Na sone mi povedali iné pohlavie bábätka aké som túžila
Strááášne som chcela mať babu, ale na sone sa ukázal chlapček. Viem, že ma za to mnohé odsúdia...hlavne snažilky....ale mám z toho rozporuplné pocity. Tešila som sa, že sa budem konečne hrať s babikami, obliekať svoju princezničku do ružových šatočiek a česať copíky. Jedného chlapčeka už mám, tak sa obávam, že druhý mi už nebude taký vzácny.
@hornet , ja som si pri treťom nemohla ani dokúpiť vecičky, lebo malá bola tak otočená, že "nechcela prezradiť" 😀 , dr. ju volal 007, tajný agent 😀 , všetko som kúpila neutrálne, našťastie sme mali doma aj aj, tak nám to bolo v zásade jedno...a adopcia je super vec...aj staršie dievčatko...čo taká staršia sestra...ja som vyrastala ako dieťa rodičov - zamestanacov v detskom domove a poviem ti, že najsmutnejšie boli návštevy adoptívnych rodičov, ktorí prehliadali deti staršie ako 4 roky a biologických rodičov, ktorí v podnapilom stave raz za rok doniesli pomaranč (aby si ich dieťa nemoli adoptovať iní), moje kamarátky snívali o tom, že raz príde teta a vyberie si ich a budú mať aj oni maminku 😔 😢 ☹
@hornet cicus ja mam prveho syna a bol priam vytuzeny a druheho si zelal moj prvy syn a aj mu vybral meno 🙂
Ale teraz sa za vsetko hadaju ale to ich prejde...
No a tuzila som aj ja po dievcatku tak som sa posnazila a vies co budeme mat tretieho princa... Bola som smutna a najviac Pato lebo chcel uz sestru, ale potom povedal ze to je jedno lebo moze opet vybrat meno pre brata 🙂
U nas mena vybera nas Prvorodeny 🙂
A vsetky mena sa pacia nasmu tatinkovi 🙂
Ale aj muz mi povedal ze skoda ze my muzi nemame prepinac na pohlavia 🙂
Bud rada ze bude zdrave 🙂 a neboj ked zacne kopkat budes sa tesit a aj ti bude jedno co to bude 🙂
@adriana7 to je sice pekne, ale nie kazdy si trufa adoptovat starsie dieta
@tortelinka , prečo?
@adriana7 pretoze to je velmi narocne...samozrejme by to bolo super, ale sama za seba viem, ze po zodpovednom zvazeni okolnosti si netrufam
@katkarv v žiadnom prípade nechcem zľahčovať akékoľvek iné problémy. Nechcem si ani predstaviť, že by som mala riešiť chorobu, postihnutie, úmrtie či potrat dieťatka ani nič podobné, ale to neznamená, že sa tým rozplynú akékoľvek iné pochybnosti, myšlienky. Logicky si uvedomujem, že správne nie sú, že sa treba tešiť z úžasného šťastia, ktoré nás postretlo, ale napriek tomu zostáva neistota v samú seba a vo svoje reakcie.
@tortelinka , veď to je jasné, že každý si musí zvážiť svoje limity, ja som tým len chcela povedať, teda napísať, že staršie dieťa nie je o nič "horšie" ako bábätko - prepáčte mi ten výraz...hrozne to vyzerá...
...náročné je to vždy, s vlastnými aj cudzími, s malými aj veľkými, ver mi, ja nie som ako matka z reklamy na hami, že "ale mamou chcem byť na jednotku", mne by aj tá slušná trojka stačila 😀 , nuž čo, robím, čo môžem, ale na tú z reklamy sa nechytám 😉
@adriana7 jasne ze mas pravdu, ale asi necakas na ado dieta. ja ano, a preto viem na co mam a na co nie
@hornet ahoj, ja som mala opacnu situaciu. kazdy hovoril, ze budem mat chlapca, aj stare babky podla ich babskych povier, vzdy mi tipovali chlapca, aj ja akosi som vnutorne citila, ze bude chlapec. uz aj meno som mala, nad dievcenskym som ani neuvazovala. nuz, a mame doma malu opicu 😀 😀 spravanie ako tisic chlapcov, vydrz ako dvadsat muzov v najlepsich rokoch 😀 😀 😀 mne to oznamili tiez na sone, som neverila vlastnym usiam, sa pytam lekara, ci si je isty, ze to dieta nema nic medzi nohami a on ze: má! ja usmev a on dodal ze: pisulku! 😀 😀 😀 😀 ale ja som sa zacala zase v podstate velmi skoro po tomto zisteni tesit na dievcatko, ja som to neriesila, co bude, ale chapem ta, ze ked si si veeeeeeeeelmi zelala dievcatko a teraz chlapcek... ze si sklamana, ale urcite ho budes velmi lubit, neboj 🙂
@tortelinka , ja nie, ale moja kamarátka má dve dievčatká...viem, že to nie je ľahké, dokonca ani po roku ☹
@adriana7 vzdy ma clovek iny nazor na vec ked sa ho netyka
@tortelinka ...som sa ťa nejako dotkla, napísala som niečo nevhodné?
