Môžem ísť na hodinu domov počas testu na tehotenskú cukrovku?
Ahojte žienky, mám otázku (dúfam že nie blbú). Na najbližšej kontrole ma čaká test na cukrovku a že to trvá 2 hodiny. Je nejaká šanca, že by som šla na hodinu domov, potom prišla a zas na hodinu odišla a prišla? Čakáreň je totiž maličká a môžeme tam byť kvôli kovidkovi iba 3, čo sa nedodržiava a je nás tam vždy viac a teraz keď už začína byť riadna zima mi je ľúto aby som ja blokovala 2 hodiny miesto v teple a ďalšie tehule by museli stáť vonku v zime. Zároveň ale nechcem aby na mňa personál pozeral ako na totálnu blbku ak je to debilná otázka. Ďakujem za každú odpoveď 🙂
U nás to prebiehalo tak, že tu sladkú vodu som vypila doma a k Mudr. som prišla už len na určitý čas na krv
závisí ako to robí tvoj lekár - ja som išla na krv, vypila vodu, išla domov a prišla som na odber po 2 hodinách 🙂 opakujem - závisí na lekárovi
Ďakujem za odpovede 🙂
Pokiaľ je povolený voľný pohyb po vonku, ten test budete mať nepresný. Pohybom totiž ten cukor spálite. To už si musí každý lekár strážiť sam...
Keď si v pohybe a chodíš (ideš domov), vydáš viac energie a cukor ti v krvi klesne - test je skreslený. Ale toto sa nie všade rieši... No všade, kde som ja bola, kázali neodist z budovy, lebo už sa im stalo, že tehulka na ulici odpadla.
Ale ako píšu viaceré - všade je to inak. Ak Ti dovolia odísť, má to pre aj proti. Totiž, ak by ti prišlo zle na ulici, s tým dopredu nerátas...
@milanija ked som bola pred 3 rokmi, tak mi kazali sediet v cakarni na riti :D a ked som bola teraz v novembri, boli sme tam tri tehu (a samozrejme dalsich xy ludi co prisli na krv/moc) a dovolili nam odist s dorazom ze ak nam nie je zle. A islo o to iste miesto odberu. Takze jedine ze sa opytaj a uvidis ;)
Ja som mala vypiť doma a prísť k lekárovi na určenú hodinu na krv. Vyšiel mi zvýšený s preto som šla na odber ešte raz a to už som musela vypiť vodu tam s čakať 2 hodiny.Brali mi krv na lačno,po hodine a po 2.
Ďalšia vec, nevieš ako ti telo zareaguje na takú nálož glukózy, pozor na to!
Mna sestričky tiež chceli poslať domov, skrz malú čakáreň no hovorím že domov ďaleko a ani auto nemám...našťastie... nechcem strašiť, ale po trištvrte hodine mi prišlo tak zle že som odpadla v sede, zrazu ma prebralo len drganie sestričiek, musela som si hneď ľahnúť a nohy vyložiť... test som dokončila, no napríklad kamarátka tak musela ísť na 3 razy... pozor na to, radšej nech ti tam nájdu nejaké miesto...
neviem si predstaviť že by som šla sama domov a zrazu by ma vyplo...
@milanija ja som to tak mala ráno vzali krv, vypila som vodu, a mohla som ísť domov, ale tiez zrejme len kvôli covidu a vedeli, že som tam s manželom, takze som len nastúpila do autá a vystúpila a cely čas ležala na gauči 😃 potom som sa vrátila a znovu vzali krv. Ale najlepšie bude sa rovno tam spýtať
Uf tak to si tam asi radšej počkám, prípadne si pôjdem sadnúť pred ordináciu do auta ku drahému. Odkedy som tehotná jem ešte menej sladkého ako kedykoľvek predtým, malá Milka čokoláda mi vydrží týždeň takže neviem ako moje telo zareaguje na takú cukrovú bombu.
Ďakujem žienky za upozornenia
U nas to je tak ze som si vypila vodu doma a mala som prist o 2 hodiny n odber. Sestricka kazala pit medzitym vodu a ja som si sla este aj nakupit do mesta. Samozrejme zle mi nebolo, keby ano tak sedim doma.
@milanija toto je moj prípad... pred tehotenstvom som jedla sladké v pohode, ako som tehotná tak mi sladké nechutí a prišiel test glukózy a bum... ALE, každé telo reaguje inak, moje zareagovalo ako som písala hore vyššie 🙂
V každom prípade držím palce 🙂
@budajova09 ale mala si negatívny výsledok však? Táto téma je pre mňa trošku španielskou dedinou, tak neviem či je to normálne alebo je to znakom že organizmus to nezvláda. Prečítala som si o tom iba okrajovo, pretože som bohužiaľ typ čo keď sa niečo dozvie, tak už sa sleduje, už si nahovára a ja nepotrebujem byť zbytočne nervózna
my sme mali tak ze o 5tej som vypila sladku vodu a spala dalej. o pol siedmej som vstala o siedmej na krv.
Ja som bola dnes a poslali ma domov na tie 2 hodky.Doteraz pri 2 predoslych tehotenstvach som musela sediet a cakat tam.
Ja som išla do roboty. Bola som 2krat tehotná a ani raz som tam nečakala.vratila som sa po 2h.
@milanija dohodni sa vopred s lekarom/ sestrickou. Mne napr kazali prist rano na lacno, vysetrili, vzali krv, tak som mala ist domov al do auta, najest sa, od kedy dojem stopnut 2h a byt naspat 5min pred ukoncenim 2h. Doma som mala len lezat/sediet/max ist na wc, ale nic nerobit, nestarat sa o starsie deti- to mi zvlast prizvukovali.
@milanija ja len v kontexte toho príspevku, že odkedy si tehotná, ješ menej sladkého. Mohol by ti ten test urobiť zle. https://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusk...
@milanija najskôr som sa bála čo to znamená, že moje telo takto zareagovalo ale výsledky som mala normálne... povedali mi že každý organizmus je iný a nie vždy to telo zvládne - moj prípad... takže s výsledkami by to nemalo mať nič spoločné...
Hlavne sa neboj 🙂 nie je to pravidlo že neješ sladké a na teste ťa vypne... hlavne na to nemysli lebo si to sama privoláš :D

pri týchto testoch sa nesmieš pohnúť okrem vcka nikde /teda tak to bolo pred koronou/, ak tam budú mať veľa tehuliek na metre štvorcové, tak to si musí riešiť personál