Môžem ísť na 7 dňovú dovču na jachtu v 6. mesiaci tehotenstva?
Ahojte,
chcela by som sa spytat, ci nema nahodou volakto skusenosti s viacdnovou plavbou na mori pocas tehotenstva? Byvanie by bolo na lodi tiez v kajutach.. Teraz som vo 4. mesiaci a tehotenstvo prebieha bez problemov, plavbu dobre znasam, ale predsa je tam zvysene riziko, tak by som chcela vediet ake skusenosti mate vy s tym.
Dakujem vopred,
L.
No ja by som sa pozvracala aj ako netehotna, nie este ako tehula 😀 Je to na tebe, osobne by som nesla. Nerada riskujem, hlavne ak sa nejedna len o mna...ale je to na tebe. Ak to citis tak, ze o nieco velkolepe prides a nedokazes sa s tym vyrovnat, tak chod.
ja osobne by som v 6. mesiaci na jachtu nesla. preber to so svojim gynekologom, co ti povie - ale zostala by som skor na pevnine a dopredu by som si zistila, kde sa nachadza najblizsia nemocnica pre pripad potreby. teraz sa mozes citit fajn, ale o 2 mesiace ti uz nemusi byt dobre. kazdopadne by som to konzultovala s gynekologom, ktory najlepsie pozna tvoj zdravotny stav.
Ja som bola a ako pise @seahorse27 pozvracala som aj ako netehotna 😀 . V zasade to problem nie je, ak nemas komplikovane tehotenstvo a ak budete mat normalneho kapitana, ktory bude pocuvat predpovede a varovania a nevytrepe vas na otvorene more, ked budu brutal vlny alebo hrozit burka. Lebo to nie je bohvieco zazit - jednak stres a potom ta ide vyklopit pomaly z jachty a dole v podpalubi je to este viac k pobliti 😀 . Ak sa rozhodnes ist, zelam stastnu plavbu 🙂
tehotenstvo nie je choroba,ale zas trepať sa do teremtete preto,lebo nevieme vyčkať na "netehotenský čas" ? to má aký význam? nevraviac o možných rizikách.....
Bola som v 4 mesiaci na tyzden. V pohode. Jedine riziko je, ak bude silny vietor, ze by vas kolisalo a mohla by si spadnut na brucho. Ale pokial idete v auguste, vtedy vietor skoro vobec nefuka, pojdete na motor a bude sa to len mierne kolisat. Pokial nemas problemy, je to ok, ale ak by som mala len naznak roblemu nesla by som.

každé tehotenstvo je iné... niektoré baby ti napíšu, žeby išli v pohode, iné ti napíšu, že nešli by ani náhodou... a si tam kde si bola...
predebatuj to so svojím gynekológom, pozisťuj si, ako rýchlo sa vieš dostať do nemocnice v prípade potreby... ty sama musíš vedieť ako sa cítiš... a okrem toho - to čo je dnes, o dva mesiace už platiť nemusí...