@adriana7 nie, len vysvetlujem pohlad na adopciu , pokial sa priamo tyka
ahoj ja som paradoxne nášho Šimonka dllllho predychavala..... som si proste myslela, že to bude baba.... /Margarétka/....
Všetci nám priali chlapca..... ja som ho chcela.... ale ked mi doktor povedal, že bude som to nejak nemohla predýchať..... takže úplne chápem, že tvoje prvé pocity boli také ako boli.... podla mna je to v poho.... 😅
haha..stazuj sa manzelovi...on je dovodom ze je to chlapec 😉
ved este to isti dieta cislo 3, 4, 5....
@hornet ja mam tiez dvoch chlapcov, a rovnako ma to "zobralo", ked mi to lekar povedal🙂 ale ked sa Oli narodil, tak som bola taka stastna a prezivala som to nakoniec ovela viac ako s prvym...mna viac stvali tie poznamky okolia, ze zasa druhy chlapec a budete to mat tazke a pod... ale uz to teraz neriesim, aj ked niekedy ked vidim tie dievcenske veci... 😀 😀
@tortelinka neprepacim!!!!!, ja neriesim ze je to moj problem len priblizujem svoje pocity na verejnom fore, kedze je tu niekto, kto sa s tym vysporiadava rovnako ako ja!
ja by som zas chcela mat tvoje starosti a musiet sa vyjadrit k teme kde nemam co povedat, a mam tolko casu ze neviem co so sebou tak "riesim" ostatnych.
ale inak pribliz nam ake mas ty problemy ked si uz zacala, mozno Ti pomozeme!!! 😀 😀 😀
@hornet ja som mala rovnaký problém ako ty.Po rokoch snažilkovania,operáciach a pod. som konečne otehotnela a tužila som po chlapčekovi.Vždy som verila,že to bude chlapček.Ked som skončila v nemocnici tak pri príjme sa ma opýtali,či viem pohlavie,ja som povedala,že neviem. Tak sa mi na to pozrel a hovorí bude to dievčatko.Bol to "šok",nakoľko viem,že už druhé bábetko nebude.Prvé minuty aj dni som to spracovávala,ale nakoľko som mala tehu problémy vypustila som to z hlavy.A teraz som šťastná ,že mám dievčatko,už by som to nemenila. Mám kamošku čo to niesla oveľa horšie,lebo má tiež naopak to čo chcela mať. Neodsudzujem ťa aj napriek tomu,že om ťažko k bábu prišla.Je to skrátka túžba a očakávanie ktoré sa ti nenaplnilo,ale časom sa to spraví a už si na to ani nespomenieš 😉
@mandragora22 ja som mala presne to isté každy mi hovoril bude chlapec aj podľa babských povier,vybraté chlapčenské meno nad dievčenským som nepremýšľala a ked povedali,že bude baba nevedela som sa rozhodnúť pre meno,ešte na sále po narodení som sa nevedela rozhodnúť,dokonca som dúfala,že výjde chlapec 😀
@hornet mam sice len jedno dieta, ale veeeeelmi som chcela dievcatko, pri prvom sono nam to aj povedali, ale tak nakoniec to nebola pravda, ked som sa dozvedela, ze to bude chlapcek bola som viac nez trochu sklamana, a ked som porodila a uvidel asom ho, tak to bolo nieco uzasne .... a teraz tuzime po druhom, ale uz to tak neriesim, dievcatko, chlapcek, to je jedno, nech je hlavne zdrave a urcite sa aj ty budes tesit, ze mas opat chlapceka ... a ako sa hovori . do tretice vstko dobre 🙂 takze dievcatko to isti 🙂
vsetko naj prajem
@aliza ja teoriu ovladam, viem (ako som pisala) ze takto nesmiem rozmyslat, ale jednoducho je to tak a 100% viem, ze je takych kociek viac co to tazko predychavaju. Viem, ze sa moze cokolvek stat, ale jednoducho hormony su hormony to si nepomozem, ked pride "depka" tak ju necham prejst a porkacujem dalej..
