icon

Na 3D ultrazvuku sa nedá identifikovať pohlavie dieťaťa

livila
11. mar 2014

Bola som na klasickom ultrazvuku pri mojom gynekologovi, ktory nam vravel, ze to vyzera na dievcatko. Na 3D ultrazvuku v Kosiciach pri doc. Dankovcikovi, nam na prvom vysetreni povedal, ze to vyzera na dievcatko, ale ze sa mu nieco nezda, lebo ma vraj zvacsene ohanbie... Vcera sme boli na dalsom kontrolnom utz a odporucil nam genetiku, pretoze mal aj v prvom aj v druhom pripade zle akusticke podmienky a babatko sa dost krutilo a bolo otocene tak, ze na genitalie sa pozeral vlastne cez chrbticu dietata, takze sa to nedalo identifikovat. Stretli ste sa uz s niecim takym??? Mne nejde o pohlavie dietata, len ked spomenul genetiku a amniocentezu, tak som spozornela a zacinam mat obavy... Dakujem za kazdy nazor.

Strana
z2
bodka70
11. mar 2014

@livila , hlavne držím palce, nech je dievčatko v poriadku, určite sa na neho už všetci tešíte. 🙂

helka107
11. mar 2014

ak ste rozhodnutá že si dieťatko necháte amniocentezu by som si ani robiť nedávala,alw samozrejme všetko je na vašom uvážení veľmi držím palčeky aby bolo všeko v poriadku ababy našla som celkom fajn stránku na FB,asi len začínajú ale dá sa tam pýtať čokolvek anonymne, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...

tanity
11. mar 2014

@livila prave minule som ostala prekvapena, ked mi kamoska vravela, ze je uplne bezne, ked aj dievcatka maju v brusku akokeby vacsie to ohanbie, ze to zacina "vstupovat" viac do tela (to su moje slova, to , ako som si to zapamatala) az dokonca aj po porode...ja ozaj netusim, co je na tom pravdy, ale je to moja najlepsia kamaratka, ktora mi tiez len reprodukovala to, co pocula od svojho dr...a ze ozaj jej mala, narodila sa trosku skor a drobunka, mala este chvlku tak to ohanbie..az potom sa to upravilo...a ze je to uplne normalne! ze preto sa niekedy aj na tom uzv zvyknu mylit... tak ja verim tomu, ze to ozaj tak je aj u vas 😉 aj ked som uz pocula o spominanom dr, ze je velky odbornik, aj tak mohol horsie vidiet, prave ako pises, kvoli zlej akustike a polohe babatka. odpisujem ti tu len preto, ze som si v tomto kontexte spomenula na tu kamosku, co mi vravela o diagnostikovani pohlavi dievcat v brusku...vsetko dobre zelam 🙂

livila
autor
11. mar 2014

@tanity dakujem ti, si zlata, snazim sa byt pozitivne naladena a spolieham na to ze toto bude aj nas pripad... Vela nepriaznivych faktorov naraz...to bude teda dlhy cas do porodu, kym sa presvedcim, ze je vsetko ok...

tanity
11. mar 2014

@livila uplne ta chapem, kazda prezivame svoje mensie i vacsie trapenia a starosti, takze chapem...len kled som citala tvoj prispevok, tvoju obavu, hned mi napadlo, co mi vravela ona..ze dievcatka s chlapcami (ich pohlavia) sa mozu zdat take podobne prave kvoli tomu, neviem, ci to dobre nazvem, zdureniu organov..kazdopadne, drzte sa, bude vsetko dobre, verim tomu 😉

piacere
11. mar 2014

@livila odporúčam ti obrátiť sa na primára Dosedlu v Šaci - špičkový odborník na utz 🙂

ozujskova
11. mar 2014

zavolaj dosedlovi...ak budes urgovat vezme ta..je to odbornik co sa tyka usg...genetik ta z pochyb nevyvedie urobi rodinnu anamnezu a milion otazok a posle ta na amnio..presli sme tym viem preco pisem..:(

livila
autor
11. mar 2014

@ozujskova Dik za radu...

afrika
14. mar 2014

@livila moc držím dnes pršteky 🙂 🙂

livila
autor
14. mar 2014

@afrika Dakujem krasne 🙂 Si nezabudla? Ku veceru napisem ako som dopadla. V stredu som bola pri svojom dr, este raz kontroloval vsetky vysledky a podla neho mam vsetko , nemam ani ziadne hranicne hodnoty... Uvidime co na to genetik...

nice202
14. mar 2014

@livila najlepsi ako najlepsi, ja som u neho bola 2x a ani raz mi nepovedal, cize stale neviem. Teraz idem radsej do myslavy, tam mi odporuca aj moj gynekolog, ze vraj su lepsie skoleni atd....

afrika
14. mar 2014

@livila nezabudla .. naozaj moc moc držím pršteky 🙂 🙂

afrika
15. mar 2014

@livila ako ste dopadli?

