Na ktoré veci nedáte počas tehotenstva dopustiť?

17. sep 2023

Zaujímali by ma vaše "must have" počas tehotenstva 🙂 od potravín, krémikov, olejov, oblečenia až po vankúšiky a pod. Čo u vás nesmelo / nesmie chýbať? 🙂

viestta
17. sep 2023

Neprajem ti to, ale lavor na dosah bol najdolezitejsi

deti95060810
17. sep 2023

bicykel.... 🙂
chodila som na bicykli pri všetkých tehu. aj v zime.
v tehu ti netreba takmer nič...

p.j.jacky
17. sep 2023

Wc 😀 deň ~noc som grcala obe tehotenská . Neprajem nikomu .Pri druhom tehu musel byt melon 🍉každý deň . Ten jediný mi pomáhal keď som grcala

x_mery_x
17. sep 2023

Nemam.nic take, co by som potrebovala.

panonia
17. sep 2023

Soda bikarbona.

lamonita
17. sep 2023

Spacialny pas do auta

bolarazjedna
17. sep 2023

V rámci oblečenia sa mi osvedčili tehotenské legíny, nosila som ich takmer stále, aj doma. A ešte jedny tehu šaty z bonorixu, krásne, pohodlné, využila som ich maximálne aj pri letnom bábätku aj teraz, hoci čakám na marec.

Inak žiadne must-have nemám, pre mňa napr ani tehotenský vankúš sa neosvedčil...

... Jaj pardon, určite must have je mať veľké jednorazové podložky do postele, ja som tak spala od 36.tyzdna, a ako dobre, deň pred termínom v noci prúdom odtiekla plodová voda, kebyže to nemám, tak by som sušila matrac asi dodnes (a to som vyše roka po pôrode 😆😆) a tiež nevyhnutné do auta cestou do pôrodnice, aj keď pôrod začína bolesťami, nikdy nevieš, kedy ti praskne voda....

anjelicek26
17. sep 2023

Tak len par drobnosti - ale U-kovy vankus pre bocnych spacov vzdy bol vykupenim pre noci s mega bruskom, pas do auta pre tehotne beriem ako must have, rovnako leginy a nohavice s vyssim pasom a dlhe tuniky, ja som sa proste nikdy uz v 12tom tyzdni do normalneho oblecenia nenapchala.. inak asi ani nic...

aliaray1
17. sep 2023

CAS na:
Prechadzky s manzelom a psom, vela smiechu, pokoja, magnosolv, dobry gynekolog, vitaminy, vela spanku, knih, priateliek, penazi na nakupovanie veciciek a potrieb, velka perina navyse medzi noh pri spani, stastny porod.

kristina2412
17. sep 2023

Fatra ,vypila som more 🙂

nikasmile
17. sep 2023

Tehotenský vankúš, bez neho by som nespala a spím s ním dodnes 🙂

gab
17. sep 2023

pohodlne topanky, cim roztiahnutejsie, tym lepsie. 😅

beronsche
17. sep 2023

Tehotensky pas do auta. Je neuveritelne kolko tehotnych zien o tom ani len nepoculo a pritom denne jazdia.

vkatush
17. sep 2023

Coca-Cola a wecko blízko (prvých 8m som vracala a keď to konečne prestalo, posledný mesiac začala brutálna záha).
Lelosi legíny, mala som 3 kusy, ktoré som obmieňala od začiatku až doslova do pôrodu, keď som v nich šla do pôrodnice a potom aj z nej, úžasné na brucho boli a super mi padnú aj teraz.
A odmietala som dlho tehotenský vankúš, kým mi ho kmotra nedoniesla vyskúšať, však stačí perina alebo vankúš naviac dať ... no čistý game changer !!! Hneď sa lepšie spalo.

