Môžem kojiť dvojročného syna, ak som tehotná?
dakujem za odpovede
tiez nad tymto rozmyslam -este nemam ale potvrdene nic..🙂 ale ja budem asi kojit dalej, ak sa budem citit dobre. a moj ma uz 2roky a 3mesiace, tak som rada ze nie som sama🙂 a samozrejme ocakavaj blbe poznamky ze je uz velky a pod., aj moj pije aj normalne mlieko, ale ano-stale sa kojime.
Uvidis, co povie na to tvoje telo. Moje prve babatko malo 1 r 7 m ked som otehotnela, chcela sa kojit, ale mne sa postupne do 10 tt stratilo mlieko, uz som to ani nenazyvala kojenim, pretoze ja som polomrtva lezala na posteli a ona si vecer tahala z prazdnych prsnikov...
Ak sa budeš na to cítiť určite áno. No počítaj s tých, že môže poklesnúť tvorba mliečka, budú aj bradavky citlivejšie aj ty unavenejšia. Ja osobne mám 28-mesačného a snažíme sa o bábo, takže tiež som zisťovala, zatiaľ som rozhodnutá nechať to na drobcovi, lebo vraj aj prestáva chutiť mliečko 🙂 tak uvidíme.
jasne, že môžeš. Mňa to ale veľmi bolelo, bol to môj prvý príznak tehotenstva,ani som ešte o tom nevedela. Vďaka tej bolesti som malého odstavila, ale mal vtedy už vyše 3 rokov. Takže v pohode si dal vysvetliť,nechala som ho túliť, mohol si cici pobozkať, ale nesmel sa prisať, lebo vravím,veľká bolesť. NO Teba to možno takto bolieť nebude.
ja som tiez chcela kojit malu aj ked budem tehu, len jej prestalo mliecko chutit, asi na 15 den ako som ostala tehu, mala cucla, odtiahla sa a povedala fuuuuuj 😅 potom uz mliecko velmi nepytala... z kravskeho mlieka ju zahlienuje a grcka z neho, takze odkedy sa odstavila mlieko nepije.... inak vela zien koji pocas celeho tehu aj prve dieta, je to len na tvojom malom a na tvojich pocitoch 😉
Moja dcerka ma 15 mesiacov à ja som v 21 tyzdni,à stale ju kojim....ale ombedzila som to na kojenie pred spanim naoobed à vecer.Zredukovala som kojenie koli tomu,ze ma neskutocne bolia bradavky à pre mna to je utrpenie.Ja by som pockala kym sa dietatko neodstavi samo,pokial ti kojenie nebude sposobovat nejake problemy.Prajem prijemne tehotenstvo🙂
ahoj, ja tiez kojim malu a som tehotna... sice len 6tt, ale kojim... bolest prsnikov pri prisati je dost zla, ale po chvili to prejde, takze zatial neuvazujem o odstaveni. inak som si vsimla, ze mliecko asi inak chuti, odkedy som tehotna mala neskutocne na mne visi, stale si pyta, hoci pred tym ju to uz niekedy ani nenapadlo (to si nemyslim, ze je chutou, ale zo zmeny mliecka podla mna vycitila, ze sa nieco meni, tak len potrebuje znovu istotu...). inak nasla som aj toto:
http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/o...
ak budes dost fit na to, ak sa nebudes citit dobre, sama sa prisposob sebe a dieta moze a nemusi chciet. Kamoska zacala v tehu na zaciatku krvacat, tak jej kojenie zakazali. S prvym nemohla otehotniet styri roky a zistili, ze ma zvyseny prolaktin, ktory sa normalne tvori pri kojeni. A ked kojila pri druhom tehu, urcite ho mala zvyseny kojenim a kludne mohla kvoli tomu zacat spinit. Kazde zenske telo reaguje a je trosku ine. Netreba za kazdu cenu kojit, lebo Ti to poradia nejake fanaticky, ale ani hned prestat, ak bude vsetko v poriadku. Kludne sa mozes spytat aj lekara.
