icon

Môžem ísť tehotná na nočné zmeny?

login17
5. mar 2018
terez01
5. mar 2018

To by mal posúdiť gynekológ podľa charakteru práce a rizika.

ataner81
5. mar 2018

Je to na tebe aby si zvazila, ci zvladnes nocne alebo nie.Ja som pri vsetkych troch tehotenstvach robila nocne

sissy27
5. mar 2018

nočné ako také nie sú problém, pokiaľ sa ty cítiš dobre. Kedysi zo zákona nemohli byť tehotné na nočných, dnes môžu.

veronikastrickova
5. mar 2018

Tehotná na nočnej nieje určite dobrý nápad. Môžeš sa cítiť hocijako dobre, nočná je obrovská záťaž pre telo a hlavne v tehu. Neriskovala by som. Môžme byť rady, že nas nemôžu nútiť chodiť na nočné. Zo zdravotného hľadiska to naozaj nieje dobrý nápad.

sissy27
5. mar 2018

@veronikastrickova ja som robila nočné ešte v 7.mesiaci a bolo to úplne v pohode 🙂 zato denné boli pre mňa problém.

veronikastrickova
5. mar 2018

@sissy27 ja som mala problem rano vstat na rannu a na poobednej akonahle padlo 20hodin, bola som ko. Maloktori zamestnavatel si vezme na svedomie ze sa tehotnej nieco stane na nocnej, ale samoztejme je to jej vec. Podla mna obrovske nie nocna.

puskaruka
5. mar 2018

Žiadne nočné, žiadne nadčasy

misinka0611
Autor odpoveď zmazal
lula313
5. mar 2018

Mozes, je to na tebe. Ak nechceš, treba na to upozorniť zamestnávateľa a vyzvať ho, aby tá preradil na inu vhodnú prácu/smenu

misinka0611
5. mar 2018

Je ti na dohode teba so zamestnávateľom. Ak sa na to cítiš môžeš robit nočné. Ak sa na to necitis, alebo nechceš ich robit nema právo ta nútiť. Tak isto aj s 12 stkami. Ja som ich robila 36tt. Síce posledne boli peklo ale uz som to odrobila 🙂 Porodila som v 42tt. 🙂

sissy27
5. mar 2018

@veronikastrickova stať sa môže čokoľvek aj na dennej, pre zamestnávateľa rovnaké riziko. Nútiť na nočné ju nemôže, ale pokiaľ je s tým zamestnankyňa ok, tak ako som bola ja, že som vyslovene chcela nočné, tak zamestnávateľ nič navyše neriskuje. Veľa báb trpí rannými nevoľnosťami,je to individuálne. Pokiaľ jej to vyhovuje tak môže byť na nočných, pokiaľ nevyhovuje, tak nemusí.

veronikastrickova
5. mar 2018

@sissy27 ked chce moze chodit aj nadcasy aj 12tky tahat aj soboty a nedele, ale ja by som nikdy neriskovala zdravie dietata, tym ze budem chodit na nocne.

sissy27
5. mar 2018

@veronikastrickova no a jej otázka bola, či môže robiť nočné, odpoveď je "áno môže", nie čo by si ty robila 🙂 a ja nemám pocit, že by som nejak ohrozila zdravie dieťaťa tým, že som chodila na nočné, pre mňa to bola oveľa menšia záťaž ako ráno vstávať. Nič extrémne sa na nočných nedialo, naviac kolegovia aj nadriadení boli ohľaduplní (niekedy až príliš 😅 ). Nevieš ani akú prácu robí. Samotné nočné dieťa nijako neohrozujú, ide viac o to, akú má prácu.

faith6
5. mar 2018

Mama som nocne 12ky do 4.mesiaca potom mi to sef zatrhol takze len denne 12ky aj to mi chcel skratit na 8cky no nechcela som...zo zakonna si chranena nemusis robit nocne

veronikastrickova
5. mar 2018

U nas v praci tiez nedovolili ziadnej tehotnej ist na nocnu. Niekto ohladuplny je, niekto nie. Je to na vlastnu zodpovednost zeny, keby chcela ist silou mocou na nocne, vyhodit ju nemozu, ale tiez jej to nemusia dovolit.

login17
autor
9. mar 2018

Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď ... Už to mám vyriešené ..ja som mala len jednu zmenu a to len nočnú ale som to vysvetlila gynekologické a vypísala my papier že nemôžem pracovať takže 9 mesiacou budem doma oddychovať ... No a šéf stimuluje súhlasil takže super dakujeeem

sticker
veronikastrickova
9. mar 2018

@login17 joj to si mala hned napisat, ze mas iba jednu smenu. To si mohla ešte lepšie skonciť. Mohla si byť doma za plný plat.

login17
autor
14. mar 2018

@veronikastrickova presne tak som to vyriešila so šéfom budem doma a budem poberať plat takže môžem oddychovať a dúfam že sa mi už nestane to čo po prvý krát a konečne budeme mať naše babo

veronikastrickova
14. mar 2018

@login17 tak to je uplne najlepsie riesenie, zelam vela stastia a kludne tehotenstvo 🙂

rsfredinka87
15. jún 2020

Ahojte oživujem tému. Mám otázku som v 12tt pracujem na nočných zmenách na call centre môže mi zamestnávateľ nariadiť len denne zmeny alebo môžem robiť aj nočné? Mám nenáročné zamestnanie v noci cez deň je to zabijak môžem trvať na tom že chcem ešte 3 mesiace robiť nočné?