icon

Môžem chovať morča v tehotenstve?

aknedz
11. mar 2012

Ahojte, chcela som sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s chovom morského prasiatka v tehotenstve...Nemali ste žiadny problém s ochorením alebo nemalo to nejaký vplyv na bábätko? Máme doma korelu a chceli by sme ešte morčiatko (mali sme predtým podkanicu ale ešte pred tehotenstvom uhynula), tak neviem, či môžeme kúpiť morča už teraz alebo až po tehotenstve..
Vďaka za skúsenosti 😉

sandrika1986
11. mar 2012

Ahoj, my máme morča aj teraz počas môjho tehotenstva 🙂 Nemá to žiadny vplyv na priebeh tehotenstva, dieťa a pod. Nemusíš mať obavy 😉

vinifred
11. mar 2012

...nevidím v tom žiadny problém...ak sa budeš vedieť zohnúť s bruchom aby si mu vyčitila,tak úplne v pohode.. 😉

sssimi
11. mar 2012

Ja v tom nevidím problém. Skôr by som sa stránila mačiek, kvôli toxoplazmóze.

traktor
11. mar 2012

domace zvieratko a tehotenstvo..to nie je ziaden problem..neviem, preco sa toho kazdy obava..ved predsa doma udrzujeme cistotu zvieratka, ..cistotu ruk, ak su potrebne pri niektorych druhoch ockovania aj to..skratka vsetko okolo toho....netreba mat obavy , zvieratka skratka ku nam patria 😉 ..mame doma rôzne zvieratka a nikdy to nemalo zly vplyv na moje tehu a ani na moje deti..

janabanana
11. mar 2012

@aknedz žiadne zviera tehulky neohrožuje pokud mamina dodržuje základnu hygienu a dba na veterinárne prehliadky kde treba..... ja sam som dlho robila v utulku kde majitelka počas mojho posobenia porodila 2 zdravé kluky, momentálne som 15tt a stále pracuji v chovprodukte,doma mame cicu. u marčat len opatrne často si od chovatelov donesu pleseň alebo svrab.... dobre si ho obzri aj prvé dni ho stráž

lucia1181
11. mar 2012

ahoj,my sme mali pocas mojho tehotenstva 3 psov,1 macku,1 papagaja alexandra velkeho,morca,5 skreckov a rybicky a vsetko bolo v poriadku.ja si myslim,ze ked su zvierata ockovane a dodrzuje sa hygiena,tak vobec nic nehrozi,takze kludne si morciatko zaobstaraj 🙂

danjelca
11. mar 2012

morča kupiť už aj:D

carmella
11. mar 2012

ahoj my sme mali morca a v pohode ,, 🙂

katren
11. mar 2012

my mame psa a momentalne od pondelku 7 maciek..... 😀
pri Dominike bol len pes a 3 macky, Miskovi pes a 4 macky a teraz sa nam v pondelok narodili dalsie 3 macky 😀 😀 😀

zuzana581
30. mar 2012

Ahoj. Ja osobne by som si morča asi v takom období nekupovala. Mali sme dve a doniesli sme si ich so svrabom a to od chovatela. Vraj mávajú zo stresu oslabenú imunitu a potom môžu dostať aj plesne, ktoré sú prenosné na človeka. Vela som toho prečítala o morčatách, hlavne osobné skúsenosti, lebo sa mi páčia, ale týchto chorôb som sa bála, a myslím, že morčatá sú dosť háklivé na choroby. Ak sa pre morča rozhodneš, tak by som ti radila kúpiť od chovatela, ale isť si preňho osobne a pozrieť sa, ako žijú, v akých podmienkach, ako vyzerajú ostatné jeho morčatá a tak.

zuzana17
30. mar 2012

Kľudne môžeš chovať akékoľvek zvieratko 😉 , aj mačku, vyhla by som sa cudzím mačkám, ktoré sa pohybujú voľne po vonku. Ináč v pohode akékoľvek zvieratko 🙂 .

monika2606
30. mar 2012

Ahojky, aj ja mám morčiatko, a nedala by som ju za nič na svete, a to spolu aj pijeme čaj 😅 zatiaľ je všetko ok a myslím si že aj bude hihi

bianca
30. mar 2012

pokial nemas alergiu tak morca kludne kup.Mne robilo obzvlast v tehu ked sa zblaznili hormony obrovske problemy.Otazkou zostalo co vlastne mi vtedy vadilo.CI seno ktore jedlo alebo srst ale proste to neslo a muselo z domu i ked sme sa velmi snazili prekonat to.A pamataj na to ze morca robi dost velky hluk a ked porodis a budes mat tak hodinu spanku denne aby si neolutovala

lenkab1984
30. mar 2012

ja mam morcata dve, a mala som ich pred tehu aj pocas neho a nemala som ziadny problem. dokonca som im aj piliny vymienala krmila ich cesala atd.. a teraz mi v tom vsetkom pomaha moja 14mesacna asistentka 🙂