@hornet nebudem ta odsudzovat, aj ked clovek ma zvlastny pocit, ked si precita takyto uvodny prispevok...
Vidis, ja som zas tuzobne ocakavala chlapceka, ale na kazdom sone mi povedali, ze je to dievcatko. Clovek musi byt vdacny za vsetko co obohati jeho zivot... . Ked sa vyskytnu akekolvek komplikacie v tehotenstve, clovek si vlastne uvedomi viac, ze je jedno co to je, hlavne aby malicke bolo zdrave ... Zdrave dieta je v dnesnej dobe velkym darom....
ja mam doma 3 chlapcov a 1 dievcatko teraz opat cakam dievcatko ked som cakala 3 chlapca tuzila som po dievcatku ale ked sa mi narodil chlapec bola som stastna ze je zdravy mam 3 rocnu dcerku a ta babiky nemusi 🙂 🙂 🙂 ma v oblube auticka a macikov a suknicky nema rada je ako chlapci plna hier s chlapcami vsak ma 3 bratov 🙂 🙂 🙂 teraz ak by som cakala chlapca vobec by mi to nevadilo a nevadilo by mi ze by som mala iba chlapcov zaklad je nech su zdravi a stastni a ver tomu ze kazde babatko je stastie ci je chlapec alebo dievca
@sevzuz ja len, ze je sice fajn, ze aj druhe maju rovnaky problem, ale zodpovednost mas len ty sama a svojimi myslienkami a emociami ovplyvnujes nielen svoj zivot, ale aj zivot svojho dietatka. ja ti tu v ziadnom pripade nechcem kazat, ani nic take, len ti chcem povedat, ze myslienky mozes zmenit, aj emocie, ak naozaj chces. a hormony? to sme mali kazda pocas tehu, ja som si tiez svoje uzila, ale netreba vsetko zvalovat len na ne, najma, ak ocakavanie chlapceka beries ako nespravodlivost 😕 , to uz nie su hormony. ja som napriklad chcela druhu babu a tiez ma na par sekund vyradilo, ze to bude chlapec, mala som obavy, ze ho nebudem mat tak rada, ako dceru, ze mi nebude taky blizky....kazda mame svoje pochybnosti a strachy, to je normalne, ale zaroven kazda musime najst sposob, ako s tym nalozit, aby to nezacalo byt destruktivne, nikto iny to za nas neurobi, zial. A mat dieta bolo predsa nase slobodne rozhodnutie, aj s tym rizikom, ze to nemusi byt prave to vysnivane pohlavie a kazdemu bolo urcite dopredu jasne, ze reklamacie sa neprijimaju 😉, takze je trosku nefer teraz nariekat, ze sme chceli nieco ine....ved sa nebavime o nejakej veci, ale o zivej bytosti, ktora prisla len vdaka nam. Ako terapiu si skus predstavit seba v kozi toho maleho uzlika, ako sa asi citi, neprijaty, nechceny...taky maly, bezmocny, opusteny...lebo tak sa asi citi, kym ty bojujes sama so sebou. drzim palce
@aliza Ja nenariekam, opisujem svoje pocity a pokial vidim tak som to nepisala s uplne vaznou tvarou, ale aj s nadlhladom, ale je jasne, ze za uprimnost sa plati najma na MK; 😝
ja netvrdim ze ho nechcem, ja hovorim ze som chcela dievcatko a vsetko tomu nasvedcovalo
Nabuduce Prosim Citaj pozorne moj prispevok, vyprosujem si, aby si pisala podobne hluposti!: Ako terapiu si skus predstavit seba v kozi toho maleho uzlika, ako sa asi citi, neprijaty, nechceny...taky maly, bezmocny, opusteny...lebo tak sa asi citi, kym ty bojujes sama so sebou. drzim palce

@hornet
@aliza aj mne sa stalo to co pisala aliza.Cakali sme druhu dcerku a manzel chcel silou mocou chlapca,a ona sa narodila z jednou polovicou srdca,zvlastna symbolika akoby ju fakt len jeden rodic chcel.