A ešte debrecínska bageta, idealne z pumpy 😂 jediné, čo som dlhé týždne do seba vedela dať. A keď som skončila v nemocnici, mama obehala celé mesto, 3 pumpy a 2 obchody, kým našla aspoň niekde, všetky vypredané 😂

rebrambora
18. sep 2023

Olej frei a sacky na grcanie.
Ani jedno tehotenstvo som si nakupovala nic extra urcene pre tehotne a to nebola ani raz prechadzka ruzovym sadom. Vanish alebo extra perinu si vies stale nejak poskladat, aby sa ti lepsie spalo.
Dalej co sa pohybu tyka kedze som nezvladala silove cvicenia tak bicykel a tenis, lebo pohyb je dolezity a takto som aspon nieco robila.
Co sa jedla tyka, tak na posledné tyzdne, ked som bud robila vacsie porcie, aby som mala po com siahnut napriklad v noci a v skrinke nechybalo extra ovocie, zelenina, tuniakove salaty. Pretoze nikdy som nejedla do puknutia. Radsej mensie porcie a castejsie, radsej jedla plne proteinov, ako hovadiny.
Ano a to je dalsia vec. Jest pravidelne a menej. V prvych tyzdnoch zas ked mi byvalo extremne zle, tak som pri sebe stale nieco mala.

miadi
18. sep 2023

Nic len prekonat odpor k verejnym wc 🚽 mam pocit ze som cikala kazdu hodinu 🤣 .. a bola som vdacna ze kde zijem je vsade v kazdom obchode verejne wc ( a ked nahodou nie je tak su tu tak zlati zamestnanci ze ta pustia u nich v sklade na wc) ked som cakala dceru tak extra chute- 🍍 ananas musel byt cerstvy kazdy den alebo aspon OJ .

drianaa
18. sep 2023

Citrónová voda :D neskutočne sa mi kyslé pýtalo tak som ju pila skoro celé dni, neskôr som bola veľmi vďačná za tehotenský pás do auta

heln
18. sep 2023

jedine asi to boli mandle na zahu.

lossless
18. sep 2023

Bi Oil na strie , tehotenske rifle a vankus 😉

nikola81
18. sep 2023

V chladnicke zasoby kyslej kapusty, vyzierala som ju aj v noci a aj tu vodu z nej pila. Bolo to jedine co mi pomahalo na palenie zahy ktore trvalo fakt od zaciatku az do konca. Ine nic

obleckodogymu
18. sep 2023

Bi Oil, tehotenské elastické kraťasy/leginy- v nich som prežila úplne celé tehotenstvo, nikomu som nevystavovala na obdiv svoje veľké brucho a zároveň mi bolo pohodlne😊našla som si obľúbenú značku, kúpila všetky farby a to bolo jediné tehu oblečenie ake som si kúpila (nechcela som do toho vražať viac peňazí než je nutné😊)
Teh.vankus som vôbec nemala, nechýbal mi

mamuch321
18. sep 2023

rebozo a tehotensky vankus, fyzioterapia

zuzi0911
18. sep 2023

Teh.leginy ,niečo pod zub stále pri sebe a čo najbližšie záchod kôli cikaniu 😅

patinqaa
18. sep 2023

Tehotenske leginy a pohodlne tuniky. Inak nic.

cimage
18. sep 2023

Kremes, pri poslednom tehu som ich zjedla dost. Aj som sa ho radsej naucila piect aby sme neskrachovali 😆
Inak leginy, tie som nosila aj po porode. Dlhy vankus, ten mam do dnes v posteli.

selena_luna
18. sep 2023

Gaviscon a magnezium. Tehotensky pas do auta pre lepsi pocit zo soferovania. A teraz pijem citronadu na litre.

damira90
18. sep 2023

@cimage piect neskrachovali :D 😀😀😀😀😀😀😀

euka210
18. sep 2023

Len telove mlieko na rastuce brucho, aby sa neurobili strie...mne stacili 2 nohavice, tricka...co som fakt ze chcela, tak tehu tricko s veselym napisom 😁

zaphyra
18. sep 2023

Aj za mna leginy dostatocne volne na bruchu alebo tehotenske, dobry vankus medzi nohy-mne tehotensky nevyhovuje, nedam dopustit na taky pevny hruby co drzi tvar z ikey a špeci pas do auta.

dixitka
18. sep 2023

Pohodlné legíny + šaty, nič som na bruchu nezniesla :D a sprška na hrádzu, to je síce už po pôrode, ale treba kúpiť počas tehotenstva a zobrať do pôrodnice, za mňa top vynález, používala som to ešte celé šestonedelie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre