Môže tehotná papať mliečne výrobky a piť mlieko?
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či môžem ako tehotná piť mlieko a jesť mliečne výrobky. Ďakujem za odpovede.
Katka.
@babybuterfly smozrejma a co najcastejsie. obsahuje to vapnik ktory teraz nepotrebujes len ty. babatko si bere vsetky ziviny co potrebuje a ty mu ich musis doplnat.
samozrejme, tehotenstvo nie je choroba - moja rada - jedz všetko aj alergény (ak ty sama nie si alergická) nevyhýbaj sa ničomu - dieťatko si tak bude privykať už v brušku a potom bude mať menšiu pravdepodobnosť vzniku alergií (najnovšie výskumy)
@babybuterfly pokial nemas alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka alebo laktozovu intoleranciu, tak nie ze mozes, ale musis. Ak mliecne vyrobky nemozes/nechces, tak sa musis velmi dobre poinformovat o tom, ako nahradit zlozky z nich (najmä vapnik). Zdravsie nez mlieko su jogurty, acidko a mliecne vyrobky/syry, vobec nemusis pit klasicke mlieko. Davaj si vsak pozor na vyrobky z nepasterizovaneho mlieka, napr. syr zo salasov, nepasterizovana bryndza, neprevarene mlieko z automatu a pod.
Ja denne vypijem minimálne pol litra mlieka, ráno aj večer musím mať riadny hrnček kakaa. A jem aj to, čo sa "vraj" nemá - plesnivé syry. Ja ich milujem, a myslím, že škodiť môžu len vtedy, keby som si z toho spravila hlavné jedlo každý deň a jedla by som ich na kilá. Ja si také články ako že čo sa smie a čo nesmie jesť v tehotenstve ani nečítam. Strava má byť zdravá a hlavne pestrá. keby som vylúčila mlieko, tak čo by mi prepána zostalo? Veď mlieko sa dáva všade, ešte aj do vajíčka na rezne, mlieko máš v čokoláde, jogurty, syry, maslo... To čo by si jedla potom? Čo by si si natrela na chlieb?
@babybuterfly doteraz si to nejedla?? ked dáš čudnú otázku tak čakaj aj také odpovede,lebo to čo sa pýtaš je základná vec,čo vie aj malé dieťa
@babybuterfly namas zaco. ja tez kd som bola prvy krat tehotna som mala obavy zo vsetkeho. a rozne otazky tykajuce sa vsetkeho aj jedenia ktore niekedy naozaj nemali logiku, ale stane sa. 🙂
Mne kamarátka povedala, že škodia, tak čo mám robiť? Ako to je? Tu mi píšete že sa môžu... ja tomu už nechápem.
@horseshoe
@poleva
@evening_star
@edie63
@kvetinka211
@katka121
@zuzi0911
@babybuterfly A ona už bola tehotná? Keby bola, tak ja neverím, že by nejedla mliečne výrobky, veď bez toho sa nedá žiť - ako som písala vyššie, mlieko v rôznom stave máš všade. To si akože ona celých 9 mesiacov miesto masla na chlieb natierala horčicu?
@babybuterfly to som ete nepocula, ale mozu uskodit hlavne v lete ak nedas pozor na trvanlivost a nebudes ich skladovat v chlade ale inac nie. a jedine co ete moze uskodit su iektore druhy syrov zvacsa tie plesnive tak nato si davaj pozor ale iac nemusis mat strach. a jez vsetko
tak ver kamaratke a pozdravuj ju 🙂 ,pripada mi to -jedna pani povedala,asi to bude pravda 😀
@babybuterfly jasne ze mozes mliecne vyrobky, akurat ako uz bolo spominane brydza a pod, nemali by sa jest ani plesnove syry... sushi, steaky, t.j. surove maso, ale mlieko v pohode pokial ti bude chutit, ja som cele tehu nemohla nic z mlieka ani len citit, ale kvoli zivinam by si mala dat aspon nejaky ten jogurt... 😉
@babybuterfly a preco ti ta kamaratka povedala, ze sa nemozu jest? povedala ti aj dovod? Ono nemozu su nepasterizovane mliecne vyrobky, pretoze mozu obsahovat rozne bakterie a aj nebezpecnu listeriu, ktora moze sposobit potrat alebo poskodenie plodu.
Dalej nemozes jest mliecne vyrobky ked mas alergiu na laktozu resp. ti sposobuju ine traviace tazkosti.
Inak mliecne vyrobky sa v tehotenstve odporucaju jest, lebo obsahuju vela vapnika a inych vitaminov, ktore tebe aj babatku len a len prospievaju. Takze urcite by som ich nevylucovala, ak na to nemas dovod, lebo si este mozes uskodit. Len ako som uz pisala, treba citat zlozenie na vyrobkoch - ci su vyrobene z pasterizovaneho mlieka, kedy je mlieko zahriate na vysoku teplotu a tym su skodlive bakterie znicene.
ako tehotna mozes jest,ved su v tom vitaminky pre babatko.
Ale ked bude babo vonku a budes kojit,tak to co spapas-alebo vypijes moze uskodit tvojmu babatku tym ze ho bude brusko boliet
@babybuterfly mlieko je predsa dôležité aj pre dojča - či už mamičkine alebo umelé...... keď dieťa odmieta mlieko hlavne do roka je to veľký problém - aj môj malý po roku nechcel mlieko tak sme museli vo zvýšenej miere nahradiť mlieko mliečnymi výrobkami ako jogurty, syry a rôzne kaše.... mlieko a mliečne výrobky sú dôležité - nepočúvaj kamarátku a riaď sa radšej vlastným rozumom - keď sa nad tým sama zamyslíš prídeš na to čo je správne......
kamaratke, podla ktorej mliecne vyrobky v teho skodia odporuc nejaky relaxacny pobyt v prirode, isto to potrebuje na svoj mentalny stav! A ty si jedz mliecnych vyrobkoch kolko sa ziada. Samozrejme, ze sa bavime o pasterizovanych, nie od nejakej pokutnej babky kdesi z Valalov od kravicky cerstvo nadojenych. Ved nechces, aby Ti chrup v teho vypadal, vsak? No tak pekne ukladaj vapnik kolko to da. 🙂
@babybuterfly no to bud nie je dobra kamaratka, alebo si ty zle pocuvala. mliecne vyrobky sa naopak ODPORUCAJU, ale musia byt PASTERIZOVANE !
@babybuterfly
bez mlieka sa dá žiť, dá sa v pohode nahradiť inou potravou..ale mňa by zaujímalo, prečo ti vlastne kamarátka povedala, že nemôžeš, ako ti to vlastne zdôvodnila?
mám dieťa s alergiou na mlieko, takže viem, že to ide..ale bola by škoda ho nejesť, ak môžeš..
@babybuterfly Ahoj. Nepočúvaj rady kamarátok, opýtaj sa gynekológa, keď si nie si istá, čo môžeš a čo nemôžeš, ja papám všetko, niekedy si dám aj štipľavé ale nie veľa, strukoviny, mlieko, mäso- chudé, tučné, sladké, slané, kyslé...všetko jem a malý sa vyvíja normálne...uži si to teraz lebo keď budeš dojčiť už nebudeš môcť zjesť všetko tak ako doteraz :D
Jasne, Ze mozes! Pokial nemas na mliecne vyrobky alergiu. Len nie syry ako niva a podobne. A tiez Vsetko musi byt pasterizocsne. Tiez by si nemala "soft cheeses" ale Inac Vsetko som jedla a tu som;) A Mala zboznuje mliecne vyrobky. Je ich na tony;))
@babybuterfly Ak ti nestaci ze ti tu kocky odporucaju jest mliecne vyrobky (pasterizovane) tak co ti brani si nahodit klucove slova do googlu a najdes tam kopec clankov o strave v tehotenstve od renomovanych odbornikov. Naco tu marnis cas na fore kde sa pravdupovediac popise kadeco; A taku kamaratku posli kade lahsie. Ak si zdravy clovek, tak ti mliecne vyrobky urcite neuskodia.
Je to fakt trosku divna otazka, - ocakavala by som ju od 10 rocneho dietata....ale budiz.
Ja napr. denne vypijem 1l mliekaa pijem aj nepasterizovane z mliekomatu a nic mi neni. Ja jem proste vsetko, aj sushi, aj slaninu aj cokolvek co ma napadne. A mam vyborne vysledky zo vsetkych tehotenskych vysetreni a odberov a sona. Neni sa coho bat.