bola som tehu presne ako ty ked mala dcerka 2 roky a dr i povedal ze radsej prestat kojit
Môžeš, podľa výskumov to neohrozuje ani teba a ani jedno z detí. Nejaké info napríklad tu http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/o... alebo aj na tomto fóre sú nejaké mamičky, ktoré si tým už prešli http://forum.dojcenie.eu/viewforum.php?f=22&sid... a potom dojčili naraz dve detičky. 🙂
Koj dalej,ak vam to vyhovuje,ja som kojila dvojrocne,ale len prvy trimester,lebo sa mi dieta zo dna na den odstavilo,asi kvoli tejachuti..druheho ciciacika sa uz takto elegantne nezbavim..ma 32mesiacov a stale sa koji..no a tehu neplanujeme,takze stale cakam,kedy povie,ze uz nechce..🙂
Rozhodni sa podla seba a svojho pocitu, mna kojenie strasne vycerpavalo, bola som unavena,byvalo mi zle, straaasne som mala drazdive bradavky a dieta na prsniku mi doslova no - zacalo mi to strasne vadit, nech to prosim nevyznie zle... Kojili sme sa do novembra, otehotnela som koncom septembra... odvtedy ziadne mlieko nepije, nevadi, ved je uz velky chlap 🙂 To babo v brusku potrebuje ziviny, ked kojis odcerpava dieta ziviny, nech ta to nezlozi, tehotenstvo + dva roky kojenia + dalsie tehotenstvo a kojit popri tom, to chce velmi vyvazene stravovanie, vela spanku a aj kopu vitaminov a zeleza navyse.... je to na tebe.. a za nas - odkedy sa Benji narodil, Max sa koji zasa.. sice len tak raz denne sa pricucne, ked kojim Benjiho, ale veru nezabudol 😀 😀 😀
Ahoj...ja čakám dvojičky a syna 15m este vždy kojim...aj ked mi dr povedala že by som nemala...ale koji sa len 3-4x denne a okrem ukrutnej bolesti prsníkov mi to zatiaľ žiaden problém nerobí...dojcenie nespôsobuje potrat a ked sa ma niečo pokaziť tak sa to stane tak či tak a nebude na príčine dojcenie...
ja som bola v šiestom mesiaci tehotenstva keď sa mi malý odstavil sám od seba. už mu to mliečko nechutilo a
mal dva roky keď sa mu narodil malý bratsko.
s malým chodíme na hemologiu,je dosť chudokrvny ale neviem či je to kojením v tehotenste. v každom pripade sa musíš rozhodnúť sama podľa toho ako sa cítiš.
Pokial sa citis dobre, samozrejme, ze mozes... Ja som kojila cele druhe aj tretie tehotenstvo, kojila som neskor aj tandemovo....
jasne ze mozeš, pokial nemas ine zdravotne dovody, ktore by tomu branili tak samotne tehotenstvo nie je dovod prestat dojčit
staršia sa mi odstavila len pred troma mesiacmi kojili sme tandemovo
Kojila som, ale mliecko mi prirodzene odislo. Podla kamosky, laktacnej, to tak mnohym zienkam odide do toho 12tt. Ja som v 11tt uz mala len par kvapiek, a ako spominaju, zacala som mat precitlivele bradavky. Gynekolog mi radil ukoncit to do cca 16tt, ale tak to beriem s rezevou. Nakoniec si to priroda zariadila sama.
urcite ano, netreba obmedzovat kojenie. Ja som kojila moje dvojicky az do 8 m tehotenstva, potom som na odporucenie lekara prerusila a zacala odsavat po porode. Co sa tyka zaciatkov tehu, ja som prisla na to, ze som tehu dost neskoro, cca. v 13 tt. Ale ked si spominam, chlapci mi jeden cas odmietali prsnik (to mohol byt ten 4-8 tt), vraj sa vtedy zmeni chut mlieka. Ale prekonali sme a islo sa dalej 🙂 . VELA STASTIA!
Ahoj,ja som starieho syna kojila do 22mes, 2 mesiace chybali do 2 rockov, cakala som druhe babo amlicko mi svojvolne odislo v 4mesiaci tehotenstva, 3 dnisme si zvykali ze uz nieje,vela vela som vysvetlovala,ze mliecko uz bude papat babetko v brusku. Len nechcel potom ani umele mlieko, chvilocku pil kravske,tak fungujeme len na jogurtoch, smotanovych omackach co sa mliecka tyka. A dalsia vec babky jasan odhovaracky,ze mam hned v tehotenstve starsieho odstavit,lebo male nebude mat dost vitaminov a narodi sa chudokrvne a bla bla....maly sa narodil valibuk 3650g...priroda to sama zariadi,ved sa instinktom a vlastnym telom.
ak nemáš zdravotné problémy, tak áno. My sme sa dojčili do 34mesiacov a to som už bola tehotná v 8.mesiaci - prestala som preto, lebo už to bolo náročné poskladať sa k dojčeniu🙂 a boleli ma bradavky.
Po pôrode sme pokračovali s oboma dievčatami🙂
baby, som satsna, ze pisete , ze aj vy ste tak dlho kojili. Ja sice nie som tehotna, ale chcela by som este druhe babo. Moj maly bude mat za tyzden 2 roky a tiez cicia ako divý. kazdy hovorí, ze uz je velky , nech to skoncim, ale on chce a mne to nevadi tak ste ma vsetky potesili 🙂 vela stastia 🙂 🙂 🙂

ak mu bude chutit preco nie len zvys prijem vitaminov