livila
autor
15. mar 2014

@afrika Ahoj moja, tak genetik nam vravel, ze to moze a nemusi nic znamenat. Ze uz sa s takym niecim stretol a zatial vo vsetkych pripadoch sa to ako keby zvacsenie po porode vstrebalo. Ale kedze je to genetika, tak je to stale 50 na 50. V prenatalnom veku dietatka sa s tym aj tak neda nic robit a uvidime co po porode. Amniocentezu som odmietla a v pondelok mame ist na krv, aj ja aj manzel a urobia nam take testy nejake podrobne, aby zistili, ci v nas nezmutoval nejaky gen... A taktiez vraj z mojej krvi zistia pohlavie babatka. Ak to bude jednoznacne, tak fajn a ak tak vyjde nejaka anomalia, tak to budeme riesit az po porode. Takze nas cakaju tazke 3 mesiace dumania a rozmyslania atd... Ale stale som pozitivne naladena, s usmevom na tvari a verim ze vsetko je v najlepsom poriadku 🙂

afrika
15. mar 2014

@livila Livi čo sa tíka UTZ vyšetrenia - aj nám u jedného naozaj dobrého dr ukazoval UTZ stále dve anomálie na maličkom... neskoršie vyšetrenia ich nepotvrdili, že by znamenali, že maličký trpí ochorením, ktoré sa podľa UTZ ukazovalo..
pozerala som si na nete nejaké články o tom, čo vám povedali na nete a tam sa okrem iného tiež píše, že to môže byť také "zdurené" v prenatálnom vývoji a neskôr po narodení sa ukáže, že je to v poriadku.. 🙂
je dobré, že vám vezmú krvičku na vyšetrenia - ak by sa nedajBože (verím, že nie 🙂 🙂 ) niečo našlo, tak aspoň môžete hľadať riešenia, ktoré by vás čakali po narodení dieťatka..
treba veriť a píšeš, že veríš a si pozitívne naladená 🙂 🙂 - to tvorí 50% úspechu 🙂 🙂

livila
autor
15. mar 2014

@afrika Ved, to nemozem sa nechat zloimit a zlozit sa. Nikomu to neprospeje... A ty nespis? Asi ako ja? Ja ked som tehotna, tak sa mi stale neda spat, o tej tretej-stvrtej som stale hore.
Aj ja som o tom vela citala, tak snad to bude ok. Pri amnio keby som sla mi tiez vravel, ze ak by z plodovej vody nic nezistili, tak je tu super ale ze to tiez nie je 100% uspech. A z krvi babatka keby odobrali, mozu zistit nejake zvlasne chromozomy, ale tym by som v prenatalnom veku nic neporiesila. Takze pockame si 3 tyzdne na vysledky z krvi, a tiez si budeme na 100% isti, ked sa malinke narodi a urobi sa z paticky skrining ci je vsetko ok... A vam co vtedy pri UTZ zistili, teda ak mi o tom mozes napisat?

afrika
15. mar 2014

@livila u nás bolo podozrenie podľa UTZ na DS alebo Edwardsov syndróm - strach som mala najmä z toho druhého ochorenia...

tanity
17. mar 2014

@livila tak to je dobre, ze si pozitivne naladena 😵 😵 😵 bude dobre, musi 😵 myslela som na vas xxx inak, rozmyslam ozaj nad pristupom niektorych doktorov - ten doktor mojej kamaratky ani vobec neriesil ziadne abnormality a genetiku, ked mala "zdurene" to pohlavie, ci ohanbie...a vidis, tvoj to hned riesil, hned genetika, hned testy...drzte sa dievcata 😵 😵 😵

afrika
27. mar 2014

@livila ako sa džkáte? ako to u vás vyzerá? 🙂 🙂 🙂

livila
autor
27. mar 2014

@afrika Ahojky, vsetko po starom, citim sa ok, moj dr. ma 3 tyzdne dovolenku, poradnu mam 9.4. Este stale cakame na vysledky z genetiky a tiez na pohlavie dietatka. Tiez nam vraveli od 3 do 4 tyzdnov tak uvidime... A vy ako? Ako sa mate?

katt884
30. júl 2021

@livila ahoj, uplynulo uz par rokov..... Mozem sa pytat? Jasom teraz v podobnej situacii.

livila
autor
30. júl 2021

@katt884 ahoj, napíšem ti súkromnú správu

livila
autor
30. júl 2021

@katt884 nejak sa mi nedá poslať ti správu. Áno je to pár rokov, narodil sa nám synček, dnes má 7 rokov a je z neho šikovný chlapček 🙂 zdravotným komplikáciám sme sa ale nevyhli. Narodil sa s vnoreným penisom. To znamená že bol ako keby skrytý v tom rukávom tkanive. Asi v troch mesiacoch nás prvý krát videla urologicka v KE, ktorá nás ubezpečila, že to sa spraví samo, že nemáme stresovať. Nespravilo, čakali sme do troch rokov, pravidelne kontroly sme absolvovali ale nič sa nedialo… tak som sa naštvala a šli sme na Kramare vypočuť si aj iný názor doktora… ten keď nás videl, opýtal sa má len že kde sme boli doteraz, že to sa robí do 18 mesiacov veku dieťaťa… no a tým že pipik mu rástol ako keby vo vnútri tak nemá štandardnú veľkosť a ešte sa mu ak močová rúra akoby pozastavila v rastie… takze mám veľmi ťažké srdce na Dr z Košíc a dosť nám to vsetko skomplikovalo. Mame ta sebou dve operácie a ešte jedna nás čaká v septembri… dúfam že posledná… proste celé zle no… držte sa 🙏

Strana
z2