aj roztrhať je to môj názor ako aj váš. Pekný večer 😉😃
@sofinka156 otec umrel,keď som mala 18 a on 40. Mamu mám mladú, až príliš, a deti z nej ako zo starkej nemajú vôbec nič.
@sofinka156 tak keď ta nezaujímajú , tak jednoducho na naše názory nereaguj. Mať rodiča a íst k nemu na kávu je riadny rozdiel ako pomáhať 40 ročnému decku . Ja som s prvým mužom mala deti v 20 , on mal 26 a vieš čo , deti majú 26 a 22 a otca už nemajú , lebo zomrel v 40 tke.

Sice nie po 43 ale rodila som v 41 min rok. Dalo sa to aj ked tehotenstvo bolo urcite ine ako pri prvom.